Dumnezeu nu are nevoie de o zona anume pentru a avea putere, pentru ca El este Atotputernic si peste tot.Fie ca-i la est, fie la vest are aceeasi putere.
Esti catolica? Catolicii stiu ca au altarele orientate spre asfintit, altfel cu siguranta a fost vorba de vreo neintelegere.
Ortodocsii au -intotdeauna- icoanele orientate spre rasarit!
Da, deoarece in spre rasarit, adica in est, spre Ierusalim, locul unde a trait Mantuitorul, si unde au avut loc toate Intamplarile biblice.
Andri 22 a gresit in definitia sa. Conform DEX:
ASFINȚÍT, asfințituri, s. n. 1. Faptul de a asfinți; asfințire. ♦ Fig. Declin, decădere. 2. Timpul, momentul când apune soarele. 3. Locul unde asfințește soarele. – V. asfinți.
Si nu inteleg de ce parintele i-a cerut sa fie pusa icoana spre asfintit, caci ea se pune spre rasarit. Spre rasarit este bine sa te si rogi.
Asta denota faptul ca oamenii asculta fara sa gandeasca. In indreptarul de spovedanie e trecut la pacat faptul ca te rogi la asfintit. E clar ca preotul acela a gresit, dar ti-am zis. Dovada si raspunsul care a primit funda. Daca spunea preotul s-o puna pe tavan, acolo o punea ca acolo este bine sa fie pusa.
Http://ortodoxia.md/descopera/42-crucea-preoiei/28-indreptar-de-spovedanie
Îndreptar pentru spovedanie ( Lista de păcate)
187. Nu m-am rugat totdeauna cu fata catre rasarit.
Eu zic ca puterile lui Dumnezeu vin din apa. Nu vezi ca si in prima minune a lui Iisus a fost implicata apa?
Deci cand mergi la culcare sa ai intotdeauna in dreptul capului un pahar cu apa.
In plus, cand ti-e sete, ai si de unde sa bei.
Puterea lui Dumnezeu vine de la Dumnezeu, nu dintr-un obiect, nici de la un om.
SI daca o pun pe tavan nu mai face vraji icoana?
Vezi ca ai zis asfintit (apus) in loc de rasarit. Icoanele se pun pe peretele de la rasarit.
Daca ai Biblie citeste inisaia1:2-17; Isaia40; 25; Isaia 42:8! Daca doresti mai vorbim.
La răsărit trebuie pentru că Ierusalimul este la est, iar lumina vinde de la Ierusalim, anual de Paște se petrece minunea în Biserica Sfântului Mormânt.
Daca mergi intr-o biserica sint icoane peste tot in toate colturile si pe toti peretii.Da bine decit sa fie peretii si tavanul gol; mai bine pictat, sau cu o icoana acolo plina de toti microbii de la toti cei care nu se spala pe dinti si vin sa isi lasemuci pe icoanele din biserica.Niste obicieuri prostesti, neiginenice care se pare se raspindesc si in casele oamenilor.De ce nusi pune maicata pozacu taicatu pe perete? Sau sa puna o pozacu un star de cinema, sau mai stiu eu ceva care sa va inspire.ori ceva poze cu fetite goale sa vezi dupa inspirtatie pe fratii tai daca ai sau pe tata tau.Sa vezi atunci puteri mama mama.Eu asa am vazut pe la multi ca au poze cu femei goale lipite pepereti. Iara cei pe care nu-i lasa nevestele sa faca asta isi pun poze la munca pe unde se schimba si asa mai departe.
Icoanele sunt puse cu fata catre Rasarit, deoarece Rasaritul simbolizeaza lumina pe care a adus-o Domnul nostru Iisus Hristos prin venirea Sa in lume.
alinaro întreabă:
Capatina_Vlad_1990 întreabă:
Rizztheseballs6969 întreabă: