| Holiday a întrebat:

Leviticul 11:13-19

"13 Iată dintre păsări cele pe care le veţi privi ca o urâciune şi din care să nu mâncaţi: vulturul, zgripţorul şi vulturul de mare;
14 şorecarul, şoimul şi tot ce este din neamul lui;
15 corbul şi toate soiurile lui;
16 struţul, bufniţa, pescărelul, coroiul şi tot ce ţine de neamul lui;
17 huhurezul, eretele şi cocostârcul;
18 lebăda, pelicanul şi corbul de mare;
19 barza, bâtlanul şi ce este din neamul lui, pupăza şi liliacul."

Intrebare scurta:

Liliacul e pasare? Daca nu, cine e prost, Dumnezeu, sau aia de au inventat povestea?

54 răspunsuri:
| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru Holiday):

Nu! Diavolul vorbește prin șarpe (Geneza) sau prin oameni care căuta sa ne convingă ca Biblia nu este Cuvântul lui Dumnezeu. Așa ca multi sunt prin care vorbește Diavolul fara ca ei sa știe. Sau cum sunt sataniștii aleg sa fie supuși si sa asculte de Stăpân (Diavol).

| Holiday explică (pentru Konstantin2020):

Nu e vorba de asta. Las-o balta. Nu denumirea in sine de "mamifer" e problema.
Pe de alta parte, cum e cu zburatoarele cu 4 picioare? Astea au disparut, nu? Esti funny, dar e bine sa ne mai si amuzam de tembelismele biblice.

| Holiday explică (pentru TamplaruAnisoara):

"Nu! Diavolul vorbește prin șarpe (Geneza) sau prin oameni care căuta sa ne convingă ca Biblia nu este Cuvântul lui Dumnezeu."

Noi vorbeam despre ce scrie in Biblie. Treaba aia e in Biblie, nu e spusa de altcineva prin care spui tu ca vorbeste Diavolul. Deci ori vorbeste Diavolul prin Biblie, ori ce spune Dumnezeu e de rahat.

| Konstantin2020 a răspuns (pentru Holiday):

Caută singur pe internet. Ai sa vezi ca exista multe animale cu 4 picioare care zboară. Veverițe, maimuțe, pesti și ce mai vrei. Și caută de asemenea câte specii de insecte au dispărut pana acum.

"Ai sa vezi ca exista multe animale cu 4 picioare care zboară.
...pesti și ce mai vrei."

Pesti zburatori cu 4 picioare. Am inteles...

Răspuns utilizator avertizat

E clar ca ai chef de discuții. Te legi de orice cuvânt ca sa arați ca ai găsit ceva ne la locul lui. Ma amuzi laughing ești chiar tare. Și îmi place ca studiezi Biblia. Domnul sa te ajute sa o intelegi!

N-o "studiez", o flagelez de fapt.

In perioada comunista știi cum se răspândea Biblia? Prin cei ce se amuzau pe seama ei. Pentru ca așa aflau mai multi despre versetele biblice. Biblia are putere in ea însăși. Ea poate transforma un ucigaș in sfânt. Un dependent de alcool in sfânt. Biblia se poate verifica in viața personală. Eu am verificat-o. Și multi altii. Citește dacă vrei sa afli. Mari inventatori au fost crestini. Dar nu ma refer la crestini cu numele. Ăștia sunt atei deghizați ca sa strice numele de creștin.
Dacă nu crezi in minuni cum poți sa crezi ca nimicul a explodat și a dat nastere la un univers perfect și complex. Asta nu e minune?

"In perioada comunista știi cum se răspândea Biblia?"

La fel ca astazi, doar ca cei care o raspandeau aveau toti relatii cu Securitatea.

"Biblia are putere in ea însăși. Ea poate transforma un ucigaș in sfânt."

Istoria ne arata ca fenomenul se produce in general tocmai invers.

"Mari inventatori au fost crestini."

Einstein de exemplu, nu a fost crestin. Iar asta cu marii inventatorii crestini a tinut doar cat crestinismul le rupea capul daca se declarau altceva. Dupa aia, majoritatea n-au aderat la povestile astea. Oare de ce?

"Dacă nu crezi in minuni cum poți sa crezi ca nimicul a explodat și a dat nastere la un univers perfect și complex. Asta nu e minune?"

Am explicat si alta data. Cat timp nu se stia cauza si basina era o "minune". E acelasi lucru. De fapt religia se bazeaza pe lucruri/fenomene care inca nu sunt interpretate, sau pe care fraierii nu le inteleg, nu pe minuni.

Ai ocolit cu grija "ma refer la creștinii adevărați" laughing

Numeste-i.

Toți care nu au făcut compromisuri cu Securitatea pe vremea comunista. Cei ai căror viața seamănă cu a lui Isus. Restul sunt altceva... atei, agnostici sau cum vrei sa le zici. Eu cunosc multi, și eu sunt creștin. Citește-le biografiile.

E total incompatibila asemanarea dintre Isus si marii inventatori. Schizofrenicul a fost un taietor de frunze la caini, pe cand astilalti au cam pus osul la munca pentru a realiza ceva. Deci vietile lor nu pot semana. Nici n-are rost discutia. Dar ce naiba, de la lilieci mei si pestii tai cu 4 picioare, am ajuns la comunism si schizofrenici... Daca mai ai de spus ceva legat de intrebare, zi, daca nu, drum bun!

Pana una alta timpul se măsoară de la Isus. Anul in care ești născut se măsoară de la Centrul Universului. Adică de la nasterea lui Isus Hristos. Vrei, nu vrei asta e. Ori trăiești intr-o mare conspirație, ori te lupți cu toată puterea împotriva lui Dumnezeu

| LoveSleep a răspuns:

Acum se explică. Era logic CA CORONA sa fie ascuns intr-una dintre "pasarile" interzise. Si eu care credeam ca e de la 5G...

| CostinAlamariu a răspuns (pentru Holiday):

De ce sa argumentez? Nu esti un om sincer si onest care cauta sa inteleaga ceva. Esti un frustrat pe viata care cauta doar sa-si bata joc si faca troll aiurea. Ori ai un IQ mai mic decat temperatura camerei ori refuzi voit sa intelegi textul respectiv din ciuda si ură. E evident ca prin "pasari" se refera la animale zburatoare. E evident ca israelienii antici aveau alte concepte si alte cuvinte pentru anumite idei. E evident ca contextul cultural e diferit. Toate lucrurile astea sunt evidente pentru orice țaran prost fara scoala. Daca pentru tine lucrul asta nu e evident inseamna ca e rea-vointa la mijloc sau o prostie monumentala. Sau amandoua.

| Holiday explică (pentru CostinAlamariu):

"E evident ca israelienii antici aveau alte concepte si alte cuvinte pentru anumite idei. E evident ca contextul cultural e diferit. Toate lucrurile astea sunt evidente pentru orice țaran prost fara scoala."

Tocmai asta spun si eu, ca nu e vreo mare smecherie povestea asta, doar niste tampenii inventate de niste inapoiati pentru niste tarani prosti. Aia aveau o scuza. Mai greu de inteles e cum unii ca tine continua sa creada cretinatati de genul. Se pare ca exista si azi destui asemeni alora. Nu neaparat tarani.

Nu, nu asta ai spus șarlatan ce esti. Ai spus ca Dumnezeu e prost ca nu stie ce sunt pasarile si eu ti-am spus ca era vorba de animale zburatoare si nu de pasari, iar mintea ta minuscula nu te-a dus sa te gandesti ca poate nu e vorba de pasari ci de animale zburatoare

Dumnezeu e doar un personaj nevinovat, prostia lui e direct proportionala cu a celor care l-au creat. Si evident cu a celor care cred aceste tampenii.

O sa ma rog la Dumnezeu sa-ti dea smerenie si luminarea mintii sa-L primesti in inima ta. Dumnezeu exista chiar daca tu Îl consideri doar o poveste. Si stiu ca si tu stii asta in sufletul tau. Cu totii stim ca avem un Creator chiar daca ne mintim pe noi ca nu e asa. Stiu ca suferi mult pentru ca e evident din comportamentul tau plin de ură, dar trebuie sa intelegi ca doar Dumnezeu poate sa faca suferinta sa dispara. Citeste despre nihilism daca nu ma crezi, si cat de daunator este pentru orice om

"O sa ma rog la Dumnezeu"

Nah, fiecare cu hobby-urile lui.

"Si stiu ca si tu stii asta in sufletul tau."

Stii prost. Nu mai discutam si de tampenia cu "sufletul"...

"Stiu ca suferi mult pentru ca e evident din comportamentul tau plin de ură."

Nu sufar, dar mi-e greata de prostia voastra care din pacate influenteaza intreaga societate, nu doar pe voi.

"Citeste despre nihilism daca nu ma crezi"

Nihilismul nu are legatura cu lipsa credintelor in spiridusi fictivi. E despre altceva.