Goethe vorbea de lipsa de unitate statala, deoarece la 1800 Germania actuala nu exista, ea fiind impartita in mai multe state. Dimpotriva, anticipand unitatea statala, Goethe isi exprima credinta, intr-o scrisoare catre Eckermann, in unitatea de spirit a germanilor:
I do not fear that Germany will not be united; our excellent streets and future railroads will do their own. Germany is united in her patriotism and opposition to external enemies. She is united, because the German Taler and Groschen have the same value throughout the entire Empire, and because my suitcase can pass through all thirty-six states without being opened. It is united, because the municipal travel documents of a resident of Weimar are accepted everywhere on a par with the passports of the citizens of her mighty foreign neighbors. With regard to the German states, there is no longer any talk of domestic and foreign lands. Further, Germany is united in the areas of weights and measures, trade and migration, and a hundred similar things which I neither can nor wish to mention.
http://mises.org/daily/357/
Multumesc pentru completare, doar se pare ca nu ai inteles ca subiectul discutiei NU era Germania ci Romania si catastrofa sociala in care se zbate datorita "modelului ortodox" care distruge unitatea tarii propunandu-le romanilor solutia diabolica care ii distruge si pe ei ca indivizi dar si tara lor!
Asa ca te rog sa raspunzi la aceasta tema ...asta evident doar daca esti atat de bine documentat, cum vrei sa ne dovedesti.
Ortodoxia nu este altceva decat Biserica Fiului lui Dumnezeu. Hristos a legat însăşi mântuirea oamenilor de Biserica pe care a întemeiat-o. Există zeci şi zeci de versete în acest sens:
- " ...ca s-o înfăţişeze Sieşi, BISERICĂ slăvită, NEAVÂND PATĂ SAU ZBÂRCITURĂ, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă şi fără de prihană."- (Efes. 5, 25-27)
- "Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi EPISCOPI, ca să păstraţi BISERICA(sg.) LUI DUMNEZEU, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28
- "Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată EU CU VOI SUNT (erau prezenţi doar apostolii- clerul Bisericii) în toate zilele, PÂNĂ LA SFÂRŞITUL VREMILOR. Amin." - Matei 28, 20
- „Şi EL ESTE CAPUL trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morţi, ca să fie El cel dintâi întru toate." - Coloseni 1, 18
Biserica invita la folosirea ratiunii, iar morala crestina nu are nici o invatatura care sa lezeze cunoasterea, binele, frumosul, valoarea…
"Bate si ti se va deschide", "Cautati si veti afla, cere si ti se va da"
Este vital să faci diferenţa între Biserica, Ortodoxie pe de o parte, şi, pe de alta parte, cei care au dezertat de la valorile ei şi nu se lasă "inspiraţi" de sfaturile ei...
Şi după cum exemplele din jurul nostru arată, alta este situaţia atunci când acelei credinţe, i se oferă cu adevărat o şansă în a inspira persoanei: valori spirituale, empatie, comportamente incoruptibile, fapte bune dezinteresate... (asta va depinde pentru totdeauna, de libertatea omului).
Nu trebuie sa-mi spui ceea ce stiu si eu de demult, si anume ca Biserica ortodoxa este biserica Fiului Dumnezeului Veacului acesta, adica acel Dumnezeu care se autodenumeste ca fiind Lucifer, si care s-a lasat slavit sub acest nume timp de peste 1300 de ani in toate bisericile crestine, si care si acum se redcunoaste ca fiind Seful Iadului!
Asa ca nu-ti fa probleme ca te inteleg, unii il considera ca Dumnezeul lor pe Satana, iar acestia se numesc Satanisti, iar voi crestionii il considerati Dumnezeu pe Christos, adica pe Diavol, sau nu diavolul este seful Iadului?
Mah, vrei sa ti-o zic pe aia dreapta?
Cat am fost in Romania nu am putut fi decat UTC-ist, dae si de acolo m-au dat afara ca parintii au bagatv acte de emigrare in RFG,
Dar acum cand inteleg mai bine ce este "democratia" mai ales la voi in Ro, sa stii ca-mi pare rau de comunism, desi nu mi-e dor de el pentru ca tot comunism este si aici, doar ca este un comunism cu fata mai umana.
In chestia asta cu biserica care invita la folosirea ratiunii (eventual la nivelul unei oi din turma Domnului) pot afirma ca ai mare dreptate... ca doar axioma cu "Crede si nu cerceta" a venit de la stiinta si nu de la biserica care a incurajat mereu stiintele... ucigand oamenii de stiinta inca de la inceputurile ei diabolice, cum vedem din cazul Hypathiei sau mai tarziu al lui Girdano Bruno si multi altii!
Ma bucur ca ai o minte limpede si ceva cultura de popa, ca altefl cei care ne citesc credeau ca poate minti sau bati campii, ceea ce nici pe departe nu se poate spune!
Nu conteaza cine a spus asta. Important este ca Biblia in Timotei spune ca stiinta este mincinoasa in timp ce adevarul se afla in credinta (a proasta)
Si ca atare ce scrie in Biblie nu poti contesta nici tu si nici Papa de la Roma!
Si asta este inca o dovada in plus in afara de faptele de bicisnicie care dovedesc ca religia a fost si este si acum impotriva Stiintei!
kaynmaincallme întreabă: