| tasmania a întrebat:

Mult-agasantul "sfarsit incas al lumii" din decembrie 2012 a fost determinat de religie sau de stiinta?

Răspuns Câştigător
| C0nstantin a răspuns:

A fost determinata de oamenii destepti care au vrut sa faca bani de pe urma prostilor gramada.

42 răspunsuri:
| biiannncaa a răspuns:

De prostie...

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Ar mai fi o variantă: dorinţa unora de a câştiga bani.

| Zenicide a răspuns:

De superstitie.

| unul1 a răspuns:

De foamea de bani!

| Victor7boy a răspuns:

A fost determinat de stiinta, cu scopul de a face publicitate si a lua bani...

| 3xfemeie a răspuns:

Aztecii is vinovati.

| Thunderstruck a răspuns:

De nici una, chiar daca stiu ce raspuns astepti.Ce-au facut oamenii aia ca sa determine data...Sunt niste calcule mai la nimereala decat ale lui mama omida.

| Thunderstruck a răspuns (pentru Victor7boy):

Serios? Ia zi-mi ce stiinta s-a folosit pentru a face ghicitorile alea.

| tasmania explică (pentru biiannncaa):

Nu chiar. Cred, mai degraba, ca s-a avut ceva premeditat in vedere...

| GRs a răspuns (pentru 3xfemeie):

Cu ce sunt vinovati ca nu au terminat un calendar?

| tasmania explică (pentru C0nstantin):

Daca as da funda, ai castiga pentru intrebarea asta. Nu prea ma omor insa cu fundele astea; daca te ajuta la ceva, iti dau. Pacat ca s-au bagat atatia oameni aparent de buna credinta in toata tarasenia asta si au isterizat planeta... Ca in toata vremea, se gasesc destule cozi de topor pentru o farama de malai.

| tasmania explică (pentru CryChristiAN):

Am vazut, dar nu am inteles legatura cu intrebarea mea. Poate numai ca subconstient, ideea ca nimeni nu stie cand va veni cu adevarat sfarsitul.

| tasmania explică (pentru Someonewhoappreciatelife):

Probabil. Dar nu e numai atat. Ci vor sa vada si reactia oamenilor.

| tasmania explică (pentru Zenicide):

A cui superstitie? Toata chestia a plecat de la asa-zisa interpretare a brustei opriri a unui calendar maya pe data de 21 decembrie 2012.

| tasmania explică:

Da si tu o solutie: poate fi si pura si simpla. big grin

| tasmania explică (pentru unul1):

Ar fi prea simplu sa fie numai atat.

| Zenicide a răspuns (pentru tasmania):

A plecat de la misinterpretarea textelor mayase toate astea bazate pe superstitia si prostia pulimii. Vezi tu superstitia se vinde bine, pentru ca are baze puternice si e promovata constant de la varste fragede.

| tasmania explică (pentru Victor7boy):

As zice, dintr-un punct de vedere, "SI de stiinta".

| C0nstantin a răspuns (pentru tasmania):

Nu fug dupa funde stai linistit laughing

| tasmania explică (pentru 3xfemeie):

Pai? Sper ca era o gluma.

| Victor7boy a răspuns (pentru Thunderstruck):

Nu sa folosit nicio stiinta, ci oamenii de stiinta au calculat "sfarsitul lumii" mai exact maiasii. Oricum, totul a fost doar un fals cu scopul de a face bani si de a atrage si prosti lumea

| tasmania explică (pentru Thunderstruck):

Da, corect. Ai intuit ceva din chestiile la care ma gandeam. Dar prezentate in mass-media, mai toate amanuntele "picante" ale sfarsitului pareau stiintifice si puse cap la cap de cineva priceput intr-ale psihologiei.

| Thunderstruck a răspuns (pentru Victor7boy):

"maiasii" n-au calculat sfarsitul lumii... Daca faci un calendar si hotarasti sa nu-l mai continui, nu inseamna ca vine Sfarsitul Lumii...Asta au facut Mayasii.N-au mai continuat calendarul, iar unii psihopati au interpretat ca atunci ar veni Sfarsitul Lumii.

| Victor7boy a răspuns (pentru Thunderstruck):

Da, asa e.Totul a fost o minciuna cu intentia de a face bani...

| tasmania explică (pentru Zenicide):

Tocmai ca eu nu cred ca a fost vreo neintelegere. Ma gandeam mai repede la o verificare a spiritului de turma. Nu cred ca totul a plecat de la o interpretare gresita. Cat ai putea fi de narod sa crezi ca vine sfarsitul lumii daca inteleptul maya care socotea calendarul a dat in primire si n-a scris datele decat pana in decembrie 2012? Ceea ce, oricum mi se pare o stupizenie, fiindca poporul maya nu avea idee de calendarul gregorian sau de impartirea actuala a timpului.

| Zenicide a răspuns (pentru tasmania):

Vroiam sa zic ca au interpretat gresit intentionat, cu scopul de a face bani.

| 3xfemeie a răspuns (pentru tasmania):

Normal ca era o gluma. Daca te-ai fi obosit suficient sa vezi ce preziceri au facut mayasii (confirmate de oamenii de stiinta de azi ) nu ai mai fi pus o intrebare legata de un presupus sfarsit al lumii. Si inca ceva, au fost mayasi sau incasi?

| Alexutza1312 a răspuns:

Sfarsitul lumii a fost determinat de stiinta, nu de religie.Acesta a fost doar o speculatie, pentru ca nimeni nu stie cand o sa vina Apocalipsa, nici macar Mantuitorul Iisus Hristos si nici sfintii.Au spus ca va veni Sfarsitul lumii numai ca sa faca toate posturile de televiziune ausienta.

| tasmania explică (pentru 3xfemeie):

Desigur ca mayasi. Dar eu asa numesc ne-produsul eveniment. Cati stiu insa - fara wikipedia, evident - care e diferenta dintre Imperiile Maya si Inca? Oricum, o bila alba pentru perspicacitate - esti prima persoana care observa nuanta (si care si scrie despre asta)!