| TrăieşteClipa a întrebat:

Nu este haios sa vezi crestini sarbatorind nasterea unui evreu,mancand carne de porc, animal murdar interzis de la consum in traditia iudaica? Iisus a fost evreu si s-a exprimat destul de clar ca el a venit sa implineasca legea nu sa o modifice.

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Craciunul nu este o sarbatoare religioasa, desi multi asta ar dori sa fie, sau macar sa para car fi.Craciunul este o sarbatoare care nimeni nu poate spune exact de undea venit si cea fost initial.Chestia e ca oamenii sarbatoreau solstitiu de iarna probabil asta reprezenta aceasta sarbatoare initial.Acum ca biserica a incercat sa isi bage ea la inaintare persoanjele asta e ceva secundar.Deci n-are a face sarbatoarea Cracinului cu Isus sau mai stiu eu ce alte personaje religioase care s-au bagat ca musca nu zic unde sa isi poata face reclama.Se pare ca religia cu toata puterea cea avut-o in mii de ani n-a fost in stare sa suprime o sarbatoare ce a placut si place oamenilor.Se pare ca isus nu are nci o sansa in fata lui Mos Craciun.Cam naspa pentru crestini dar asta e adevarul.Si mai cred inca ceva, ceea ce se intimpla acum cu povestea sa nu se mai zica Craciun ca supara pe nu stiu cine eu cred ca este de fapt mina bisericii care incearca prin toate mijloacele sal elimine pe Mos Craciun care de fapt nu este personaj religios.Deci aceasta propaganda de doi bani de toata jenea e cred ca este de fapt opera bisericii.Cum sa vii sa spui Craciunul deranjeaza pe cei de alta religie sau pe atei? Pai stai frate Craciunul ce este ar trebuie sa ne intrebam nu? Si dupa poti sa spui povesti.Deci haios nu prea este pentru ca tot poporul sarbatoreste de fapt solstitu de iarna o sarbatoare de mii de ani, o sarbatoare dinaintea aparitiei crestinismului sau poate al oricarei alte religii.

11 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Dar tot Isus a zis : Nu ceea ce intra in gura omului il condamna ci ce iese din gura lui! big grin

| milan9 a răspuns:

Mantuitorul Iisus Hristos nu este un "evreu", El este Fiul lui Dumnezeu Intrupat.

| Ben00 a răspuns:

Ce-ti pasa ce fac crestinii?

| TrăieşteClipa explică (pentru milan9):

Cu totii suntem fiii lui Dumnezeu.
Iisus a fost evreu pe vremea cand era intrupat.

| TrăieşteClipa explică (pentru lpavel):

Nu a zis-o Iisus.
A zis-o un anonim in Evanghelia dupa Matei.
A zis-o in greaca la persoana a 3-a (adica nu a fost martor la evenimente) la 3000km distanta si 50 de ani dupa.
Este ca si cum am pune acum pe cineva din Zambia sa scrie despre batalia de la Marasesti.

| lpavel a răspuns (pentru TrăieşteClipa):

Nu a zis-o Isus? Mai citeste biblia 1 data, nu evangheliile dupa apostolii lui!

| TrăieşteClipa explică (pentru lpavel):

Evanghelia dupa Matei face parte din Biblie.
Esti prea inapoiat ca sa continuam discutia.
Pace!

| lpavel a răspuns (pentru TrăieşteClipa):

Inapoiat? laughing)) Ai citit vreodata biblia in intregime? Se pare ca NU altfel n-ai vorbi asemenea aiureli!

| Ben00 a răspuns:

Mentin deschisa o fereastra spre ateism. Chiar un orizont catre aceasta frumoasa abordare, ateismul. Am putea face un fel de mese rotunde cu ateii, sa va vad pana la urechiuse de grasime de purcel.

| TrăieşteClipa explică (pentru Ben00):

Cu insultele tale de doi bani te comporti ca un crestin adevarat.
Nu stii nimic despre minciunile pe care le inghititi pe nemestecate dar sa insultati sunteti buni.

| TrăieşteClipa explică (pentru relian):

Cel mai fain raspuns.
Ma bucur sa intalnesc si oameni care gandesc.