| PorumbRodica1965 a întrebat:

La cine a spus Isus sa aprinda lumanari, cu ocazia invierii Sale? Si la cine a spus, ca trebuie sa sarbatoreasca invierea Sa, si sa se salute cu,, Cristos a inviat!, pana la ispas? La cine a spus Dumnezeu prin Biblie ca sa bata,, Toaca < sa bata clopotele, sa inconjoare bisericile, sa manance pita cu vin,? (Bine ca acu o pun in cutii, e mai igenic, castiga comertul, caci inainte mancau toti cu o lingura )

23 răspunsuri:
| KhludCiprian a răspuns:

La cine a zis Isus: "uitati-va dar nu mancati trupul meu, si uitati-va dar nu beti sangele meu"? La cine Isus i-a separat intre "imparatia cereasca si imparatia pe pamant" ca doar cei din "imparatia cereasca" sa se poata atinge obiectele de ritual?

Si bineinteles, la cine a zis exact asta: "comemorati pe 14 Nissan"!

Ah, trebuie o multime de teologie sa argumentezi: sa stii ca asta fac si ortodocsii!

| Mădă0611 a răspuns:

Paaai oricum mananca toti cu o lingura, la impartasanie, microbii sunt idei diavolesti ca sa faca oamenii sa nu manance trupul lui Hristos, anyway, sunt doar traditii care au tinut vie credinta in inviere cand orice manifestare a ei era persecutata, de teisti, desigur; datorita acestor inventii, printre care si icoanele sau oricare alte simboluri crestine, exista azi crestinismul cu toate sectele lui care incearca sa indeparteze radacina lovind-o cu toporul ala smecher a lui baubaulica, pe coada caruia scrie "moarte" parca.

| milan9 a răspuns:

Referitor la dovezile privind existenţa sarbătorilor încă de la începutul creştinismului, iată că scrierile primilor episcope, a "părinţilor apostolici" menţionează cinstirea unor sfinţi mucenici.

Iată doar una dintre mărturiile din perioada celor contemporani cu apostolii:
„Noi am strâns osemintele lui ca un odor mai scump decât aurul şi decât pietrele scumpe şi le-am aşezat unde se cuvine; aici ne vom aduna cu bucurie şi Domnul ne va da nouă să sărbătorim ziua naşterii sale celei martirice, spre amintirea biruinţelor sale şi spre întărirea altor luptători." (Martiriul Sf. Policarp al Smirnei +155 d.Hr)

Iar dacă pentru cinstirea unui mucenic obişnuit exista o ZI SPECIALĂ, cum oare n-ar fi existat o zi specială în cinstea Intruparii Fiului lui Dumnezeu? Dar mai ales a INVIERII Sale?

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Si daca stii la ce te ajuta?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Imi plac clopotele...cred ca au puterea sa ne scoata din intuneric.
credinta are o functie ontologica de a te face serios in legatura cu o idee. si chiar daca devenim profunzi avem nevoie de lucruri in afara noastra, a sinelui nostru pe care sa le privim. o planta, un animal, un obiect. cam asa sunt simbolurile crestine, nu trebuie privite in detaliu, nu vrem sa le asimilam, doar privite ca de un copil, sau contemporan cu un copil.
cand eram mic la sarbatori din astea era un fel de fiestas cristianas....fiestas profanas curgator
https://video.yandex.ru/users/margarita-cons/view/31/

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| eternitate15 a răspuns:

De ce religie esti? happyEu nu cred ca scrie nimic din astea in Biblie.

| PorumbRodica1965 explică (pentru milan9):

Iarasi bati campii Milan. Tu stii una, si cica,, buna ', nu mai prinzi nimic. Biblia nu te insoteste, ci doar ce au facut sfintii parinti, unde gasesti tu in Biblie ca Dumnezeu accepta sarbatorirea zilelor de nastere. Doi pagani si-au sarbatorit zilele de nastere, faraon si irod, si ambele s-au terminat cu varsare de sange. Asa a vrut Dumnezeu? Ce te-am intrebat eu, si ce-mi raspunzi tu?

| milan9 a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Cea mai sarbatorita zi de nastere din toate timpurile este chiar INTRUPAREA FIULUI LUI DUMNEZEU...
Au venit ei pastorii si ingerii, s-a bucurat tot cerul, dar mai ales intreaga umanitate care a asteptat acest eveniment unic... happy

| PorumbRodica1965 explică (pentru milan9):

TI-a poruncit Dumnezeu sa sarbatoresti nasterea lui Isus pe pamant ca om? A spus Dumnezeu ca pe 25 decembrie s-a nascut Isus, sarbatoriti? Nicidecum, Este adaugarea voastra. El a avut o viata preumana in cer. Desigur nasterea sa ca om a fost un miracol, a creat multa bucurie, dar in acelasi timp, necaz pentru Satan si acolitii sai, care au vrut cu toata puterea sa-l ucida, atunci cum toata umanitatea s-a bucurat. S-au bucurat cei ce au crezut si au acceptat profetiile facute. Astazi se bucura toti de el? Se bucura cei cel accepta in viata lor.

| PorumbRodica1965 explică (pentru eternitate15):

Martora.

| PorumbRodica1965 explică (pentru eternitate15):

Bine zis, nu este scris nimic despre aceste ritualuri. Doar le-au inventat, impotrivitorii lui Dumnezeu. Dar5t au de castigat cei ce fac lumanari, clopote, oua incondeiate si vopsite, ciocolata, iepuri, ce legatura are paganismul cu Isus. Ce legatura este intre adevar si minciuna? Nu?

| PorumbRodica1965 explică (pentru anonim_4396):

Si eu pana ce nu am studiat Biblia, si nu am cunoscut adevarul, am avut un sentiment inexplicabil, cand auze-am clopotele batand cu diferite ocazii. Ei dar in momentul in care am vazut ca, pentru ca la o biserica, sa se faca un clopot nou, mai mare, au contribuit cativa enoriasi, din prisosul lor, si au cauzat doar invidie si potignire printre cei de conditie umila, m-am gandit, la ce le folosea. Si mai mult, cand mi-am dat seama, ca invatasem la istorie, ca, clopotele erau folosite pentru adunarea la lupta, si la foc, ce legatura pot avea cu biserica. Enoriasii, doar atunci trebuuie sa mearga la biserica, cand bat clopote sa se adune. si ei merg, care merg, pe rand, pana ies, tot merg. Dupa ce merg? Desigur, cum spui tu avem nevoie de lucruri in afara sinelui nostru, sa admiram de exemplu creatia lui Dumnezeu, dar nu de lucruri pe care ochiul si mintea noastra le plac, ca alta educatie nu cunosc, dar ceea ce-mi place mie, nu este placut inaintea lui Dumnezeu, caruia ii datorez viata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Stiu dar nu pot scapa nicaieri de oameni, de parca tot ce vine sacru se invenineaza aici, pana si o idee e in cultura lor.
inca sustin ca un clopot e urmatorul sunet mai frumos decat tacerea. lumea asta face lucruri, te gandesti, satanice. eu m-am asteptat mereu sa devin un covor prin diverse institutii. tot ce putem spera, unii dintre noi, sa fim o mana de munca, incepand cu scoala noastra pana la azil. dar nu despre asta vreau sa vorbesc. uneori se intampla sa vorbesc cu un strain si sa plang indiferent de cum este acel strain. la fel cum s-a intamplat sa aud un clopot si sa plang indiferent de oamenii care il trag. sa ma tina in viata fiertul oului dimineata, sa rezist in izolare desenand porumbei. ce simt pentru o lumanare e o afectiune primara.
superstitii sau ce-or fi ele se opun unei lumi de violenta. nu-mi pasa de surplus cata vreme rezista. lumea e un imperiu prea negru!

| milan9 a răspuns:

Nu trebuie sa amestecam superstitiile babelor cu invatatura Bisericii. Biserica nu te invata acest lucru. Referirile la ouale rosii sunt pur simbolice.

Desigur, asa e,,, lumea ", Biblia consemneaza in 1Ioan 5:19; dar cine doreste sa fie aprobat de Dumnezeu si sa faca vointa Sa, cauta, sa iasa din lume si din practicile ei.A cunoaste lucruri adevarate si aprobate de Dumnezeu, pentru ca sa avem un mod de viata aprobat de El, este mare privilegiu. Cunoasterea adevarului despre Dumnezeu, inseamna viata,(Ioan17:3); A respinge adevarul, inseamna, ca tu singur iti doresti, dezaprobarea lui Dumnezeu =moarte.

anonim_4396

Daca iesi din lume si din practicile ei tot cultura se cheama ca faci. oricat de absolute ar fi temeiurile tale.
te sprijin in atitudinea ta franciscana si continui sa visez pervers la cat de serioasa e saptamana asta in Spania.

In saptamana asta in Spania o scot pe Madona la plimbare, fac fiesta -circ, vai lor, nu-i intereseaza Dumnezeu. Oricum toate procesiunile religiilor sunt doar teatru. Sarbatoarea divina aprobata, a trecut. Ceea ce se face este cu ritualuri pagane, nimic din ceea ce pretinde Dumnezeu. Asa le este si rezultatul. Satan, popii comerciantii, politicienii trag foloase maxime.

Daca vrei citeste in Apocalipsa 18 : 1-4 Lumea lui Satan promoveaza destinderi lipsite de pietate.

anonim_4396

Https://www.youtube.com/watch?v=TBTdUD0UOl8
e un film asa frumos
"Unto the pure, all things are pure...
but unto them that are defiled is nothing pure,
but even their mind and conscience is defiled."

- Titus 1:15, The Holy Bible

| milan9 a răspuns:

Referitor la dovezile privind existenţa SĂRBĂTORILOR încă de la începutul creştinismului, iată că scrierile "Părinţilor apostolici" menţionează cinstirea unor sfinţi mucenici!

Iar dacă în cinstea unui mucenic obişnuit exista o ZI SPECIALĂ, cum oare n-ar fi existat o zi specială în cinstea Mântuitorului Hristos?

Iată doar una dintre mărturiile din perioada celor contemporani cu apostolii:
„Noi am strâns osemintele lui ca un odor mai scump decât aurul şi decât pietrele scumpe şi le-am aşezat unde se cuvine; aici ne vom aduna cu bucurie şi Domnul ne va da nouă să sărbătorim ziua naşterii sale celei martirice, spre amintirea biruinţelor sale şi spre întărirea altor luptători." (Martiriul Sf. Policarp al Smirnei +155 d.Hr)

| milan9 a răspuns:

"Sarbatoarea divina a trecut"? De ce? Pentru ca asa spun dusmanii lui Dumnezeu? Este Dumnezeu schimbator si instabil? Si-a cerut cumva Dumnezeu public scuze ca "sarbatoarea" ar fi ceva gresit? Nu. mai mult decat atat, El Insusi a lasat evreilor atatea si atatea sarbatori. Asta nu inseamna nimic pentru niste inventatori de culte?

Întrebări recente