| DragosConstantin a întrebat:

Mesaj de ultima ora pentru (ateii) stiu ca o sa ma urati si o sa-mi dati ignore da mno nu poti sa fi cu toate ascultati la ce concluzie am ajuns eu:

Auziti pana la urma de ce va numiti voi atei a? pana la urma voi doar va luati dupa ce spune Darwin, Einstein, Galileo Galilei si alti oameni de stiinta e ca si cum ei ar fi Zeii vostri, iar stiinta e ca un fel de biblie pentru voi.
Va tot laudati ca stiti aproape totul despre lume, dar oare nu v-ati intrebat asa in sinea voastra ca voi spuneti exact ce au spui oamenii de stiinta? e ca si cum ei va guverneaza viata si-n plus voi le furati ideile fara macar sa va ganditi ca ei au muncit foarte mult ca sa realizeze diferite descoperiri, iar voi veniti si spuneti ca voi sunteti cunoasterea si adevarul ce porcarie voi aveti idoli si nici macar nu v-ati dat seamalaughing ati fost asa de preocupati sa gasiti cunoasterea incat nu ati mai fost atenti ca incetu cu incetu incepeti sa aveti credinta in ce au descoperit oamenii de stiinta.
In final, va intreb oare ati fost sau sunteti recunoscatori oameniilor de stiinta ca ei s-au chinuit ani la rand sa faca descoperiri mari? si voi ce ati realizat daca tot va considerati atei? nimic doar v-ati luat dupa oamenii de stiinta si dupa ce spune stiinta fix ca si cum noi credinciosii ne luam dupa Dumnezeu si dupa Biblie ce misto oricum sa te gandesti ca nu sunteti asa de diferiti de noi si voi intr-un fel il venerati pe darwin mai ales ca el a descoperit teoria evolutionara cu care va mandriti atata ca si cum noi crestinii suntem mandrii ca ne-o creat Dumnezeu happy e ca si cum noi suntem sarea, iar voi piperul. oricum felicitari ati devenit ceea ce ati urat cel mai mult sa venerati pe cineva laughing

Acum sa inceapa distractia sa ziceti ca`s dobitoc si fara scoala, dar stiu ca in sinea voastra stiti ca am dreptate.

si pentru raymusic un mesaj auzi trebuia sa imi raspunzi la intrebare de ce nu crezi in alt Univers? pentru ca oamenii de stiinta nu au putut descoperii pai tu de ce nu incerci sa aflii singur nu ai cap sa judeci? si legat de Triunghiul Bermudelor nu mi ai zis de ce acolo oamenii de stiinta nu au explicatii? zic eu de ce nu au pentru ca e activitatea paronormala de unde >= intr-un final exista si forte paranormale si exista Dumnezeu.

97 răspunsuri:
| FucktheSystem a răspuns:

Nu, nu consider nici un om de știință zeu și n-o voi face niciodată.
După mine lucrurile sunt simple: Nu pot să cred într-un zeu ca al vostru pentru că mi se pare absurd iar știința nu poate să ofere răspunsuri 100% așa că îmi rămâne să spun că de fapt nu cunosc universul și chiar dacă l-aș cunoaște nu m-ar ajuta cu nimic. Dacă prin absurd ar exista un zeu sigur n-ar fi așa de egocentrist să mă trimită în iad că n-am crezut în el iar dacă nu există n-am pierdut nimic.

| Allrc24 a răspuns (pentru FucktheSystem):

Te-ar trimite pentru ca nu ar fi drept pentru cei care cred cu adevarata si isi dedica viata Lui. asa toata lumea ara strai in pacat si am ajunge toti in rai ca doar Dumnezeu ne iubeste.ne iubeste intr-adevar.dar a demonstrat la cruce. Dumnezeu e drept si va pedepsi pacatul indiferent ca e facut de un copil de 10 ani sau de un batran de 100.

| Filip23 a răspuns (pentru FucktheSystem):

In gandirea ta pleci de la niste premise si ajungi la niste concluzii care pot fi gresite. Crestinismul sutine ca traim intr-o lume indepartata de Dumnezeu si ca avem la indemana efortul de apropiere. Pana acolo avem la indemana cautarea. Acum poate fi mai comod sa mananci seminte sau sa faci mistocareala pe TPU.

| FucktheSystem a răspuns (pentru Allrc24):

Cam tiran este atunci Dumnezeu ăsta. Dacă eu n-am putut să cred în el și doar pentru asta mă trimite în iad cred că prefer acolo decât lângă un narcisist. În rest majoritatea păcatelor creștine mă cam lasă rece. Eu fac păcate care mă afectează doar pe mine, nu intenționez să ucid pe nimeni, să violez sau alte lucruri care ar afecta pe altcineva, deci iarăși nu mi se pare corect să ajung în iad că am băut de exemplu. Cum am zis, dacă în rai e tiranie/dictatură prefer să mă lipsesc.

| FucktheSystem a răspuns (pentru Filip23):

De fapt nu mănânc semințe ci un preparat tradițional elvețian, dar nu asta e ideea.
Eu nu pot să cred în Dumnezeul vostru, ce este așa de greu de priceput? Și de data asta n-a fost nici o miștocăreală ci opinia mea, dacă te deranjează poți să nu te obosești să o citești.

Cum"n-ai putut sa crezi in El"...ce vina are Dumnezeu? tu il invinuesti pe Dumnezeu pentru necredinta ta. spune e corect fata de cei ce cred si respecta legile Lui sa fie pe acelasi nivel cu un criminal, violator etc? dupa cum spui tu asa ar trebui sa fie. dc e tiran. daca a dovedit ca te iubeste si ti-a dat posibilitatea sa te indrepti si sa ai viata vesnica.e chiar asa de greu sa crezi?straight face inteleg tu imi vei spune ca nu poti crede ca nu ai dovezi palpabile dar roaga-te iar Domnul te va lumina.voi ateii nu credeti.nu vret isa credeti de fapt. spune-mi tu vrei sa crezi? sari peste mentalitatea ta ca nu poti crede ca nu vezi. daca exista tu vrei sa crezi? probabil nu pentru ca viata care o impun e e prea grea.chiar tu ai spus ca nu vrei sa fii asa cum vrea Domnul.nu realizezi ce spui:"in rai e tiranie". "prefer iadul in locului unui narcisist"... alta solutie nu ai.ori iadul ori raiul.
e exact cum spune scriptura:
Nebunule! In noaptea aceasta vor cere de la tine sufletul tau. Si cele ce ai pregatit ale cui vor fi! (Luca XII, 20)
„Iată Eu astăzi ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binele şi răul [...] Ca martori înaintea voastră iau astăzi cerul şi pământul: viaţă şi moarte. Ţi-am pus Eu astăzi înainte, şi binecuvântare şi blestem. Alege viaţa ca să trăieşti tu şi urmaşii tăi. " (Deut. XXX, 15, 19)

nu ai nimic de pierdut daca crezi. e pacat sa nu ne mantuim toti.e simplu. crede-ma pe Dumnezeu il vei vedea dar cand iL vei vedea va fi prea tarziu pentru iertarea de pacate caci atunci va fi a doua Lui venire.

Da! Îl învinuiesc că nu mi-a dat dovezi!
Iar dacă supușii lui nu vor ca toți să ajungă în rai pentru că ei au fost mai buni însemană nu nu-și iubes aproapele, deci amice, ne vedem în iad!
Eu și dacă ar exista un zeu nu mi-aș trăi viașa după normele impuse de o carte scrisă de OAMENI. Dacă există un zeu sigur mă acceptă așa cum sunt iar dacă nu mă acceptă asta e, mă adaptez happy

Cine spune ca ceilalti nu vor ca ateii sa se mantuiasca? probabil nu stii dar calugarii cei care si-au dedicat viata Domnului si au renuntat la toate avutiile( voi ateii spuneti ca,crestinii sunt ipocriti,religie e facuta pentru controlul maselor,preotii sunt niste profitori ahtiati dupa bani spune-mi ce profit vor sa faca calugarii de ex?) ei se roaga pentru toti crestini,necrestini, pacatosi, etc sa fie luminati de Dumnezeu.dar bineinteles ateii arunca cu noroi.
Daca Dumnezeu ti-arconfirma ca Biblia e cuvantul Lui si e vrednica de ascultare.iti spun nici atunci nu vei crede...probabil vei crede dar nu vei dori sa o respecti sa faci voia Domnului pentru ca repet e prea greu.ai o tendinta spre copil razgaiat care crede ca i se cuvine totul. tu de fapt ii dai un ultimatum lui Dumnezeu. "Dacă există un zeu sigur mă acceptă așa cum sunt iar dacă nu mă acceptă asta e, mă adaptez " e sinonim cu: ar face bine sa nu imi puna in carca reguli invechite si norme, oricum nimeni nu le respecta deci nici eu nu le voi respecta.doar El ne-a creat trebuie sa i se faca mila de noi.si daca nu i se face oricum nu prea imi placea ideea sa cred. cam asa suna afirmatia ta.

P.s: exact cum sunt copii aia razgaiat si enervanti: " daca nu imi iei jucaria nu te mai iubesc si fac obraznicii:

Uită-te la câteva din postările mele anterioare, chiar acum câteva postări am zis că singurul lucru care-l apreciez la creștinism sunt călugări. Bisericile, preoții și practicanții fanatici mă scârbesc.
Și cine a zis că voi credincioșii nu vreți ca ateii să ajungă în rai? CHIAR TU. Ai zis că n-ar fi corect deci că nu ți-ar plăcea ideea, se subînțelege.
Nu mi-a conformat God că biblia e cuvântul lui!
Și poate sunt eu un copil răzgâiat dar măcar nu am probleme cu sexul opus, misoginule!
În rest aștept confirmarea că biblia e cuvântul lui God și atunci promit că o urmez, altfel rămâne o altă carte scrisă de oameni ca și restul cărților sfinte din miile de religii existente.

Numai la preot te poti spovedi...in caz ca nu stiai...
spui ca sunt misogin?straight face chiar tu ai spus ca apreciezi calugarii. atunci si ei sunt misogini nu? pentru ca nu dau voie femeilor sa intre intr-o manastire de barbati.
"Și poate sunt eu un copil răzgâiat dar măcar nu am probleme cu sexul opus, misoginule!" ce legatura are asta cu:"Dacă există un zeu sigur mă acceptă așa cum sunt iar dacă nu mă acceptă asta e, mă adaptez " e sinonim cu: ar face bine sa nu imi puna in carca reguli invechite si norme, oricum nimeni nu le respecta deci nici eu nu le voi respecta.doar El ne-a creat trebuie sa i se faca mila de noi.si daca nu i se face oricum nu prea imi placea ideea sa cred. cam asa suna afirmatia ta.
iti zic eu ce are.te simti cu musca pe caciula.e ca si cum ai spune.bine am un defect recunosc dar defectul meu e mai mic decat defectul tau care e misoginismul care in conceptia ta e inacceptabil pentru ca evident nu te favorizeaza fiind femeie.ai o tendinta sper ingamfare, mandrie, aroganta...etc.cine e ipocrit acum?

În rest aștept confirmarea că biblia e cuvântul lui God și atunci promit că o urmez, altfel rămâne o altă carte scrisă de oameni ca și restul cărților sfinte din miile de religii existente.
roaga-te femeie si Dumnezeu iti va da comfirmarea.roaga-te atata! e simplu. dar bineinteles ca nu o vei face ca nu vrei. deci din nou revin la concluzia:ateii nu vor sa creada in Dumnezeu.

P.s; daca mai nimeresti si cate un ateu care se cerde superdestept cu sute de diplome nici macar nu poti vb cu el, atat de ingamfat este.intr-unul din 3 cuvinte va spune cv si te va lua la misto, va face bascalie de tine.de asta nici nu vreti sa credeti.ati vazut ca merge si fara Dumnezeu dc sa va stresati sa respectati voia Lui...

| Trinitas a răspuns:

Sincer, nu cred ca o sa vad niciodata oameni calcandu-se in picioare sa linga oasele lui Darwin.

Ai venit cu niste argumente de doi bani (daca se pot numi argumente). Scrii de parca ai invatat romana cu femeia de servici.

| MortemAeternum a răspuns:

Prietene, eu sunt recunoscator tutror oameniilor care aduc omenirii un plus de cunoastere, care ne ajuta in evolutia noastra(chiar si lui Isus, Buddha, Mohamed). Nici un ateu normal la cap nu a zis ca este atot stiutor, cred ca asta e deducerea tipica omului de genul tau.Iar eu nu am o credinta oarba in stiinta, analizez totul, ma uit si nu cred tot ce zice un om de stiinta, daca mie nu mi se pare logic, spre deosebire de tine, care trebuie sa accepti tot ce iti zice biblia(nu uita, ti-am dat versete in care biblia iti spune ca pamantul este plat si stabil adica soarele se invarte in jurul pamantului) refuz sa accept aceea teorie.
Certitudini exista doar in matematica, dar eu aleg sa cred ce este mai logic, mai evident si mai aproape de adevar.Acum evolutia nu are nici o relevanta daca Dumnezeu exista sau nu, chiar nu inteleg de ce sunteti multi atat de incuiati si nu sititi sa interpretati biblia cum ar trebui ia interpretata.Voi nu va puneti intrebari despre propiile voastre cunostinte si propiul sistem de credinta, noi(cel putin eu) o facem in fiecare zi.Nu spunem ca noi detinem adevarul suprem, voi o faceti, dar nu puteti sa o demonstrati, sunt atat de multe diferente intre noi si voi, ca daca vrei iti fac o compunere de 1000 de pagini.

| DragosConstantin explică (pentru MortemAeternum):

Auzi explica secretul Triunghiului Bermudelor aa stai asa nu poti ca nu a putut niciun om de stiinta deci tu n-ai nici asa sanse.

| MortemAeternum a răspuns (pentru DragosConstantin):

In primul rand eu cred in lucruri pe care le stiu si nu cred orbeste in ceva ce nu cunosc, nu pot fi atat de credul. Stai sa inteleg daca tot ai facut referire la triunghiul bermudelor, acolo locuieste si Dumnezeu, probabil ca acolo is face de mancare si ca sa vezi nu lasa pe nimeni sa ajunga acolo :)).
Triunghiul bermudelor nu prea mai este un mister http://ro.wikipedia.org/wiki/Triunghiul_Bermudelor

Oricum daca exista Dumnezeu, accept sa cred doar pe baza a ceea ce cunosc si nu pe baza a ceea ce nu cunosc, asta este o diferenta majora dintre mine si tine.

| Shaoran a răspuns (pentru MortemAeternum):

Ai intreaga mea stima.
Sunt ortodox practicant, iar tu ca ateu spui "accept sa cred doar pe baza a ceea ce cunosc". Un lucru excelent, cel putin eu inteleg " Daca imi arati ceva credibil despre Dumnezeu, o sa iau in calcul" iar asta mi se pare atitudinea potrivita, a oricui

| MortemAeternum a răspuns (pentru Shaoran):

Pai bine inteles, eu nu sunt fixat obsesiv pe o idee si nu o repet fara sa tin cont de doveziile din jur. Daca cunostiinta mea ma va duce la concluzia ca Dumnezeu exista, iar acel Dumnezeu este cel crestin, nu am nici o problema sa devin crestin, dar pana atunci raman ateu.
Daca exista Dumnezeu, trebuie dovedit prin ceea ce cunoastem si nu prin ceea ce nu cunoastem.

Răspuns utilizator avertizat
| hate1t4ll a răspuns:

Sa inteleg ca tu,postand acest mesaj de pe un calculator,de fapt ai furat ideea celui ce l-a inventat si in secret il divinizezi pentru ca il utilizezi,misto logica ai.
Sau pentru ca mananc carne inseamna ca am furat ideea animalelor de prada si divinizez animalul sacrificat?
Si deci,voi de credeti in Biblie,de fapt doar ati furat ideile lui Dumnezeu si divinizati hartia, tablourile, cruciulitele si apa(mir)?

| Wehrmacht a răspuns:

Ateu inseamna ca nu crezi in zei.Si nu ne conduc oamenii aia.Una e sa spui ca aia au dreptate si sa crezi ceva logic/existent si alta e sa te inchini, sa lingi icoane, sa stai cu frica iadului...etc

Despre Triunghiul Bermudelor : au si pentru aia niste explicatii mult mai logice decat demoni si spirite malefice.

| shadovv a răspuns:

Pai ce sa raspunda ateii care se bazeaza pe o religie, caci stiinta e religie, de fapt este "o religie".

Homo religiosus se bazeaza pe dogma religioasa si pe stiinta. Ateii se bazeaza doar pe stiinta. Asta este limitarea lor.

| Inferno a răspuns:

Singurul meu idol uman este J. F.kennedy

| Vladuthz a răspuns:

De ce sunt ateu? Simplu. Pt ca am ajuns la o anumita concluzie singur, prin legile universului. Pentru ca lumea e mult prea,, fucked up" ca sa existe un dumnezeu. Cand ai sa cresti mai mare, si ai sa ai o viziune mai ampla asupra lucrurilor ai sa-ti dai seama despre ce vorbesc. Si uite putin ce scrie in biblie:

6Dacă fratele tău, fiul mamei tale, sau fiul tău, sau fiica ta, sau nevasta care se odihneşte la sînul tău, sau prietenul tău pe care -l iubeşti ca pe tine însuţi, te aţîţă în taină, zicînd:,, Haidem, şi să slujim altor dumnezei!`` -dumnezei pe cari nici tu, nici părinţii tăi nu i-aţi cunoscut,

7dintre dumnezeii popoarelor cari vă înconjoară, lîngă tine sau departe de tine, dela o margine a pămîntului pănă la cealaltă-

8să nu te învoieşti şi să nu -l asculţi; să n'arunci spre el o privire de milă, să nu -l cruţi, şi să nu -l ascunzi.

9Ci să -l omori; întăi mîna ta să se ridice asupra lui ca să -l omoare, şi apoi mîna întregului popor;

10să -l ucizi cu pietre, şi să moară, pentrucă a căutat să te abată dela Domnul, Dumnezeul tău, care te -a scos din ţara Egiptului, din casa robiei.

| muffy1 a răspuns:

Sincer a inceput sa ma doara capul incercand sa citesc, serios. o virgula, un punct ceva acolo, a iti cunoaste limba nu e un chin, respecta pe cei din jur si respecta-te pe tine in primul rand prin a nu mai scrie ca un analfabet...sau na poate esti analfabet, atunci incearca sa inveti regulile de punctuatie, nu e greu, o virgula aici, una acolo, doua puncte, niste ghilimele, si vezi cum deja se schimba perceptia lumii fata de tine
nu am prea inteles ce ai vrut sa zici, dar ca idee era de ce credem noi in stiinta ca in biblie sau ceva de genu, pai, mm, k, o sa incerc sa iti explic cateva lucruri, poti sa te legi de numeroase faze, dar trebuie lamurite cateva lucruri care intelese gresit te pot face sa pari incredibil de prost
1.biblia si stiinta nu sunt acelasi lucru, pare greu de inteles, dar incearca. credinta ta in biblie, pai, tine de credinta, nu ai dovezi, nu il vezi pe dzeu, nu vezi ingeri pe cer si nici nu transformi tu zilnic apa in vin, crezi in corectitudinea unor scrieri din o carte deoarece...crezi, cam atat asta e motivu tau. Stiinta, vezi e diferita, de un om de stiinta vine dupa ce a visat seara si spune capamantul e gol pe dinauntru, nu il ia nimeni in serios, orice lucru spus de stiinta trebuie sa treaca prin un proces riguros de verificare din partea societatii academice, trebuie dovezi peste dovezi, uite ca exemplu, descoperirea faptului ca nbeutronii sunt mai rapizi ca viteza luminii, 15 mii de incercari au fost efectuate de o echipa de la LHC pentru a demonstra acestu lucru, si nici asa nu este inca acceptat de lumea stiintifica, abia dupa ce inca cel putin 2 alte echipe confirma teoria, aceasta va fi acceptata. nu e credinta in stiinta, nu credem, stim anumite lucruri spuse de stiitna pentru ca acestea au dovezi palpabile si verificate intensiv pentru a putea fi acceptate si ridicate la rangul de teorii
2. nu e nimeni atot stiutor, nici un om nu a spus, stiu tot, e imposibil acest lucru, stim doar ce a fost descoperit pana in momentul acesta, ca specie ma refer, ca om individual, fiecare stie cat a aflat, cititnd, urmarind documentare, vorbind cu altii, diferenta fata de voi este tocmai ca noi ca atei spunem, nu stiu ce a declansat big bangul, nu stiu exact conditiile in care a aaprut viata, nu satiu cat de mare e universul, nu stiu ce fac dupa moarte, nu stiu de suntem singuri in univers, nu stim multe, voii pe de alta parte se pare ca stiti tot, cu toate ca nu aveti nici macar o dovada pentru ce credeti, stiti tot, ce a creat, cum, cand, ce faci dupa ce mori etc. inainte de a ma acuza ca ma dau mare ca ateu ca sunt atot stiutor, lasa morala si spune macar, bai habar nu am nici eu chiar de sunt credincios, nu am fost acolo asa ca.
3. ee, aici imi pare rau ca te jignesc, da esti imbecil rau de tot. cum adica de ce iau ce spun alti oameni de stiinta si nu fac eu? ti-am explicat la pct1 cum se verifica informatiile, dar excluzand asta, daca cumva un cercetator spune ca pamantul e rotund nu trebuie sa cred asta pentru ca nu am descoperit eu ca e rotund? ce argument de handicapati e asta? de aia eu sunt medic, pescar, veterinar, electrician si aia sunt cercetatori, ca asta e treaba lor, e meseria lor, sa descopere si sa verifice pana la sange lucrurile pe care le descopera, de aia se cheama cercetatori, trebuie sa fiu cu leziuni pe creier sa spun, nu domle, nu am descoperit eu fizica quantica, au doscoperit-o altii deci nu cred ca e adevarata pana nu op verific eu. sau de exemplu, tu, nu vei fi niciodata un cercetator, sa fim realisti, nu esti nici macar pe departe asa de inteligent ca cel mai prost om de stiinta, cu toate astea cred ca accepti ca pamantul e rotund, ca gravitatia ne tine in jurul soarelui etc. deci de ce nu iei acuzele tale si spune, nu crezi nimic, nici macar forma pamantului pana nu verifici si descoperi tu astea, serios, nu crede tata nimic din ce zic oamenii de stiinta pana nu verifici tu, pana atunic considera ca pamantul e tinut pe spatele testoaselor din partea mea.
4. ca ultim punct o sa incerc sa iti explic ceva, stiu ca va fi greu, tine pasul ca e posibil sa te incurce. biblia nu a fost scrisa ieri. a, ca mentiune la asta, vechiul testament e cartea evreilor, scrisa de ei, interpretata de ei, popa un te duci tu si citeste din ea, ghici ce, nu e evreu, nu o intelege asa cum trebuie, vrei sa intelegi biblia, mergi la un rabin sa iti explice. revenind, deci, biblia nu e scrisa ieri. a fost scrisa acum 3 mii si ceva de ani de oameni care credeau ca soarele este dus de un car pe cer si cand se face noapte inseamna ca soarele se culca. si pamantul e ste plat. nu stia nimeni nimic atunci de aparitia universului, creearea planetelor si a stelelor, gravitatie evolutie, fizica quantica si circuite integrate. mai poate dzeu a creat big bangul, nu stiu, nu cred ca e asa da nu stiu. da pentru oamenii aia, de acu 4000 de ani, ce vroiai, sa iti spuna in carte de legile termodinamicii? nu, o scris cum intelegeau ei pe atunci, ca am cazut din cer, ca a durat 7 zile, ca pamantul abia a fost creat, ca dzeu locuieste in cer, pentru ca cerul pe vremea aia era un tavan nu un univers, incearca sa bagi la cap, a spune ca e gresit sa credem in descoperirile din ziua de azi, da e corect sa credem ce au scris alti icare ziceau ca pamantul e plat, denota o ignoranta teribila, trebuie sa urasti mult realitatea inconjuratoare ca sa vii cu argumente din astea

| Shaoran a răspuns:

1. Dragos, din mandrie nu o sa rezolvi nimic.
2. FucktheSystem, adevarul ortodox e ca, daca tu esti o persoana buna nu o sa te arunce in iad Dumnezeu pentru ca nu ai crezut. O sa te intoarca la un momendat (daca esti deschis)
3. AlexCrb : Minunea de la Ierusalim, intoarcerea Iordanului, moastele Sfintilor si multe altele, ni le-a lasat pe toate.

Dragos, explicatia ta este relativ buna, dar prea lunga. Ideea era urmatoarea: Crestinii cred in ce zice Biblia si in dovezile Sfintilor prin viata lor si prin ce au scris si ne-au lasat (multe) iar ateii cred in ce spune Stiinta (desi o aprofundare a stiintei te duce la Dumnezeu). Deci fiecare se presupune a crede ceva, ce nu a descoperit singur... Diferenta e ca Dumnezeu poate fi testat daca exista, in schimb... teoria Big Bang, ei bine, eu unul nu o pot testa, cum l-am testat pe Dumnezeu

| Toluk19 a răspuns:

Dupa moarte nimeni nu o sa fie ateu, daca nai crezut in Dumnezeu pe pamint vei crede intotdeauna in iad (ateii)!

| AlexCrb a răspuns:

Ce ai scris tu aici este fix echivalentul comparatiei dintre o capra si un vibrator. Nu se leaga mai nimic. Diferenta intre religie si teoria darvinista e ca Darvin a venit si cu dovezi in sustinerea ideii lui. La fel si Galileo Galilei si Albert. Pretenu' nostru imaginar ce dovezi a lasat? O carte doar care poate fi falsificata foarte usor. Cunostintele despre istorie se deformeaza foarte usor in 50 de ani, chiar crezi ca biblia este 100% reala dupa ~2000 de ani? De cativa ani astept un mesaj de la Dumnezeu ca sa ma convinga ca exista. Poate ca faptul ca nu da nici un semn e totusi un semn, nu?

| DragosConstantin explică (pentru AlexCrb):

Auzi explica Triunghiul Bermudelor daca crezi ca te descurci... poate chiar acela e un semn pe care tu il cauti.

| AlexCrb a răspuns (pentru DragosConstantin):

Triunghiul Bermudelor e un mit. La fel si cu fantomele, demonii, exorcizarile, arca lui Noe, etc.
Din cate stiu eu, in Triunghiul Bermudelor este o zona intesata cu gaze toxice care sunt letale. Daca te uitipe o harta, o mare parte din insulele Bahamas sunt in interiorul triunghiului. Oare de ce pe acolo nu moare/dispare nimeni?

| DragosConstantin explică (pentru AlexCrb):

Tu zici ca e o zona cu gaze toxice si tot tu ma intrebi de ce pe insulele alea nu moare nimeni sau de ce nu dispare nimeni? pai daca sunt gaze toxice => ca poate nu sunt locuite insulele alea.

Insulele Bahamas sunt locuite. Nu am auzit pana acum sa se raporteze disparitii prin Bahamas desi apartin triunghiului.
Si de asemenea, se stie ca in zona aia vremea este EXTREM de imprevizibila. Poate fi si asta un factor.

| Inferno a răspuns (pentru AlexCrb):

Te-ai informat gresit. Triunghiul Bermudelor nu este un mit.Acolo au avut loc cele mai multe dispariti de avioane, vase, vapoare de mare tonaj si chiar barcute. Nu este un loc cu gaze toxice.
poti vizualiza arhivele armatei daca nu ma crezi.

Sa imi zici ce alte fenomene "supranaturale" vrei sa mai dezvalui laughing

| AlexCrb a răspuns (pentru Inferno):

Eu asa am auzit, nu m-am documentat ca sa stiu exact despre ce e vorba. Oricum, daca era mana lui Dumnezeu, de ce ar scufunda Dumnezeu atatea nave?

Paranormalul, in caz ca el ar exista, nu inseamna ca are si legatura cu Dumnezeu.
Oricum explicatia stintifica este cea pe care i-am dat-o lui Constantin_Dragos_1994.

Ha ha, ai reusit sa ma faci curios si am google'it putin despre subiect. Foarte interesant, ma mir ca nu m-am gandit si la ipoteza asta...

| Purec a răspuns (pentru DragosConstantin):

Insulele Bahamas nu sunt locuite? laughing sau la ce insule te refereai?laughing

Intr-un articol am gasit ca dupa '89 (parca) nu s-a mai inregistrat nici un caz. Asta ar putea indica si o conspiratie pusa la cale de americani. Au mai avut cateva "antecedente" in istorie...

Foarte posibil sa fie o conspiratie la mijloc. Dar am citit o conversatie intre un pilot si centrul de control ce mi-a atras atentia. Informatia o am dintr-o carte si nu am gasit-o si pe net.
Dupa ce un avion a intrat in triunghiul bermudelor, inainte ca transmisia sa cada, pilotul a raportat:
" Aici este un alt cer, o alta mare" Cea ce mie mi se pare interesant.
Tot in acea carte mai spunea:
In triunghiul Bermudelor a disparut o flota de vapoare, cea ce este ciudat, este ca aceste vapoare ar fi fost observate de la un observator astronomic cum plutesc in spatiu la o distanta foarte mare fata de noi.

| DragosConstantin explică:

Apropo n-am nimic cu voi ateii, dar deja m-am saturat tot sa ne atacati pe noi crestinii si noi sa nu avem nimic bun de zis uite ca acum am venit eu cu ceva mare de tot sa va arat cum sunteti voi de fapt nu prostiile pe care le spuneti voi trebuie sa recunoasteti ca prea mult v-ati atasat de oamenii de stiinta si deja ii faceti Zei fara sa observati voi...si nikosipleme te simti atacat de vii si imi zici ca ce problema am cu voi? n-am nici una, dar eu va arat unde va dus toata stiinta asta si obsesia voasta fata de teorii.

| FucktheSystem a răspuns (pentru DragosConstantin):

Cu ce ai venit tu bun? N-ai venit nici cu argumente, nici cu idei doar cu atacuri formulate sub formă de întrebări. Ai venit cu niște generalizări și hiperbole de doi bani.

| alexandra2859 a răspuns (pentru DragosConstantin):

De ce ai vazut sa facem noi atei intrebari pentru voi? nu noi doar raspundem:d

| nikimportant a răspuns (pentru DragosConstantin):

Nus ateu dar totusi m-am saturat sa vad cum lumea este descriminata doar pentru-ca este diferita si crede in alt ceva. 1 Daca nu ar fi stinta poate nici in ziua de azi nu am avea ce avem tot ce a fost descoperit a fost descoperit cu ajutorul stintei. Iar omul nu stim cum arata atunci cand la creat Dumnezeu v-ati gandidt vreo data ca arata cu o maimuta? care in timp sa dezvoltat si a aprut alta specie si tot asa pana a aparut si omul? Daca omul se trage din maimuta pe maimuta cine a creat-o? Sau ineori ma intreb ce naiba neam face daca am fi cu toti la fel? am fi plictisitor nu am avea ce sa mai invatam unul de la altul deoarece am fii cu toti la fel, aceias religie, cultura, mintalitate...

Si daca nu ai nici o problema cu ateii atunci taci drak din gura!

| DragosConstantin explică (pentru nikimportant):

Citeste ultimu meu mesaj omule... oricum am spus ce am avut de spus deci nu o sa mai comentez la categoria Religie ca nu are sens sa ma tot strofoc pentru o nimica toata.Credeti in ce vrea inima voastra si la final vom vedea care a avut dreptate...e chiar simplu nu?

Sti chiar nu-mi pasa ce crezi uh

| DragosConstantin explică (pentru nikimportant):

Bine ma bucur!

| DragosConstantin explică:

Eu atata am avut sa spun si despre ateii noii generatii ca o sa ajungeti intr-un fel sau altu sa va creati o obsesie fata de stiinta...de mine credeti ce vreti voi ca e Dreptul vostru, dar terminati sa mai credeti ca stiinta rezolva totul in lumea ca nu e asa.Eu mi-am dat cu parerea si consider ca am dreptul sa fac asa ceva...am vrut sa arat lumii ce cred eu despre ateii din ziele astea; nu am vrut si nu o sa vreau sa bag pe gat la nime nimica ok? In fine asa stupid cum ma considerati unii dintre voi asta e opinia voastra despre mine si nu ma deranjeaza deloc; decat sa tin in mine ce idei am mai bine le spun lumii si e problema lumii ce crede macar eu stiu ca lupt pentru ce cred eu.
Oricum de postat la categoria Religie nu o sa mai postez pentru ca am zis ce am avut de zis.
Aproapo astia care tot comenteaza la adresa frezei mele mai uitati-va si la voi ca nu strica.
Hai bafta happy

| kamykaze88 a răspuns:

Ateu am mai dat o data definitia din D E X. Ateu=Adept al ateismului; persoană care neagă existența lui Dumnezeu și a oricărei divinități. Oricare divinitate intelegi un ateu adevarat nu crede in nimic, eu am prieten ateu si nu crede nici in evolutie cand il intreb ba da nici big bang? Zice "Auzi crezi ca ma intereseaza sa stiu in ce nu vreau sa cred? De ce sa-mi omor neuroni?". Am prieten si Luciferian care il venereaza pe Lucifer nu pe Satana pe Lucifer eu sunt politeist cunosc si Satanisti si Crestini si Musulmani toti sunt la fel cred in ceva si i-si traiesc viata dupa acel crez. Daca unu crede in piatra e treba lui daca altu venereaza copita unu cal e fix problema lui. Eu zic sa fim oameni si atat. Nu ca nu-mi place sa creez discutii religioase ador asta dar ne rezumam la vorbe fara sa uram doar sa "trezim" la realitate norodu'. Tot respectu Dumnezeu sa te aiba in paza

| Purec a răspuns:

1.Se pare ca din ce in ce mai multi credinciosi din astia ca tine sunteti certati cu limba romana ( cu exceptia Emei.o fi ea fanatica dar macar scrie corect big grin)
2.Cel putin mie eprsonal nu imi guverneaza viata nimeni. Stiu ceea ce este bine si ceea ce este rau, stiu sa iubesc, stiu sa apreciez, invat in fiecare zi cate ceva, ma straduiesc sa fac totul cat mai bine si nu raman indiferent la necazul nimanui.
3. O teorie nu se poate spune ca a fost descoperita ( poate elaborata, descoperirea implica existenta unui lucru si gasrea lui nu?) Plus ca din cate stiu eu nu Darwin a fost primul care a adus in discutia aceasta tema
4.In Triunghiul Bermudelor nu exista niciun fel de eveniment paranormal ( probabil oricum habar nu ai nici unde se afla acest loc, deci degeaba as intra in detalii despre ceea ce se intampla acolo, m-as obosi degeaba)
5. Nu am vazut pe nimeni ca sa laudat ca stie totul pe lume
6. Nu sti ce inseamna o descoperiere stiintifica, nu lucreaza un singur om, sunt zeci sau sute de oameni care contribuie la o descoperire.
7. Alt univers exista ( ti-as explica si exact motivele pentru care mai exista cel putin unul, dar imi dau seama cu cine vorbesc si ma abtin )
8.Cum ai cere cuiva de pe site de aici sa demonstreze ca exista sau nu un alt univers? cine naiba are aparatura necesara acestui lucru?

Ps: ai avut dreptate intr-un singur lucru. ca esti un dobitoc fara scoala

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns:

Ateii sunt asa...se iau dupa oricinelaughing
Daca eu apar la Tv si spun "o gaura neagra se va deschide la Craiova in 7.05. 2012"
Rapid, astia"da e adevarat! uitati ba"laughing

| Wehrmacht a răspuns (pentru NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu):

Ne luam dupa oricine? Cine se i-a dupa o carte care sigur a fost modificata sa va faca sa credeti orbeste in ea?
Unde dracu' sa apari la TV? la OTV? Mai intai sa il cheme din nou pe mosu' ala sa scoata dracii de acolo sa nu te posede.

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns (pentru Wehrmacht):

Auzi,e treaba ta ce crezi...
Exista multivers?
Vine Apocalipsa in 2012?
Ne vor invada extraterestrii?
Acestea fiind doar unele din intrebarile alea care si-au gasit raspunsul, dar acest raspuns este unul care sa te faca sa iti pierzi credinta in Dumnezeu.
Pur si simplu de unde stiu astia ca exista 10 la puterea 500 universuri?
De unde stiu astia ca exista extraterestrii ce ne vor raul?
De unde stiu astia ce vine Apocalipsa mayasilor in 2012(la asta am o explicatie buna)
Pur si simplu oamneii de rang superior de pe Pamant lanseaza teorii foarte stupide dar oarecum credibile.
Deci vor sa faca oamenii sa isi piarda credinta.
E ca si cum eu asi avea 50 de ani si voi restul 7 ani, si eu asi spune"vine nasu' asta seara copii!" sau "le spui ca elefantii nu exista de fapt" voi ce ati face? M-ati crede, normal ca m-ati crede! Sunt oarecum superior voua in privinta varstei(in exemplu doar).
Deci cam asta se intampla in lume.Treziti-va ba! Eu m-am saturat sa imi bat capul cu prostii de astea stiintifice!
Numai bine!big grin

| DragosConstantin explică (pentru NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu):

Mno bine Satana nu putea singur sa ii faca sa renunte la credinta ii trebuia ajutor si uite ca l-o gasit laughing nu are rost sa-ti coci mintea cu ateii iti spun dupa propria experientabig grin

| DragosConstantin explică (pentru NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu):

Mayasii nu zic in profetiile lor ca vine Sfarsitul lumii ei spun ca lumea va trece intr-o noua era...

| axll a răspuns:

Bai desteptule! 1. biblia a inceput gresit. (adam, eva, au avut 2 fii urmati de al treilea) ca sa se inmulteasca a trebuit sa fasca incest.
2. unde e dumnezeul unor copii bolnavi de cancer?
3. zici ca esti crestin. daca te nasteai in Dubai, credeai in allah si daca te nasteai in China credeai in budha (cel putin stim ca budha a existat).
4. dumnezeu te pedepseste, asa-i? dar totodata e bun si iarta.
5. ti se pare logic sa suferi o eternitate pentru cativa ani pe pamant?
6. nu numai voi, crestinii, sunteti ilogici. religia in general se bazeaza pe chestii irationale.
7. totul are o explicatie. la un moment dat!

| DragosConstantin explică (pentru axll):

Hai nu te baga tu peste Biblie vezi-ti de stiinta ta.

| axll a răspuns (pentru DragosConstantin):

Sa nu ma bag eu peste bibilie? pai biblia vine in contradictie cu stiinta. te rog, daca vrei sa iti expui opinia, vino cu argumente. ca sa vorbesc pe limbajul tau, iti spun ca increderea se castiga. cum ar vrea dumnezeu sa am incredere in el daca nu se arata?

Are rost sa ma gandesc la argumente? nu nu are dupa parerea mea; "cum ar vrea dumnezeu sa am incredere in el daca nu se arata? " asta zice Galileo Galilei si tu imediat te iei dupa ce zice altu happy auzi voi ateii nu stiti ce este aia incredere oarba, asadar cum sa credeti in Dumnezeu? e logic.

| axll a răspuns (pentru DragosConstantin):

Nu ma iau dupa galileo galiei, ma iau dupa ce vad. traim intr-o lume rationala. se spune ca suntem fiinte rationale pentru ca gandim. te rog, explica-mi unde e dumnezeu pentru copiii bolnavi de cancer, batranii care nu au ce pune pe masa, unde e pentru cei care sufera? ei se roaga...nu te uita la noi, cei care nu credem ca la niste razvratiti, rebeli. cel putin eu, ateu fiind, mi-as dori sa fie ceva divin, sa stiu ca dupa ce mor nu se termina totul. dar cum pot crede asta de indata ce nu avem nici dovada in privinta asta? uita-te in jurul tau, la tine, la ceilalti si spune-mi te rog, unde vezi bunatatea lui dumnezeu?

Cum sa vezi bunatatea lui Dumnezeu daca tu nu crezi in El sau altu nu crede sau daca facem mai multe rele decat lucruri bune sau daca suntem pacatosi sau daca suntem egoisti sau uraciosi etc.

"Are rost sa ma gandesc la argumente? nu nu are dupa parerea mea; "cum ar vrea dumnezeu sa am incredere in el daca nu se arata? " asta zice Galileo Galilei si tu imediat te iei dupa ce zice altu auzi voi ateii nu stiti ce este aia incredere oarba, asadar cum sa credeti in Dumnezeu? e logic."
Ma omule tu esti sanatos? Cum adica tu ai o incredere oarba in Dumnezeu? Pai tu esti o rusine pentru umanitate nu ca ai credinta in Dumnezeu si ca tu ai o credinta oarba in ceva.
Urmareste-l pe John Lennox, sa vezi ca mai sunt si crestini care isi bazeaza credinta in Dumnezeu pe evidente si pe logica, ca doar daca exista Dumnezeu mi se pare absurd sa merg dupa rationamentul tau rusinos.

Scuteste-ma tu cu concluziile tale...cred in ce doresc eu si fac cum consider eu ca trebuie facut.Voi ateii imediat veniti si atacati omul si-l faceti nu stiu eu cum; vad ca voi nu stiti ce e ala Dreptul de a alege si face ce vrei tu in viata...va considerati mari si tari ca aveti dovezi stiintifice mare lucru voi nu credeti in voi credeti doar in stiinta de aicea inseamna ca stiinta va face viata bravo voua sunteti "evolutia".

Dar tu ti-ai facut o poezie generala pentru atei, fara sa tii cont de persoana? Fiecare om este diferit, nu poti folosii un singur argument pentru fiecare din noi. Prietene poti crede si in flying spaghetti monster http://upload.wikimedia.org/......endage.jpg ca pe mine nu ma afecteaza, doar ca sunt socat ca mai sunt oameni la un asa nivel sa aiba o credinta oarba. Eu nu cred in oamenii de stiinta, nu am nici o certitudine doar aleg ce este mai logic si mai apropiat de adevar, singurul domeniu in care se gasesc certitudini este matematica, restul stiintelor sunt discutabile.
Termina cu ironia asta de prost gust, ca nu ai haz si eu am fost crestin, dar mi-am chestionat putin credinta si Dumnezeul in care cred si am ajuns la concluzia ca nu exista acest Dumnezeu imoral, dar bine inteles cu un om ca tine care nu cunoaste biblia si nici macar nu o accepta ca si un adevar suprem, nu se poate vorbii din perspectiva crestina, de asta ti-am spus ca esti o rusine, tu pur si simplu crezi in Dumnezeu, dar stii ce vrea de la tine? i-ai citit cartea sfanta? stii motivul pentru care te-a creiat? Cunosc foarte multi crestini si ii respect, dar tu nu esti crestin esti pur si simplu un om care si-a creat un Dumnezeu(ca sa folosesc o exprimare fara jignri), dupa chipul si asemanare ta. Nu te mai numii crestin te rog frumos, ca ii faci de rusine pe adevaratii crestini.

Ai fost crestin da nu ortodox dupa parerea mea...eu cred in Dumneze-ul care trebuie si respect doar lucuriile care vreau eu din Biblie pentru ca asa vreau eu sa procedez...trebuie sa ai si propriul tau mod de gandire si propriul tau stil nu numai sa respecti tot din Biblie asa ce rost mai are viata daca te iei numa dupa Biblie? si nu incerci sa te asculti si pe tine.
Oricum spune ce vrei ca nu ma jignesti si prin adevaratii crestini vrei sa spui fanatici? explodezi de atata stiinta hai la revedere si nu-ti mai raspund la altceva ca imi pierd vremea atata tot cu cine nu trebuie.

"Ai fost crestin da nu ortodox dupa parerea mea..."
Sa inteleg ca daca nu ai fost crestin ortodox clar nu ai fost crestin, iar calea pe care mergeam era categoric gresita, acum bine inteles ca nu poti sa iti argumentezi afirmatia de aceea ai pus puncte puncte.
Acum nu stiu ce inseamna crestin fanatic dupa mintea ta, fiecare om are mai multe defintii, deci nu ma pronunt cu nimic in acest sens pana nu definesti "crestin fanatic".
Dar sa afirmi ca tu crezi in Dumnezeu si vrei sa respecti doar ce vrei tu din biblie mi se pare nebunesc.Pai biblia iti spune clar ca relatiile sexuale in afara casatoriei sunt imorale, iar tu consideri ca nu este adevarat si mergi la un sex in grup ca doar dupa tine asa este bine.Pai biblia nu mai are autoritate dupa rationementul tau, am vorbit si cu ortodoxi, dar nu am intalnit pe nici unul(care era cu adevarat crestin) sa aiba o gandire ca si ata. Nu inteleg de ce te legi de stiinta, dupa mintea ta stiinta este impotriva lui Dumnezeu? daca da imi pare ca parintii ti-au distrus mintea, iar tu nu poti sa iesi din minciuna. Dumnezeu nu iti cere sa iti lasi mintea la usa daca vrei sa crezi in el(cel putin Dumnezeul biblic), ba din contra, el iti cere sa ii descoperi creatia prin stiinta.Dar tu nu ai citit biblia omule, iar asta ma enerveaza cel mai mult, spui ca esti crestin dar nici nu stii cu ce se mananca crestinismul, doar ce ai auzit de la popa sau la orele de religie cine este Dumnezeu.Tu nu ai originalitate in gandire, eu zic sa citesti biblia, daca nu ai rabdare sa citesti vechiul testament, macar citeste noul testament si scapa de ignoranta.
Auzi un om care crede in Dumnezeu, dar nu il asculta, asta este curata nebunie.

Una e sa fi crestin ortodox una e sa fi crestin catolic ca sunt diferite reguli si traditii... apropo lasa-ma in "nebunia" mea si tu vezi-ti de nasul tau ce te tot bagi tu la altu in viata si cu ce as fi eu orgininal daca as face tot ce scrie in Biblie eu atuncea de ce sa mai traiesc daca ascult tot de ce spune altu? trebuie sa te asculti si pe tine si sa faci cum crezi si tu ca e bine nu numai sa asculti de Biblie ca nu e corect dovedesti doar ca Biblia iti face tie viata la fel cumn la atei stiinta le fae viata...in fine n-am ce discuta cu tine ca nu esti deschis pentru toate lucruriile asculta tu de unu si de altu ca asa crezi tu ca e bine si lasa-ma tu pe mine in puii mei happy ai inteles?

Ma esti incuiat la mine, eu te las.Dar vad ca ai o conceptie de satanist modern, poate te gandesti sa devii si tu satanist. De cate ori sa iti spun ca eu mi-am format propiile opinii despre viata si tot ce implica ea. Stiinta nu iti spune cum sa traiesti, asta este la latitudinea fiecaruia.
Eu ma incred cel mai mult intr-un singur om si anume in propia persoana.Eu zic sa iti revizuiesti gandirea, poate niste filosofie ti-ar mai deschide si tie putin mintea. Auzi ateilor stiinta le face viata rolling on the floor. Eu ca ateu imi fac singur viata, respect propiile mele reguli, exact cum spui tu, dar fac asta deoarece nu cred intr-o divintate, de aia ti-am spus poate vrei sa devii un satansit modern sau un ateu, e cam tot una, doar ca sunt ceva diferente la nivel filosofic.

Satanismul presupune sa te inchini la Lucifer si sa crezi in El ca iti da putere, iar eu cred in Dumnezeu deci nu stiu de ce ai adus referire despre el...da mno vrei sa ma crezi slab de inger si sa ma corupi, dar nu o sa-ti iasa...asta a fost ultimu raspuns pe care ti-l mai dau ca n-are rost cu om ca si tine. bye bye

Ok nu trebuie sa imi mai raspunzi, mai ales ca tu te crezi copil, iar eu care sunt cu 2 ani mai mare decat tine, asta daca esti nascut in 94, ma consider deja un om in toata firea(oarecum).
Am zis satanism modern nu satanism traditional, daca citesti putin conceptiile satanismului modern vei vedea ce asemanare mare este intre gandirea ta si gandirea satanismului modern, doar ca singura diferenta este ca tu crezi intr-un zeu, iar satanistii cred doar in ei(nu in satan). Deci fa o diferentiere intre satanismul traditional si satanismul modern, ca tu imi mirosi a satanist modern, daca nu ai fi zis ca ai o credinta intr-o divinitate as fi fost sigur ca esti satanist modern.
Uite citeste putin despre satanismul modern, iniante de a sari cu o concluzie: http://www.bisericasatanista.org/satanismul-modern.html

Niciodata nu am inteles cum unii oameni isi pot da cu parerea despre ceva ce nu cunosc.
Sa ai o viata frumoasa si succes in al gasi pe Dumnezeul adevarat(daca exista), nu cel inventat de mintea ta.

| axll a răspuns:

ATÉU, -ÉE, atei, -ee, s. m. și f. Adept al ateismului; persoană care nu are nici o credință religioasă. de-aia ne numim atei. (sau agnostici, dupa caz)

| Popcorncubranza a răspuns:

Ok... Fii atent mai dragos, a nu se intelege ca sunt ateu, dar nici departe. Asa, mi se pare normal sa crezi in stiinta pentru ca datorita ei intelegii majoritatea lucrurilor/fenomenelor. Nu idolatrizam pe nimeni cum ziceti voi [sau cum faceti voi, obsedati ca daca ai tras niste gaze e un semn ], dar trebuie sa dovedesti ceva ca sa credem. Si acum hai sa iti luam biblia, da?big grin Si ea tot de oameni a fost scrisa, ca doar nu a trimis-o Dumnezeu prin fax/e-mail, da? Si ei au ales ce sa apara in Biblie si ce sa nu apara, deci practic nu stii daca totul de acolo e asa adevaratwinking Practic tot cuvinte scrise de un om le citesti big grin

| adulahfaapdoøjadjal a răspuns:

Ai freza de cocalar.

| bibi4v a răspuns:

Nu cred ca ar trebui sa ai o problema cu cei care nu cred in Dumnezeu. fiecare crede in ce vrea. noi in Dumnezeu, ei in aer, nu stiu ce trib in vreun nor/piatra/copac/spirit/etc. oamenii au nevoie sa creada in ceva pentru a supravietui. iti e bine...e vina lui Dumnezeu, inseamna ca meriti sa iti fie bine. nu iti e bine, e tot vina Lui, te pedepseste nedrept.
suntem oameni, suntem imperfect, si pentru a merge inainte avem nevoie sa credem ca cineva ne controleaza soarta, ca ne indeamna sa ajungem intr-un punct anume.asta e ideea vietii.

| DragosConstantin explică (pentru bibi4v):

Nu am nicio problema cu altii vreau sa le arat la atei ce au inceput sa ajunga si e totusi amuzant dupa parerea mea.

| callie2 a răspuns:

O sa mori de grija altuia bai constantine.

| DragosConstantin explică (pentru callie2):

Si care e problema e viata mea o consum pe ce vreau eu si ramai la subiect cu deraia.

| callie2 a răspuns (pentru DragosConstantin):

laughing pai daca ne luam strict pe ce zice biblia, nu exista alta forta paranormala decat dumnezeu / satana, daca se crede in orice altceva se numeste vrajitorie. iar tu ai zis ca exista si forte paranormale, si dumnezeu. iar dupa biblie, nu exista asa ceva. dar tu, mi se pare mie, te declari anti-atei si om religios. pai cum se numeste asta mai baiete? laughing

Am zis eu sa va luati strict dupa Biblie? eu unu nu ma i-au strict dupa ea happy

Da, dar ea sta la baza crestinismului. daca aduci orice fel de comentariu la orice subiect, trebuie sa ai dovezi. cand ataci crestinismul trebuie sa ai dovezi. iar dovezile le iei din fapte reale, demonstrate sau din biblie. nu prea inteleg ce esti tu totusi. sari cu gura la atei si sustii crestinismul da cand iti zic ceva din biblie, o dai ca tu nu te iei strict dupa ea. e o lume libera, sau cel putin asa ar trebui, fiecare poate sa creada ceva. ca tu crezi in ceva, nu inseamna ca si celalalt trebuie sa creada in aceeasi chestie ca tine. uite cam aasta e treaba cu toti crestinii astia, isi baga opiniile si principiile pe gatul tuturor. nu poti schimba pe nimeni, oricat de multe argumente i-ai aduce. c'est la vie.

