| anonimg a întrebat:

Mi-a luat ceva timp să mă decid în ce rubrică să încadrez întrebarea aceasta. Să o pun la "Educație/Cultură generală"? La "Adolescenți"? Veți vedea că nu se încadrează la nimic altceva decât la "Religie".
Și întrebarea este: pentru ce folosiți butonul de "Ignore" atunci când nu există nici injurii și nici amenințări la adresa voastră sau a altora?

Este adevărat că și eu sunt ignorat de 2-3 persoane. Dar nu vorbesc în dreptul meu. Nu zic că este lipsă de bun simț, ci este un lucru mai grav a ignora pe cineva doar pentru faptul că nu vrei să mai auzi de el și să nu-i mai citești mesajele.
Și prin acest ignore se formează caracterul în mod needucativ. Poți să ai toate studiile din lume -daca ignori pe cineva în afară că ți-a adresat injurii sau amenințări, studiile acelea nu te ajută cu nimic. Lipsa de educație a caracterului nu poate fi suplinită de niciun studiu, de niciun master sau doctorat.
Toți cei care ignoră fac parte dintre acei oameni cărora le place să restrângă libertatea de exprimare a celorlalți, chiar dacă ei se plâng sau nu că le sunt restrânse drepturile. Deci dacă vreți ca Dumnezeu să vă ofere libertate, mai întâi oferiți libertate celor pe care acum îi ignorați -cu excepția mea, pentru că nu vorbesc pentru mine, ci pentru alții.
Chiar și dacă Dumnezeu nu ar exista, este vorba de educație morală. Și chiar dacă sunteți și voi ignorați de alții, asta nu înseamnă că trebuie să vă folosiți de acest drept fără motiv întemeiat în dreptul altora.
"Oridecâte ori ați făcut aceste lucruri unuia dintre cei mai neînsemnați frați ai Mei, Mie Mi le-ați făcut". Expresia de mai sus vă este cunoscută, și se aplică în dreptul tuturor oamenilor; pentru că este adresată oamenilor.
Binele sau răul pe care îl faceți se va întoarce la voi. Fiți oameni, și veți fi apreciați ca oameni. Oferiți libertate, și veți avea parte de ea atunci când aceasta se va restrânge. Dumnezeu va răsplăti binele pe care îl faceți. A face bine altora prin scoaterea lor din sărăcie, dar în același timp faceți rău altora restrângându-le libertatea de exprimare, nu este de niciun folos în formarea pozitivă a caracterului. În viață nu există teren neutru în formarea caracterului; nici măcar atunci când mâncăm sau bem.
Nu căutați niciodată aprecierea sau deprecierea oamenilor.