Evident ca nu gresea, dar cu toate acestea nu cred ca bisericile ar trebui daramate, ci de exemplu mai bine sa i se schimbe destinatia, adica sa fie transformate in biblioteci, centre de documentare sau altceva de ex. spitale!
Nu sunt adeptul distrugerii, nu consider distrugerea bisericilor o solutie, fiecare are dreptul sa creada in ce vrea si sa asiste la adunarile religiei sale in cadrul unor incinte specifice. Daca mie nu imi plac manelele asta nu inseamna ca as fi adeptul unei legi care sa le interzica. Daca nu imi plac nu le ascult.
Sunt insa impotriva mafiei si a coruptiei din aceasta afacere numita religie (in sensul contemporan), as fi adeptul stoparii stipendierii institutiilor de acest gen. Sunt de parere ca nu ar mai trebui construite biserici, nu vreau sa fie darmate cele deja construite din motivele sus mentionate, insa sunt de parere ca banii pentru construirea si "ingalbenirea" unora cu aur ar putea avea un scop mult mai benefic societatii ori celor care chiar au nevoie de acele, sa le zicem, fonduri.
"M-am gandit la o biserica din oras cat de greu se poate descurca impotriva ispitelor si a oamenilor pacatosi." - Cat de nobil din partea ta! Singura problema este aceea ca Biserica nu poate fi confundata (desi se face lucrul asta adesea) cu cladirea in care se desfasoara unele dintre serviciile divine, slujbele. Ea este formata din oameni. Iar acestia au primit o porunca de la Dumnezeu sa mearga si sa faca ucenici, prin urmare sa traiasca printre ceilalti oameni. Restul sugestiei este pe cat de ilegala pe atat de nerealista si de baguboasa.
Ilegala posibil.Atata timp cat nu e gandita de sus. Legile se creaza sa stii.
Mai presus de toate trebuie să rămânem oameni toleranţi, deoarece nu e normal să ne impunem punctul nostru de vedere. Deosebirile dintre noi nu ar trebui niciodată folosite spre paguba noastră. Din păcate, avem o istorie plină cu astfel de greşeli.
Eu apreciez foarte mult "legea de aur" formulată de Isus şi o privesc ca cel mai bun fundament pe care se pot zidi relaţii normale: "Tot ce vreţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel." (Matei 7:12)
Sunt complet de acord cu mihai ce sa mai spun,azi am trecut prin oras ce vezi banci,fast fodurii, supermarketurii, mall, si atat blocuri facute pe timpul lui ceasca ateul ala a fost geniu, daramarea bisericilor lea daramat nu ca asa a vrut el si pentru ca asa spunea moscova aia conduceau totul din umbra, noi ca natie mereu am fost oile altora in toata istoria neau condus alti ca oile ca aia de la rosia montana habar nu au ce fac dar urla ca oile
1.Religia e doar o forma de manipulare a oamenilor.
2."Cei de sus" ne controleaza, noi? Noi suntem niste marionete care jucam dupa placul lor.
Doarunaltutilizator întreabă:
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: