A fost determinata de oamenii destepti care au vrut sa faca bani de pe urma prostilor gramada.
Daca as da funda, ai castiga pentru intrebarea asta. Nu prea ma omor insa cu fundele astea; daca te ajuta la ceva, iti dau. Pacat ca s-au bagat atatia oameni aparent de buna credinta in toata tarasenia asta si au isterizat planeta... Ca in toata vremea, se gasesc destule cozi de topor pentru o farama de malai.
Nu fug dupa funde stai linistit
Se vede de la o posta ca este opera stiintei, pe acolo se perindau numai experti din diferite domenii Pina si pe TPU ateii s-au organizat si au inceput sa cumpere barcute gonflabile si camere de masina, sa poata pluti.Din contra aveau strinse provizii pentru 5-6 luni de zile, acum ateii nostri au venit cu picioarele pe pamint, conform obiceiului lor verificat in timp au luat cotoiul mort si au aruncat in ograda religiei, mai precis nici usturoi nu au mincat nici boticul lor nu miroase
Ipocriti mai sunt ateii
Ipocrizia nu este neaparat o componenta a "civilizatiei" atee - poate fi regasita destul de mult (din pacate) si in mediul crestin. Si ma gandesc si la mine - uneori mai imbrac si o alta "piele", desi fac eforturi sa raman pe Cale. Dau o bere celui care n-are nici o greutate duhovniceasca din cauza ipocriziei. Asta nu inseamna ca trebuie sa ne relaxam sufleteste si sa nu mai luptam impotriva ei sau a altor obstacole duhovnicesti asemanatoare.
Mi-e greu sa cred ca ar fi vorba de o opera a stiintei, de vreme ce savantii contactati de mass-media pentru lamuriri nu pareau sa aiba prea multe in comun cu religia. Si atunci, cum ar fi putut declansa o religie, fie ea si disparuta de mii de ani, o isterie in lumea stiintei? Adica, de ce s-ar fi speriat ateii de o chestiune venita din "sectiunea" religie a vietii? Care ar fi fost rostul?
Tocmai ca eu nu cred ca a fost vreo neintelegere. Ma gandeam mai repede la o verificare a spiritului de turma. Nu cred ca totul a plecat de la o interpretare gresita. Cat ai putea fi de narod sa crezi ca vine sfarsitul lumii daca inteleptul maya care socotea calendarul a dat in primire si n-a scris datele decat pana in decembrie 2012? Ceea ce, oricum mi se pare o stupizenie, fiindca poporul maya nu avea idee de calendarul gregorian sau de impartirea actuala a timpului.
De nici una, chiar daca stiu ce raspuns astepti.Ce-au facut oamenii aia ca sa determine data...Sunt niste calcule mai la nimereala decat ale lui mama omida.
Da, corect. Ai intuit ceva din chestiile la care ma gandeam. Dar prezentate in mass-media, mai toate amanuntele "picante" ale sfarsitului pareau stiintifice si puse cap la cap de cineva priceput intr-ale psihologiei.
Sugerati ca e vorba de proverbul cu cel care arunca o piatra in apa si 10 intelepti nu sunt in stare sa o scoata?
Nici chiar asa!
De media in scopul profitului. Calendarul ala doar afirma ca vom intra intr-o alta era nu ca va veni sfarsitul lumii.
OK. Dar media a cui e? Cine e in spatele ei? Nu putea fi o gogorita rasarita la Oprah. Desi americanii au mania sfarsitului - n-ati vazut cate "epopei" cinematografice au iesit de la Hollywood sub denumirea de 2012? Si imi pare ca au iesit inainte de a se vehicula vreo idee despre mayasi si calendele lor.
Probabil. Dar nu e numai atat. Ci vor sa vada si reactia oamenilor.
Am vazut, dar nu am inteles legatura cu intrebarea mea. Poate numai ca subconstient, ideea ca nimeni nu stie cand va veni cu adevarat sfarsitul.
A fost determinat de stiinta, cu scopul de a face publicitate si a lua bani...
Serios? Ia zi-mi ce stiinta s-a folosit pentru a face ghicitorile alea.
As zice, dintr-un punct de vedere, "SI de stiinta".
Nu sa folosit nicio stiinta, ci oamenii de stiinta au calculat "sfarsitul lumii" mai exact maiasii. Oricum, totul a fost doar un fals cu scopul de a face bani si de a atrage si prosti lumea
"maiasii" n-au calculat sfarsitul lumii... Daca faci un calendar si hotarasti sa nu-l mai continui, nu inseamna ca vine Sfarsitul Lumii...Asta au facut Mayasii.N-au mai continuat calendarul, iar unii psihopati au interpretat ca atunci ar veni Sfarsitul Lumii.
Da, asa e.Totul a fost o minciuna cu intentia de a face bani...
De mayasi si probabil de unu iar care s-a trezit cu fata la cearceaf si ii s-a parut nu stiu cum .
Nu chiar. Cred, mai degraba, ca s-a avut ceva premeditat in vedere...
Sfarsitul lumii a fost determinat de stiinta, nu de religie.Acesta a fost doar o speculatie, pentru ca nimeni nu stie cand o sa vina Apocalipsa, nici macar Mantuitorul Iisus Hristos si nici sfintii.Au spus ca va veni Sfarsitul lumii numai ca sa faca toate posturile de televiziune ausienta.
Sa-i spunem "pseudo-stiinta"; nu putem vorbi de niste savanti seriosi care sa creada si sa vorbeasca toate gugumaniile posibile. Dar sa stii ca sfarsitul lumii nu e chiar asa de necunoscut; Hristos stie cand va fi, de vreme ce El este nimeni altul decat Dreptul Judecator. Cum ar putea sa detina o astfel de demnitate, daca n-ar avea habar de cand i-ar incepe mandatul?! Stiu la ce te referi cand spui chestia asta, dar Biserica Ortodoxa are o alta interpretare la pasajul respectiv. Doar firea umana a Mantuitorului nu putea sti cand va fi sfarsitul; dar cum sa nu stie Logosul divin vesnic? Cum sa nu cunoasca El vremea sfarsitului? Nu zice tot El: "cine m-a vazut pe Mine, L-a vazut pe Tatal"?
laryssa93 întreabă: