| CryChristiAN a întrebat:

Mai este putin si se apropie( cred ca deja a venit) Nasterea Domnului, fiind un moment al fericirii. CHiar si magii I S-au inchinat acestuia,aducandu-I daruri ( smirna, aur si tamaie). TU esti fericit, stiind ca a venit in lume Cel a carui imparatie nu va avea sfarsit? Ti-ai fi dorit nespus de mult sa asisti si tu la Acel eveniment?

16 răspunsuri:
| Iulian922 a răspuns:

El este tot ce avem mai bun! Este o zi foarte fericita, chiar si cei care-l urasc sunt fericiti in acea zi.Eu chiar vreau sa asist la acest eveniment fiindca e foarte special pentru noi.

| M25M a răspuns:

Desigur ca ma bucur, insa ma bucur si pentru ceilalti zei care s-au nascut pe 25 decembrie :
Attis of Greece c1200 BC
Krishna of India c900 BC
Dionysus of Greece c500 BC
Mithra of Persia c1200 BC
Horus of Egypt c3000 BC
Salivahana of Bermuda
Orus of Egypt
Odin of Scandinavia
Crite of Chaldez
Thammuz of Syria
Adad of Assyria
Beddru of Japan

| CryChristiAN explică (pentru M25M):

Da, dar ei sunt morti. El este Dumnezeu Cel Viu

| Mădă0611 a răspuns (pentru CryChristiAN):

laughing Stai sa mai treaca neşte timp, sa vezi cum o sa fie Cel Mort.
App., Iisus nu s-a nascut in 25 dec.

| CryChristiAN explică (pentru Mădă0611):

Dar nu am zis ca S-a nascut pe 25 decembrie. Dar se poate calcula cu usurinta 9 luni de la BunaVestire. Nici in Sfanta Scriptura nu scrie ca S-a nascut.

| RAY a răspuns:

Daca dovedesti ca a existat isus vreodata in istorie si a facut toate minunile alea ce pot sa spun ma bucur ca a ajutat oamenii, dar nu cred ca vei dovedi asa ca nu ma bucur

Si daca buna vestire a fost calculata dupa ziua aleasa? tongue 25 dec era o sarbatoare pagana, si romanii au pus nasterea lui Iisus in acea data pentru ca se dorea trecerea de la politeism la monoteism/crestinism, astfel au impacat ambele tabere.

| CryChristiAN explică (pentru Mădă0611):

Draga mea, tocmai ni s-a spus la ora de religie, dar am uitat din nefericire raspunsul si n-am avut prilejul. Cred-ema ca prof. meu este SUPER inteligent. O sa vin cu raspuns, te asigurhappy.

| Thunderstruck a răspuns (pentru CryChristiAN):

Ce usor e sa afirmi, ce greu e sa dovedesti...De fapt, e imposibil. Oricum, mai asteapta ceva timp si ai sa vezi ca o sa moara si zeul asta...Stii cum se zice, zeii sunt finte fragile, ii omori cu niste logica si ratiune.

Oky doky. Astept sa imi reformulezi raspunsul. laughing

| milan9 a răspuns (pentru CryChristiAN):

Creştinismul de abia a reuşit să scape de moştenirea tradiţiilor iudaice, cum oare avea să îmbrăţişeze alte tradiţii, de data aceasta păgâne chiar?

Unele aspecte care ţineau de cultura păgână, precum vechi sărbători păgâne din anumite momente ale anului (ex. data solstiţiului) au fost doar acoperite de evenimente cu semnificaţie creştină! Deci atenţie, nu "s-au împrumutat" nici semnificaţii, nici alte elemente, ci doar s-au acoperit cele deja existente (pentru a fi eliminate)! Era singurul mod de a dispărea anumite forme de păgânism din conştiinţa acelor popoare care au îmbrăţişat creştinismul. Altfel, ar fi supravieţuit şi coabitat până astăzi.

| CryChristiAN explică (pentru milan9):

Eu te-am intebat daca te bucuri sa fi fost si tu de fata la un asemenea eveniment.

| CryChristiAN explică (pentru CryChristiAN):

Ca stiu si eu ce era in cultul iudaic.

| tavadaresti a răspuns (pentru CryChristiAN):

Niciodata nu vei gasi tu o astfel de argument.
Adu argument biblic, sa te credem.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru CryChristiAN):

"dar ei sunt morti"... ce ucide un zeu? Ce i-a ucis pe acei zei?
"El este Dumnezeu Cel Viu "... si al tau are exact acelasi punct slab si poate fi ucis exact la fel. Daca ceilalti sunt morti, nici al tau nu mai are mult.

* si daca tot a venit vorba de zei morti, Hinduismul este cea mai veche religie inca practicata. Asta inseamna ca zeii lor traiesc si o duc bine. Pe langa Hinduism, mai sunt multe alte religii care au diversi zei. Deci daca faci un calcul, observi ca mai exista multi alti zei care inca traiesc nu doar al tau.

| ManStrong a răspuns:

Si de ce se spune atunci ca Isus ar fi fost un copil sarman?