| IvanMihai a întrebat:

Nimic nu esueaza ca rugaciunea?
Nu ma astept sa pice ceva din cer dar totusi...
Voua v-au fost ascultate rugaciunile?
Exemple de rugaciuni ascultate va rog!

20 răspunsuri:
| Ineys a răspuns:

Cand eram mic, imi imaginam ca o sa treaca un tir pe aici. cu o multime de PC-uri d-alea Alienware si cumva o sa se deschida usile tirului din mers, si-o sa cada macar o unitate de aia, s-o gasesc eu si s-o pastrez acasa... M-am rugat mult pentru asta... Niciodata nu s-a implinit.crying

| LePotato a răspuns:

Roaga-te de aici incolo, sa zicem la Soare...surprinzator o parte din "rugaciuni" iti vor fi ascultate, oare de ce?

| TrăieşteClipa a răspuns:

Eu nu m-am rugat.Doar mi-am dorit, cu intensitate anumite chestii si toate s-au indeplinit.
Pacat ca mi-am dorit numai tampenii.
Tine mai degraba de legea atractiei.
Totul in univers este in conexiune.
Cand cineva isi doreste cu intensitate ceva, se intampla un sir de evenimente care face posibil acel lucru.

| bibi518 a răspuns:

Din punctul meu de vedere rugaciunea este un mod prin care oamenii se incurajeaza singuri si se simt mai bine crezand ca dorintele li se vor implini.
Daca se intampla sa ne se indeplineasca ce ne-am dorit in rugaciune, atunci asta se datoreaza creierului nostru, autosugestiei.Desi nu ne dam seama, creierul nostru este o "masinarie" foarte interesanta si complicata.In urma unor studii s-a constata ca ne folosim numai 7 % din capacitatea creierului, deci este posibil ca atunci cand te rogi sa iti folosesti putin mai mult din capacitate si astfel sa ti se indeplinesca dorinta.
Atunci cand te rogi mai "intens" iti folosesti putin mai mult din capacitatea creierului, de aceea se intampla cateodata sa se adevereasca ce ti-ai dorit in rugaciune. happy

| CinevaNou a răspuns (pentru bibi518):

Chestia cu "ne folosim numai x% din creier" e un mit fals.

| Mieeez666 a răspuns:

Inger, ingerasul meu,
Ce mi te-a dat Dumnezeu,
Totdeauna fii cu mine
Si ma-nvata sa fac bine!

Eu sunt mic - tu fa-ma mare;
Eu sunt slab - tu fa-ma tare;
In tot locul ma-nsoteste
Si de rele ma fereste!

Doamne, ingerasul Tau
Fie pazitorul meu
Sa ma apere mereu
De ispita celui rau!

Doamne, ingerul ce-mi dai
M-ajute s-ajung in rai:
Mantuirea s-o primesc
Langa Tine, Domn Ceresc!

Amin!

| bibi518 a răspuns (pentru CinevaNou):

Poate ...eu am spus doar ce spunea si studiul citit. Cert este ca nu cunoastem tot ce este legat de creierul nostru, exista inca lucruri necunoscute.

| sublime89 a răspuns (pentru TrăieşteClipa):

Serios? Si daca imi doresc cu intensitate maxima sa ajung pe Pluto, chiar se va intampla?

| sublime89 a răspuns:

Rugaciunile sunt complet inutile. Poti sa te rogi lui d-zeu, sau poti sa te rogi pc-ului tau, rezultatele vor fi aceleasi. Poti experimenta daca nu ma crezi.

| TrăieşteClipa a răspuns (pentru sublime89):

Dar nu-ti doresti, deoarece ratiunea iti spune ca nu este posibil.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Avand in vedere ca toti religiosii de pe planeta se roaga la viata mai bune, oameni mai buni, sanatate si altele, si nu se intampla nimic, e clar ca rugaciunile nu sunt bune la nimic.

Si ce ar trebui sa fac? Sa-mi opresc ratiunea? Suna atat de religios. Si daca as face asta, de unde stii tu ca as putea ajunge pe Pluto in timpul vietii mele? Tu vrei sa spui de fapt ca daca ne oprim ratiunea, nu exista nimic imposibil. Deci putem face orice. Sa sarim peste stadioane, sa ridicam blocuri cu mana goala, sa ajungem in alte galaxii, sau sa ii facem pe morti sa invie. Totul e sa credem asta. Si daca nu reusim, spunem ca n-am crezut suficient, sau ca nu ne-am oprit ratiunea de tot, in loc sa spunem ca e imposibil ceea ce am incercat. Imi pare rau, dar teoria asta e o aberatie totala. E ca si cum te-ai ruga pentru ceva, si daca nu s-ar indeplini, nu am trage concluzia ca rugaciunile nu functioneaza, sau ca d-zeu nu exista, ci ca nu ne-am rugat suficient, sau ca n-am fost suficient de credinciosi. Dar de unde stim noi cat de mult trebuie sa ne dorim ceva ca sa se intample? Sa negi imposibilul suna frumos, dar nu e deloc bazat in realitate.

Fiecare ne construim propria realitate.
In realitatea ta totul se bazaza pe ratiune si lucruri demonstrate.
In realitatea mea exista loc si pentru lucruri aparent imposibile si de aceea intru in contact cu ele.
Din punctul tau de vedere ai perfecta dreptate.Din al meu am si eu dreptate.
Daca in fiecare mana ai cate e un mar si le dai drumul sa cada simultan intr-o gara unde sosesc doua trenuri din directii opuse, mecanicii de tren se vor contrazice care mar a cazut primul iar tu vei jura ca le-ai vazut cazand simultan.
Cine are dreptate?
Toti trei.
Extinzand rationamentul la un nivel mai mare se poate afirma ca al doilea razboi mondial a avut loc inaintea primului, pentru un observator aflat la locul potrivit.Pentru alt observator au fost in acelasi timp.
Imposibil?
Nici pe departe.

Deci vrei sa spui ca realitatea obiectiva nu exista, si ca orice e posibil. Imi pare rau, dar ar fi bine sa prezinti si niste dovezi in favoarea unei teorii atat de revolutionare. Daca realitatea ta e alta, si exista loc in ea si de lucruri imposibile, te provoc sa-mi demonstrezi asta. Incearca toata viata ta sa-ti doresti ceva aparent imposibil, de exemplu cu mersul pe Pluto. Daca iti reuseste, o sa fiu convins. Daca nu, voi fi obligat sa raman la parerea mea, si anume ca teoria "atractiei" e complet falsa si anti-stiintifica.

| Mayar a răspuns:

Sunt mii de ele... Faptul ca un membru al familiei a trait, ca altuia i.a reusit operatia, faptul ca am stiut la teste, examene, ca in ciuda incercarii unei tipe de a ma arunca in fata unei masini, Dumnezeu a avut grija de mine; ca un nebun/deranjat/dezaxat care ma urmarea, ca intreg la minte nu era, nu m.a atacat, caci au intervenit anumite circumstante neprevazute in planul sau; ca persoanele iubite sunt in siguranta si multe alte incidente neplacute de care m.a ferit Dumnezeu si pentru care ii voi fi recunoscatoare mereu.

Nu mi-am dorit niciodata sa merg pe Pluto.
Nu o consider in schimb o chestie imposibila.
Majoritatea marilor inventii si descoperiri ale omenirii au fost facute de oameni care nu au stiut ca este imposibil de facut lucrurile respective, si au procedat poate "antiștiințific" cand le-au descoperit.

Daca mergi pe Pluto, vei convinge o lume intreaga, crede-ma.

| oprescudorin11 a răspuns:

Rugaciunea este acel act prin care obtii increderea in actele tale. Are o seama de proprietati (actul rugaciunii). La Crestinii Ortodocsi, luam ca exemplu Rugaciunea Imparateasca, in care se spune printre altele Faca-se Voia Ta! Deci se implineste!
Rugaciunea nu face parte din conceptele rationale umane, caci atunci nu ar mai fi adresata divinitatii.Nu este ca te duci la nevasta sa te rogi sa te ierte ca ai inselat-o.Ca sa nu intram in amanunte fara de folos, pot marturisi ca rugaciunile mele au fost mereu implinite, ascultate, daca vrei.Dar erau rugaciuni, nu tanguiri, nu batjocora...atunci cand au fost ascultate.
Rugaciunile au sens doar pentru credinciosi, ateii sau sectele nu au ce cauta acolo, caci Credinta este o dogma, nu se supune nici ratiunii umane, nici votului uninominal sau de alt fel.
Rugaciunile nu se fac deci decat de Credinciosi, Credinta implica practica religioasa -morala. Un om Credincios nu se poate astepta sa se roage pentru moartea dusmanului sau caci ar contrazice normele Credintei.Cand Crezi cu adevarat in ceva ce nu sfideaza legile morale, Cu siguranta se va implini.
La Ortodocsi sunt multe rugaciuni, iar eu folosesc doar cateva, Rugaciunea inimii, Tatal Nostru, Ingerasul meu, si cea din Paraclisul Maicii Domnului.Astea le stiu. De ascultat am auzit mult mai multe.
Mie mi-au picat multe din cer, cred ca la toata lumea, problema este sa vezi, sa constati, asta se obtine doar prin Credinta, Rugaciune.

| IvanMihai explică (pentru oprescudorin11):

"Mie mi-au picat multe din cer, cred ca la toata lumea, problema este sa vezi, sa constati, asta se obtine doar prin Credinta, Rugaciune."
Poti sa imi dai exemple de lucruri picate din cer? Si cum ai constat asta?

| oprescudorin11 a răspuns:

Mi se pare destul de jenant sa povestesc toate minunile care mi s-au intamplat, poate ca sunt profund intime, altele, precis ca le gasiti vreo explicatie -rationala.
Totusi, imi voi calca pe inima si va voi spune cateva (afara de faptul ca imi rasare soarele in fiecare dimineata).
Am fost bolnav grav, rezultatele analizelor facute la analizor computerizat erau asa de dezastruase, incat nu mai aveam sperante de viata.In 2 saptamani, au revenit total la normal.
Am pierdut singura casa pe care am avut-o, dintr-o imprejurare de care sunt profund vinovat, m-a gasit miraculos pe strada o prietena si m-a adapostit la ea cateva luni pana mi-am reglementat printr-o alta minune gasindu-mi alta casa(nu intru in amanunte). Cand m-a gasit prietena pe strada, incepuse sa ninga, era seara si cu lucrurile in strada, nu am apelat la nimeni.
Atat pot spune.
Si multe altele din ce in ce mai jenante.
Sper insa ca ajung exemplele.Iar nu-mi pasa daca voi fi sau nu crezut, nu fac propaganda, urasc mizeriile astea.