Acum se explică. Era logic CA CORONA sa fie ascuns intr-una dintre "pasarile" interzise. Si eu care credeam ca e de la 5G...
Argumenteaza. Deocamdata e evident ca de fapt altii sunt(eti). Ia uimeste-ma.
De ce sa argumentez? Nu esti un om sincer si onest care cauta sa inteleaga ceva. Esti un frustrat pe viata care cauta doar sa-si bata joc si faca troll aiurea. Ori ai un IQ mai mic decat temperatura camerei ori refuzi voit sa intelegi textul respectiv din ciuda si ură. E evident ca prin "pasari" se refera la animale zburatoare. E evident ca israelienii antici aveau alte concepte si alte cuvinte pentru anumite idei. E evident ca contextul cultural e diferit. Toate lucrurile astea sunt evidente pentru orice țaran prost fara scoala. Daca pentru tine lucrul asta nu e evident inseamna ca e rea-vointa la mijloc sau o prostie monumentala. Sau amandoua.
"E evident ca israelienii antici aveau alte concepte si alte cuvinte pentru anumite idei. E evident ca contextul cultural e diferit. Toate lucrurile astea sunt evidente pentru orice țaran prost fara scoala."
Tocmai asta spun si eu, ca nu e vreo mare smecherie povestea asta, doar niste tampenii inventate de niste inapoiati pentru niste tarani prosti. Aia aveau o scuza. Mai greu de inteles e cum unii ca tine continua sa creada cretinatati de genul. Se pare ca exista si azi destui asemeni alora. Nu neaparat tarani.
Nu, nu asta ai spus șarlatan ce esti. Ai spus ca Dumnezeu e prost ca nu stie ce sunt pasarile si eu ti-am spus ca era vorba de animale zburatoare si nu de pasari, iar mintea ta minuscula nu te-a dus sa te gandesti ca poate nu e vorba de pasari ci de animale zburatoare
Dumnezeu e doar un personaj nevinovat, prostia lui e direct proportionala cu a celor care l-au creat. Si evident cu a celor care cred aceste tampenii.
O sa ma rog la Dumnezeu sa-ti dea smerenie si luminarea mintii sa-L primesti in inima ta. Dumnezeu exista chiar daca tu Îl consideri doar o poveste. Si stiu ca si tu stii asta in sufletul tau. Cu totii stim ca avem un Creator chiar daca ne mintim pe noi ca nu e asa. Stiu ca suferi mult pentru ca e evident din comportamentul tau plin de ură, dar trebuie sa intelegi ca doar Dumnezeu poate sa faca suferinta sa dispara. Citeste despre nihilism daca nu ma crezi, si cat de daunator este pentru orice om
"O sa ma rog la Dumnezeu"
Nah, fiecare cu hobby-urile lui.
"Si stiu ca si tu stii asta in sufletul tau."
Stii prost. Nu mai discutam si de tampenia cu "sufletul"...
"Stiu ca suferi mult pentru ca e evident din comportamentul tau plin de ură."
Nu sufar, dar mi-e greata de prostia voastra care din pacate influenteaza intreaga societate, nu doar pe voi.
"Citeste despre nihilism daca nu ma crezi"
Nihilismul nu are legatura cu lipsa credintelor in spiridusi fictivi. E despre altceva.
Daca chinezii ar fi respectat ce scrie in Biblie acum eram in concediu pe Litoral.
Acum toata lumea sufera pentru ca un chinez nu si-a fiert bine liliacul.
Atunci:
Strutul nu zboara, deci nu e pasare.
sau:
Libelula zboara, deci e pasare.
Cam la asta ajungi daca ai lua de buna ineptia spusa de tine.
După cum știi deja, unele limbi au mai multe cuvinte pentru un singur corespondent din alta limba.
In ebraica este cuvântul עוף (ofe)
Și tradus in engleză înseamnă:
1) flying creatures, fowl, insects, birds
1a) fowl, birds
1b) winged insects
Exact cum ai spus și tu.
Este vorba de cele ce au aripi!
Termina cu prostiile, daca te-ai uita, si bineinteles ai intelege si ceva, ai constata ca acolo e vorba de categoria pasari. Nu de animale zburatoare.
De altfel si in Biblia in engleza este tradus tot "pasari", nu altfel.
Iar aici este vorba de categoria "religie". Iar voi ateii susțineți ca nu faceți parte din nici o religie. Ai intrat si tu ca si liliacul in randul păsărilor. Macar el e de înțeles pentru ca la introdus traducatorul. Dar tu?
Ateii nu contesta existenta religiilor.
Nu la asta m-am referit. Lasati-ne in pace si dezbați la aceasta categorie ateismul vostru ca nu ne supăram. Iar cu privire la traducere sau scriere, ar trebui o erata la sfârșitul Bibliei, dar cum autorii ei nu mai exista, pe noi creștinii nu ne deranjează deoarece mântuirea nu depinde de categoria in care este inclus liliacul. Ci doar de sacrificiul Domnului Isus.
