| Moisie a întrebat:

Nu credeti ca situatia catastrofala in care se zbate Romania dupa 1989 se datoreaza ortodoxiei?
Oare nu vedeti ca Raul vine din "modelul ortodox" care ofera iluzia Solutiei egoiste, "solutie" care te face sa fi ca un animal, sa te impingi si sa-i calci in picioare pe cei din jurul tau ca tu sa pupi icoana cu microbi, pentru ca Duhul acelor microbi sa te ajute numai pe tine si pe familia ta,... iata cum solutia egoista duce la distrugerea societatii, si nu la progresul ei, pentru ca progresul, la fel ca si puterea vin din "solutia colectiva" (daca nu crezi, vezi Mos Ion Roata si Unirea), asta cu atat mai mult cu cat ortodoxia este un model bazat pe sarlatanie. lacomie si curvie, intr-un cuvand imoralitate!

22 răspunsuri:
| Radu284 a răspuns:

Da, adevarul e ca era mai bine inainte de 1989, cand biserica nu avea nici o putere. Right?

| Cerby a răspuns:

Serios? tu vorbesti care ti-ai pus numele unui profet(daca scoti i de la sfarsit iese moise).Sau esti un satanaist sau ateu ori un pocait care nu crezi inrelegia ortodoxa?

| Moisie explică (pentru Radu284):

Eu cred ca adevarul este mai mult decat evident!

| Moisie explică (pentru Cerby):

Nu stiu cum ai inteles tu din intrebare ca e vorba de persoana mea?
Sa fie din cauza ca esti analfabet structural si nu te duce mintea sa raspunzi la intrebare, sau din cauza ca esti un TROLL care deranjeaza lumea?
In primul caz mare noroc ca nu ai inteles din intrebarea mea ca as fi injurat-o pe mamica ta, ca la cata minte vad ca ai, zau ca nu m-ar fi mirat!

| Radu284 a răspuns (pentru Moisie):

Pai du-te in Korea de Nord, acolo nu exista ortodoxism sau religie, desi trebuie sa-l venerezi pe gloriosul conducator.

| milan9 a răspuns:

Calci in picioare creştinismul şi pe Fiul lui Dumnezeu...
cum atunci ai putea acorda importanta Bisericii Lui instituita prin Apostoli?

| milan9 a răspuns:

Sau condamni probabil libertatea care este în creştinism?
Dar fara libertate faptele nu ar mai avea nici o valoare morală!

Important de retinut:
Libertatea greşit folosită a unui creştin (cu numele) poate esua.
Valorile creştine de referinţă nu eşuează niciodată.

| Moisie explică (pentru milan9):

In primul rand a spune un adevar nu inseamna a batjocorii si nici a calca in picioare!
2 Eu oricum nu dau importanta unei biserici infintata de un ucigas tot asa
cum nu dau importanta nici religiei mozaice infintata de Moise...un alt ucigas!
3 Faptul ca Isus era Fiul lui Dumnezeu facut cu o femeie, nici pe departe nu inseamna ca era si el Dumnezeu tot asa cum de ex. si printul Charles nascut din Regina Angliei nu este rege!

| Moisie explică (pentru milan9):

Cu sau fara "libertate" crestinismul nu are nicio valoare, pentru ca s-a nascut din minciuna, are o scriptura FURATA de la religia mozaica. s-a impus ca religie de Stat prin crima, si cand a condus Europa a devenit cea mai bicisnica organizatie din istoria omenirii ...asa ca despre ce moralitate vorbim?
Valorile ca si Crima, bicisnicia, furtul intelectual deja au fost oprite in biserici inca din 1789 cand revolutionarii francezi au decapitat la ghilotina zeci de mii de preoti, mai trebuie sa se puna stavila si sarlataniei, curvariei ca deja a inceput sa se puna capat si altei valori crestine, si anume Pedofilia!

Fals! Nu ai inteles nimic din Istorie!
Tarile asa zis comuniste, adica dictaturile, se bazeaza pe o doctrina a carei model a fost luata de la religia crestina, doar ca ideologii lor au stiut si au inteles ca originea monoteismului vine de la faraonul egiptean Akenathon care a fost primul faraon-Dumnezeu detronand zeii egipteni de pina la el, iar preotul Stalin a continuat acest model, adica a impus o noua doctrina religioasa in care Dumnezeu era chiar el si vedem ca Stalin a fost slavit ca un Dumnezeu si a avut putere sa decida peste viata, libertatea si moartea oamenilor exact ca un Dumnezeu adevarat, iar in Coreea se continua de fapt comedia monoteista inventata de Akenathon preluata de Moise, acceptata de Constantin cel Mare, impusa cu forta de Theodosius si apoi de Papi Romei, preluata de Stalin Mao si cine mai vrei tu!
Daca nu cunosti istoria si nu ai cultura, cum crezi ca vei reusi sa intelegi realitatea?

| LineGuide a răspuns:

Nu cred ca vreodata in istorie cineva a primit vreo boala cu transmitere orala de pe vreo icoana. Fratilor, nu judecati inainte de vedea si a afla totul! Ispita, termen pe care tu nu vrei sa o accepti in conceptia ta de ateu, este prezenta la aceste evenimente pe care le descri. Mergand mai departe, fanatismul religios apare in aceste cazuri la Sf.Parascheva, pentru ca stim cu totii ca acolo bati. Egoism religios? Nu cred ca exista in mai marii bisericii ortodoxe romane acest lucru. Oare cine a persecutat biserica, nu ca grupd e oameni, ca institutie? Statul, dar biserica tinea unit poporul.

| Moisie explică (pentru LineGuide):

Nu o persoana ci probabil cateva mii, dar astia fiind toti credinciosi, adica fraieri, au crezut ca asa a vrut Dumnezeu!
2 Vezi ca despre Dumnezeu nu putem vedea nimica, asa ca sfatul tau ar fi trebuit sa fie studiati si documentati-va in loc sa credeti totul a proasta!
3 Mai marii bisericii ortodoxe nu sunt egoisti pentru ca traiesc in palate si umbla in masini scumpe blinfate, egoistii care se calca in picioare este prostimea care nu stie ca ortodoxia nu vine de la niciun Dumnezeu.
4 Minciuna si sarlatania nu ii uneste decat pe prosti, cei inteligenti STIU ca ii uneste originea lor si cultura lor si bineinteles un tel comun cat mai inalt!

| Radu284 a răspuns (pentru Moisie):

Deci acum religia crestina este de vina si pentru comunism, right? Adica nu e vina oamenilor ca au luat un model si l-au pervertit, este vina religiei ca exista. Am inteles.

Dar este vian religie si ca se arde becul la frigider?

Poate ti se pare ciudat, dar EXACT asa este!
Comunismul este o doctrina tot asa cum si crestinismul este o doctrina, si amandoua au la baza exact ideea de Monoteism, ideea inventata de faraonul egiptean pomenit mai sus!
Nu masele de oameni au luat modelul, ci modelul le-a fost impus de liderii lor, care era fie Moise, fie Stalin fie Mao++++
Nu este vina religiei ca exista ci este vina oamenilor ca sunt atat de prosti incat isi randuiesc viata dupa credinta a proasta, model pe care si conducatorii Romaniei de azi o aplica in mod extrem de periculos in cazul copiilor si tinerilor!

| FucktheSystem a răspuns:

Catastrofa se datorează și ortodoxiei dar în special prostiei, oricum majoritatea tinerilor cu potențial o să plece de aici, îmi e milă de cine o să rămână aici și de cum o să arate țara asta în câteva decinii.

| Moisie explică (pentru FucktheSystem):

Peste cateva decenii?
Mie teama ca pe atunci nu va mai exista aceasta tara, si probabil ca in Imperiul Franco-German se va trai mai bine decat in inapoiata Romanie, imperiu care se va intinde de la Oceanul Pacific pina la Marea Neagra... exact ca si imperiul Franc al lui CharleMagne sau Karoll der Grosse cum i se spune in germana!

| FucktheSystem a răspuns (pentru Moisie):

Tind să cred că o se existe totuși, dar o să se mănânce între ei cei care rămân. Românul care s-a învățat că suraviețuiește furând, înșelând și mituind brusc nu o să mai găsească de la cine să ia, și atunci o să iasă urât.

Eu nu as fi prea sigur ca va rezista atat ca vad ca e pe cale sa se sinucida!
Dar si daca ar mai fi, romanii daca nu vor mai detine puterea, ci vor fi sclavi la straini in propria lor fosta tara, deci nu vor mai avea pe cine si cu ce sa mituiasca pentru ca sclavi doar muncesc din greu pentru nimic, ai nu pot mitui pe nimeni!
Si dupa cum merge treaba, mie tare frica ca as putea avea dreptate!

Sincer, nu îmi pasă prea mult de țara asta, învăț ca să plec de aici cât mai repede posibil, de preferat în mai puțin de 2 ani. Și dacă rezistă tot nu îmi oferă nimic. Dacă tot muncesc toată viața vreau măcar să știu că am făcut-o într-o țară pe placul meu, cum oameni educați, cu spitale fără gândaci și unde să mi se ofere îngrijire decentă fără să trebuiască să mituiesc doctori și asistente pentru asta... Și dacă ai dreptate, românul și-a făcut-o cu mâna lui, și ce îți faci cu mâna ta meriți.

Nu invata ca sa pleci! Mai bine ai pleca sa inveti, ca ce inveti in Ro valoreaza cat o hartie igienica folosita asta daca nu inveti ce se cauta aici, dar si daca ai invata in Ro ceea ce se cauta aici, vei fi dezavantajat mult fata de cei care invata in strainatate, si asta ti-o spune cineva care este de 25 de ani in strainatate si stie ceea ce spune!

În 2 ani plănuiesc să plec la facultate în Portsmouth, deci învăț ca să am ocazia să învăț în continuare în străinătate.

Eh atunci DA!
Asta este singurul lucru MARE care-l poti face pentru viitorul tau, in rest absolventii din Ro sau alte tari din Est, sunt angajati doar pentru ca accepta salarii mult mai mici decat absolventii bastinasi.