Nu prea sunt în domeniul ăsta. Brașovul a fost important pentru sași (luterani - fără mănăstiri).
Când mă refer la Transilvania mă refer la toată zona intracarpatică.
Vezi ca judetul e Alba si resedinta e Alba-Iulia.
Am verificat, judetul Alba are 13 manastiri, judetul Maramures are 14. Totusi, poti sa spui ca sunt multe manastiri.
Alba-Iulia si Blaj (ambele in judetul Alba) au fost doua cetati importante pentru Transilvania. Alba-Iulia este considerata capitala istorica a Transilvaniei. Importanta acestor doua orase au atras si construirea de manastiri in zona lor.
Asta cred eu, daca sunt argumente mai pertinente care dezvolta si alte subiecte, sunt binevenite.
Poate din cauza ca e munte si in zonele de munte sunt cele mai multe manastiri
Mă scuzi. Știam că judeţul e Alba și reşedinţa Alba Iulia, dar mă grăbeam și am scris greşit, iar acum nu mă mai lasă să editez.
Știam că Alba e judeţul și Alba Iulia reşedinţa, dar m-am grăbit când scriam. Acum m-am uitat și eu, că ai zis tu. Sunt 21 de mănăstiri în judeţul Alba, dacă am numărat bine. Asta pe lângă schituri. Și da, stiu că sunt multe mănăstiri în Maramureş, dar din ce stiu eu Maramureş nu face parte din Transilvania, acum depinde...
Dar uite, spre exemplu: în judeţul Braşov, de unde sunt eu, sunt numai 8 mănăstiri (deci în Alba sunt aproape de 3 ori mai multe). Și Braşovul a fost un foarte important oraş, cu multe cetăţi ce se află pe teritoriul judeţului. Cum se explică, atunci, diferenţa aceasta?
RO2002 întreabă: