| OctavianDanielMaria a întrebat:

Norii erau mai inalti si mai grosi in timpul potopului?

12 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Tu ești meteorologul cu explicații cum se formează norii. Spune-ne tu cum e

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Da da

Răspuns utilizator avertizat
| Meme10Memu a răspuns:

De ce te intereseaza? Detaliile nescrise in Biblie sunt neimportante pentru mantuire. Daca ai stii tot ai innebuni.

| sierra1 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Ahaaaa...

| Irinel15123532 a răspuns:

Draga prietene, cand Iisus a invat mortii si a vindecat leprosii, a dat vedere orbilor, i-ai spune ''Eu nu cred in tine, deoarece nu ai folosit anestezie locala, nu ai dezinfectat inainte cu spirt si apoi sa incepi incizia nu mai mare de 3 cm, eventual folosind paroscopia''
Dumnezeu nu intra intr-un tipar de-al nostru, El este Dumnezeul infinit, transcendent, in afara timpului.
''Daca nu se va intampla asa cum stiu eu, asa cum vreau eu, asa cum mi-am imaginat eu ca va fi, asa cum am auzit eu ca trebuie sa fie, nu cred''.

Oamenii de stiinta, cei mai inteligenti oameni, nu pot explica o gaura neagra, rupe efectiv totul in jurul ei si din forta ei nu scapa nici macar lumina, ea curbeaza spatiul, apoi sunt gaurile albe, care ''scuipa'' materie in univers.
Ceea ce vreau sa spun este, daca nu intelegi un lucur, nu inseamna ca el nu este real, ci ca mai avem de invatat.
Biblia nu este o carte meteo sau de geografie, este revelatia Lui Dumnezeu lasata oamenilor, pentru ca lumea sa il cunoasca pe Dumnezeu si sa ajunga la mantuire.

Isaia 55:8-9
„Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre și căile voastre nu sunt căile Mele", zice Domnul. „Ci, cât sunt de sus cerurile faţă de pământ, atât sunt de sus căile Mele faţă de căile voastre și gândurile Mele faţă de gândurile voastre.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Cine a zis ca nu scrie? Draga prietene, studiaza inainte de a critica si condamna biblia, nu ai argumente solide, doar parerile tale amplificate de tine insuti si te crezi propriul dumnezeu, te crezi judecatorul lui Dumnezeu.

Scrie in prima carte a Bibliei, Geneza, carte de peste 4000 de ani, inainte de ''stiina'' nu?

Geneza 1:16 ''Dumnezeu a făcut cei doi mari luminători, şi anume: luminătorul cel mai mare, ca să stăpânească ziua, şi luminătorul cel mai mic, ca să stăpânească noaptea; a făcut şi stelele.''

Sunt lucruri asupra cărora suntem de acord cu toţii, cum ar fi forma rotundă a Pământului. Biblia vorbeste si despre forma sferică a Pământului. În Isaia 40:22 e vorba despre ''cercul pământului''.

De unde stia Isaia ca pamantul este ca un cerc, rotund, cand si astazi in era impresionanta si uluitoare a ''stiintei'' sunt sustinatori, si nu putini, chiar organizatii ale pamantului plat?
în Iov 26:10 scrie că Dumnezeu înscrie cercul pe faţa apelor, la limita dintre lumină si întuneric. Aceasta este o linie de demarcaţie, unde se opreste lumina, lucru ce e posibil doar în cazul unei sfere. Linia apare pe apă deoarece suprafaţa Pământului e acoperită mai mult cu apă. Această referire s-a făcut la o planetă sferică într-o perioadă în care majoritatea oamenilor nu credeau că Pământul are formă sferică. Interesant, nu?
Majoritatea manualelor de astronomie spun că Pitagora e primul care a afirmat că Pământul e rotund. Aristotel e considerat a fi primul care a si dovedit acest lucru. Însă Pitagora a trăit în anul 500 î.H., iar Aristotel, în 300 î.H. Isaia a scris acest lucru în anul 700 î.H., iar Iov a scris asta prin anul 2000 î.H. E interesant că Biblia a descris forma sferică a Pământului într-o perioadă în care majoritatea savanţilor nu credeau acest lucru.

Pământul stă atârnat în spaţiu. În Iov 26:7 scrie: ''(Dumnezeu) spânzură Pământul pe nimic''. E o minunată descriere a gravitaţiei, căci Pământul chiar stă atârnat de nimic. E o minunată descriere ce a fost greu de crezut atunci când a fost scrisă de Iov prin anul 2000 î.H. Experţii greci din vechime au afirmat că Pământul e un disc plat ce pluteste pe apă. Are sens, căci vedem lucruri care plutesc pe apă, dar cum poţi sta atârnat de nimic? Pare ridicol, dar e adevărat! Dumnezeu a avut dreptate!
Cred că Biblia ne vorbeste si despre extinderea universului: ''(Dumnezeu) întinde cerurile ca o mahramă subţire si le lăţeste ca un cort, ca să locuiască în el.'' Astfel, ni se spune că Dumnezeu a mărit universul faţă de cum era când l-a creat. Poate că acest lucru a fost greu de crezut atunci când a fost scris de Isaia prin anul 700 î.H. Până prin anii 1500-1600, majoritatea savanţilor credeau că universul este static si vesnic, că e constant si că nu poate fi modificat. Acestora le-ar fi fost greu să creadă că universul se extinde.