Iar Levitic 11 este valabil pana la sfârșitul lumii, deoarece lui Dumnezeu ii pasa de noi si nu dorește sa ne îmbolnăvim.
"...dar cum autorii ei nu mai exista, pe noi creștinii nu ne deranjează deoarece mântuirea nu depinde de categoria in care este inclus liliacul."
Asta spun si eu. Nu conteaza cat de prost e scrisa povestea, si cat de absurda e, singurul lucru care conteaza pentru voi e ca va promite niste chestii. Doar ca, povestea fiind o fantezie, si promisiunile sunt doar iluzii.
Daca tot e vorba de greseli de traducere, de unde stii ca nu sunt si alte lucruri traduse gresit, unele in care chiar crezi. E absurd sa consideri ca tradus gresit e doar ce nu-ti convine.
Ca sa nu mai spun ca tot voi spuneti ca "autorul" e Dumnezeu insusi, iar acum ne spui ca povestea e adevarata, dar Dumnezeu nu (mai) exista.
Diavolul nu doarme, ci căuta sa puna la îndoială Cuvântul lui Dumnezeu. Pe Eva a biruit-o si pe cați alții de atunci, dar cei ce sunt ancorați in Cuvântul lui Dumnezeu nu pot fi înșelați. Dovada Isus si urmașii Lui care au acceptat mai bine moartea decât sa asculte de tatăl minciunii. Dumnezeu sa ne dea înțelepciune pentru a putea distinge intre ce e de la Dumnezeu si ce vine de la Diavol.
Sustii ca parti din Biblie ar fi scrise de Diavol?
Parca aseară intelesesei ca unele cuvinte din ebraica n-au corespondent exact in romana. De aceea "păsări", "birds" in engleză nu sunt perfect sinonime cu acel cuvânt din ebraica. Cuvântul din ebraica este mult mai larg. Ai fi vrut sa scrie in biblie "mamifere" când clasificarea lor s-a făcut in 1976?!?
Te legi de niște cuvinte pe care nu le pricepi pentru ca au fost scrise acum 3500 de ani. Dacă te-ar auzi un istoric sau arheolog s-ar amuza pe seama ta. Dumnezeu le-a vorbit evreilor pe limba lor in contextul culturii lor. Asta ar trebui sa intelegi, nu e complicat.
Nu! Diavolul vorbește prin șarpe (Geneza) sau prin oameni care căuta sa ne convingă ca Biblia nu este Cuvântul lui Dumnezeu. Așa ca multi sunt prin care vorbește Diavolul fara ca ei sa știe. Sau cum sunt sataniștii aleg sa fie supuși si sa asculte de Stăpân (Diavol).
Nu e vorba de asta. Las-o balta. Nu denumirea in sine de "mamifer" e problema.
Pe de alta parte, cum e cu zburatoarele cu 4 picioare? Astea au disparut, nu? Esti funny, dar e bine sa ne mai si amuzam de tembelismele biblice.
"Nu! Diavolul vorbește prin șarpe (Geneza) sau prin oameni care căuta sa ne convingă ca Biblia nu este Cuvântul lui Dumnezeu."
Noi vorbeam despre ce scrie in Biblie. Treaba aia e in Biblie, nu e spusa de altcineva prin care spui tu ca vorbeste Diavolul. Deci ori vorbeste Diavolul prin Biblie, ori ce spune Dumnezeu e de rahat.
Caută singur pe internet. Ai sa vezi ca exista multe animale cu 4 picioare care zboară. Veverițe, maimuțe, pesti și ce mai vrei. Și caută de asemenea câte specii de insecte au dispărut pana acum.
"Ai sa vezi ca exista multe animale cu 4 picioare care zboară.
...pesti și ce mai vrei."
Pesti zburatori cu 4 picioare. Am inteles...
E clar ca ai chef de discuții. Te legi de orice cuvânt ca sa arați ca ai găsit ceva ne la locul lui. Ma amuzi ești chiar tare. Și îmi place ca studiezi Biblia. Domnul sa te ajute sa o intelegi!
N-o "studiez", o flagelez de fapt.
In perioada comunista știi cum se răspândea Biblia? Prin cei ce se amuzau pe seama ei. Pentru ca așa aflau mai multi despre versetele biblice. Biblia are putere in ea însăși. Ea poate transforma un ucigaș in sfânt. Un dependent de alcool in sfânt. Biblia se poate verifica in viața personală. Eu am verificat-o. Și multi altii. Citește dacă vrei sa afli. Mari inventatori au fost crestini. Dar nu ma refer la crestini cu numele. Ăștia sunt atei deghizați ca sa strice numele de creștin.
Dacă nu crezi in minuni cum poți sa crezi ca nimicul a explodat și a dat nastere la un univers perfect și complex. Asta nu e minune?
"In perioada comunista știi cum se răspândea Biblia?"
La fel ca astazi, doar ca cei care o raspandeau aveau toti relatii cu Securitatea.
"Biblia are putere in ea însăși. Ea poate transforma un ucigaș in sfânt."
