| Vernusio a întrebat:

Nu ar trebui sa mai existe banul in biserica.Nu are ce cauta Lui Iisus nu i-a placut si a daramat toate tarabele de comercianti din jurul casei Domnului Atunci de ce in ziua de azi,ca si niciodata, banul primeaza la botezuri, nunti, inmormantari si in general..De ce? Credeti ca lui Iisus ii place asta? Ii place cum a ajuns biserica in ziua de azi? Azi ca niciodata banul are prea mare putere si oamenii ii dau prea multa importanta.

18 răspunsuri:
| missfatadelatara a răspuns:

În prezent nu mai trăiește Iisus, ci trufia.

De ce să nu moara săracul cinstit de invidie la ospețele boierilor lacomi?

| Hammurabi a răspuns:

Tu pe undeva ai dreptate, dar nici asa radical n-ar trebui sa fi.
Gândeste-te putin, nu poți sa desființezi cutia milei... ca risti sa te ia astia in PSD laughing
Pe de alta parte, banii care se strang in biserici merg la cei nevoiasi, la cei mai putin norocosi (sau cel putin asa ar trebui)
asa ca "nu judeca, ca sa nu fi judecat" sau "nu fi tu primul care arunca cu piatra, decat daca n-ai nici un pacat" sau... nu stiu, mai sunt multe dar deja ma doare capul. laughing

Răspuns utilizator avertizat
| RAY a răspuns:

Ai dreptate, eu as spune altceva sa se dea dar cu banii aia sa se faca cantine pentru saraci si implicare sociala

| Mclaren12 a răspuns:

Trezește-te la realitate. Crezând că atâtea basme sunt reale tu și restul creștinilor ajungeți să gândiți tot mai departe de realitate. Faza cu Cristos care a dărâmat tarabele alea din sinagogă, dacă nu greșesc, este doar o poveste biblică, nimic real.

"Atunci de ce in ziua de azi, ca si niciodata, banul primeaza la botezuri, nunti, inmormantari si in general..De ce? "
Îți zic eu de ce. Pentru că religia creștină este o industrie și o afacere iar biserica catolică este una dintre cele mai bogate instituții din lume. Știai că patriarhul Daniel, capul creștinismului românesc, are un salariu lunar de peste 10.000 de lei? Ți se pare normal?
Înfruntă realitatea și nu te mai amăgi cu basme creștine că n-o să ajungi nicăieri, nici spiritual, nici material nici ce vrei tu.

| CarolineF a răspuns:

Nu banii sunt problema, nu e pacat sa ai bani, pacat este iubirea de bani. Atunci cand faci din banii tai un idol, e o problema. Sunt oameni bogati dar foarte credinciosi, smeriti, modesti si care isi investesc banii intr-un mod foarte fain.

| CarolineF a răspuns (pentru RAY):

Știi că există și biserici/membrii ai bisericii/preoti/pastori care investesc in implicare sociala nu?

| RAY a răspuns (pentru CarolineF):

Apreciez comunitatea de pocaiti care da se ajuta intre ei trebuie sa recunosc, biserica ortodoxa nu face nimic deci e bogata

Sunt si din biserica ortodoxa oameni care se implica si ajuta, la fel si preoti. Doar pentru ca nu sunt asa "populare" cazurile acestea pentru ca deh, mereu se scot in evidenta doar partile rele, nu inseamna ca nu exista. Pocaitii nu se ajuta doar intre ei (bine, normal ca exista si aici fel si fel de oameni)stiu biserici neoprotestante care s-au implicat in diferite cauze

Tu personal te implici?

Da, pe cât pot. Eu și grupul meu de la biserică ne-am implicat în câteva cauze.

Ma bucur

| tontonel a răspuns (pentru ramon2473):

Bravo

| tontonel a răspuns (pentru CarolineF):

Bisrica ortodoxa nu ajuta in nimic si cu nimic

| tontonel a răspuns (pentru Mclaren12):

Bine zis

| CarolineF a răspuns (pentru tontonel):

Eu am mai auzit(rar ce-i drept) de cazuri de preoti care au ajutat orfani si etc...