Stai stai asa nu am obligat pe nime sa creada ce am scris eu daca vor sa creada sa creada de mine daca nu nu...nu stii ce sunt eu? pai inca n-am ajuns la un echilibru si nu o sa ajung vreodata parerea mea iti si zic de ce pentru ca nu pot respecta tot ce scrie in Biblie trebuie sa am si eu modu meu de gandire nu e asa? sa ma ascult si pe mine happy

| Inferno a răspuns (pentru DragosConstantin):

Triunghiul bermudelor se poate explica printr-o dereglare electromagnetica ce defecteaza aparatele de la bord (in cazul avioanelor) facandule sa se prabuseasca.
in cazul vapoarelor poate fi explicat prinurmatorul fapt:
Pe fundul oceanului sunt plante ce elimina bule de oxigen in cantitati mari. Cand aceste bule de oxigen ies la suprafata si un vapor are ghinionul sa se afle deasupra lor, ei bine, in acest caz, bulele modifica flotabilitatea facand vapoarele sa se scufunde.

Atunci daca nu ai echilibru, ti-as sugera s-o iei pe o alta cale. incearca meditatia, incearca sa citesti ca niciodata nu poti fi prea citit si sa fim seriosi, avem nevoie mare mare. si ca sa revin la subiectul initial, a fi ateu presupune a nu crede in nicio zeitate. tezele stiintifice si oamenii de stiinta nu sunt zeitati. ei au pus bazele unui mod de gandire, e normal sa fie apreciati, admirati si sa se faca referire la ei dar in niciun caz venerati, ai luat-o complet gresit.

| fifty a răspuns:

Nu sunt ateu, dar cred mai mult in mine decat in oricine altcineva

| CosmicKarma a răspuns:

Baiatule, nu te uraste nimeni. Tu esti bolnav, esti de cainat, nu de ironizat.

| akka4 a răspuns:

Ma fratilor ce va certati atat pentru niste nimicuri de genul atei, adventisti m**tii lor. dai in s****z sa creada in ce m***ii lor vor.winking

| nikimportant a răspuns:

Dar ce problema ai tu cu ateii?

| nikimportant a răspuns:

Dar ce problema ai tu cu atei?

| AprodanA a răspuns:

A fi ateu nu inseamna sa il venerezi pe Charles Darwin, pe Albert Einstain sau pe alti mari savanti.A fi ateu inseamna a nu crede in Dumnezeu sau in altceva.Tu ai abordat subiectul cu niste intrebari bune.Acum sa abordeze si cealalta parte subiectul cu intrebari mai bune.
1.Nu vi se pare ca teoria lui Darwin se poate intelege de un om mai bine decat faptul ca D-zeu a creat oamenii? Macar teoria lui Darwin iti da raspunsuri.
2. Potrivit stintei, Universul a fost creat de Big Bang nu de D-zeu in 7 sau nu stiu cate zile.Eu unul consider ca prima teorie e mai relevanta
3. Daca religie e cea care zice adevarul, de ce in istoria a afirmat lucruri care s-au dovedit a fi false?(precum afirmatie ca soarele se inverte in jurul pamantului.Aceasta afirmatia a dus la moartea mulor oameni)
4. Dupa argumentele pe care le-ai specificat presupun ca esti ortodox. Daca gresesc iarta-ma.Dar s-a dovedit ca religia Greco-Catolica e cea adevarata.Dovada e istoria religiei in Evul Mediu.
5.Marea Schisma...De ce dupa aceasta ''despartire'' religia ortodoxa nu a dat vreun semn de impacare? De ce a trebuit ca Papa Ioan Paul al II-lea sa faca primul pas?
6.Trecand de la argumentele religioase unde este al vostru Dumnezeu cand oameni nevinovati (unii crestini) mor tragic?
7. Daca D-zeu i-a lasat pe pamant pe Adam si Eva, (care se presupene ca stiu multe fiind din ceruri) cand a aparut omul primitiv?
8.De ce crezi in Dumnezeu si ataci oamenii atei cu asemenea argumente?
Lumea evolueaza! Oamenii trebuie sa evolueze cu ea!

| DragosConstantin explică (pentru AprodanA):

Nu i-am atacat le-am arat cum au devenit ei obsedati de stiinta si de teorii auzi AprodanA de ce niciun ateu nu a gasit niciun raspuns stiintific a Triunghiului Bermudelor?

| AprodanA a răspuns (pentru DragosConstantin):

Da nu a fost gasit nici un raspuns pentru Triunghiul Bermudelor cum nu a fost gasit nici pentru scufundarea Titanicului, nici pentreu constructia piramidelor dar de cu nu au gasit crestinii un raspuns?

Cauta comentariul lui Inferno si baga un search pe google. Si ai gasit raspunsul la Triunghiul Bermudelor.

| DragosConstantin explică (pentru AprodanA):

Pentru ca nu asta e ocupatia lor :s

Ba da exista un raspuns stiintific doar ca nu il sti tuhappyvrei sa til spun? si daca iti dovedesc ce se intampla acolo ce mai zici, tot ca sunt supernaturale?

Pământul este un magnet gigantic, susțin oamenii de știință, în unele părți magnetul este potrivit arătându-ne N se pare ca în Triunghiul Bermudelor este mult prea mult magnetism dereglând astfel vremea sub formă de fulgere, valuri uriașe sau chiar tornade. Toate acestea fiind ascunse în ceață, mecanismele încep să se deregleze, atrăgând tot ce este metal inclusiv vase și avioane.

Dacă intri în triunghi ai o senzație stranie de frică și corpul uman rămâne paralizat în timp ce valurile înghit vasul și trupurile plutesc neputând fi văzute din cauza ceții, iar cei aflați în viață sunt prinși de valuri și aruncați sub mare. Imaginați-vă că sunteți acolo și calculați logic toți factorii(vremea rea + magnetism + paralizia + valuri = moarte sigură)

Acesta este iadul pe pământ dar adevărul va fi dezvăluit de viitor. În Triunghiul Bermudelor nu există animale nici plante, de aceea oamenii de știință cred că de fapt sunt gaze naturale. Unii oameni spun că din această cauză este ceață în Triunghi și tot din acestă cauză animalele se feresc de acea zonă.

Dar mai rămâne dispariția navelor și faptul că nici un trup nu a mai fost văzut. Cu această problemă s-au confruntat oamenii de știință și până la urmă au tras linia și astfel au aflat că în aceea zonă se află o concentrație mare de gaz metan astfel în vase și avioane pătrunde gazul metan în concentrație mare astfel motoarele cedează și explodează echipajul murind, ori din cauza unde-i de șoc ori sufocați de gazul metan.