Toate speciile au evoluat. Nimic nu mai este ca acum 300 000 de ani sau poate mai mult.Chestia ca maimuta este stramosul omului este o prostie.
Si omul este un animal si seamana cu un altul.
Cum ar veni crocodilul se aseamana cu soparla.
Dacă e să ne luăm după Darwin, cred că alături de înaintaşii noştri domnii maimuţă, putem adăuga şi alte specii interesante precum porcul.
Dar ca să redevin serios eu personal cred că este un proces lent de involuţie şi de dispariţie a foarte multor specii.
" Conform celor mai recente estimări, ritmul global de dispariţie al speciilor este de 100 până la 1000 de ori mai alert decât cel natural, anterior apariţiei omului. În present se estimează că una din 8 specii vegetale este ameninţată cu extincţia şi că aproximativ 140 000 de specii dispar annual, la nivel global. Dacă fenomenul de dispariţie a speciilor nu este stopat, sau măcar încetinit, în mai puţin de 100 de ani, civilizaţia terestră ar dispărea, pesajul fiind similar cu cel consecutive unei catastrofe nucleare! "
Grozavă evoluţie!
Bine,bine ...au evoluat toate speciile...da' nici una ca maimuta.
Bai frate tu nu esti maimuta. Impaca-te cu ideea. Sau tu vrei sa fii.
Iată ce a declarat un evoluţionist: „După ce le-a făcut reproşuri teologilor că s-au bazat pe mit şi pe miracol, ştiinţa se vedea pusă în trista situaţie de a trebui să-şi creeze propria mitologie, şi anume să presupună că ceea ce, după eforturi îndelungate, nu s-a putut dovedi că se produce astăzi s-ar fi produs la naşterea lumii".
- Loren Eiseley
Ma mariuse de ce afirmi daca habar nu ai cea ce afirmi? in primul rand suntem maimute doar ca suntem alta specie, daca ai fi facut scoala ai fi invatat la biologie ca suntem o specie de maimute primate homos sapinens
toate speciile au evoluat, sau adaptat la mediu lor
Toate au evoluat, fiecare s-a adaptat mediului in care a "picat". Poate o sa evolueze si iepurasii, cand n-o sa mai existe iarba, morcovi si ce mai rontaie ei si o sa trebuiasca sa se catere pe undeva sau sa caute in apa.
http://wolvesonceroamed.files.wordpress.com/2012/01/evolution.jpg
http://www.rtgmin.org/wp-content/uploads/2012/06/evolution-tree.jpg
Asta fiind chiar schita lui Darwin: http://www.emsb.qc.ca/laurenhill/science/darwin/pred-01.jpg
Ca idee, cam asa functioneaza treaba. http://www.youtube.com/watch?v=alSY62eKPCo
Arata-i unui copil de 5 ani un cimpanzeu si pune-l sa descrie similitudinile intre maimuta si ma-sa.
Cimpanzeii au lungimea mainilor cu 50% mai mica dacat cea a picioarelor.
Testiculele cimpanzeilor sunt de 3 ori mai mari decat cele ale omului.
Cimpanzeii nu au sclera la ochi
La nicio primata nu este prezenta culoarea albastra la ochi
Diferenta de cromozomi si genom
ADN este asemanator intre 85-95%
(Daca ADN-ul ar fi fost cu 1% diferit ar fi fost delfin)-n-are legatura si nu-i nici argumet, da mi se pare super tare
Si apropo dupa spusele lui Darwin omul nu se trage din maimuta, ci au un stramos comun....cine stie. poate rama
Sunt de nepretuit momentele cand un ageamiu reuseste sa aduca argumente copiindu-le, fara discernamant, pe ale altora. Altfel se explica diferenta dintre intrebarea pe care ai pus-o si raspunsul pe care l-ai dat acum.
http://adrianarvunescu.wordpress.com/2010/05/28/au-maimutele-ochi-albastri/
Inca ma mai doare fata de la ce facepalm mi-am dat cand am citit primele propozitii...
Da, ai dreptate, si eu m-am mirat de diferenta dintre intrebarea pur si simplu idioata si raspunsul cu diferentele...Parca ar fi invatat biologie in generala, dupa al 2-lea raspuns... Dupa intrebare as zice ca inca e in primara.
Stai linistita...nu copiez ceva doar ca pe urma sa ''vomit'' informatia neprelucrata.
"Stai linistita...nu copiez ceva doar ca pe urma sa ''vomit'' informatia neprelucrata."
Serios?
"Cimpanzeii nu au sclera la ochi"
Adica? Poti sa-mi explici daca ai filtrat informatia asa mult?
"La nicio primata nu este prezenta culoarea albastra la ochi"
De ce?
"omul nu se trage din maimuta, ci au un stramos comun....cine stie. poate rama"
Asta arata clar ca nu ai inteles nimic.
Ray spunea ca suntem maimute, si i-am aratat ca Darwin spune ca maimutele si omul au un stramos comun si nuca omul se trage din maimuta.
Ultima parte a fost ironica
Dar de unde stii tu ca nu au evoluat iepurasii?
Poate ca au evoluat atat de mult incat construiesc armele astea si noi nici nu stim.
Ti-am explicat ca exista mai multe specii de maimuta dar degeaba ori nu intelegeti ori nu vrei
adn-ul nostru cu cel al cimpenzeiilor este aproape indentic 98% apoi ambele specii avem un retrvirus mostenit ce ar fi imposibil daca nu am avea acelasi stramos comun
cea ce demonstreaza ca am avut acel stramos comun ce vb tu sunt tampeni tipice de copii de 3 ani, se observa clar ca cea ce vrei e sa isi bati joc de stiinta, apropo ala care a creat pc-ul, becul era ateu
Au trecut atatea milioane de ani, s-au nascut atatea maimute niciuna nu a avut vreo gena defecta si sa inceapa sa vorbesca, de unde evolutia? E involutia omului retard care se trage din maimuta lui>
RAY întreabă: