Pentru că înclinația inimii noastre este în sensul opus al Bibliei.
Iar cei care nu pot /vor să renunțe la această carte sau la Dumnezeu, caută să ajusteze Cuvântul după dorințele firești, ale unei inimi neschimbate.
Sunt oameni care știu că au nevoie de Dumnezeu si nu renunță la El, dar nici nu trăiesc după cum dorește El.
Astfel de oameni ajustează Biblia, învățăturile ei, după cum le place inimii lor.
De aceea este si scris: "Dacă vrea cineva să facă voia Lui, va ajunge să cunoască învățătura." Dar oamenii nu vor să facă voia lui Dumnezeu, dar nici nu renunță la El. Din pricina asta ei interpretează Biblia. Si fac asta chiar dacă știu că ceea ce fac este gresit. Conștiința acestor oameni este tocită; ei vor pieri.
Vrei sa spui ca tu o interpretezi corect cand si tu faci exact ce fac si ei?
Biblia nu se interpreteaza de cineva, ea se interpreteaza SINGURA. Daca cineva a "umb'at" la textul biblic, ACUM putem merge si la textul original si nu mai avem teama unei inselaciuni.
Întrebarea aceasta mă depășește. Pentru că există posibilitatea că un om să facă voia lui Dumnezeu, și totuși să greșească; aici mă refer la cugetul omului, pentru că și apostolul Pavel vorbește despre această libertate a cugetului.
De asemenea nu am răspuns la intrebarea următoare:
Dacă Dumnezeu are oameni sinceri și în alte confesiuni, de ce ei rămân acolo și se unesc? Nu exista un singur Duh Sfânt care îi unește pe cei ce iubesc pe Dumnezeu? Cum dar trăiesc împrăștiați în diferitele confesiuni creștine și diferite religii?
Este.Toți cei ce cred în cele scrise acolo sunt la fel.Indiferent că o interpretează sau nu.La fel cum legea se poate interpreta, că așa a fost gândită spre a fi interpretată de oricine, la fel și Biblia așa a fost gândită ca să fie interpretată, deși rațional ar fi corect ca(dacă există real) cuvântul lui Dumnezeu să fie unul, clar pentru toți.
Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu și este foarte clar. Acolo nu scrie nicăieri că Dumnezeu ne-a îndemnat să ne facem culte, denominațiuni și religii. El ne-a chemat să fim creștini. Atât și nimic mai mult.