Nu ar fi mai ok dacă fiecare își vede de credințele sau necredințele lui? zic...
Daca pentru tine e "Misticism si superstitii", nu înseamna că e pentru toți. Religia nu e doar misticism si superstitii. Că astea fac parte din ea, e alta poveste
E o diferenta mare si daca nu poti s-o vezi, e problema ta.
Mai pune mana pe niste carti. Dupa ce citesti toata Patristica si toata Filocalia sa vii aici sa ne spui ca sa crezi in Dumnezeu e o superstitie.
Eu de exemplu, cred doar in Dumnezeu cel Viu, nu si in superstitii, ca multe sunt de la diavolul.
O zi buna, oaie ratacita a lui Hristos!
De ce crezi ca exista o rubrica "Stiinta SI filosofie"? Evident, pentru ca filosofia nu e stiinta, altfel s-ar numi doar "Stiinta". La fel si aici, nu am propus sa se cheme "Misticism", pentru ca asta intr-adevar ar cuprinde credintele in Dumnezeu cel Viu, cel Mort, cel Ametit, sau cum o fi el in capul misticului, dar nu include si superstitiile. Iar multe dintre subiectele de aici sunt legate de superstitii, nu de credinte in spiridusi.
De fapt, nu. Pisica neagra, vineri 13, calcatul in rahat de caine pentru noroc, si altele asemenea, nu au legatura cu religia.
Daca spui de credinte in spiridusi inseamna ca tu te crezi mai presus de divinitate, deci te crezi un dumnezeu. Deci e clar ca esti inselat de diavol, ingerul cel mai mare care a cazut din rai, din mandrie. Asa il inseala si pe om, ca omul este un dumnezeu, ceea ce e fals, omul este creatia cea mai iubita a creatorului. O zi frumoasa sa ai.
Nu ma cred nici mai presus, nici mai prejos. Ar fi o imbecilitate sa ma compar cu un personaj inexistent. In alta ordine de idei, daca tot ai deschis discutia, personajul respectiv nu e prea inteligent. Iar dovezile in sensul asta apar de multe ori pe parcursul povestii.
Nu! Dumnezeu există și la fel și Satan. Și unul și celălalt lucrează până la revenirea Domnului Isus. Misticismul și superstiția nu exista.
"Dumnezeu există și la fel și Satan."
"Misticismul și superstiția nu exista."
MISTICÍSM n. Credință despre existența unor forțe supranaturale cu care omul ar comunica prin revelație și extaz. /
Am citit intrebarile, am citit si raspunsurile date!
sa imi spui daca gresesc! esti ateu si nu crezi in povesti cu spiridusi asa cum le spuneti voi lui Dumnezeu!
Vezi ca credinciosii de orice fel fie ei crestini, mulsumani, evrei si care il recunosc pe Dumnezeu.
Nu vei convinge pe un ultrareligios!
Asa ca lasa oamenii sa isi vada de credintele lor!
Deci, daca merg la magazin, cumpar un produs care costa 4 lei, dau casierului 10 lei, iar el imi da rest 2 lei, pentru ca el are credinta ca 10 -4 = 2, trebuie sa-l las in pace?
Nimeni nu iti baga credinta pe gat!
Nici tu nu poti convinge pe cineva viciversa!
ateu sau credincios ajungem in acelasi loc la final.
Credinta nu are nimic de a face cu matematica, logica, sau in general cu orice alta stiinta. La fel cum tu crezi ca un sarpe cu picioare vorbea intr-un mar, si el crede ca 10 -4 =2. E fix acelasi lucru. Gandeste-te la faptul ca, daca ar fi de acord ca face 6, ar pierde mantuirea, sau ma rog, alta recompensa pe care i-o ofera vreun spiridus. Exact ca in cazul tau.
Nu iti baga nimeni credinta pe gat, dar revenim la ce am spus mai sus, daca credinta ii spune ca 10 - 4 = 2, ce-i faci? In conditiile in care e evident ca acest "calcul" generat de credinta, afecteaza pe altii. O sa spui ca e o exagerare, dar nu e deloc, credinta crestina, de exemplu, contine aberatii mult mai mari decat 10 - 4 = 2.
Bossa100000 întreabă: