| RAY a întrebat:

Ma amuza logica crestina, cand vorbim de sirene sunt hotarati ca nu exista, dar cand vorbim de dumnezeu numai e valabila acea logica ca in cazul sirenelor?

Răspuns Câştigător
| LetsPutASmileOnYourFace a răspuns:

Bine spus. Daca exista Dumnezeu, exista si unicornul meu roz.

69 răspunsuri:
| Borsko a răspuns:

Logica crestina NU EXISTA! Fii atent :
Conform Leviticus 19:27 nu aveti voie sa va barbieriti si nici sa va tundeti chei in cap.

Leviticus 11:8 spune ca nu aveti voie sa mancati din porc.

Timothy 2:9 spune ca nu aveti voie sa purtati aur.

Deuteronom 17 spune ca ar trebui sa ucideti pe oricine nu crede in ce credeti voi.

Deutoronom 17:12-13 spune ca daca un preot va zice sa faceti ceva si voi nu o faceti va trebui sa muriti.

Romanii 8:33 spune ca nu aveti voie sa faceti nimic gresit vreodata!

| iubiticalove22 a răspuns:

Aaculta! Nu esti obligat sa crezi dar stai si gandeste-te, orice intrebare duce la El. De cate ori au incercat oameni de stinta sa faca clone dupa oameni din molecule si alte chesti si nu au reusit deoarece nao suntem creatii a lui Dumnezeu! Doar atat, Gandeste-te'' chiar nu exista? Deaca nu ar exista nu am fi aici sau macar am putea sa ne clonam! (sper ca te-a ajutat parerea mea)

| Qinz a răspuns (pentru iubiticalove22):

Nu pot sa creieze nici un fir de iarba

| EmaS a răspuns:

Spre deosebire de crestini care au la baza Cuvantul lui Dumnezeu si care s-a dovedit veridic de catre oamenii de stiinta, despre sirene nu este scris decat in legende.

| RAY explică (pentru Borsko):

Tu macar ai citit tot raspunsul? nu vezi cine a raspuns asa?

| RAY explică (pentru EmaS):

Dovedeste ca fost dovedit

| RAY explică (pentru Qinz):

Cine,ce legatura are raspunsul tau cu raspunsul lui vladut?

| iubiticalove22 a răspuns (pentru Qinz):

Da pentru ca totul e de la Dumnezeu!

| M25M a răspuns:

Bai sa fiu al naibii, acum stiinta si dovezile pe care le poate aduce sau nu sunt bune, insa cand vorbim de Marele Gandalf nu este valida?

| Qinz a răspuns (pentru RAY):

N-am raspuns la intrebare, si doar am completat afirmatia cuiva, si acum chiar nu-mi pasa daca exista sirene...

| RAY explică (pentru LetsPutASmileOnYourFace):

Categoric,ambii ofera 0 dovezi in privinta existentei lor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Adevarul e, ca sunt amuzanti astia, ori infuleca tot tacamul cu legende, fantome, spirite alea alea, ori nu.

| RAY explică (pentru iubiticalove22):

Si purici, paduchi?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru EmaS):

E a 9723472374652374723979... 9972634-a oara cand iti cer sa prezinti dovezile stiintifice si arheologice cu care te lauzi. Pana acum nu ai prezentat nimic, doar te-ai laudat.

| RAY explică (pentru iubiticalove22):

Si virusi,ciuma care a omorat oamenii nevinovati, copii, saraci, sobolani, gandaci?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ştiinţa a demonstrat că sirenele există. Chupacabra se afla la mine în oraş, Big Foot stă la etajul 2, iar extratereştrii fac cumpărăturile zilnice la Billa, chiar după colţ.

| OmulĂla a răspuns (pentru Qinz):

Tu, reprezentat creștin, nu poți nici măcar să scrii corect, și te iei de oamenii de știință? Ești al naibii de optimist.

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Biblia este o Carte adevarata pentru ca tocmai oamenii de stiinta au cercetat, au analizat si au ajuns la concluzia ca este este adevarata. Iata exemple de carti pe care ti le recomand cu multa caldura:,, Josh McDowell a conferentiat in 84 de tari, in peste 700 de universitati. Este autor si co-autor la peste 75 de carti din care a vandut mai mult de 10 milioane de copii in toata lumea.

Printre cele mai cunoscute lucrari ale sale se numara Marturii care cer un verdict publicata in 1972 si desemnata de World Magazine ca una dintre cele mai bune 40 carti ale secolului si Mai mult decat un simplu tamplar, tradusa in peste 50 de limbi. In anii 90 Josh a lansat o alta serie de carti care au devenit resurse fundamentale in domeniul moralitatii si problemelor tinerilor: De ce sa astepti, Right from Wrong si Generatia Instrainata.

Studii

Initial a inceput pregatirea pentru o cariera politica inscriindu-se la colegiul Kellog din Michigan pentru a studia dreptul. Dupa convertirea sa la crestinism s-a transferat la Wheaton College din Illinois unde a fost licentiat in Economie si Afaceri in 1962.

A obtinut masterul in teologie absolvind Magna Cum Laude Talbot Theological Seminary in 1966.

In 1982 primeste un doctorat onorific in Drept acordat de Simon Greenleaf School of Law ca recunoastere a scrierilor si lucrarii sale.

Josh McDowell spune despre sine: Am fost un sceptic pana am inceput sa studiez serios ceea ce afirma despre sine Iisus Christos. In facultate am intalnit cativa colegi care m-au provocat sa studiez indeaproape credinta crestina.

Am raspuns provocarii, sigur ca voi putea dovedi crestinismul ca fiind fals, o religie bazata pe povesti frumoase care nu pot rezista confruntarii cu adevarul.

Dar cercetand in profunzime crestinismul, am fost socat. Am gasit fapte, nu fictiune. Am gasit atatea dovezi incat n-am putut ajunge decat la o singura concluzie, aceea ce Iisus Christos este Fiul lui Dumnezeu. El a fost crucificat, a murit si a fost inviat a treia zi.

Curand dupa aceasta descoperire, in urma cu 39 de ani, viata mea s-a schimbat complet.,,
Cercetatorul si arheologul clasic William M.Ramsay si-a inceput cercetarile asupra cartii Faptele Apostolilor cu mult scepticism, dar descoperirile l-au facut sa isi schimbe parerea. El a scris:,, Am inceput cu o atitudine nefavorabila cartii Faptele Apostolilor. Nu aveam de gand sa investighez cu minutiozitate acest subiect; dar in ultima vreme m-am trezit intrand in contact cu Faptele Apostolilor ca autoritate in ce priveste topografia artefactele si societatea din Asia Mica.Treptat mi-am dat seama ca in multele ei detalii, naratiunea prezinta un adevar uimitor.,,
Acum, iata ce-i incurca pe sceptici.In aceeasi carte in care consemneaza 84 de asemenea detalii confirmate istoric, Luca relateaza si 35 de miracole.Mai multe miracole ale lui Pavel sunt prezentate in a doua jumatate a cartii Faptele Apostolilor.De exemplu Luca spune despre Pavel:l-a orbit temporar pe un vrajitor; l-a vindecat pe un om care era paralizat din nastere; a scos un duh rau dintr-o fetita posedata; a inviat din morti pe un om care cazuse de la o fereastra.Toate acestea sunt miracole incluse in aceeasi naratiune istorica ce a fost confirmata autentica in 84 de locuri.

Sunt oameni de stiinta care au cautat adevarul si l-au gasit.Si totusi Biblia are dreptate. Arheologii confirma adevarurile biblice. Autor Werner Keller. Biblia are dreptate. Arheologii confirma istoria Vechiului Testament.

Am citit carti scrise de oameni de stiinta care confirma ca exista marturii istorice in sprijinul credintei crestine.
Documentele Noului Testament au fost scrise in decursul a doua generatii de la evenimente de catre martori oculari sau de catre contemporani ai lor, iar naratiunea Noului Testament este confirmata de autori necrestini. In plus, Noul Testament mentioneaza cel putin 30 de personalitati istorice care au fost atestate din surse din afara Noului Testament. Prin urmare Noul Testament, nu poate fi o legenda. Ce spun cercetatorii? Gary Habermas a efectuat investigatia cea mai ampla si mai la zi cu privire la ce cred cercetatorii despre inviere. El a strans mai mult de 1400 de lucrari de referinta pe tema Invierii scrise intre anii 1975-2003. In The Risen Jesus and Future Hope, Habermas spune ca aproape toti cercetatorii, apartinand intregului spectru ideologic-de la ultraliberali si pana la conservatorii biblicisti-sunt de acord ca urmatoarele aspecte cu privire la Isus si la crestinism sunt fapte istorice reale. 1.Isus a murit rastignit de romani. 2. A fost ingropat, cel mai probabil intr-un mormant particular. 3.Curand dupa aceea ucenicii au fost descurajati, indurerati si deprimati, pierzandu-si orice speranta. 4.Mormantul lui Isus a fost gasit gol la putin timp dupa inhumarea Lui. 5. Ucenicii au avut experiente pe care ei le-au crezut aratari reale ale lui Isus inviat. 6. Datorita acestor experiente, viata ucenicilor s-a schimbat compet. Au fost dispusi sa moara pentru credinta lor. 7.Proclamarea Invierii a fost facuta inca foarte devreme, chiar de la inceputul istoriei bisericii. 8. Ucenicii au marturisit si au predicat public in cetatea Ierusalimului, locul unde Isus fusese rastignit si ingropat cu putin timp inainte. 9.Mesajul Evangheliei s-a concentrat asupra mortii si invierii lui Isus. 10. Duminica a fost ziua preferata pentru adunare si inchinare. 11. Iacov, fratele lui Isus si un sceptic inainte, s-a convertit cand L-a vazut pe Isus cel inviat. 12.Doar cativa ani mai tarziu, Saul din Tars a devenit si el un credincios crestin, in urma unei experiente pe care a avut-o cu Isus cel inviat.
Nu am destula credinta ca sa fiu ateu -Norman L. Geisler, Frank Ture

„Clara, completa, convingatoare - aceasta carte formidabila ii va ajuta atat pe crestini cat si pe necrestini sa inteleaga baza rationala a crestinismului. Mi-as fi dorit ca ea sa fi existat si pe vremea cand eu insumi eram ateu - m-ar fi ajutat sa castig timp pretios in calatoria mea spirituala spre Dumnezeu!"
''Intrebari mereu puse'' de Werner Gitt el s-a ocupat cu cercetari stiintifice din domeniile informatica, matematica numerica si tehnica de reglaj si a publicat rezultate in numeroase lucrari stiintifice originale.

Sunt niste carti extraordinare care merita citite si care te vor convinge ca Biblia are dreptate este o Carte adevarata. Dupa ce le citesti mai stam de vorba!

Vorbe goale, dovezi nu litere

| EmaS a răspuns (pentru RAY):

In aceste carti gasesti sute de dovezi.Aici nu imi permite timpul si spatiul sa le scriu.http://audio.resursecrestine.ro/carti/index-autori/josh-mcdowell

Emas eu n-am nevoie de litere n fata unui monitor si de dovezi pe care sa le vad cu ochii mei, sunt convins ca multe povesti au fost inspirate din realitate asta nu neaga nimeni, biblia afirma ca exista dumnezeu asta trebuie sa dovedesti nu povestile din biblie

Dovezile trebuie sa le cauti ca sa te convingi.Eu am cautat si am gasit.

Esti agnostica?

Am fost dar am cautat si acum cred.

Ma refer la dovedirea existentei lui dumnezeu, esti agnostica in privinta asta

Ai vrea sau ti-ai dori?!

Sa dovedesti ca exista dumnezeu daca vreau/imi doresc, eu vreau sa se dovedeasca si existenta lui hercule, zeus, afrodita, zana maselua sa-mi faca dantura gratis, nu e vorba ce vreau si ce este

Cu ce mar afceta pe mine existenta lui dumnezeu?

Cu locul in care iti vei petrece vesnicia.Lacul de foc si pucioasa va primi pe cei condamnati de judecata rostita inaintea marelui tron.

Întrebări similare