Iar provoci.
Mit - narațiune unde apar personaje ca zei, demoni și se întâmplă evenimente fantastice ca potopul mondial.
Știi cine scrie Wikipedia? Oameni ca mine și ca tine. De unde vrei să știe ei, ce este adevărat și ce nu. Biblia este o poveste. Adevărurile din ea sunt simbolice și alegorice, nu literale.
A provoca vine de la pro-vocare. Vocare egal a chema. Pro - la, pentru. Provoci, chemi la o discuție, în cazul tău, aici, la o ceartă pe teme biblice. E ora 5 dimineață. Ai dormit azi noapte bine sau nici măcar nu te-ai culcat încă? Pui întrebări ca să afli, sau să generezi ceartă din plictiseală?
Nu minte neapărat, dar si tu poți să scrii acolo. Noe e personjk mitic, de poveste, iar nu personaj istoric. Singura mențiune, izvor de informație despre el este Biblia, carte pe care nu o poți acuza de acuratețe faptică. Deci nu se pune problema miciunii, tot așa cum nici o poveste cu conținut fantastic nu este mincinoasă.
Pui doar întrebări. Dar la această întrebare, chiar nu știi răspunsul?
Nu știi că potopul acela este o poveste? Nu știi că acea corabie pe care au încăput toate viețuitoarele de pe lume ( câteva miliarde) este o poveste? Nu știi că Noe este un personaj de poveste mitologică, de poveste fantastică, și nu are rost să întrebi despre vârsta lui, nefiind un personaj istoric, chiar dacă scrie ceva despre el în Wikipedia? Nu știi nimic din toate acestea, sau te faci că te faci că nu știi, și speri să te lămurească TPU?
Se va întâmpla că te voi ignora, ca să nu îmi mai pierd timpul cu tine.
Daca ar fi trait intre 2705 si 1755, atunci am fi avut documente care spun ca a fost un potop.
Sau mai bine zis, cum a continuat sa existe civilizatia egipteana dupa acel asa zis potop?
Daca povestea ar fi adevarata nu aveam cum, ca in vreo 4000 de ani sa ajungem de la 8 oameni la 7 miliarde.Imposibil.
Fiecare mitologie are personaje.Religiile avramice au doar mai multe detalii inventate despre personajele lor.
Are dreptate omul...
Wikipedia nu e cea mai buna sursa de informatii...
O biblioteca? Carti scrise de oameni de incredere?
Nu stiu lol...
Nu-ti bate joc ca vei plati amarnic.Omul nebun pune asemenea intrebari...
Andreeasps întreabă:
fetitaCUPiscoturile întreabă: