Deja m-am saturat de atatia "destepti" de au impresia ca totul este cu un scop; viata nu are nici un scop, fiecare om ar trebui sa-si creeze singur scopul.
Logic ca daca sunt ateu am scopuri in viata. Imi doresc desigur fericire pe plan sentimental, material, socil etc.Doar pentru nu credem in Dumnezeu sau un preoti si in Biserica nu inseamna ca nu credem in viata. Nu vrem sa ajungem in rai sau alte doarinte de natura imaginativa dar cu siguranta dorim sa traim bine, sa fim impliniti si fericiti.
Well, incerc sa imi indeplinesc dorintele. Like, sa dau la o facultate, sa invat mai multe limbi straine, sa imi gasesc un job care sa imi placa, adica sa muncesc cu placere, sa imi ajut familia, and stuff like this. Daca esti ateu nu inseamna ca nu poti trai la fel ca ceilalti. Ai o viata, traieste-o si incearca sa o faci cat mai buna si placuta. Bye
Ma, tu te uiti in ce hal scrii? Eu unul stiu ca traiesc, dau coltul, gata, deci incerc sa excelez in tot ceea ce fac si sa mai ajut si pe unii altii sa isi imbunatateasca viata. Scopul tau e sa te mintuiesti si sa ajungi in rai, poate acolo te iarta ca habar n-ai sa scrii. Scopurile oamenilor normali sint altele, multe altele...
Oh right. Cum ne putem trăi viaţa altfel decât dăruindu-ne domnului? Ce scop am mai putea avea înafară de a aduna puncte pentru ultimul nivel? Cum ne vom prezenta în faţa judecătorului suprem fără să ne fi dedicat în prealabil viaţa lui? Eu aş crăpa de ruşine, să-ţi zic drept. Trezeşte-te! Cum a zis şi Ecea, judecata de apoi e în fiecare zi. Încearcă să-ţi trăieşti viaţa, una ai şi aia nu e veşnică.
Aşa, passons.
Scopul meu în viaţă? Scopul tuturor. O viaţă împlinită din toate punctele de vedere. Ca să fiu ceva mai clară, scopul meu în viaţă e, ca pe patul de moarte, să mă gândesc la viaţa mea, şi să nu-mi pară rău de nimic. Să mă uit înapoi şi să zâmbesc o ultima dată, ştiind că nu am trăit degeaba. Că mi-am făcut un rost, că am lăsat în urmă oameni care mă iubesc, care îmi vor simţi lipsa.
Sa piert timpu' toata viata si atat...nici macar so traiesc din plin nu mai vreau
Scop? intamplare? ai viata asta, nu stiu nici eu ca ateu ce va fi dupa, dar acum cand sunt in aces univers incredibil, aflam lucruri noi zi de zi, mereu ne minunam si ne dam seama in ce lume compexa traim, trebuie sa las asta si sa ma gandesc la ce va fi dupa ce mor? nu cred ca la mine e problema, de ce voi crestinii alegeti sa tot va gandtiti la ce va fi sau a fost, ai o viata, da bun in carte scrie ca vei fi pe norisori pufosi si ingerii o sati sufle in... dar pana atunci, lasati morala, propaganda si altele, cu totii vom muri, da unii vor ignora viata pentru acelasi sfarsit inevitabil, cand va fi aproape, imi va fi frica de moarte, da voi incepeti de mici sa aveti teama asta, ce va fi dupa, da oare am fost bun, da ajung in rai? cui ii pasa? serios? cine da doi bani pe prostia asta? nu aveti destule probleme azi acum? ar trebui sa incep sa ma gandesc la alea care apar cand mor? nu trebuie sa traiesti la intamplare, poti alege sa fii bun sau rau, sa ai un impact sau nu, dar nu o fa pentru ceva ce va veni, fa asta pentru ce e acum si cei de langa tine, chiar trebuie sa gasesti un motiv imaginar si fantasctic pentru a trai? eu nu cred in zei si cumva reusesc sa traiesc la fel de bine ca tine, nu im itrebuie scuze ca sa exist, stiu Romania natie crestina rau, dar e ceva total gresit in cineva care trebuie sa creada in fiinte supernaturale ca sa isi explice existenta si viata sa ma intrebe pe mine de ce imi convine sa nu cred si sa nu am un scop dupa moarte. adica gandeste-te putin, tu crezi ca ai fost creat din lut acum 5000 de ani, (si nu spune ca nu ca stii ca stiinta, ori iei tot din biblie ori nu crezi nimic din ea, ca nu e la galantar alegi ce iti place) ma intrebi pe mine de ce traiesc? serios? pai la fel ma poate lua un copil care crede in mos craciun ca de ce nu astept sa imi aduca mosu daruri, hai, lasati de acu prietenii imaginari, avem chestii de facut, viata e scurta, nu treceti peste ea din cauza promisiunii ca e alta.
Scopul vieții mele e să fiu fericită.
Și sincer nu cred că apuc eu 70 de ani, dacă apuc 50 sunt norocoasa norocoaselor.
Numai un lucru finit are valoare reală. O viață veșnică este criminala curiozității și trece foarte greu, mai ales spre sfârșitul ei;-)
Scopul mi-l dau eu și momentan cuprinde a ajuta câți mai mulți oameni în jurul meu pentru a ne fi mai bine la noi toți și pentru a elimina cât mai multe din miturile și poveștile care ne afectează negativ pe toți (ex.: șarlataniile pesudo-medicale precum homeopatia, acupunctura sau chiropraxia, schemele piramidale, propaganda mincinoasă, tendințele politice totalitare etc.)
De aia am un blog, o pagină de Facebook și un canal YouTube pe tema informării publice.
Pe plan personal, să petrec timp cu familia, cu cei dragi, să discut lucruri diverse cu prietenii etc.
Pe scurt, scopul ți-l dai singur și nu vad de ce trebuie să-mi dicteze altul scopul ca să mă simt împlinit.
@Demascatzii: Exista, bunicul meu a fost asa ceva, si a fost un om cu mult mai bun decit 99% dintre marii auto-declarati crestini pe care i-am vazut vreodata.
Scopul meu in viata?
Sa ma distrez, sa imi intemeiz o familie, sa am un loc de munca bun etc. ( ca orice om, de altfel)
Mai pe scurt: Triesc fara sa imi pun toata baza intr-un zeu.
Practic un crestin crede ca dupa ce moare ajunge in rai sau in iad. Dar asta nu e ceva concret cum nici existenta lui Dumnezeu nu este. Nu cred ca chiar nici un crestin nu si-a pus intrebarea "oare ce ma asteapta dupa moarte" macar o data in viata. Eu stiu ca mi s-a dat viata si nu-mi ramane de facut decat sa o traiesc din plin. Cand mi se v-a sfarsi voi disparea si gata. Faptul ca ai trait o viata superba nu se afla atunci cand, dupa ce ai murit, se face aceasta selectie rai/iad, ci acest lucru se vede zilnic si atunci cand esti impacat cu tine insuti, cand stii ca ai facut ceva bine, atunci primesti dovada ca meriti sa traiesti, ca meriti un loc in lumea asta. Si daca mori, atunci cel mai bun mod sa o faci e cu sufletul impacat ca ai reusit sa relizezi ceva nu ca te-ai chinut toata viata, ai tinut post si ai mers la biserica, si sa-ti dai ultima suflare intrebandu-te daca meriti sa ajungi in rai.
DeProfundis99 întreabă: