| gabysusi a întrebat:

Masturbarea este un pacat?'

Răspuns Câştigător
| doctorandus a răspuns:

„Subiectul masturbării este încă unul foarte controversat. Creștinii au păreri variate despre cum vede Dumnezeu acest comportament. Din nefericire, nu pot vorbi direct în numele lui Dumnezeu referitor la acest subiect, deoarece Cuvântul Său Sfânt, Biblia, păstrează tăcerea asupra acestui aspect. Vă voi spune ceea ce cred eu, dar în mod sigur nu vreau să contrazic ceea ce cred părinții sau pastorul vostru. Opinia mea este că Dumnezeu nu vede onania drept un lucru important. Este o parte normală a adolescenței, care nu privește pe nimeni altcineva. Nu produce boli, nu face copii, iar Isus nu a menționat-o în Biblie. Nu vă spun să vă masturbați și sper că nu veți simți această nevoie. Dar dacă o faceți părerea mea e să nu vă simțiți vinovați pentru asta." El a mai afirmat: „Biblia nu spune nimic despre onanie, deci nu putem ști ce gândește Dumnezeu despre aceasta. Opinia mea este că El nu îi acordă mare importanță. Nu vă va face nebuni, cum zic unii oameni. Deci vă sfătuiesc să nu vă simțiți vinovați."

James C. Dobson (singura organizație creștină populară mai de dreapta ca Dobson este Klanul): https://www.overcoming-lust.com/......turbation/

21 răspunsuri:
| 1997onur a răspuns:

Da.

Dar recunosc o fac. 2 ori pe săptămâna mai mult niciodată nu și aia dacă am timp și vine așa de la sine nu este ceva doamne ferește programat sau trebuie să-l fac ca nu știu ce nu știu cum când îmi vine s-o fac o fac și atâta.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Da, dar pacate mai sunt si altele nu doar masturbarea, minciuna hotia, curvia, si cîti dintre oameni renunta la acestea? Intr-adevar Dumnezeu îi va judeca pe cei care fac raul.

| mihai69 a răspuns:

E păcat să nu o faci. La fel cum am spus și ieri.

| CIaudiu a răspuns:

Nu.

| halogen001 a răspuns:

Nu.
Zeul e invizibil și surdomut, deci tot ce se pune în gura lui e opinia unor oameni care doresc să dea greutate spuselor lor, nu ale zeului, pentru că zeul atotputernic e așa de puternic încât e invizibil, surdomut și incapabil de comunicare cu omul.
În realitate zeul nici nu există, dar pentru cine vrea să creadă în el, e bine să știe că a lor credință e doar în niște oameni și nu în zeu. Tot așa invizibilă și surdomută e Zâna Măseluță și cu aceeași valoare de adevăr și greutate pot spune că Zâna Măseluță e pentru. La fel pot să spun și despre zeu că vrea una, că vrea alta, că îi place sau nu ceva, dar realitatea e că zeul nu a spus nimic, pentru că e invizibil și surdomut (mai exact e inexistent).

| CostinAlamariu a răspuns:

Logic că e păcat

| Angelindeed a răspuns:

Nu.

| doctorandus a răspuns (pentru 1997onur):

Este prevăzută vărsare de sânge în Vechiul Testament pentru ispășirea onaniei? Nu, deci nu este păcat.

| 1997onur a răspuns (pentru doctorandus):

Nu știu ce sa spun sincer frate

| 1997onur a răspuns (pentru doctorandus):

Ce înseamnă asta mai exact

Potrivit Legii, aproape totul este curăţit cu sânge, iar fără vărsare de sânge nu este iertare.

Așa spune acolo

| Betty1992 a răspuns:

Este recomandata de medici si de psihologi. Are multe beneficii asupra sanatatii, vietii personale, psihicului. Te ajuta sa te cunosti in primul rand. Sa-ti cunosti corpul. Se elibereaza anumiti hormoni care reduc durerile si stresul etc. Religiile vor sa reduca sexualitatea din om ca omul sa fie mai supus, mai usor de manipulat. Dar sexualitatea face parte din identitatea ta si nu o poti scoate. E ceva firesc adica. Dar ca orice lucru, nu in exces.

| doctorandus a răspuns (pentru 1997onur):

În Vechiul Testament era prevăzută vărsarea de sânge (sacrificiu de animale) pentru a se ierta păcatele. Cu excepția a dinte pentru dinte și viață pentru viață și alte păcate pedepsite cu moartea (de ex. homosexualitatea masculină).

| SharpEagle a răspuns:

Orice cadere in fata carnii este considerata un pacat dpdv dogma. Tradus, cand te domina carnalul si placerile, iti lipsesc virtutiile.
Insa...acei crestini care cred ca menirea lor aici este sa devina fara de pacat, anume sfinti, se cam inseala, in virtutea acestui "by design". Caci "din fabrica", tot conform cu dogma, suntem niste pacatosi. Descendentii pacatului original, produsul lui.
Da, misunea este sa incerci sa eviti pacatul, dar si pacatele astea au o ierarhie, care are si ea la baza un criteriu simplu: sa nu produci suferinta, sa nu distrugi. Asa se cuantifica, de fapt, pacatele. Sau ar trebui. Si nu doar in interiorul dogmei, ci si in lumea larga, seculara.
Deci, s-ar zice ca incercam in primul rand sa evitam pacatele care ar avea incarcatura cea mai mare de damage. Si aici e vestitul decalog.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Cele_zece_porunci
In varianta originala, iudaica, primele 4 sunt despre "ceruri", a 5-a face trecerea sau e liantul cu ternul, cu "lutul", iar urmatoarele 5 sunt despre "pamanturi".
Astea ar fi cele mai importante, conform cu dogma. Si nu regasesc in ele nici un fel de asociere, trimitere sau implicatii in ce priveste masturbarea.
Mai mult, s-ar putea sa aiba chiar o utilitate, sa fie un mijloc de a evita...anumite pacate mentionate in decalog. Si mai are si utilitate dpdv fiziologic, hormonal.
O singura mentiune: totul cu masura. In toate.

Răspuns utilizator avertizat
| Raspundebine1 a răspuns:

Nu este, un pacat ar fi sa nu o faci, crede-ma, sunt inginer in acest subiect

| T0T a răspuns:

Cel mai mare. Taie mâna și... p...

| SharpEagle a răspuns (pentru Raspundebine1):

"crede-ma, sunt inginer in acest subiect"
- Buna ziua, ce profesie aveti?
- 'ai noroc, sunt injiner masturbolog, cu specializare in onanism cronic.
rolling on the floor

| ania a răspuns:

Da

| Seba2013 a răspuns:

In Romani 7 se surprinde Trezirea Sufletului din noi. Asa cum ne-am nascut din carne, Dumnezeu FACE SA NE NASTEM DIN DUH SI FOC (trebuie acceptat noul corp spiritual). Deci noi nu avem doar carne mostenita de la parinti, ci avem un Duh in noi implantat la Botez de Dumnezeu prin misterele Sale care se TREZESTE.
Spune:
-ceea ce voiesc
-Căci a voi se află în mine
-nu fac binele pe care "îl voiesc"
-Găsesc deci în mine, care voiesc să fac bine
-Că, după omul cel lăuntric, mă bucur de legea lui Dumnezeu
-luptându-se împotriva legii minţii mele
-cu mintea mea, slujesc legii lui Dumnezeu

Aceasta "vointa" se trezeste la celalalt BOTEZ DE CONVERTIRE (pocainta, aici intra si iubirea). Aici ne intoarcem spatele si ne indreptam fata si INCLINATIA(aici se trezeste dragostea, vointa si dorinta buna) spre Dumnezeu. Aici Dumnezeu primeste greutate in viata ta si incepe sa te miste.
Aici vorbeste despre "tendintele bune" si partea superioara din noi. Vointa lui Dumnezeu este sa trecem prin modelarea asta si sa ne APROPIEM de El.

Efeseni 3:16 să fiţi puternic întăriţi, prin Duhul Său, în omul dinăuntru,
Trebuie sa cautam imortalul si eternul si sa parasim ceea ce moare. Ceea ce se termina merita parasit, si sa cautam ceea ce ramane. Noi suntem ca vantul care nu stii de unde vine si unde pleaca, si incerti care nu se lasa prinsi de nimic. Zburam ca avionul pe cer fara nicio rezistenta si opozitie.
-căutaţi cele de sus
Citeste Romani 7(sau toata cartea) ca pentru a face lucrul acesta trebuie sa destilezi obstacolul.Trebuie sa golesti tot ceea ce nu esti tu sau se le inchizi ochii si sa iti deschizi ochii spirituali.

| lickypuss a răspuns:

Nu, decat daca nu se simte bine

Întrebări similare