| Maxim96 a întrebat:

Nu credeti ca aici este doar o lupta fara de sfarsit intre credinciosi si necredinciosi, unde fiecare crede ca gandeste corect?

Răspuns Câştigător
| kira30 a răspuns:

Ba da.Aceasta lupta poate fi castigata de credinciosi daca isi folosesc arma corect.Adica cuvantul.Noi folosim cuvantul in dezbateri si sa ne certam in loc sa ne rugam.

19 răspunsuri:
| M25M a răspuns:

Oarecum, insa mai mult cred ca e o lupta cu timpul liber...In categoria asta de exemplu, sau stiinta si filosofie, practic sunt utilizatori care isi mai omoara timpul...

| Maxim96 explică (pentru kira30):

Da,sunt de acord cu tine. Dupa cum a spus si Arsenie Boca:"Mai bine o rugaciune pentru cel care înjura, decât o observatie".Ne certam, incercam sa-i convingem pe necredinciosi fara nici o izbanda.Nu cred ca certurile pe forum este cea mai buna metoda.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Asta depnide de motivul pentru care fiecare utilizator este aici.

| RAY a răspuns:

99,99 din voi sunteti crestini si aveti tupeul sa spuneti ca exista vreo lupta intre voi si necrestini, aici pe TPU fiecare isi exprima parerea eu unu nu vad nimic rau in asta, mai bine v-ati ruga sa deveniti mai buni cu cei din jurul vostru nu sa judecati acei 1 la suta din necrestini

| Hombre a răspuns (pentru Maxim96):

"incercam sa-i convingem pe necredinciosi fara nici o izbanda."
Sa ne convingeti ce, de inchipuiri, de primitivism, de ceea ce nici voi nu sunteti convinsi total? S-au de idoiala pe care si voi o aveti?
S-au de Isus cand a hranit cu 3 paini si 5 pesti 5 000 de insi si pe copii lor si a mai ramas 12 cosuri de frimituri, tu crezi asa ceva? Iar daca crezi mai gandeste putin.

| Mădă0611 a răspuns:

Ba da, dar pe net e amuzanta: http://i.imgur.com/HNBGcmg.jpg

| Maxim96 explică (pentru Hombre):

Eu cred in asta, la Dumnezeu totul este posibil.

"la Dumnezeu totul este posibil." Isus era pamantean cand a facut minunea. Langa Dumnezeu si puterile lui s-a instalat dupa moartea fizica. Putea un pamantean sa faca asta?

El era pamantean, dar oricum avea puterea pe care o avuse mai inainte in ceruri. Oricum El era Dumnezeu.

Atunci hai sa rationam putin.
-De ce s-a mai ascuns de autoritati cand era cautat si Iuda i-a deconspirat locul daca stia dinainte?
-De ce nu si-a folosit puterea de a convinge altfel decat a facut-o, erau N variante.

"Oricum El era Dumnezeu"
-De ce pe cruce a exclamat "Tata mai parasit", Dumnezeu s-a parasit pe el insusi!?
Ha ha ha, Dumnezeu flagelat si ucis de pamanteni!?

El a venit pe pamant si a patimit de bunavoie.Sigur ca avea puterea sa treaca peste asta, dar dacu nu primea patima nu ridica pacatele oamenilor.El a spus:"Dumnezeul Meu, de ce M-ai părăsit?" pentru că si-a impropriat firea noastră (omeneasca). Căci Tatăl nu este Dumnezeul lui Hristos, afară numai dacă, despărţind pe cale abstractă vizibilul de spiritual (adica firea dumnezeiasca de firea omeneasca), (Hristos) s-ar fi aşezat în acelaşi rând cu noi (oamenii), şi nici n-a fost părăsit vreodată de Dumnezeirea Sa, ci noi suntem cei părăsiţi si noi cei trecuţi cu vederea. Pentru aceea s-a rugat (ca om), pentru că si-a împropriat firea noastră (omeneasca).
Asta este smerenia lui Dumnezeu, ca Cel fara de moarte a rabdat moarte ca sa ne dea noua viata! El ne-a dat modelul Lui de smerenie, ca Dumnezeu cel fara de inceput s-a smerit pana la moarte ca se ne invieze pe noi din moartea pacatelor.

In orice caz uneori sunteti distractivi, ai bulibasit niste absractiuni de nici tu nu le intelegi, daramite altul. Te jocu cu, cuvintele intr-o maniera asa de naiva si abstracta, joglezi cu trecerea de la viata la moarte, apoi nemurire "Cel fara de moarte a rabdat moartea" ca la alba-neagra incat ma mir ce dracu' ai in cap.

Am in cap ceea ce am invatat! Tu ce nu poti intelege:"Cel fara de moarte a rabdat moartea"?

Ai invatat prost.
"Cel fara de moarte a rabdat moarte", e abstract frate ce ai in cap, se poate desfasura in realitate?
E ca si cand ai spune, calul e potcovit dar nu are potcoave.

Ce chiar nu intelegi asta?

Frate nu-ti bate capul, biblia este o utopie, pentru mine povestile ei sunt egal Fat Frumos. Tu crezi doar ca esti indoctrinat de mic, necesitatea unui sprijin, si frica, punct.

Nu am avut o educatie deloc religioasa, parintii nu sunt credinciosi.Eu am ales asta inca de pe la varsta de 12-13 ani, pana atunci nu stiam nimic!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu duc aceasta "lupta" atat cu credinciosi cat si necredinciosi..Depinde ce fel de creincios esti! Crestin? Inseamna ca aderi la niste dogme false! Ateu? Inseamna ca nu crezi in creator! Musulman? La fel dogme false..Si ati tine-o asa pana maine!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai fiecare gandeste corect cata vreme nu aduce nici o ofensa ori prejudiciu celorlalti.cei credinciosi gandesc duhovniceste, cei necredinciosi sant naterialisti si gandesc lumeste.credinciosii DACA l-au gasit ori s-au apropiat cat de cat de Dumnezeu, au inceput sa simta plinatatea golului pe care-l simt necredinciosii, dar care din pricina impietririi inimii lor, nici nu vor nici nu stiu cum sa -l umple.dar de aici si pana la frica ori invidie, chiar nu intaleg.altminteri de unde atatea reprosuri la adresa crestinilor, popilor si bisericilor crestine? ca nu dad nimeni peste ei cum a ei grija de pacatele noastre, ale popilor, si de banii acestora de parca ar fi contabili? de fapt sant contabili.dar ai cui? ca noi crestinii santem administratori ai talantilor dati in primire, si ai pamantului ce ni s-a dat cu tot ce e pe el.ei au aceleasi drepturi.dar contabilitatea cine le-o cere? cata vreme noi ne vedem de barna din ochiul nostru? heiii? voi va vedeti paiele din ochii vostri?