Ai dreptate, dar nu trebuie sa urasti pe nimeni si nimic. Veziti de treaba ta si incet-incet vei scapa de religie.
Stiu, nici eu nu as vrea ca, copilul meu sa fiu indobitocit la ora de religie, insa nu uita, aceasta ora nu este obligatorie, copilul tau nu este nevoit sa o faca, daca tu nu vrei.
Nu ce a zis ci viata pe care o traieste. Chiar are ea sens?
Intr-adevar este multa ipocrizie si ignoranta in societatea noastra.
Sunt total de acord cu ceea ce ai afirmat insa in privinta lucrurilor cu care nu esti de acord cred ca din pacate nu ai cum sa le schimbi, poti totusi lasa sa nu te afecteze.
Asta e ultima asa-zisa intrebare, sau fustrare in ce priveste viata altora? Chiar ma bucura decizia ta, oare cand ceilalti prieteni atei vor lua decizia asta?! Daca nu ai reusit sa convertesti nici un religios poate reusesti sa iti convingi prietenii, ce zici?
De ce sa fiu frustrat? Tu crezi ca eu vreau sa convertesc pe cineva, te inseli.Ce intelegi tu prin ateu? Suntem cu toții atei în privința majorității zeilor pe care umanitatea i-a inventat vreodată. Unii dintre noi resping un zeu în plus față de ceilalți. - Richard Dawkins.De ce crezi ca zeul tau ii cel adevarat? De ce ii respingi pe ceilalti zei si pe al tau nu? De ce crezi ca Legendele Olimpului ii o carte de fictiune, iar Bbiblia este Cuvantu lui Dumnezeu.Mie mi se pare chiar o carte mai buna Legendele Olimpului.Nu vreau sa convertesc pe nimeni, nu am scopul asta fiecare crede in ce vrea am specificat.De ce sa fiu frustrat cand am luat toate oportunitatile care le-am avut din plin, in viata.Am o viata minunata cu tot ce imi trebuie datorita mie, a deciziilor mele, nu datorita lui Dumnezeu.De ce crezi ca viata ta ii mai speciala ca a mea? Mai termina cu discriminarile astea gen prietenii tai ateii, ca eu is crestin si is mai smecher.Toti suntem oamenii in primul rand indiferent in ceea ce credem, si ar trebui sa ne respectam.Iti trebuie mai putina religie si mai mult bun simt.Numai bine!
Daca tot veni vb de bun simt ar trebui sa respecti convingerile celorlalti! Eu nu am spus ca o gramada de chestii pe care le crezi sunt tampenii cum ai afirmat tu!
Odata dupa un joint de marijuana m-am intalnit si eu cu Casper si i-am zis ia-ma cu tine si a zis debilule ii efectul ierbii sau esti bolnav psihic.Stiind ca sunt in toate puterile mintale am dat vina pe iarba.Iad, locul ala cu un cazan cu smoala, cand aud crestinii de iad, ar pupa si picioare numa sa ajunga acolo, ca din povestiri ii rau in iad, te biciuieste, au clestii cu care iti taie urechile, iti sectioneaza penisul, nici nu va inchipuiti, filmele Saw is pistol cu apa.Dar cand aud de rai doamne in conceptia lor bang-bang, hopa asta ii un fel de Ibizza acolo trebuie sa ajungem.Trabucuri,discoteci,fese,club de fotbal, am auzit ca au si gel.Imi fac freza cu gel si ies pe strasse si strig ingeras ce bine arati, ce geanta faina ai.Si ea o sa-mi raspunda nu vezi draga ii Hermes ca a lu Moni Columbeanu si eu o sa ii zic lasa gesturile astea de diva, ca nu is nebun sa ma culc cu geanta.Singuru loc unde ajungi o sa fie o groapa de 5 metrii, sa nu crezi ca mori fara sa dai dreptul de smecher, ti se va cere banii, deci daca mori ii ca ziua ta trebuie cinstit.Si la inmormantare intr-o zi de vara, in care ploua cu soare la inmormantare lumea sta si in afara cimitrului ascultand cum canta Adrian Copilu Minune ca doar el ii o minune.Si va canta Gropare mai arunca o grebla de pamant.Prietenii tai o sa planga, insa de falsitate.Unu in gandu lui mai retras o sa zica bine ca s-a dus, ca aveam sa ii mai dau 5 milioane, iar prietena mai sa sara in groapa, in fata familiei si al rudelor.In urmatoarel trei zile o sa fie cu prietenul tau cel mai bun de mana, si o sa-ti aduca flori la mormant impreuna cu el, tu o sa devii o fantoma si o sa-i bantui in ultimul hal, o sa le pui sa asculte Sandu Ciorba.Asta ii sfatu ce i-as da la o fantoma cand vrea sa batuie sa ii puna Sandu Ciorba, sau Florin Minune, treaca de la mine si Banica ca doar nu ii fraier tipu, ii chiar reincarnarea lui Elvis, nici nu va inchipuiti cat de groaznic ii, ori ajung la nebuni, ori o sa ii ia Marius Morga sa faca un duet cu Stefan Banica si o sa cante colinzii de numai vreti sa iesiti din casa si o sa stati tot Craciunu langa brad.Sa fim seriosi nu exista rai si iad. Iadul ii aici pe pamant il vezi zi de zi cand te plimbi cu o shawerma cu de toate ca asa trebuie ia sa fie daca nu, ii ca femeia fara tate si fara cur, si o sa devorezi shawerma plimbandu-te pe strada, si o sa vezi cum copii stau pe strada, parintii care nu au sa puna pe masa o paine, copii care dorm pe strada. Unii oameni chiar au stat pana la 30 de ani, ca le-a fost zis Dumnezeu te salveaza, si in fiecare zii cand ies merg in lift se privesc in oglinda si zic, azi o sa gasesc o valiza cu 100 de mii de euro pe jos, imi da Dumnezeu, si merge trist acasa geanta intarziind sa apara, Noaptea viseaza numerele la lotto, Mana lu Dumnezeu, fugi la lotto. Dumnezeu nu iti baga pe card prietene.Treziti-va la realitate! Lasati-ma sa nu cred in tot ce vor unii sa cred.Intrebarea ta merita o compunere la caterinca si nu o puteam lua in serios, asa ca ti-am dat un raspuns pe masura intrebarii.Numai bine!
Da ai dreptate in ce ai spus, scuze rectific formularea ''urasc,, cu formularea corecta ''ma ingretoseaza,,.Am scapat de religie de mult de vreo 7 ani de la varsta de 15 ani am scapat de ea.Am invatat sa lupt pentru tot ce am acum, si am din cauza decizilor mele si ca am profitat de oportunitatiile ce le-am avut din plin, nu pentru ca m-a ajutat Dumnezeu.Da copilul meu cand il voi avea, nu va face religie.O sa il invat eu sa faca tot pe puterile lui, fara sa astepte ajutorul divin.Numai bine!
Ma gandesc ca asta a spus, nu pot lua in serios intrebarea aia asa ca l-am luat la caterinca, pe masura intrebarii. Daca are sens viata care o traiesc?)asta ii intrebare serioasa), care asteapta si raspuns serios.
Nu inteleg absolut nimic, ti-as raspunde, da nu inteleg ce ai scris. Explica-mi sa pot raspunde.
Da puterile tale tu le-ai fabricat, dacă sunt un dar pe care l-ai primit de la Altcineva?
Nu, nu le-am primit de la nici o divinitate, daca asta vrei sa zici.
Viata unui ateu are sensul pe care il da el. Viata mea are sensul pe care Satan il da.