Asa pot sa zic si eu ca eu detin anumite secrete ale Universului si sa zic oamenilor sa se adune intr-un loc pentru a le impartasii si lor, apoi sa-mi fac o secta religioasa si sa iau 10% din salariul/pensia/alocatia oamenilor pentru a intretine secta, dar asta nu inseamna ca eu chiar detin acele secrete ale Universului. Cam la fel a facut si Iisus, si-a infiintat o secta ( notri, bazata pe zeii evrei ordinari tradusi astazi prin ''Dumnezeu'' ), a gasit adepti si a trecut la treaba.
Pentru a înţelege dacă există adevărul absolut/universal, dă-mi voie să definesc ce este adevărul. În conformitate cu dicţionarul, adevărul este definit ca şi "conformarea cu realitatea sau actualitatea; o afirmaţie ce s-a dovedit a fi adevărată sau care a fost acceptată ca fiind adevărată; "realitate sau actualitate". În ziua de astăzi, unii oameni cred că nu există un adevăr absolut, ci există numai percepţii şi opinii. Pe de altă parte, alţii argumentează că trebuie să existe un adevăr absolut. De aceea, când ne punem această întrebare, vedem că există două puncte de vedere opuse.
DeProfundis99 întreabă: