| DragosConstantin a întrebat:

Mesaj de ultima ora pentru (ateii) stiu ca o sa ma urati si o sa-mi dati ignore da mno nu poti sa fi cu toate ascultati la ce concluzie am ajuns eu:

Auziti pana la urma de ce va numiti voi atei a? pana la urma voi doar va luati dupa ce spune Darwin, Einstein, Galileo Galilei si alti oameni de stiinta e ca si cum ei ar fi Zeii vostri, iar stiinta e ca un fel de biblie pentru voi.
Va tot laudati ca stiti aproape totul despre lume, dar oare nu v-ati intrebat asa in sinea voastra ca voi spuneti exact ce au spui oamenii de stiinta? e ca si cum ei va guverneaza viata si-n plus voi le furati ideile fara macar sa va ganditi ca ei au muncit foarte mult ca sa realizeze diferite descoperiri, iar voi veniti si spuneti ca voi sunteti cunoasterea si adevarul ce porcarie voi aveti idoli si nici macar nu v-ati dat seamalaughing ati fost asa de preocupati sa gasiti cunoasterea incat nu ati mai fost atenti ca incetu cu incetu incepeti sa aveti credinta in ce au descoperit oamenii de stiinta.
In final, va intreb oare ati fost sau sunteti recunoscatori oameniilor de stiinta ca ei s-au chinuit ani la rand sa faca descoperiri mari? si voi ce ati realizat daca tot va considerati atei? nimic doar v-ati luat dupa oamenii de stiinta si dupa ce spune stiinta fix ca si cum noi credinciosii ne luam dupa Dumnezeu si dupa Biblie ce misto oricum sa te gandesti ca nu sunteti asa de diferiti de noi si voi intr-un fel il venerati pe darwin mai ales ca el a descoperit teoria evolutionara cu care va mandriti atata ca si cum noi crestinii suntem mandrii ca ne-o creat Dumnezeu happy e ca si cum noi suntem sarea, iar voi piperul. oricum felicitari ati devenit ceea ce ati urat cel mai mult sa venerati pe cineva laughing

Acum sa inceapa distractia sa ziceti ca`s dobitoc si fara scoala, dar stiu ca in sinea voastra stiti ca am dreptate.

si pentru raymusic un mesaj auzi trebuia sa imi raspunzi la intrebare de ce nu crezi in alt Univers? pentru ca oamenii de stiinta nu au putut descoperii pai tu de ce nu incerci sa aflii singur nu ai cap sa judeci? si legat de Triunghiul Bermudelor nu mi ai zis de ce acolo oamenii de stiinta nu au explicatii? zic eu de ce nu au pentru ca e activitatea paronormala de unde >= intr-un final exista si forte paranormale si exista Dumnezeu.

97 răspunsuri:
| nikimportant a răspuns:

Dar ce problema ai tu cu ateii?

| nikimportant a răspuns:

Dar ce problema ai tu cu atei?

| Inferno a răspuns:

Singurul meu idol uman este J. F.kennedy

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns:

Ateii sunt asa...se iau dupa oricinelaughing
Daca eu apar la Tv si spun "o gaura neagra se va deschide la Craiova in 7.05. 2012"
Rapid, astia"da e adevarat! uitati ba"laughing

| FucktheSystem a răspuns:

Nu, nu consider nici un om de știință zeu și n-o voi face niciodată.
După mine lucrurile sunt simple: Nu pot să cred într-un zeu ca al vostru pentru că mi se pare absurd iar știința nu poate să ofere răspunsuri 100% așa că îmi rămâne să spun că de fapt nu cunosc universul și chiar dacă l-aș cunoaște nu m-ar ajuta cu nimic. Dacă prin absurd ar exista un zeu sigur n-ar fi așa de egocentrist să mă trimită în iad că n-am crezut în el iar dacă nu există n-am pierdut nimic.

| AlexCrb a răspuns:

Ce ai scris tu aici este fix echivalentul comparatiei dintre o capra si un vibrator. Nu se leaga mai nimic. Diferenta intre religie si teoria darvinista e ca Darvin a venit si cu dovezi in sustinerea ideii lui. La fel si Galileo Galilei si Albert. Pretenu' nostru imaginar ce dovezi a lasat? O carte doar care poate fi falsificata foarte usor. Cunostintele despre istorie se deformeaza foarte usor in 50 de ani, chiar crezi ca biblia este 100% reala dupa ~2000 de ani? De cativa ani astept un mesaj de la Dumnezeu ca sa ma convinga ca exista. Poate ca faptul ca nu da nici un semn e totusi un semn, nu?

| callie2 a răspuns:

O sa mori de grija altuia bai constantine.

| DragosConstantin explică:

Apropo n-am nimic cu voi ateii, dar deja m-am saturat tot sa ne atacati pe noi crestinii si noi sa nu avem nimic bun de zis uite ca acum am venit eu cu ceva mare de tot sa va arat cum sunteti voi de fapt nu prostiile pe care le spuneti voi trebuie sa recunoasteti ca prea mult v-ati atasat de oamenii de stiinta si deja ii faceti Zei fara sa observati voi...si nikosipleme te simti atacat de vii si imi zici ca ce problema am cu voi? n-am nici una, dar eu va arat unde va dus toata stiinta asta si obsesia voasta fata de teorii.

| bibi4v a răspuns:

Nu cred ca ar trebui sa ai o problema cu cei care nu cred in Dumnezeu. fiecare crede in ce vrea. noi in Dumnezeu, ei in aer, nu stiu ce trib in vreun nor/piatra/copac/spirit/etc. oamenii au nevoie sa creada in ceva pentru a supravietui. iti e bine...e vina lui Dumnezeu, inseamna ca meriti sa iti fie bine. nu iti e bine, e tot vina Lui, te pedepseste nedrept.
suntem oameni, suntem imperfect, si pentru a merge inainte avem nevoie sa credem ca cineva ne controleaza soarta, ca ne indeamna sa ajungem intr-un punct anume.asta e ideea vietii.

| DragosConstantin explică (pentru callie2):

Si care e problema e viata mea o consum pe ce vreau eu si ramai la subiect cu deraia.

| MortemAeternum a răspuns:

Prietene, eu sunt recunoscator tutror oameniilor care aduc omenirii un plus de cunoastere, care ne ajuta in evolutia noastra(chiar si lui Isus, Buddha, Mohamed). Nici un ateu normal la cap nu a zis ca este atot stiutor, cred ca asta e deducerea tipica omului de genul tau.Iar eu nu am o credinta oarba in stiinta, analizez totul, ma uit si nu cred tot ce zice un om de stiinta, daca mie nu mi se pare logic, spre deosebire de tine, care trebuie sa accepti tot ce iti zice biblia(nu uita, ti-am dat versete in care biblia iti spune ca pamantul este plat si stabil adica soarele se invarte in jurul pamantului) refuz sa accept aceea teorie.
Certitudini exista doar in matematica, dar eu aleg sa cred ce este mai logic, mai evident si mai aproape de adevar.Acum evolutia nu are nici o relevanta daca Dumnezeu exista sau nu, chiar nu inteleg de ce sunteti multi atat de incuiati si nu sititi sa interpretati biblia cum ar trebui ia interpretata.Voi nu va puneti intrebari despre propiile voastre cunostinte si propiul sistem de credinta, noi(cel putin eu) o facem in fiecare zi.Nu spunem ca noi detinem adevarul suprem, voi o faceti, dar nu puteti sa o demonstrati, sunt atat de multe diferente intre noi si voi, ca daca vrei iti fac o compunere de 1000 de pagini.

| Belea_Mihai_1997 a răspuns:

Hai ma fratilor ca nu e chiar asa.Cum sunt si credinciosi care daca aud popa ca zice o prostie gata si ei la fel, asa sunt si unii atei care se uita la vreun "om de stiinta "pe otv si gata incep sa il ridice in slavi...nu e chiar asa... cel mai bine e sa pastrezi un echilibru intre stiinta si religie sa nu crezi orbeste tot ce scrie in biblie dar nici in toti dobitocii care se cred oameni de stiinta(nu ma refer la darwin, einstein etc).Si totusi pana acum stiinta contrazice religia destul de mult dar stiinta are ceva in plus si anume dovezi.

| DragosConstantin explică (pentru bibi4v):

Nu am nicio problema cu altii vreau sa le arat la atei ce au inceput sa ajunga si e totusi amuzant dupa parerea mea.

| DragosConstantin explică (pentru AlexCrb):

Auzi explica Triunghiul Bermudelor daca crezi ca te descurci... poate chiar acela e un semn pe care tu il cauti.

| callie2 a răspuns (pentru DragosConstantin):

laughing pai daca ne luam strict pe ce zice biblia, nu exista alta forta paranormala decat dumnezeu / satana, daca se crede in orice altceva se numeste vrajitorie. iar tu ai zis ca exista si forte paranormale, si dumnezeu. iar dupa biblie, nu exista asa ceva. dar tu, mi se pare mie, te declari anti-atei si om religios. pai cum se numeste asta mai baiete? laughing

| DragosConstantin explică (pentru MortemAeternum):

Auzi explica secretul Triunghiului Bermudelor aa stai asa nu poti ca nu a putut niciun om de stiinta deci tu n-ai nici asa sanse.

| Shaoran a răspuns:

1. Dragos, din mandrie nu o sa rezolvi nimic.
2. FucktheSystem, adevarul ortodox e ca, daca tu esti o persoana buna nu o sa te arunce in iad Dumnezeu pentru ca nu ai crezut. O sa te intoarca la un momendat (daca esti deschis)
3. AlexCrb : Minunea de la Ierusalim, intoarcerea Iordanului, moastele Sfintilor si multe altele, ni le-a lasat pe toate.

Dragos, explicatia ta este relativ buna, dar prea lunga. Ideea era urmatoarea: Crestinii cred in ce zice Biblia si in dovezile Sfintilor prin viata lor si prin ce au scris si ne-au lasat (multe) iar ateii cred in ce spune Stiinta (desi o aprofundare a stiintei te duce la Dumnezeu). Deci fiecare se presupune a crede ceva, ce nu a descoperit singur... Diferenta e ca Dumnezeu poate fi testat daca exista, in schimb... teoria Big Bang, ei bine, eu unul nu o pot testa, cum l-am testat pe Dumnezeu

| AlexCrb a răspuns (pentru DragosConstantin):

Triunghiul Bermudelor e un mit. La fel si cu fantomele, demonii, exorcizarile, arca lui Noe, etc.
Din cate stiu eu, in Triunghiul Bermudelor este o zona intesata cu gaze toxice care sunt letale. Daca te uitipe o harta, o mare parte din insulele Bahamas sunt in interiorul triunghiului. Oare de ce pe acolo nu moare/dispare nimeni?

Am zis eu sa va luati strict dupa Biblie? eu unu nu ma i-au strict dupa ea happy

| MortemAeternum a răspuns (pentru DragosConstantin):

In primul rand eu cred in lucruri pe care le stiu si nu cred orbeste in ceva ce nu cunosc, nu pot fi atat de credul. Stai sa inteleg daca tot ai facut referire la triunghiul bermudelor, acolo locuieste si Dumnezeu, probabil ca acolo is face de mancare si ca sa vezi nu lasa pe nimeni sa ajunga acolo :)).
Triunghiul bermudelor nu prea mai este un mister http://ro.wikipedia.org/wiki/Triunghiul_Bermudelor

Oricum daca exista Dumnezeu, accept sa cred doar pe baza a ceea ce cunosc si nu pe baza a ceea ce nu cunosc, asta este o diferenta majora dintre mine si tine.

| fifty a răspuns:

Nu sunt ateu, dar cred mai mult in mine decat in oricine altcineva

| callie2 a răspuns (pentru DragosConstantin):

Da, dar ea sta la baza crestinismului. daca aduci orice fel de comentariu la orice subiect, trebuie sa ai dovezi. cand ataci crestinismul trebuie sa ai dovezi. iar dovezile le iei din fapte reale, demonstrate sau din biblie. nu prea inteleg ce esti tu totusi. sari cu gura la atei si sustii crestinismul da cand iti zic ceva din biblie, o dai ca tu nu te iei strict dupa ea. e o lume libera, sau cel putin asa ar trebui, fiecare poate sa creada ceva. ca tu crezi in ceva, nu inseamna ca si celalalt trebuie sa creada in aceeasi chestie ca tine. uite cam aasta e treaba cu toti crestinii astia, isi baga opiniile si principiile pe gatul tuturor. nu poti schimba pe nimeni, oricat de multe argumente i-ai aduce. c'est la vie.

| FucktheSystem a răspuns (pentru DragosConstantin):

Cu ce ai venit tu bun? N-ai venit nici cu argumente, nici cu idei doar cu atacuri formulate sub formă de întrebări. Ai venit cu niște generalizări și hiperbole de doi bani.

| DragosConstantin explică (pentru AlexCrb):

Tu zici ca e o zona cu gaze toxice si tot tu ma intrebi de ce pe insulele alea nu moare nimeni sau de ce nu dispare nimeni? pai daca sunt gaze toxice => ca poate nu sunt locuite insulele alea.

| AprodanA a răspuns:

A fi ateu nu inseamna sa il venerezi pe Charles Darwin, pe Albert Einstain sau pe alti mari savanti.A fi ateu inseamna a nu crede in Dumnezeu sau in altceva.Tu ai abordat subiectul cu niste intrebari bune.Acum sa abordeze si cealalta parte subiectul cu intrebari mai bune.
1.Nu vi se pare ca teoria lui Darwin se poate intelege de un om mai bine decat faptul ca D-zeu a creat oamenii? Macar teoria lui Darwin iti da raspunsuri.
2. Potrivit stintei, Universul a fost creat de Big Bang nu de D-zeu in 7 sau nu stiu cate zile.Eu unul consider ca prima teorie e mai relevanta
3. Daca religie e cea care zice adevarul, de ce in istoria a afirmat lucruri care s-au dovedit a fi false?(precum afirmatie ca soarele se inverte in jurul pamantului.Aceasta afirmatia a dus la moartea mulor oameni)
4. Dupa argumentele pe care le-ai specificat presupun ca esti ortodox. Daca gresesc iarta-ma.Dar s-a dovedit ca religia Greco-Catolica e cea adevarata.Dovada e istoria religiei in Evul Mediu.
5.Marea Schisma...De ce dupa aceasta ''despartire'' religia ortodoxa nu a dat vreun semn de impacare? De ce a trebuit ca Papa Ioan Paul al II-lea sa faca primul pas?
6.Trecand de la argumentele religioase unde este al vostru Dumnezeu cand oameni nevinovati (unii crestini) mor tragic?
7. Daca D-zeu i-a lasat pe pamant pe Adam si Eva, (care se presupene ca stiu multe fiind din ceruri) cand a aparut omul primitiv?
8.De ce crezi in Dumnezeu si ataci oamenii atei cu asemenea argumente?
Lumea evolueaza! Oamenii trebuie sa evolueze cu ea!

| Purec a răspuns:

1.Se pare ca din ce in ce mai multi credinciosi din astia ca tine sunteti certati cu limba romana ( cu exceptia Emei.o fi ea fanatica dar macar scrie corect big grin)
2.Cel putin mie eprsonal nu imi guverneaza viata nimeni. Stiu ceea ce este bine si ceea ce este rau, stiu sa iubesc, stiu sa apreciez, invat in fiecare zi cate ceva, ma straduiesc sa fac totul cat mai bine si nu raman indiferent la necazul nimanui.
3. O teorie nu se poate spune ca a fost descoperita ( poate elaborata, descoperirea implica existenta unui lucru si gasrea lui nu?) Plus ca din cate stiu eu nu Darwin a fost primul care a adus in discutia aceasta tema
4.In Triunghiul Bermudelor nu exista niciun fel de eveniment paranormal ( probabil oricum habar nu ai nici unde se afla acest loc, deci degeaba as intra in detalii despre ceea ce se intampla acolo, m-as obosi degeaba)
5. Nu am vazut pe nimeni ca sa laudat ca stie totul pe lume
6. Nu sti ce inseamna o descoperiere stiintifica, nu lucreaza un singur om, sunt zeci sau sute de oameni care contribuie la o descoperire.
7. Alt univers exista ( ti-as explica si exact motivele pentru care mai exista cel putin unul, dar imi dau seama cu cine vorbesc si ma abtin )
8.Cum ai cere cuiva de pe site de aici sa demonstreze ca exista sau nu un alt univers? cine naiba are aparatura necesara acestui lucru?

Ps: ai avut dreptate intr-un singur lucru. ca esti un dobitoc fara scoala

Stai stai asa nu am obligat pe nime sa creada ce am scris eu daca vor sa creada sa creada de mine daca nu nu...nu stii ce sunt eu? pai inca n-am ajuns la un echilibru si nu o sa ajung vreodata parerea mea iti si zic de ce pentru ca nu pot respecta tot ce scrie in Biblie trebuie sa am si eu modu meu de gandire nu e asa? sa ma ascult si pe mine happy

Răspuns utilizator avertizat
| AlexCrb a răspuns (pentru DragosConstantin):

Insulele Bahamas sunt locuite. Nu am auzit pana acum sa se raporteze disparitii prin Bahamas desi apartin triunghiului.
Si de asemenea, se stie ca in zona aia vremea este EXTREM de imprevizibila. Poate fi si asta un factor.

| Inferno a răspuns (pentru AlexCrb):

Te-ai informat gresit. Triunghiul Bermudelor nu este un mit.Acolo au avut loc cele mai multe dispariti de avioane, vase, vapoare de mare tonaj si chiar barcute. Nu este un loc cu gaze toxice.
poti vizualiza arhivele armatei daca nu ma crezi.