Nu stiu ce religie esti u dar iti scapa ceva: Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu. El a fost trimis de Dumnezeu pe Pamant ca sa salveze omenirea, sa ne mantuiasca. Cat despre intreb. nu cred ca noi muritorii putem sa facem lucruri mai marete decat Isus deoarece noi 1. nu mai suntem credinciosi( se spune ca daca am avea credinta cat un bob de mazare am putea misca muntii din loc) si pentru ca era fiind foarte credincios putea sa faca si minuni.
Ok... eu am o problema cu religiile, poti chiar sa spui ca sunt ateu.
dar din punct de vedere filozofic sa spunem ca nu prea poate omul sa il depaseasca pe iisus, pentru ca iisus in esenta nu este om (cel putin asa sustin batmanii in sutana).
dar ceea ce multora le scapa este urmatorul amanunt: crestinii spun ca iisus este trimisul/mesagerul, musulmanii ca mohamed, si toti au cate un mesager.
problema este asa: ma doare in P$#a cine este mesagerul! tampitilor de credinciosi ati primit mesajul?
raspunsul este nu! toata lumea incearca sa urmeze biblia dupa cuvant, dar nu asta este ideea ei, ideea este sa te invete cum sa fii mai bun, nu cum sa "il iubesti mai mult pe d-zeu" sau alte d`asta.
plus ca toate religiile isi au originea in dorinta umana de a da vina pe altcineva, si ca lasii si ipocritii sa nu poata sa isi ia raspunderea si sa spuna: asa a fost voia domnului. si o alta explicatie este incapacitatea omului de a explica unele fenomene naturale, si tot odata un cod de conduita si viata cu aplicabilitate reala, dar care intre timp s-a interpretat atat de mult incat este plina de ipocrizie. (daca privim cele 10 porunci si vechiul testament sunt primul cod penal si primul cod de procedura penal si civil).
si plus ca religia si biserica nu au nici o legatura cu ceea ce ar trebui sa insemne pentru comunitate si pentru omenire, ba chiar mai mult prin activitatile lor si prin insasi structura lor sunt tocmai exemplul cel mai bun de IPOCRIZIE!
Si da sunt constient ca multi or sa se grabeasca sa imi demonstreze ca nu am dreptate dar trebuie doar sa scoateti capetele din fund sa vedeti realitatea si poate sa si ganditi un pic...
E de inteles cum "poate" oile sa greseasca sensul dar nu inteleg cum pot sa-l greseasca cei cu stiinta in fapt.Probabil ca-s prost bita.
El vorbeşte creştinilor din Biserica primului veac, spunandu-le că lucrarile pe care le fac ei vor fi mai mari decat cele facute de El. Sunt oameni ai lui Dumnezeu care au daruri speciale de la Dumnezeu si prin care Dumnezeu face minuni si in zilele noastre. Oameni care sufera de boli terminale sunt vindecati prin credinta in El.Au fost invieri din morti.Dar toate acestea sunt facute numai prin credinta in Domnul Isus.
1) Ce lucrare a facut Isus care umbla toata ziua fleandura ca un vagabond si excroca constient oamenii amagindu-i cu exorcisme?
2) Evident ca Omul ca societate are o putere muuuult mai mare decat a impotentei divinitati care tace ca porcu-n cucuruz, si nu face niciodata nimic!
3) Isus a fost declarat Dumnezeu de excroci si a fost impus ca "dumnezeu" de un criminal in serie (vezi Constantin la Niccea)
4) Mai bine da citatul din Biblie in care putem vedea ca Isus este Dumnezeu datorita faptului ca s-a nascut din "Sfanta Treime".
Fara aceasta nastere "divina" Isus nu este decat un om normal, ca sa nu zic un sarlatan puturos!
Iadul nu are nimic comun cu Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu Creatorul nu are in oferta Sa nici Rai si nici Iad!
Iadul este o facatura a Diavolui slavit timp de 1500 de ani in biserica crestina cu numele de Lucifer numit si Christosul care in Apocalipsa 1.18 se lauda ca el detine NUMAI cheile Iadului si ale Mortii.
2) Sarpele din Paradis nu a fost Diavolul, pentru ca in VT in care s-a petrecut scena inca nu a fost inventata notiunea de Diavol.
Diavolul apare doar in NT, adica odata cu nasterea lui Lucifer, adica a Luceafarului care cazand din cer, cei trei magi de la rasarit l-au gasit in leaganul unui copil din Nazareth.
De unde scoti prostia ca Isus este Fiul lui Dumnezeu?
Scrie cumva in Biblie despre faptul ca Isus s-a nascut din Sfanta Treime adica din Dumnezeu?
Daca DA, atunci bda si mie versetul, pentru ca eu desi cunosc bine Biblia nu am gasit in textul ei o asemenea idiotenie!
Cred ca iti dai seama ca fara naseterea sa din Duhul Sfant al Treimii Isus este un om ca oricare altul si nu Fiul lui Dumnezeu!
Ha ha ha!
Adica Domnul Isus propovaduia Vestea Buna ca Isus s-a nascut!
Ha ha ha ce tare!
Sau Evanghelie inseamna altceva decat Vestea buna?
Nu cumva Isus cel care propovaduia vestea buna a nasterii sale s-a indragostit de propria sa imagine vazuta in oglinda?
Poi tu vrei sa ma faci sa cred ca Isus asta era un caz pentru psihiatrie?
Asta cu intrupatul din Dumnezeu, sa stii ca n-am gasit-o in Biblie!
Ai gasit-o tu cumva in Biblie sau in Cartea lui Lucifer?
Poate omul sa creeze un pamant? cu oameni cu suflete cu iubire cu animale cu anotimpuri cu soare cu luna?
Evident ca iti dau totala dreptate, doar ca eu nu lui Ema - Wonderfull ma adresez cand ii raspund, ci acelor tineri care inca nu sunt indoctrinati si pe care scoala si societatea ortodoxa se straduiesc sa ii indoctrineze pentru ca conducerea politica este atat de impotenta incat nu este in stare sa le asigure "paradisul" acum in viata aceasta si are nevoie de prosti pe care sa-i poata fura mai usor.