Nu biserica ci Biblia. Iar conținutul Bibliei canonice, a fost decis de niște popi la prin anul 300 la Congresul de la Nicea.
Magii cu care se confruntă Moise sunt vrăjitorii tradiționali. Ei continuă să existe din vremuri preistiorice. Ei se ocupă cu vindecări, și ritualuri magice. Locul magiei a fost luat de religie care este magie albă. Preoții sunto castă aparte, lleviții, la care li se alocă zeciuiala, un impozit pe venit. Dacă lumea merge la vrăjtor nu mai merge la preot, nu mai merge la sinagogă. De aceea codul de legi se luptă cu ei.
Magii care vin la nasterea lui Isus vin de la Răsărit, ei sunt niște savanți, învățați de înaltă clasă. Când vin să se închine la un prunc nou născut. îi conferă acestuia un nimb, o faimă specială.
El se naște într-un grajd. Să îți inchipui azi, cum la un grajd unde s-a născut un prunc, ar veni niște laureați ai premiului Nobel să o felicite pe mamă și să îi aducă pampers.
Iar Apocalipsa este o vedenie, o halucinație... și a spus tot ce a văzut (Apocalipsa 1.1). Ce a văzut, adică vedenie. Nu are nimic de a face cu nici un adevăr, adevăr adevărat sau adevăr fals.
Când am citit prima parte și am văzut citatele am zis "stai așa că se ia de Daniel" când colo s-a dus săracul... ăhăăă tocmai în Matei
Ceva subiectiv nu mai zici? Un raspuns la întrebare. Sau pot spune ca aici n-ai ce sa mai zici, pur si simplu a facut Dumnezeu exceptie de la regula sa.
Păi ti-ai cam dat singur răspunsul. Hai sa te ajut cu o intrebare-indiciu: ce te face sa crezi ca magii care au fost trimiși de Irod, al cărui scop era sa îl ucidă pe pruncul Isus, aveau aprobarea lui Dumnezeu?