Nu este suficient ca Dumnezeu sa te iubeasca. El, oricum te iubeste, dar daca el te iubeste si tu trebuie sa faci acelasi lucru. Doar nu se poate ca Dumnezeu sa te iubeasca iar tu nu, pana la urma El te-a creat, deci este datoria ta sa Il iubesti, sa Il slujesti, sa respecti poruncile pe care Le-a dat si sa le spui si celorlalti despre Isus si tot ceea ce a facut. Este ca si cu parintii, ei te iubesc, dar si tu ii iubesti, asa si pe Dumnezeu, care este Tatal tau. Si tot intrebai de porunci, ele sa gasesc in Exod capitolul 20. Sper ca ti-am fost de folos!
Parerea mea este ca Dumnezeu nu te iubeste "oricum". Scrie clar ca "cel ce are poruncile mele si le pazeste, acela ma iubeste". Cel care cunoste poruncile si le pazeste acela iubeste pe Dumnezeu, deci nu mai trebuie spus ca acela trebuie sa-L si iubeasca, pentru ca il iubeste!
"De ma iubiti, paziti poruncile mele" - asta spune Iisus, prin urmare trebuie sa pazim poruncile lui Iisus, iar acestea nu le gasesti la Exod si nici in alta parte a Vechiului Testament. De fapt in toate citatele pe care le-am dat, Iisus spune sa pazim poruncile Lui. Este insa clar ca acele porunci sunt ale lui Dumnezeu si trimise prin Iisus, dar Iisus spune sa pazim poruncile lui pentru ca sa se inteleaga ca trebuie sa pazim poruncile din Noul Testament, si a le separa de cele din Vechiul Testament. Cine nu pazeste poruncile lui Iisus, adica cine nu traieste potrivit invataturii lui Iisus nu este crestin
Oricine raspunde bine sau rau, si este serios, este de folos!
"Omul cel bun din comoara lui cea buna scoate afara cele bune, pe cand omul cel rau, din comoara lui cea rea scoate afara cele rele."
(Sfânta Evanghelie după Matei – 12/35)
Da-mi citatul in care scrie ca Iisus te iubeste neconditionat. Nu cred ca Iisus iubeste pe toti cei care isi bat joc de oameni, pe criminali, etc, si sunt destul de multi
Isus ii iubeste si pe cei buni si pe cei rai, in sensul ca Biblia spune ca da soare si ploaie si peste cei drepti si pe cei nedrepti. Ii iubeste pe toti in sensul ca a murit pentru toti si le vrea fericirea si mantuirea. DAR Biblia spune foarte clar de multe ori: Dumnezeu ii iubeste pe cei ce se tem de El, dar uraste pacatosul, nu doar pacatul.
Este perfect adevarat, cu exceptia ultimului lucru, ''dar uraste pacatosul, nu doar pacatul.'' Biblia spune asa '' si dragostea sta nu in faptul ca noi am iubit pe Dumnezeu, ci in faptul ca El ne-a iubit pe noi si a murit pentru pacatele noastre'' cand a murit Isus pentru pacatele tale? Inainte ca tu sa te fi nascut, de asemenea biblia spune ''cand erai in pantecele mamei tale, ochii mei te vedeau, te-am cunoscut si te-am iubit inainte de intemeierea lumii'' noi nu am influentat dragostea Lui Dumnezeu cu nimic, din simplul fapt ca nu eram nascuti atunci, El ne-a iubit primul. Si Dumnezeu uraste pacatul, dar il iubeste pe pacatos, altfel nu ar mai fi murit pentru noi. Cum spunea un om ''o femeie avea un copil, acel copil s-a jucat toata ziua in noroi, mizerie, cu prietenii lui, cand a venit acasa si l-a vazut mama lui, i-a zis (decat sa te spal mai bine fac altul). Dumnezeu spune ''nu fac altul, te spal pe tine'' Arata-mi un verset care spune ca Dumnezeu uraste pacatosul, pentru ca biblia spune Din dragoste pentru ei, ''Domnul are o indelunga rabdare cu cei rai, si doreste ca nici unul sa nu piara, ci toti sa vina la pocainta'' Cand ucenicii au venit la Isus i-au spus, Doamne am fost in samaria si ne-au respins, da foc peste samaria, sa arda astia toti, sa arda criminalii, sa arda pedofilii si homosexualii (samaria era recunoscuta pentru asa ceva) si Hristos spune, NU, caci se mai pot pocai, si Isus merge in samaria, si toata samaria s-a pocait, si spune biblia ca L-au rugat pe Hristos sa ramana la ei, si Isus a ramas cu ei 2 zile. Daca Isus ura pacatosii si asculta de ucenici, se mai pocaiau oamenii aia? Cenusa nu se pocaieste niciodata, nu exista om sa nu poata sa fie mantuit, Domnul ingaduie raul si are indelunga rabdare ca sa se pocaiasca.
Intr-adevar, ne este greu de crezut ca Dumnezeu iubeste asemena lume, creaturi care L-au rastignit, oameni care fac multe rele, dar Dumnezeu are indelunga rabdare, si ii iubeste pe toti, in fiecare spine este un potential trandafir, ti-l dau exemplu pe Saul, pe care il stim acum sub numele de, apostolul Pavel, cel mai mare propovaduitor al evangheliei din primul secol, a ucis crestini, pe Stefan, sfantul Lui Dumnezeu, si foarte multi altii, dar Dumnezeu a facut din el un sfant, cand L-a intalnit pe Isus pe drumul spre damasc, Isus nu i-a zis ''Saul, mi-ai ucis crestinii, incerci sa distrugi biserica, a venit timpul sa platesti'' Nu. Domnul a ales o alta abordare si i-a zis ''Saule, Saule, pentru ce ma prigonesti?'' Si s-a dus in cetate, a trimis la el pe Anania, l-a vindecat de orbirea temporara, si Saul a inceput sa propovaduiasca in cetate ca Hristos este Domnul, uite o viata transformata, daca Domnul alegea sa il omoare pe Saul, acum nu ar mai fi existat apostolul Pavel.
Psalmii 5:5, 6: " Nebunii* nu pot să stea în preajma ochilor Tăi; Tu urăşti pe cei ce fac fărădelegea şi pierzi* pe cei mincinoşi; Domnul urăşte pe oamenii** care varsă sânge şi înşală. "
Psalmii 11:5: ''Domnul încearcă* pe cel neprihănit, dar urăşte pe cel rău şi pe cel ce iubeşte silnicia. "
Proverbe 3:32: "Căci Domnul urăşte pe oamenii stricaţi, dar este prieten cu cei fără prihană*. "
Ioan 3:36: "Cine crede în Fiul are viaţa veşnică; dar cine nu crede în Fiul nu va vedea viaţa, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el."
Deuteronom 27:15: ""Blestemat sa fie omul care va face un chip cioplit sau un chip turnat, caci este o uraciune inaintea Domnului".
Caracterul lui Dumnezeu este sfant, iar El este in aceeasi masura iubitor, cat si drept. El iubeste pacatosii, adica, le da soare, ploaie, a murit pentru ei si le da sansa la mantuire, ba chiar le doreste mantuirea. Dar in acelasi timp El nu poate privi pacatul. Pacatosul nu poate fi delimitat de pacatul lui. Dumnezeu ii iubeste pe copiii Lui, pe cei ce Il iubesc si sunt sfinti pentru El, insa le doreste binele tuturor oamenilor. Dumnezeu este sfant si drept, poate sa iubeasca un om din anumite puncte de vedere, de a-i da timp de pocainta si binecuvantari, dar El uraste pacatul si pacatosul.
