| Meme10Memu a întrebat:

Matei 10:35-37:"35 Căci am venit să fac dezbinare: fiul împotriva tatălui, fiica împotriva mamei și nora împotriva soacrei. 36 Dușmanii omului vor fi chiar cei din casa lui. 37 Cine are mai multă afecțiune pentru tatăl sau mama lui decât pentru mine nu este demn de mine și cine are mai multă afecțiune pentru fiul sau fiica lui decât pentru mine nu este demn de mine." Fiul sau fiica vor fi inviati iar parintii nu sau invers. Vor fi multe astfel de cazuri cand vor incepe invierile pe pamant. Cum comentati?

Răspuns Câştigător
| Katsune a răspuns:

Ei bine, eu inteleg textul acesta in felul urmator: cand spune ca El a venit sa aduca dezbinare se refera la faptul ca a venit sa ne schimbe modul de gandire. Insa, cum nu toti oamenii se vor lasa schimbati, vor aparea si neintelegerile. Astfel, membrii familiei vor ajunge sa aiba opinii diferite, si astfel vor apare neintelegeri( de natura religioasa, evident). Trebuie avut in vedere si contextul istoric, dar acest lucru nu e neaparat important. Iar apoi, probabil ca o completare, referitor la afectiunea pe care trebuie sa i-o aratam Lui, aceasta nu trebuie sa fie intrecuta, practic, de afectiunea aratata oricarei alte persoane, deoarece, nimic pe lumea aceasta nu este mai important decat Dumnezeu. Iar aceasta trebuie sa reiasa si din comportament, nu doar din vorbe. Practic, oamenii se vor dezbina ca urmare a diferentei de opinii, iar apoi, cei care nu-L iubesc pe Dumnezeu mai mult decat orice, aceia, probabil, nu sunt de-i lui Dumnezeu.
Atat comentez( si se pare ca sunt primaaa happy ) Cu siguranta, sunt mult mai multe de zis. Nu stiu, insa, ce sa zic referitor la partea cu invierile. Nu cred ca are neaparat legatura textul acesta cu ordinea celor ce vor invia mai apoi pe pamant...

1 răspuns:
| Meme10Memu explică (pentru Katsune):

Esti prima pentru ca am trecut la ignor pe foarte multi potrivit cu 2 Timotei 3:5:"depărtează-te de astfel de oameni". Nu e vorba de vreo ordine. Cei rai adica caprele nu vor invia niciodata. Acesta e finalul disputelor despre care ai vorbit.