suntserios
| suntserios a întrebat:

Las si eu asta aici.
Pentru aia care mai au dubii ca religia ortodoxa nu impiedica dezvoltarea noastra ca societate.

http://www.ganduridinierusalim.com/......-barbatii/

112 răspunsuri:
suntserios
| suntserios explică (pentru xCangur):

La sfarsitul a ce?

| danut a răspuns (pentru Octavian199):

"Sa nu imi 'mototolesti' vorba cum vrei tu."
Nici nu indraznesc: "Am zic ca asta cred crestinii". Asa ramane sigur. rolling on the floor

| danut a răspuns (pentru Octavian199):

"Cand erai mic nu ti-au zis parintii in cine sa crezi?" Cum sa nu, dar asta nu inseamna ca i-am si ascultat.
"Sau nu te-a botezat?"
NU, m-au lasat sa cresc si sa INTELEG ce aleg asa ca nu am fost botezat in cristelnita ca multi asazisi atei de pe aici.
"Daca te nasteai in Arabia Saudita, ce religie aveai?"
Nu stiu, nu am "incercat" rolling on the floor

| danut a răspuns (pentru suntserios):

"cum ai investigat singur toate religiile si ai aleso pe cea castigatoare din propria vointa."
Ca sa nu te plictisesti raspund direct: Prin relationare (experienta personala) directa. Nu am cunoscut toate religile dar am avut acces la crestinism, brahmanism, budism asa ca am ales constient.

| danut a răspuns (pentru suntserios):

"Deci tu vrei sa imi spui ca pana la o varsta la care ai inceput sa ai discernamant... adica 16-18-20 ani nu ai avut religie."
Pana la 40 de ani, devine complicat, nu?
"Pe la varsta aia ai inceput sa studiezi religiile: catolica, protestanta, budismul, islamismul, hinduismul, ortodoxismul. "
Ceva mai putin islamismul care m-a deranjat inca de la inceput, nu hinduismul ci brahmanismul (Vede, Yoga).
"Si undeva sa zicem pe la un 25 ani ti ai ales religia."
40 de ani.
"A si daca mie mi-a impus scoala inseamna ca tu nu ai fost la scoala"
Am fost dar nu am "urmat" politica vremii (pionier, membru de partid, etc).
"Si studiind tu cativa anul buni toate religiile, inclusiv ateismul, ai ajuns la concluzia ca ortodoxismul e religia adevarata si care face cel mai mult sens. Si ai avut argumente solide in acesta directie".
Ateu am fost de la inceput neavand o religie dar acumuland cunostinte si experiente, am ales, dar NU ortodoxismul, nu sunt ortodox ci am ales SINGURA religie crestina rationala, nu bazata pe un misticism exarcerbat, adventismul.
"Zi mi ca fix asa ai facut"
Absolut.

| Octavian199 a răspuns (pentru danut):

Crezi ca nu i-am crezut? Pana acum cateva luni.

| Octavian199 a răspuns (pentru DeyCj):

La drepturi m-am referit. Musulmanii le trateaza mai rau decat ca pe obiecte.

| DeyCj a răspuns (pentru Octavian199):

Exact, și musulmanii și mahomedanii și islamiștii.

Răspuns utilizator avertizat
suntserios
| suntserios explică (pentru xCangur):

Dacă aveai ceva de zis presupun ca te exprimai mai inteligibil.

| SG1995 a răspuns (pentru AC4S4):

Ba da băiatu meu, exact asta face, vezi ortodoxia aia predată de BoR e fake orthodoxy, ortodoxia originală nepătată de idei moderniste e ultra-conservatoare adică ca băieții de mai sus. La țară popi sunt nemulțumiți de ecumenism și libertinajul bisericii și consideră ar trebui să ne reîntoarcem în era de aur când literalmente BoR și băieți făcea legea în țară, țară în care secta ta nu ar exista. Chestia e că nici ortodocși nu știu ce vor, sunt zbateri ideologice și acolo, dar băieți de mai sus exprima una din pozițiile BoR.

| AC4S4 a răspuns (pentru SG1995):

Logica este la cel mai jos nivel in raspunsul tau, gramatica la un nivel mediocru. Eu am dat niste informatii oficiale, tu ai spus niste lozinci.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eh... ce sa vezi? Femeile chiar nu sunt egale cu barbatii! laughing
Nu ma intereseaza felul cum este spus, adevarul este ca femeile nu sunt egale cu barbatii.
Potential au toti oamenii, numai ca unii au mai mult decat altii, iar barbatii decat femeile când vine vorba de putere si gandire logica, strategica si analitica.
Daca ADN-ul nu era atat de diferit nu se mai faceau referendumuri pentru cine se casatoreste cu cine.

Boss te-ai uitat puțin pe site-urile ortodoxe? Ai avut contact măcar cu o asociație religioasă tradiționalistă? Ai idee cum e văzută nomeclatura BoR de adepți ei? Nu cred, ei bine eu am, și acolo nu e totul roze, deci seems legit, ăia reprezintă secta ortodoxă în aceeași măsură în care BoR o face.

Nu, de fapt chiar nu am participat niciodată la o slujbă ortodoxă.
Știu doar că site-urile pe care le-am dat eu sunt oficiale. Site-ul care este in întrebare e al unei persoane, nu reprezintă Biserica Ortodoxă.

Dar reprezintă mentalitatea ortodoxă așa că e irelevant.

In niciun caz.

suntserios
| suntserios explică (pentru AC4S4):

Fix 90 %din mentalitatea ortodoxa

| AC4S4 a răspuns (pentru suntserios):

Eu pana acum nu am cunoscut pe cineva sa-mi spuna ca barbatul e superior femeii.

| Bianncax a răspuns:

(iti zic de acum, mi-a fost cam lene sa citesc si am citit doar inceputul dar a fost de ajuns sa imi dau seama despre ce e vorba) Nu stiu de ce ai mai pus asta aici, e un subiect care trebuie discutat cu persoane care au si creier, nu doar un cap laughing Mai mult iti faci nervi pentru ca aici mai mult ca sigur se trezeste cineva (Din cate vad la raspunsuri s-au trezit deja) care sa aiba o gandire ca acum 1000 de ani si care nu isi permite sa se dezvolte din cauza religiei cre(s)tine. Te astept sa discutam subiecte de genul daca te pasioneaza

| oglindasultanului a răspuns:

Femeile au mai multe gene decat barbatii, ceea ce inseamna ca au mai multe abilitati, faptul ca ele aleg sa iubeasca, este considerata supunere. O femeie iubitoare ii va considera doar dragalasi si prostuti.