Salut!
Dumnezeu nu poate obliga pe nimeni să se schimbe în bine dacă oamenii nu vor asta. De fapt, nimeni nu poate.
Și, să te închini la icoane sau să o faci cu credință? Degeaba am fi "bisericoși" dacă gândul ne-ar zbura în altă parte când ne rugăm spre exemplu.
Pai El chiar exista.Dar tu nu L-ai cunoscut.Probabil o sa Il cunosti daca vrea Dumnezeu.O lume mai buna ar fi daca noi am schimba ceva la noi,la viata pe care o avem. Daca am fi mai buni, seriosi, cinstiti, demni, respectuosi iar daca avem credinta crestin ortodoxa sau catolica muuuult mai bine.Parerea mea.El este Calea, Adevarul si Viata(Iisus Hristos). Icoanele nu sunt chip cioplit, ele reprezinta pe Dumnezeu Iisus Hristos, pe Sfinti si Maica Domnului, noi nu ne inchinam lemnului ci gandindu-ne la Dumnezeu.De asemenea nu trebuie facut acest lucru in exces.Credinta adevarata izvoraste n suflet, nu altundeva.Dar cred in icoane.El exista, in concluzie, dar nu L-ai cunoscut tu.100% sigur.Nu stiu daca o vei face sau nu.Asta depinde de tine si de El.Dar El vrea sa vina la tine sincer.Acum,oare,tu Il primesti? Numai bine de la un crestin ortodox care l-a cunoscut pe Dumnezeu, pe Iisus printr-o experienta de viata.
Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor.
Cand spune asemanare banuiesc ca se refera la icoane doar ca bisericiile uita sa mai specifice asta enoriasiilor si ii pacat... Dumnezeu exista trebuie doar sa te intorci la el...
Tot ce am înțeles din cearceaful ăsta e că iubești SUA și politica ei! Cool dar vreau să te întreb ceva : aștepți să-ți iasă viza de lauzi atât această țară?
Pe americani îi doare drept în cot de religia ta! Pe ei îi interesează banul și petrolul. Ei să-și păstreze nivelul ridicat de trai și nu contează că trebuie să omoare oameni nevinovați pentru asta.
Dacă ai uitat cumva cât de greu au renunțat americanii la sclavi...
Exista un Dumnezeu adevarat la care trebuie sa ne inchinam in modul in care ne este aratat in Biblie, nu dupa cum credem noi. 1Ioan5:21
Ba da dar vezi tu, degeaba te inchini si pupi icoana daca nu o faci si nu te rogi din inima. Multi oameni il inlocuie pe Dumnezeu cu teoria evolutiei si mai stiue eu ce. Evolutia, pfff cea mai mare minciuna sau originea speciilor de C. Darwin.
*** g05 8/5 Ar trebui să folosim icoane în închinare? ***
Isus le-a spus ascultătorilor săi că slujitorii lui Dumnezeu trebuie să se închine „cu spirit şi adevăr" (Ioan 4:24). Prin urmare, o persoană cu inima sinceră care doreşte să cunoască adevărul despre folosirea icoanelor în închinare trebuie să se îndrepte spre Cuvântul lui Dumnezeu pentru a găsi îndrumare.
De exemplu, în Biblie găsim următoarea declaraţie a lui Isus: „Eu sunt calea şi adevărul şi viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin intermediul meu" (Ioan 14:6). Pavel a spus că „există un singur Dumnezeu şi un singur mediator între Dumnezeu şi oameni, un om, Cristos Isus", care „pledează pentru noi" (1 Timotei 2:5; Romani 8:34). Gândindu-ne la rolurile lui Isus ne e mai uşor să înţelegem când citim despre el că poate „să-i salveze complet pe cei care se apropie de Dumnezeu prin intermediul lui, deoarece este întotdeauna viu ca să pledeze pentru ei" (Evrei 7:25). Astfel, noi trebuie să ne rugăm lui Dumnezeu în numele lui Isus Cristos. Nimeni şi nimic nu-l poate înlocui, cu atât mai puţin o icoană lipsită de viaţă. Această cunoştinţă din Cuvântul lui Dumnezeu îi va ajuta pe toţi cei ce caută adevărul să i se închine „Tatălui cu spirit şi adevăr" şi să aibă parte de binecuvântările acestui mod de închinare superior. De fapt, aşa cum a zis Isus, „unii ca aceştia caută Tatăl ca să i se închine". — Ioan 4:23.
[Notă de subsol]
frato întreabă: