Eu consider ca nu este nimic gresit in raspunsul acestuia. Vezi tu, cercetand, vei afla ca Dumnezeu chiar exista, fiindca nu avea viata cum sa apara din nimic. Majoritatea celor care nu cred in Dumnezeu, nici nu au argumente care sa le sustina necredinta :
https://www.tpu.ro/......mente-ati/
Ateii considera ca toți oamenii de știință sunt atei si nu cred in creație, precum fizicianul care i-a pus întrebarea.
Nu toti savanti sunt atei, e treaba lor ce cred,numai amestecati aiurea ateismul cu stiinta sau cu teismul, ateismul este lipsa credintei in zeii atat, nu are legatura cu stiinta, ateismul este lipsa teismului, apropo acest dumnezeu fix zeul tau, de panteism, deism nu ai auzit?
omule numa crestinismul are 6000 de religi, secte, culte diferite, de care dumnezeu vorbim sa stiu, biserica catolica te considera eretica iar erectici merg in iadul vesnic si conform biserici ortodoxe, in ce dumneze a crezut ala sa stim
Cred ca ar ramane socati pe viata daca ar vedea ca exista multi oameni de stiinta care cred in Dumnezeu.
Din nou' https://ro.wikipedia.org/wiki/Dumnezeul_golurilor
Termenul „argumentul Dumnezeul-golurilor" se poate referi la poziția care-l considera pe Dumnezeu ca fiind cauza fenomenelor pe care cunoașterea umană nu le-a explicat încă, ceea ce reprezintă o variantă a argumentului ignoranței.[3][4] Un astfel de argument poate fi redus uneori la următoarea formă:
Există un gol în ceea ce privește înțelegerea unui aspect al lumii naturale.
Prin urmare cauza trebuie să fie supranaturală.
Un exemplu al unui asemenea argument, care îl folosește pe Dumnezeu ca explicație pentru una dintre lacunele curente din știința biologică, este după cum urmează: „Datorită faptului că știința curentă nu poate deduce cu exactitate cum a apărut viața, înseamnă că Dumnezeu a cauzat apariția vieții". Criticii Designului Inteligent, spre exemplu, i-au acuzat pe susținători de folositea acestui tip de argument de bază.[5]
Argumentele Dumnezeul-golurilor au fost utilizate de către teologi pentru obținerea efectului de remitere a lui Dumnezeu zonelor încă neexplorate de știință; pe măsură ce cunoașterea crește, domeniul lui Dumnezeu se micșorează.[6][7][8][9]
Daca e catolic, in Dumnezeul Bibliei.
Care dumnezeu bibliei, daca voi il interpretati in atatea feluri, la mine in oras sunt vreo 30 de religi crestine diferite, fiecare cu raiul, iadul lui, dumnezeu asta al bibliei este interpretat total difert in 3 religi mari, ca tot spui dumnezeu da care e asta, dumnezeu martorilor lui iehova, adventistilor, penticostalilor, ortodoxilor, catolicilor si inca cate mai sunt, daca ala e catolic tu esti o erectica care va arde in iadul vesni
" de ce ca cercetător in astrologie crezi si in existenta lui Dumnezeu".
astrologia este o pesudostiinta pedepsita cu moartea in biblie
http://ro.wikipedia.org/wiki/Astrologie
Https://www.pewforum.org/2009/11/05/scientists-and-belief/
Un sondaj efectuat asupra oamenilor de știință care sunt membri ai Asociației Americane pentru Avansarea Științei, realizat de Pew Research Center pentru Oameni și Presă în mai și iunie 2009, constată că membrii acestui grup sunt, în general, mult mai puțin religioși decât publicul general.1 Într-adevăr, sondajul arată că oamenii de știință au aproximativ jumătate din probabilitatea ca publicul general să creadă în Dumnezeu sau o putere mai mare. Potrivit sondajului, puțin peste jumătate dintre oamenii de știință (51%) cred într-o formă de zeitate sau o putere mai mare; mai exact, 33% dintre oamenii de știință spun că cred în Dumnezeu, în timp ce 18% cred într-un spirit universal sau o putere mai mare. În schimb, 95% dintre americani cred într-o formă de zeitate sau o putere mai mare, potrivit unui sondaj publicului larg realizat de Pew Research Center în iulie 2006. Mai exact, mai mult de opt din zece americani (83%) spun ei cred în Dumnezeu și 12% cred într-un spirit universal sau o putere superioară. În sfârșit, sondajul oamenilor de știință constată că patru din zece oameni de știință (41%) spun că nu cred în Dumnezeu sau într-o putere mai mare, în timp ce sondajul publicului constată că doar 4% dintre americani împărtășesc această părere.
Având în vedere nivelurile lor mult mai mici de credință în Dumnezeu sau o putere mai mare, nu este surprinzător faptul că procentul de oameni de știință care nu sunt afiliați cu vreo religie este mult mai mare decât în rândul publicului larg. Aproape jumătate dintre oamenii de știință din sondajul Pew Research Center din 2009 (48%) afirmă că nu au apartenență religioasă (ceea ce înseamnă că se consideră atei, agnostici sau în special nimic), comparativ cu doar 17% din public. Astfel, rezultă că majoritatea tradițiilor de credință sunt reprezentate în număr mai mic în comunitatea științifică decât în ansamblul publicului. De exemplu, comunitatea științifică este mult mai puțin protestantă (21%) și catolică (10%) decât publicul larg, care este 51% protestant și 24% catolic. Și în timp ce protestanții evanghelici constituie mai mult de o pătrime din populația generală (28%), ei nu constituie decât o mică felie (4%) din comunitatea științifică. O excepție notabilă o reprezintă evreii, care constituie o proporție mai mare din comunitatea științifică (8%) decât populația generală (2%).
Numa dumnezeu tau este interpretat in 3 mari religi iar crestinismul il interpreteaza in vreo 6000 cool, ca de asta am si pus intrebarea care dumnezeu, care religie, conform religei catolice o sa va duceti in iad toti erectici
Dar eu cred ca a existat un profet pe nume iisus, ca s-a nascut,a trait,sa botezat,a tinut cuvanturi, a fost crucificat si a murit, dar daca iisus vine azi pe nori eu cred ca voua va este frica de el nu mie, iisus nu a fost ca voi nici voi nu sunteti precum el,omule tu esti un arogant,lipsit de un simt, respect, te crezi mandru, sfant, ai si un username blasfemic totul stie doar dumnezeu ci care pretind ca stiu sunt vrajitori =trebuie omorati cu pietre, voi nu credeti in dumnezeu, voi doar nu aveti ce face acasa asa ca intrati aici
Majoritatea celor care nu cred in Dumnezeu, nici nu au argumente care sa le sustina necredinta :
sa aduci argumente pentru necredinta ta in zeus
Vezi tu, cercetand, vei afla ca Dumnezeu chiar exista, fiindca nu avea viata cum sa apara din nimic. Majoritatea celor care nu cred in Dumnezeu, nici nu au argumente care sa le sustina necredinta :
din nou apel la ignoranta, dumnezeul golurilor, nu stim ceva raspunsul este dumnezeu simplu
Cum ma RAY care Dumnezeu?! Aici vorbim despre Dumnezeul care a existat inaintea tuturor religiilor!
In Dumnezeul creaționist.Eu nu am auzit despre un alt Dumnezeu sa fi creat lumea decât Iehova, Dumnezeu pe care il descoperim in Biblie.
Acum esti si sectant RAY? Tu nu intelegi ca eu nu am treaba cu sectele voastre si cu spalatul vostru pe creier?!
RAY, daca stai pe TPU, nu ai treaba. Arunci cu niste cuvinte care nu isi au rostul cand nu ai argumente.
"Discutau despre un creștin catolic din SUA care este astrolog si cercetător in astrologie."
Astrologia nu e o stiinta. Mi-e greu sa cred ca vreun fizician serios ar participa la o intalnire cu vreun astrolog. Ce sa-i spuna ala?
Sau poate nu stii ce e astrologia?!
Va e atat de greu sa verificați spusele mele, ascultând emisiunea de luni 25 noiembrie? Si chiar o sa aflați mai mult despre întâlnirea respectiva, la rodio nu se auzea clar discuția. Discutau despre el ca a făcut si voluntariat predând copiilor din alte tari astrologie doi ani.