Eu am cerut un citat din care reiese ca dumnezeu iubeste pe toata lumea. Nu intamplator am cerut asta, am cerut pentru ca sa vezi ca a invata o dogma religioasa, fie ea si un buna, nu e totuna cu a invata invatatura lui Iisus. Iisus spune sa nu avem alta invatatura. Evident ca fiecare este liber sa creada in ce vrea si sa invete de la cine vrea
Sunt de acord cu ce sustii
Singurul lucru care (dupa parerea mea) nu ar fi trebuit sa existe in explicatiile tale sunt citatele din Vechiul Testament, si asta deoarece Noul Testament are O INVATATURA COMPLETA, ultima invatatura pe care Dumnezeu ne-a dat-o prin Fiul Iisus. Majoritatea poruncilor din Vechiul Testament au fost schimbate de Dumnezeu si consider ca trebuie sa tinem cont de asta
Nu stiu daca Dumnezeu uraste si pacatosul, nu numai pacatul. Am spus ca nu stiu deoarece nu am de unde sa stiu, dar EU CRED ca dumnezeu uraste numai pacatul deoarece in invatatura pe care ne-a trimis-o prin Fiul Sau Iisus ne spune sa iubim si dusmanii. Personal, eu urasc intr-adevar foarte tare pacatul (faptele rele) dar nu am treaba cu oamenii. Nu pot sa spun ca nu ma deranjeaza unii, MA SUPARA, MA ENERVEZ PE EI, dar nu ii urasc
Ioan 3 cu 16 ''findca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea ca a dat pe singurul Sau fiu, ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica'' acel cuvant lumea, nu se refera la pietre si la iarba, la munti si la plaja, se refera la noi, ne cuprinde pe toti, si mai scrie ''ca oricine'' asta inseamna fiecare persoana, si cu ce scop a trimis tatal pe fiul Sau? ''fiindca ne-a iubit mai dinainte si a murit pentru noi'' din dragoste l-a trimis, pentru cine? ''Ca oricine crede in El'' pentru oricine, pentru orice om, Dumnezeu iubeste toti oamenii, fie ei buni, fie rai, un om spunea odata, ''cand esti bun, Dumnezeu te iubeste cu o dragoste care IL bucura, cand esti rau Domnul te iubeste cu o dragoste care IL doare'' de ce nu spune in ioan 3 cu 16 ''Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu oamenii buni ca a dat pe singurul Sau fiu ca orice om bun care crede in El sa nu piara''?
De asemenea Isus spune ''Cei sanatosi (cei buni) nu au trebuinta de doctor, n-am venit pentru cei buni, ci pentru cei pacatosi''. Nu poti nega asta. Dumnezeu iubeste toti oamenii, ce versete mi-ai dat tu din vechiul testamen, sunt scoase din context.
"oricine" crede in Iisus! Cati sunt dintre cei care cred in Iisus?
Pentru cine sunt scrise versetele urmatoare? :
"Şi a zis: O, tu cel plin de toată viclenia şi de toată înşelăciunea, fiule al diavolului, vrăjmaşule a toată dreptatea, nu vei înceta de a strâmba căile Domnului cele drepte?"
(Faptele Sfinţilor Apostoli – 13/10)
"Că vor fi oameni iubitori de sine, iubitori de arginţi, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, fără cucernicie, Lipsiţi de dragoste, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrânaţi, cruzi, neiubitori de bine, Trădători, necuviincioşi, îngâmfaţi, iubitori de desfătări mai mult decât iubitori de Dumnezeu, Având înfăţişarea adevăratei credinţe, dar tăgăduind puterea ei. Depărtează-te şi de aceştia. Căci dintre aceştia sunt cei ce se vâră prin case şi robesc femeiuşti împovărate de păcate şi purtate de multe feluri de pofte, Mereu învăţând şi neputând niciodată să ajungă la cunoaşterea adevărului."
(Epistola a doua către Timotei a Sfântului Apostol Pavel – 3/2-7)
Daca Dumnezeu ii iubestye pe toti la fel de ce la unii le-a inchis calea spre mantuire, asa cum reiese din citatul urmator? :
"Iar dacă Evanghelia noastră este încă acoperită, este pentru cei pierduţi,
În care Dumnezeul veacului acestuia a orbit minţile necredincioşilor, ca să nu le lumineze lumina Evangheliei slavei lui Hristos, Care este chipul lui Dumnezeu."
(Epistola a doua către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel – 4/2, 3)
Sau :
"Şi ucenicii, apropiindu-se de El, I-au zis: De ce le vorbeşti lor în pilde? Iar El, răspunzând, le-a zis: Pentru că vouă vi s-a dat să cunoaşteţi tainele împărăţiei cerurilor, pe când acestora nu li s-a dat."
(Sfânta Evanghelie după Matei – 13/10, 11)
"De aceea le vorbesc în pilde, că, văzând, nu văd şi, auzind, nu aud, nici nu înţeleg."
(Sfânta Evanghelie după Matei – 13/13)
Eu cred in felul urmator :
- Credinciosii CRED ca exista Dumnezeu si CRED ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu. Daca un credincios l-ar cunoste atat de bine pe Dumnezeu incat sa ii cunoasca si caracterul inseamna ca deja are certitudini, iar credinta dispare. Cum sa crezi cand esti sigur?
- Cu siguranta ca un credincios si-a format o parere cu privire la Dumnezeu din cele spuse de El, dar atat.
- Biblia a lasat-o pentru ca sa stim noi cum sa traim. Evanghelia este un mod de viata si este completa, si de aceea nu este bine sa o amestecam cu alte invataturi, nici macar cu Vechiul Testament care este un alt mod de viata.
Cine poate respecta in acelasi timp urmatoarele porunci :
"Să nu-l cruţe ochiul tău, ci să ceri suflet pentru suflet, ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mână pentru mână, picior pentru picior. Cu răul pe care îl va face cineva-aproapelui său, cu acela trebuie să i se plătească".
(Deuteronomul - A cincea carte a lui Moise – 19/21)
Nu răsplătiţi nimănui răul cu rău. Purtaţi grijă de cele bune înaintea tuturor oamenilor.
Dacă se poate, pe cât stă în puterea voastră, trăiţi în bună pace cu toţi oamenii.
(Epistola catre Romani a Sf. Apostol Pavel – 12/8 - aprox.)
Căci de vă robeşte cineva, de vă mănâncă cineva, de vă ia ce e al vostru, de vă priveşte cineva cu mândrie, de vă loveşte cineva peste obraz, - răbdaţi.
(Epistola a doua catre Corinteni a Sf. Apostol Pavel – 11/20)
Totusi trebuie facuta o remarca acolo. "Oricine" nu este un cuvant de sine statator fiind langa cuvantul "crede". "Oricine crede" este o constructie si nu poate fi despartita. Accentul nu e pe ORICNE, ci pe ORICINE CREDE. Bineinteles, Dumnezeu doreste viata fiecarui om, dar El este drept in acelasi timp!
Cat despre a spune ca in cele peste 10 locuri din Biblie unde scrie negru pe alb "Dumnezeu uraste pe cei rai" sunt scoase din context...nu mai am ce comenta.
Eu nu inteleg un lucru. Vad ca toata lumea implicata ARE putere de analiza, CUNOSTE Biblia, dar evita un raspuns direct la intrebare.
Intrebarea era - Este suficient sa fii iubit de Dumnezeu si de Iisus, sau mai trebuie facut ceva?
Aici se discuta despre religii, e normal ca unii spun intr-un fel si altii in alt fel pentru ca putini au invatat Evanghelia din Biblie, cei mai multi au invatat-o din Dogma fiecaruia. NU CONTEAZA ca unii raspund gresit, conteaza sa conturam un adevar. Stiu de ce toti ocolesc raspunsul si de aceea am mai intrebat o data si rog pe toti sa-si spuna parerea in legatura cu intrebarile puse
Nu cred ca am evitat nicio intrebare
Pentru mantuire, Jertfa Domnului Isus este suficienta. Nu sunt necesare alte jertfe sau fapte. Tot ce trebuie sa faca un om este credinta si pocainta. Dupa ce un om este cu adevarat mantuit, va face si fapte bune.
Deci, doar faptul ca El a murit pentru toti oamenii si, din acest punct de vedere, ii iubeste pe toti, nu inseamna ca merg toti automat in Rai. Doar cei care cred.
Voi crede tot ce spui daca dai un citat din care sa reiese ca Dumnezeu ii iubeste pe cei rai. Daca nu gasesti un asemenea citat inseamna ca ce ai scris este parerea ta nu adevarul
Vei gasi citate din care reiese ca Dumnezeu da lucruri bune la toata lumea, adica si la cei rai, dar asta nu inseamna ca ii iubeste.
Iar pe cei din afara ii va judeca Dumnezeu.
"Scoateti afara dintre voi pe cel rau. "
(Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel - 5/13)
Nu cred ca Dumnezeu ar spune sa scoatem afara din biserica pe cineva pe care il iubeste
Romani 16:17 "Vă îndemn, fraţilor, să vă feriţi de cei ce fac dezbinări şi tulburare împotriva învăţăturii pe care aţi primit-o. Depărtaţi-vă de ei."
Sa ne ferim de cei pe care Dumnezeu ii iubeste? Eu cred ca nu-i iubeste