Istoria ne arata ca fenomenul se produce in general tocmai invers.
"Mari inventatori au fost crestini."
Einstein de exemplu, nu a fost crestin. Iar asta cu marii inventatorii crestini a tinut doar cat crestinismul le rupea capul daca se declarau altceva. Dupa aia, majoritatea n-au aderat la povestile astea. Oare de ce?
"Dacă nu crezi in minuni cum poți sa crezi ca nimicul a explodat și a dat nastere la un univers perfect și complex. Asta nu e minune?"
Am explicat si alta data. Cat timp nu se stia cauza si basina era o "minune". E acelasi lucru. De fapt religia se bazeaza pe lucruri/fenomene care inca nu sunt interpretate, sau pe care fraierii nu le inteleg, nu pe minuni.
Ai ocolit cu grija "ma refer la creștinii adevărați"
Numeste-i.
Toți care nu au făcut compromisuri cu Securitatea pe vremea comunista. Cei ai căror viața seamănă cu a lui Isus. Restul sunt altceva... atei, agnostici sau cum vrei sa le zici. Eu cunosc multi, și eu sunt creștin. Citește-le biografiile.
E total incompatibila asemanarea dintre Isus si marii inventatori. Schizofrenicul a fost un taietor de frunze la caini, pe cand astilalti au cam pus osul la munca pentru a realiza ceva. Deci vietile lor nu pot semana. Nici n-are rost discutia. Dar ce naiba, de la lilieci mei si pestii tai cu 4 picioare, am ajuns la comunism si schizofrenici... Daca mai ai de spus ceva legat de intrebare, zi, daca nu, drum bun!
Pana una alta timpul se măsoară de la Isus. Anul in care ești născut se măsoară de la Centrul Universului. Adică de la nasterea lui Isus Hristos. Vrei, nu vrei asta e. Ori trăiești intr-o mare conspirație, ori te lupți cu toată puterea împotriva lui Dumnezeu
Dacă ai nevoie de vreo explicație din Biblie sau vreun cuvânt din original ebraica/greaca, sa-mi scrii și caut despre
Apropo de asta, daca tot ai cautat tu asta, da si sursa de unde ai luat.
Doctore in Biblie, ia fii antena aici:
"23 Pe toate celelalte târâtoare care zboară şi care au patru picioare să le priviţi ca o urâciune."
Cateva exemple de astfel de animale, ai?
Citește mai departe. Este vorba de lăcuste.
Ce e cu lacustele?!
Lăcustele sunt printre animalele numite târâtoare zburătoare
Nu esti pe treaba ta. Ce legatura au cu subiectul? Noi vorbeam de pasari...
Legat de taratoare zburatoare (cum suna asta, ca naiba), te intrebasem care sunt alea de aici:
"23 Pe toate celelalte târâtoare care zboară şi care au patru picioare să le priviţi ca o urâciune."
Dacă vrei sa afli sensul fiecărui cuvânt din original descarca aplicația eBiblia și caută in traducerea "vechiul testament in ebraica". La fiecare cuvânt îți da dictionar pentru cuvânt. Deasemeni ai "traducerea strong cornilescu" pentru noul testament. La fel pentru fiecare cuvânt. Și atunci vezi cât de corect au tradus traducătorii Bibliei. Ai peste 30 de traduceri ale Bibliei, le poți compara sa vezi diferențe.
Am inteles, porcu` zboara din cauza traducatorilor.
Acum vrei sa ma apuc de studiul insectelor. Sa descopăr care au patru picioare și zboară? Nu asta e important. A fost o lege pentru evrei care acum nu mai e valabilă. Dar care are semnificatia ei foarte tare.
Vezi, de aia spun, du-te naiba si culca-te, daca nu stii despre ce vorbesti. Nu exista nici o insecta, zburatoare sau nu, cu 4 picioare. Case closed.
N-ai înțeles. Dacă vei compara traducerile vei vedea ca toate păstrează sensul. Acum n-o sa mulțumească nimeni pe toată lumea. Pentru ca eu as fi vrut sa scrie "zburătoare", altul "animale cu aripi". Altu ca de ce le zice "târâtoare cu aripi"? Pai am trăit noi acum 3500 de ani ca sa știm cum le ziceau ei la insecte?
Hai ca am inceput sa facem chat. Am inteles, gata, acolo e liliacul ca e vorba de animale care zboara, nu de pasari, dar e si strutul, desi nu zboara. Din minunatiile povestii cu spiridusi. Oricum ai traduce, tot prost e. OK.
Aaa...si insecte cu 4 picioare, sau poate n-au tradus astia bine si era vorba de 5?!
Animale cu aripi, asta era cuvântul. Dar nu mai contează. Cautai o greșeală. Și cumva au mai disparut din speciile de insecte? Poate?
Noapte buna!
"Și cumva au mai disparut din speciile de insecte?"
Mhm, toate alea cu 4 picioare, de nervi ca nu le mancau evreii, chiar daca n-au existat vreodata.