Tanti, tu stii ce e aia astrologie?!
RAY cred ca nici daca l-ar vedea pe Iisus pe norii cerului nu ar crede in El.
Emisiunea lui Mironov nu am moderat-o eu. Sunt sigura ca întâlnirea despre care au vorbit a fost intre astrologi si fizicieni.Si ca este prima intalnire de acest gen.
De ce te miri.Am întâlnit o persoana care a zis despre Isus ca daca ar trăit acum pe pământ, l-ar fi omorât el cu mana lui. Atât de mult il urăște.
Probabil intalnirea de care spui a fost de fapto dezbatere unde astrologii au dorit sa-si sustina validitatea pseudostiintei pe care o raspandesc, iar fizicienii le-au dat in gura.
Dar tot nu mi-ai raspuns. Stii ce e "astrologia"?
"Am întâlnit o persoana care a zis despre Isus ca daca ar trăit acum pe pământ, l-ar fi omorât el cu mana lui."
He, he, n-ai idee cati crestini ar fi facut asta daca ar fi pus gheara pe Mahomed...
Acesta era cu siguranță om de-al lui Satana, un antihrist!
Omule tu nu intelegi ca astrologia este pedepsita cu moartea, astrologia este o pesudostiinta ghicitul in stele o blasemie biblica si o porcarie umana
Eu nu am zis ca e știință sau ca este aprobata de Dumnezeu, eu v-am cerut părerea despre afirmația astrologului din întrebarea mea. Cat privește oamenii de știință Biblia afirma ca :"pe nedrept sunt numiți așa". Așa ca voi nu știți ce vreți. Eu aștept momentul in care fiecare "om de știință" sa exclame: Exista Dumnezeu! Altfel nu ar fi putut sa apăra tot ceea ce exista din nimic! La fel ca Darwin despre ochi!
Am întâlnit o persoana care a zis despre Isus ca daca ar trăit acum pe pământ, l-ar fi omorât el cu mana lui. Atât de mult il urăște.
la fel ati face si voi crestini, cand te gandesti ca biserica crestina e ea mai bogata institutie din lume, iisus asta daca exista i este scarba de crestini lui,mai mult aprecieaza china,chinezi popor pasnic nu ca crestini mereu pusi pe razboi, violenta, crime, nu vad de ce un ateu ar avea ura fata de iisus, dawkins a spus ca iisus era un geniu
Eu ti-am spus ca astrologul catolic trebuie omorat cu pietre pentru ca e un blasfamator nenorocit conform bibliei iar tu crestino cu numele mai i faci si reclama la individul ala, jesus, care dumnezeu exista, din nou vorbim de dumnezei, lasa-l pe darwin cu ochiul, evolutia nu are treaba cu dumnezei inventati de umanitate si fara evolutie, big bang tot nu as crede in dumnezeu tau inventat de un trib evreiesc lucru confirmat de ei istoric
Eu nu fac parte din nici o biserica. Am ieșit din Biserica Adventista si nici nu mai intru in alta biserica. Si nu sunt singura. La nivel mondial suntem multi si continua sa părăsească bisericile nu numai adventiști ci si din alte denominațiuni crestine ( ortodocși, penticostali, catolici, martori etc), unii dintre ei se alătura grupului nostru dar fara sa fie înregistrati oficial.Cine dorește se poate alătura.
Ce grup sunteti voi?
Se auzea la mine la radio foarte neclar. Dar daca e vorba de un astronom cu atât mai mult ca au ajuns si "oamenii de știință" sa creadă in existenta lui Dumnezeu. Eu nu pot sa reascult emisiunea pentru ca nu am posibilitate. Semnalul rețelei Orange este foarte slab in zona unde locuiesc. Si nu am internet decât pe telefon.
Sunt destui oameni de stiinta care cred in spiridusul invizibil.
Asta nu inseamna nimic.
Sunt buni intr-un domeniu si praf in altul.
"Dar daca e vorba de un astronom cu atât mai mult ca au ajuns si "oamenii de știință" sa creadă in existenta lui Dumnezeu."
De fapt nu "au ajuns", ci au mai ramas doar cativa care cred. Acum cateva sute/mii de ani, cei care i-am numi azi "oameni de stiinta" credeau in numar covarsitor in diversi spiridusi, in diverse forme. Cauzele pentru care nu mai e asa sunt usor de inteles, sper ca chiar si pentru tine.
Si daca Darwin s-a amuzat atunci când a scris despre Originea speciilor fara sa știe ca de fapt majoritatea omenirii il vor lua in serios? Si posibil acesta a fost motivul pentru care a dorit sa anuleze tot ce a scris, numai ca nu a depins de el. Si uite așa in scoli se preda atât Originea speciilor cat si Biblia.Fiecare este frământat in mintea lui de ce si una si alta.Si se frământa degeaba.Nimeni nu este interesat de adevăr, ci fiecare de ceea ce are de castigat de pe urma uneia sau alteia dintre variante. Ma refer la cei ce legiferează si stabilesc ceea ce trebuie sa învețe copiii in instituția de învățământ. Păcat!
Te inseli! Studiază despre minte. Si te va pune pe gânduri. Mintea omului poate fi influențata atât in bine cat si in rău. Nu te pune pe gânduri lucrul acesta? De ce in bine, de ce in rau? Si cine este sau sunt cei care ne modelează mintea fara sa depindă de noi? Citește si despre spiritism.Este interzis de Biblie, dar cu toate acestea cei mai multi il aleg si refuza pe Dumnezeu.Am un var care mi-a propus sa accept să-mi conducă el mintea si ma voi însănătoșii. Eram alergica.Am refuzat știind ca e pagan si ca il urăște pe Dumnezeu. Pentru el ca si pentru voi Dumnezeu este un tiran.In schimb il lauda pe dumnezeul lui care ii rezolva orice problema in clipa in care își dorește.
Iar incepi sa vorbesti fara nici o noima si vreo legatura cu subiectul? Ce legatura are buhuhu-ul asta cu ce am afirmat eu?! Niciunul...
"Am refuzat știind ca e pagan si ca il urăște pe Dumnezeu. Pentru el ca si pentru voi Dumnezeu este un tiran."
Nu stiu ce crede var-tu, si nici nu prea ma intereseaza sincer sa fiu, dar mie personal mi se rupe de cum e personajul Dumnezeu. Nu asta e discutia, poate avea orice trasaturi de caracter. Problema lui e alta si anume ca are o poveste in spate care e fara nici o noima si fara vreo baza reala. Dar nici asta n-ar fi o problema in sine, pana la urma circula sute de mii de basme, daca n-ar exista tot felul de zgubilitici care isi creaza diverse scenarii legate de poveste si personajele ei si ajung sa piarda contactul cu realitatea si se manifesta in consecinta. Ba mai au si ideea tampita ca ar trebui sa fie apreciati pentru asta si ca ar trebui ca si ceilalti sa faca diverse traznai in numele si pentru personajele lor din basme...
Adevarul are ca baza dovezile sunt apelul la supranatural?
"La o întâlnire a fizicienilor si astrologilor"
Nu am auzit de asemenea intalniri.
Isi cautau norocul in stele fizicienii tai?
Asculta emisiunea din 25 noiembrie 2019 de la ora 21, 30 de la radio Romania actualități. Si cred ca întâlnirea a avut loc pe la începutul lunii noiembrie 2019 cred prin 4 sau 6.
Se prea poate sa se intalneasca fizicieni cu astronomi dar in niun caz cu astrologi.
Ce mai conteaza o minciuna in plus la cate ai inghitit pe nemestecate pana acum.
Ai ascultat emisiunea? Eu am înțeles foarte greu ceea ce vorbeau pentru ca invitatul lui Mironov părea după vorba ca ar fi fost in vârstă, dar angajat la Laserul de la Măgurele. Eu nu pot sa reascult emisiunea pentru ca nu am calculator, iar pe telefon doar pot scrie si citi nu si audio-video.
Si cine a decretat ce e știință si ce e pseudoștiință? Omul "de știință"! Macar ca Biblia ne avertizează ca "pe nedrept sunt numiți așa". Așa ca după Biblie si știință lor e pseudostiinta.
Omule dupa biblia ta astrologia este o blasfemie nu intelegi