anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Luam 3 religii monoteiste, stiti voi care.

Intrebare : pot fi toate corecte sau doar una?

23 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Sigur te referi si la crestinism?
Eu cred ca Dumnezeu este unul singur revelat in trei Persoane. Sfanta Treime!

| RAY a răspuns:

Pentru mine nu-i nici una, toate ca baza minciuna

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru EmaS):

Da, ma refer si la crestinism. Deci tu consideri ca doar una este corecta iar acea "una", este crestinismul nu?

| DrunkenRat a răspuns:

Orice religie este corecta atata timp cat ai ca ipoteza existenta unui zeu (sau mai multi). Ideea este sa nu iti schimbi religia, mai exact daca ar exista un zeu, nu ar pedepsi un om pentru ca s-a nascut intr-o familie de conceptie diferita. Mai concret, daca ai ca provenienta o familie de origine ateista atunci ramai asa. Fie ca tu crezi intr-un mar sau intr-o balta/explozie e un detaliu minor, ideea principala e sa ai un minim de decenta in societate.

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Aha!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru DrunkenRat):

Deci tu consideri ca toate cele 3 religii monoteiste pot fi si sunt corecte nu?

| DrunkenRat a răspuns (pentru anonim_4396):

Corecta nu ii nici una, tolerate pote.

| 3xfemeie a răspuns:

Toate sau nici una. Multumit/a?
Depinde cum vrei sa privesti lucrurile.
Ex : merg la piata si acolo sunt multe tarabe. pe fiecare taraba sunt mai multe produse.
Eu ce fac? Le cumpar pe toate? Iau numai de la o taraba? Sau de la nici una?
Merg la fiecare si imi aleg ce-mi place, ceea ce consider eu ca este bun pentru mine sau nu iau nimic. Corect?
Asa si cu religia, facand abstractie de fanatismul religios.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru 3xfemeie):

Deci tu iei din toate religiile doar ce iti convine iar ce nu iti convine "arunci" sau ignori?

| M25M a răspuns:

Crestinii o considera pe a lor cea corecta, evreii pe alor, musulmanii pe a lor s.a.m.d, totul depinde de apartenenta la una din aceste trei religii.
Nu consider ca este vreo una care sa fie corecta.

| yonutz89 a răspuns:

Este imposibil sa fie toate corecte in acelasi timp. Doua lucruri contradictorii nu pot fi amandoua adevarate. Este impotriva firii.

Islamul spune ca Iisus nu este fiul lui Dumnezeu si crestinismul spune ca Iisus este fiul lui Dumnezeu.

Islamul spune ca Iisus nu a fostr crucificat si crestinismul spune ca a fost.

Islamul spune ca daca mananci carne de porc ajungi in Iad, in timp ce crestinismul ca poti sa mananci carne de porc fara sa ajungi in iad(alta contradictie).

Islamul spune ca barbatii pot avea mai multe sotii, iar crestinismul spune ca daca un barbat are mai multe sotii va ajunge in iad.

Sunt foarte foarte multe contradictii.

Am discutat pe aceasta tema cu un profesor de filozofie care mi-a spus ca este imposibil sa fie aceste trei religii adevarate.

Exista un curent care spune ca "poate ca toate religiile sunt bune" "poate ca toti au dreptate in felul lor". Aceasta idee se numeste ecumenism si de obicei spun asta oamenii care nu stiu multe despre religie dar si-ar dori ca toti sa aiba dreptate, insa e o minciuna.

| Vix999 a răspuns:

Cred ca depinde pe cine considera ca fiind mesager fiecare. Un exemplu ar fi ca musulmanii tot intr-un Dumnezeu (Allah) cred, doar ca ei nu il recunosc pe Isus ca fiul lui Dumnezeu ci doar ca pe un profet. Ei au influente de la profetul Mohammed, noi de la profetul Isus.
Deci practic, depinde peste ce profet s-a dat atunci happy si deci concluzia ar fi ca da, intr-un anume fel toate sunt corecte dar diferite. Asta cel putin inteleg eu la nivelul meu de logica
dupa ce am discutat si eu cu cativa musulmani.
Personal nu cred in doctrine si-n carti. Credinta mea e una personala si atat.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

In fata Domnului nu conteaza eticheta ce o porti ci puterea credintei tale, si faptele prin care demonstrezi asta.si omul in viata infiderent ce eticheta are, are si fapte, care-l inalta sau il coboara. fiindca avem o pilda a doi copii care sant unul ascultator dar nu face; si unul neascultator dar face ceia ce-i spune tatal.deci sant doua cai.nu trei.tu ai numit trei religii.sant maiu multe.dar cai sant doar doua.

| 3xfemeie a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu. Ideea era am libertatea sa decid pentru mine, ce consider eu ca e folositor pentru mine, iar restul sa accept. Ceea ce cred eu ca nu e bun poate altuia ii place si i se potriveste. Nimeni nu imi da dreptul sa decid pentru alta persoana.
Am liber arbitru numai pentru mine. corect?
ps ai o intrebare legata de botez. nu stiu sa-ti raspund exact dar : Isus s-a botezat la 33 de ani si a vrut sa faca asta, deci a decis pentru el. probabil ca nu este intamplator ca 33 este varsta la care se decide orientarea spirituala. oare nu pentru ca mi se da timp sa decid eu pentu mine?

Si eu am fost botezata tot cand eram prea mica pentru a decide. Crezi ca daca maine decid ca nu mai vreau sa cred in Dumnezeu ca o divinitate suprema, botezul ma impiedica cumva? Nu, pentru ca daca nu exista nu are cum sa ma afecteze.

| 3xfemeie a răspuns (pentru Vix999):

happy Buna logica!

| danro a răspuns:

Exista un singur Adevar nu mai multe.Imposibil sa fie toate corecte asa cum a spus si yonutz89

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns:

Iudaismul a fost cea mai corecta religie din aceea vreme (a poporului evreu) care avea legatura cu Dumnezeu, celelalte popoare cazand in politeism. Desi din Vechiul Testament este vorba despre Sfanta Treime, "dupa Chipul si Asemanarea Noastra", "Duhul lui Dumnezeu se plimba peste ape" etc, lor le era greu sa inteleaga Taina Treimii, crezand ca este politeism.
De aceea, cand Iisus a venit a plinit Legea ("Să nu socotiţi că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc.") cand S-a revelat, direct, prin Fiul.
Deci crestinismul este completarea iudaismului (proorociile despre Mesia care s-au implinit) si acum aceasta este Adevarata Lege!

Cat despre musulmani, ei s-au bazat pe niste scrieri gnostice. insa tot raul spre bine, au invins politeismul si au adus monoteismul.

| crestiniromani a răspuns:

Una singura... Crestinismul. Si nu incerca sa demostrezi contrariul pentru ca nu poti!

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns:

S-a descoperit o carte in care scrie ca Iisus prrofetea venirea lui Mahomed.
Bun. Avem legatura.Nu am cartea, parca o copie costa 4000 de euro.Nu vreau sa gresesc, mai bine cauta pe net.
Cred ca toate religile au un strop, sau un pahar, sau o galeata de adevar.Inafara de idolii ciopliti si turnati.

O zi buna!

| Dandanache a răspuns (pentru crestiniromani):

Una singura... Islamul. Si nu incerca sa demostrezi contrariul pentru ca nu poti!

| crestiniromani a răspuns (pentru Dandanache):

Demonstreaza-mi ca Islamul este singura adevarata...

| Dandanache a răspuns (pentru crestiniromani):

No Sir, aveti intaietatea in a aduce demonstratii, pentru ca dumneavoastra ati lansat prima afirmatie.

| Never4ever a răspuns:

Nici una.