| Labyrinth a întrebat:

Nu este incinerarea mai igienică decât înmormântarea? De ce creştinii nu o acceptă?

43 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Pentru ca este scris: Din tarana esti si in tarana te vei intoarce. Asa a lasat Dumnezeu.

| Mădă0611 a răspuns (pentru EmaS):

Pai daca esti ars, nu tot in tarana ajungi? Ajungi mai repede smug

| Thunderstruck a răspuns (pentru EmaS):

Cate erori de logica intr-un singur raspuns...

| EmaS a răspuns (pentru Mădă0611):

Dar dupa ce trupul este incinerat este aruncat in mare sau in alta parte, nu este ingropat.

| EmaS a răspuns (pentru Thunderstruck):

Din punct de vedere crestin nu este nici macar una! Pentru mine acest lucru conteaza.

| Thunderstruck a răspuns (pentru EmaS):

Aici nu te contrazic.Ai dreptate, dar crestinismul deocamdata se contrazice cu realitatea.

Da, ma duce pe mine lumea pana la mare, sau la vreun ocean (stau in inima si sufletul Romaniei tongue). O Sa ma arunce undeva pe un deal din apropiere, sa ma zboare vantul (o sa cer asta in testament) si apoi tot pe pamant ajung, la foarte putin timp in el, cenusa patrunde pamantul mai usor decat un corp. Asa o sa faca si altii.

Răspuns utilizator avertizat
| EmaS a răspuns (pentru Mădă0611):

Dumnezeu va aduna fiecare atom din Tarana de pretutindeni ca sa refaca acelasi corp pe care l-am avut fiecare pentru a se infatisa inaintea scaunului de judecata a lui Dumnezeu.

| Mădă0611 a răspuns (pentru the2k):

Hopaaaa, lume noua tongue
Si pe alta planeta ar fi fain, unde gravitatia e mai mica, plutesti forever.
Oricum, din stele esti, in stele te vei intoarce. Hau biutiful day dreaming

La ce iti trebuie corpul la judecata de apoi, ca n-o sa fii nici femeie, nici barbat, nici tanar, nici batran? Sufletul se judeca, si sufletul e constiinta, care daca e curata, ar trebui sa arate ca un copil, ma rog, ca idee, e abureala ce tocmai am zis.

| Mădă0611 a răspuns (pentru the2k):

Dusmanii "ie" in tufe laughing don't tell anyone

| C0nstantin a răspuns (pentru Mădă0611):

Trebuie sa ne pazim spatele laughing

| Silviuloan a răspuns (pentru EmaS):

E bine si varianta ta, dar eu am auzit ca la Judecata trupurile mortilor vor invia... am auzit bine.

| Mădă0611 a răspuns (pentru Silviuloan):

laughing Unde ai auzit?

| wales a răspuns (pentru Silviuloan):

Nu trupurile vor învia, ci sufletele:

`` Şi am văzut nişte scaune de domnie; şi celor ce au şezut pe ele li s-a dat judecata. Şi am văzut SUFLETELE celor ce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus şi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu, şi ale celor ce nu se închinaseră fiarei şi icoanei ei şi nu primiseră semnul ei pe frunte şi pe mână. Ei au înviat şi au împărăţit cu Hristos o mie de ani. `` Apoc.20:4; rog citeşte până la vers. 15.

| EmaS a răspuns (pentru Silviuloan):

Cu siguranta, insa ma refeream la cei care vor cere sa fie incinerati, ca tot nu vor scapa de judecata viitoare.

| wales a răspuns:

Nu ştiu ce înţelegi tu prin '' Nu este incinerarea mai igienică decât înmormântarea? ''. Uite două exemple, o înmormântare la evrei şi o incinerare la hinduşi: Despre înmormântările la evrei atât îţi spun, sunt diferite de ce vezi la ortodocşi. Evreii nu ating mortul şi nici nu-l pot vedea, în vreme ce la hinduşi mortul este incinerat apoi cenuşa este aruncată în apa fluviului considerat de aceştia sfânt, iar apa respectivă mai în aval este folosită pentru spălat băut gătit etc. Acum tu ce crezi, ce este mai igienic, o înmormântare sau o incinerare?

`` De ce creştinii nu o acceptă? ``

În Anglia creştinii incinerează morţii, pământul pe insulă este destul de scump şi nu toţi îşi permit să-şi îngroape morţii. Englezii nu au aşa multe cimitire cum avem noi.

| relian a răspuns (pentru wales):

Frate destept mai esti.Ai gandit mult pina sa scrii astea? Tu asa sti ca atunci cand arzi ceva raman microbi virusuri bacterii? Pune mana pe o carte ceva si mai lasa bibia.Cind cosi o rana cu un ac sa zic esti nevoit, ce faci cu acel ac? Nu cuma il arzi la o flacara? De ce faci asta? Acum cred ca ai inteles si ce este cu incinerarea si de ce este mai igienic si sanatos. Exemplele tale sint lipsite de cunostinte. Sper sa nu te superi ca am intervenit.Referitor la cimitire ca avem multe asta nu e o lauda.Si nu avem noi mai mult pamant decat au englezii.Eu din cita geogrfie stiu Reatul marii britani te mai mare decat Romania.Dar vorba aia mortii sa o duca bine nu conteaza vii unde stau sau daca au teren.Sa vad eu de acum incolo unde mai face biserica cimtire.Viitorul este incinerarea din motive de giena side spatiu.

| wales a răspuns (pentru relian):

Vezi cum te grăbeşti ca fata mare la măritat?! Google face aşa, nu termini bine o propoziţie şi deja dă cu presupusul. Hai să încheiem repede acest subiect, nu doresc o polemică inutilă. Eu nu ştiu câtă geografie cunoşti şi nici nu mă interesează, însă, tu ai omis voit sau din neştiinţă un lucru important? Pe lângă suprafaţa unei ţări trebuie să iei în calcul şi numărul populaţiei active care se ridică cu tranzit şi emigranţi, undeva la 80 de mil., în plus, regatul unit nu e cu mult mai mare decar ţara noastră. Eu în UK trăiesc şi crede-mă, asta e scuza lor. Aşadar, comparaţia pe care ai făcut-o cu România, nu se justifică şi este incorectă. Pentru cultura ta generală, citesc orice, nu doar Biblia, iar medicina nu e departe de familia mea. Nu degeaba am dat exemplul cu incinerările la hinduşi. Interesează-te înainte să te contrazici copilăreşte, nu te supăra.

Nu se justifica nici comparatia ta.Si se vede cita medicina se afla unde spui.Dar sa o lasam asa cum spui tu.Eu nu ma contrazic ca nu am cu cine.Dca tu spui ca arzind ceva e un lucru rau pentru alti in avalul unui riu mergi asa ca e foarte bine cum spui.Ingroapa mortu linga fintana ta si e ok.Cei mai multi oameni in Romania nu traiesc la bloc si nu au apa curenta ci au fintini.Si unde mai pui ca unele case se afla chiar pe linga cimitire si bla bla apa freatica asa mai departe..Copilarii spui tu, dai doar din gura fara sa spui nimic concret. Emigrantii ilegali as cum sant balamuc si populatia de tranzit nu este ingropata in aia tara.Dar o lasam ca tine. Aaaaaa si apropoo nu sant curios unde traiesti tu.UK si ce? Iara de citit nu se prea vede ca ai citi ceva. Iara exemplul tau dupa cum am spus este zero. Cenusa aia o poti si bea, pur si simplu nu se intimpla absolut nimic.Am impresia ca tu nu siti ce inseamna aia temperatura.Bine pustiule bafta in UK. Ooooo se pare nu prea ii agreezi pe englezi dar vad deja ai si nume de pe la ei pe aici.Ce sa faci si tu na.

`` Cenusa aia o poti si bea, pur si simplu nu se intimpla absolut nimic ``. Poftă bună...

1. Dacă tăceai filozof rămâneai! La foc, procesul de sterilizare este valabil doar în momentul arderii, însă, după aceea, tot ce intră în contact cu aerul, apa, se poate contamina fără nicio problemă. Tu de ce crezi că se sterilizează aerul din sălile de operaţie? Ce este mai igienic pentru tine, o persoană decedată pe care nu o vezi, nu o atingi şi este înmormântat în ziua când moare sau o incinerare PARŢIALĂ la hinduşi?

http://www.youtube.com/watch?v=HMOJXPizC5E&feature=related

2. Tu nu ai fost atent ce am spus eu în primul meu comentariu? Discută despre subiectul pe care l-am ridicat '' înmormântările evreieşti şi incinerările la hinduşi '', iar dacă nu ai habar, nu te băga singurel în seamă, altfel, devii ridicol. Nu degeaba am dat aceste exemple, în funcţie de zonă, nevoile sunt diferite, iar dacă tu nu le vezi şi acuzi doar creştinismul, înseamnă că eşti anticreştin, nicidecum ateu, agnostic sau, sau.

3. Tu discuţi haotic. Hello, trezeşte-te! Subiectul e altul, nu discutăm de urbanizare '' cimitire lângă casă '', căci nu este recomandat să stai nici lângă un crematoriu sau sub cablurile de înaltă tensiune etc.La primar îţi rezolvi problema cu puţul lângă cimitir, nu pe TPU, scuză-mă!

4. Apropo, dacă 1972 reprezintă anul tău de naştere, ţin să te anunţ că sunt ceva mai învârstă puişor şi nu-ţi mai da cu presupusul precum google, ba chiar îi agreez foarte bine.

5. Ţi-am spus că trăiesc în UK, nu să-ţi satisfac ţie o curiozitate, ci am vrut să spun că vorbesc în cunoştinţă de cauză.

`` Iara de citit nu se prea vede ca ai citi ceva ``

6. Că tot pomeneşti atât de citit; priveşte-ţi bârna din ochiul tău, te citez '' cita; arzind etc '', de când nu ai mai deschis o carte? Acela pe care-l numeşti tu '' nume '', de fapt, este un pseudonim, în fine.

7. Ştiai că! Cadavrele care se descompun în pământ fac parte din lanţul trofic ajutând ecosistemul. De exemplu, petrolul pe care îl tot folosim etc.

Mosule numerele alea de la mine nu reprezinta ce vrei tu sa crezi.Deci nu te lua dupa presupuneri.Si sa terminam aici pentru ca vad doar chef de cearta ai, te pot asigura ca am mai multa vacata de cita scoala are familia ta luata la un loc cu tot cu predecesori. Iara sa o lasi mai moale subiectul nu era de gramatica limbi romane si nici de incinerarea la hinusi.Nimeni nu a intrebat cum se incinereaza la cine sau unde si nici de ingroparea la evrei. Pune si mai citeste odata intrebarea si apoi sa comentezi.Era vorba de incinerare asa cum este normal si ce reprezinta nicidecum ce fac unia cum ard sau cum ingroapa, daca respecta aceste proceduri. Vorbesti sa nu adormi, sau ai chef de scandal.Hello trezeste-te asa spui? Probabil te referi la tine.Aia e problema eu discutam efectele celor 2 proceduri pe cand tu bati cimpii ca nu stiu cine nu incinereaza corect sau nu ingroapa corect.Nu stiu in cazul asta cine este pe linga subiect. Daca nu intelegi intrebarea pusa cere sa ti se deseneze.Si te rog nu te mai obosi sa raspunzi ca sint lamurit deja si nu am chef sa blochez pe nimeni pe aici. Daca tu scrii cu i din a si altele e problema ta.Eu scriu asa cum am invatat si cum este corect.Si asta nu este subiectul ce se urmarea sa se discute aici.Si asa pentru tine cenusa nu are nici un microb cum tu crezi.Nici daca ai dori tu sa aiba nu se poate.Ai multe de invatat.Insa se pare esti unu ce crede le stie pe toate, insa vorbesti mai mereu pe linga ce se intreaba sau discuta pe aici.Haotic tu vorbesti despre chestii ce nimeni nu a intrebat.Ai vazut tu ca sa intreat de hindusi si evrei aici? Eu nu am vazut.Ce am comentat eu este legat de intrebare, adica cum este mai igienic si apoi am spus de ce este asa.Nu am raspuns ca nu stiu cine arde partial sau ingroapa, pupa mortii etc.Am comentat strict la incinerare sau ingropare, adica ce cerea intrebarea.Tu direct ai trecut sa dai exempe ca nu stiu cine nu incinereaza corect, dar nu asta se intrebase.Acum tu singur vezi cine discuta pe linga cum spui.In rest sa fii sanatos.

În primul rând, învaţă să te adresezi puştiulică, doar nu te-ai tras cu mine de şireturi.
2. Dacă te-a lăsat memoria, nicio problemă, te ajut eu să-ţi aminteşti! Nu eu am intervenit să comentez la cele scrise de tine, ci tu ai intervenit, folosind expresii de maidan la adresa mea '' Frate destept mai esti.Ai gandit mult pina sa scrii astea? ''. Încă de la început ai folosit un ton cu iz de ceartă! Sau eşti prea plin de tine şi nu mai observi că jigneşti? Tu nu observi că deranjezi? Aşadar, tu ai chef de ceartă şi iţi place să te dai deştept, însă, după cum scrii... se vede la ce nivel de cultură te afli '' Insa se pare esti unu... etc ''.
3. Apropo, 1972 reprezintă un singur număr, nu mai multe, te citez '' Mosule numerele alea de la mine nu reprezinta... ''. Dacă ar fi fost vorba de mai multe numere, trebuia sa le separi cumva folosind semnele de punctuaţie, nu crezi? De ex: '' 1, 9, 7, 2 ''. Pentru cultura ta generală, '' 1972 '' reprezintă un singur număr.
4. Doar needucaţii se exprimă astfel '' te pot asigura ca am mai multa vacata de cita scoala are familia ta luata la un loc cu tot cu predecesori. ''. Te rog frumos să te adresezi cu respect faţă de familia mea. Dacă iţi permiţi să te exprimi astfel, înseamnă că eşti la un nivel sociocultural destul de jos. Probabil că tu ai doar vacanţă şi atât, adică '' unemployable ''.
5. Întrebarea principală se referă la incinerare şi înmormântare în general şi eu despre asta am discutat, altfel, dacă a-i minimaliza această problemă doar la creştini, înseamnă că eşti ostil militând împotriva creştinismului. Mai exact, anticreştin. În fond, este o problemă globală, oamenii mor peste tot, nu doar în satul tău.
6. Prietene, de ce să-mi dai ignor? '' nu am chef sa blochez pe nimeni pe aici ''. Adică, tu mă jigneşti şi tot tu te superi?! Bravo, ce uşor te descotoroseşti de vină. Scuză-mă dar că-ţi amintesc, însă, doar inculţii ar proceda astfel.

Ma baiatule esti praf du-te si scutestema cu timpeniile tale.Si daca vrei sa stii sant mult imi mare decat tine.Nu ma fa sa te injur.Du-te si cauta unu cu care poti discuta, eu nu am chef de timpeniile tale.Si nu am grija de nimic asa si este.Am mai multa scoala decat toata familia ta de la burebista incoace. Vrei sa ne gasim si sa aratam ce scoli avem fiecare unde si cand au fost facute? Eu sant de acord oriunde oricand.Si scriu cum doresc nu e problema ta cum ma exprim eu sau ca nu am scris cifr in loc de numere etc.Mai venise unu sa ma f...ta la cap cu aceleasi cifre ca ce e cu numarul ala si bla bla.Cine esti de vrei tu sa stii? Habar nu am ce este cu numarul ala ok? Lau pus cei de le aici pentru ca nici adresa nu am pus-o eu.Si nu am chef de dat explicatii la toti care si cum li se scoala.Si da am scris la adresa ta pentru ca se intimpla foarte frecvent pe aici lucru asta.Adica unia intreaba ceva si alti raspund altceva.Si asa fac mereu pina cand o sa se sature lumea sa mai bata campii.Tu de esti asa de inteligent de ce nu ai raspuns la intrebarile mele? De ce nimeni de pe sitele asta nu a dat un raspuns corect la ce eu am intrebat? Am intrat aici sa aflu sa ma lamuresc sa fiu lamurit daca am ceva ce nu cunosc.Am pus cateva intrebari dar zero stii aia cei zero.Numai oameni slabi pe aici atat.Ata daca vrei sa stii de ce am comentat la adresa ta.Pentru ca te saturi sa tot vezi oamenii batand campii cand cineva intreaba ceva simplu.Si apoi pe aici de aia santem sa discutam. DAaca nu iti convine sa fii sanatos mergi in alta parte. Daca te simti jignit la fel mergi si reclamama, spune la cei de pe site ca nu stiu sa scriu cum zici ca ma iau de familia ta si etc.Te tine cineva sa o faci? Ia te uite frate am ajuns sa vine unu sa imi spuna ce sa scriu si cum.Stii tu ca sint anticrestin? Si daca as fi sint singurul de pe aici? E interzis cumva sa intri aici daca nu esti crestin? Nu dau doi bani ruginiti pe crestini asa sa stii.Si nu stau in sat stau mai departe decat unde stai tu daca esti curios ca vad ca iti place sa stai la barfe.La barfe staui dar sa raspunzi cuiva corect nu. Duci lumea in eroare.Si de asta mam luat de tine.Ce mai exemplui dadeai tu intrebarii cu exemple de parca durea pe careva de exemplele tale si de evrei tai sau de englezi.Si incult esti tu pentru ca habar nu ai cine sint eu ca sa poti spune asa ceva.Gata ca deja am acordat prea mult timp unuia ca tine si nu se merita.Esti un tip pierdut.Bafta.

| Kattan a răspuns (pentru relian):

Off-topic: Tu incepi cearta si tot tu esti victima?

Hai că deja ai început să te precipiţi '' Nu ma fa sa te injur ''. Doar inadaptaţii social ar recurge la un astfel de gest sau cei care nu ştiu altceva decât să înjure atunci când sunt depăşiţi de situaţie. Dragule, cu tine trebuie să merg prin deducţie şi să aflu ce doreşti să zici, te citez: '' Si daca vrei sa stii sant mult imi mare decat tine ''. Ai vrut să zici că eşti mult mai mare? Şi dacă da, cum ai ajuns la această concluzie? Sau altfel spus; şi cât de mare eşti puştiulică? Oricum, mă îndoiesc de acest lucru. După poza de profil, nu eşti mai mare la nimic. Nici la vârstă, nici la greutate şi restul, te las pe tine să dezvolţi. Şi se scrie sunt, nu '' sant '' aşa cu ai scris tu. Nu se scrie '' scutestema '', ci '' scuteşte-mă ''. Mai departe '' Du-te si cauta unu cu care poti discuta ''. Dar cu tine nu se poate discuta să înţeleg? Of, of, cine a mai inventat şi ortografia astasad Poate ai vrut să zici '' pe unul ''. Este un pronume nehotărât '' unul, unele etc, iar unu reprezintă un număr constând dintr-o unitate '', ştii tu, numere alea? Ce mai avem noi aici; '' burebista ''. Cu literă mare te rog '' Burebista ''. De fapt, tot comentariul tău e jale mare, mai bine mă opresc aici. În aceste condiţii, tu ai pretenţia să te numeşti cel mai deştept om?! Să ştii că eşti comic. Te citez:

`` Vrei sa ne gasim si sa aratam ce scoli avem fiecare unde si cand au fost facute?; Am intrat aici sa aflu sa ma lamuresc sa fiu lamurit daca am ceva ce nu cunosc.Am pus cateva intrebari dar zero stii aia cei zero.Numai oameni slabi pe aici atat.Ata daca vrei sa stii de ce am comentat la adresa ta etc ``

Eşti incorigibil, believe me! Şi copiii de şcoală primară ştiu când să se oprească să nu devină ridicoli. Cum vine asta, te citez:

`` Am intrat aici sa aflu sa ma lamuresc sa fiu lamurit... ``

Hotărăşte-te odată ce doreşti, să afli, să te lămureşti sau să fi lămurit? Puişor, tu cu mare greutate legi două, trei silabe, aproape că eşti semianalfabet şi vorbeşti de diplome?! Sărăcuţul de tine, trebuie să fi tare introvertit sau ai fost traumatizat psihic când erai mic? Aşadar, nu te lăuda cu ce nu ai sau este de natură patologică problema asta la tine?! Acum hai să-ţi explic, de fapt, cum sună întrebarea interlocutorului nostru:

`` Nu este incinerarea mai igienică decât înmormântarea? De ce creştinii nu o acceptă? ``

Această întrebare conţine, de fapt, două întrebări. Avem două semne de punctuaţie, corect până aici? OK! Prima întrebare sună aşa: '' Nu este incinerarea mai igienică decât înmormântarea? ''. Din acest text, nu reiese nicăieri că se referă doar la creştini sau doar la români, ci este o întrebare generică care acoperă inclusiv cele două exemple pe care le-am dat eu. A două întrebare '' De ce creştinii nu o acceptă? '', este adresată direct creştinilor, dar ATENŢIE! Este vorba de creştinii din toată lumea, nu te rezuma doar la satul tău. Dacă treceai pe la şcoală atunci când trebuia ai fi învăţat aceste lucruri, însă acum, te contrazici din neştiinţă şi crezi că tot ce gândeşti tu este universal valabil. Nici cei mai mari învăţaţi nu au avut astfel de pretenţii, doar parveniţii.

Nu înţeleg ce întrebare mi-ai adresat tu mie şi nu ţi-am răspuns? Doar nu ai pretenţia să răspund la toate întrebările lipsite de sens?

Aşa drăguţă, nu doresc să scot nimic în evidenţă şi într-adevăr, a fi înţelept, nu înseamnă a fi deştept, dar nu e cazul tău.

Să nu uit! Doreşti să te întâlneşti cu mine să înţeleg? Ok, după cum te-ai exprimat, te citez '' Vrei sa ne gasim si sa aratam ce scoli avem fiecare unde si cand au fost facute? Eu sant de acord oriunde oricand '', ai fi de acord să ne întâlnim în Wales?

| Vladuthz a răspuns:

Sincer este mai bine sa fii ingropat direct in pamant (fara sicrie si alte din astea), deoarece pamantul are nevoie de resursele tale.

| danay72 a răspuns:

Biblia nu spune concret ce trebuie sa se faca cu trupul celor decedati. Oricum ei sunt in memoria lui Dumnezeu si la momentul stabilit de El, ii poate invia.Ioan5:28,29; Eclesiastul9:5,6,10

| relian a răspuns:

Cine a spus ca nu o accepta? Poate unia nu accepta insa sint crestini care fac chestia asta.Referitor daca este mai igienica DA asa este.Chiar de biserica nu o accepta pentru ca biserica este cea care nu accepta credinciosii fac asta pentru ca nu ii obliga nimeni sa ingroape pe cei decedati. Apoi viitorul este al incinerarii motivul principal o sa fie terenul.Deci ca biserica o sa vrea sau nu tot acolo o sa ajungem.

| martzian a răspuns:

"De ce creştinii nu o acceptă?" - Nu toti. Nu gasim nici o prevedere specifica cu privire la interzicerea acestui lucru in Biblie. Problema e ca unii crestini confunda propriile convingeri cu principiile biblice. Dar nu trebuie sa generalizam, nu e cazul...

| Miauti a răspuns:

Pai e un raspuns simplu... de cui ii este frica omului? De uitare... de ce crezi ca exista si fac monumente, bibliografi, statui si alte porcari? Ca sa nu fie uitati.

De aceea crestinismul nu va accepta arderea niciodata. Unii cred ca o sa vina extrateresti si o sa fie clonati si readusi la viata.

| aumih16 a răspuns:

De asa ceva ar trebui sa beneficieze numai vedetele! parerea mea! un om cu scaun la cap! eu zic spun ca nu! eu cunosc vedete care au beneficiat de incinerare! adica freddie mercury john scatman doua exemple din afara dar mai sunt si de la noi sunt sergiu nicolaescu de exemplu!

| MaTrIx8378 a răspuns:

Din tarana esti si in tarana te vei intoarce. Asa a lasat Dumnezeu.

| mimi2000mimi a răspuns:

Fiindca daca omul din pamant vine, in pamant se intoarce

| vampyremisa a răspuns:

In ochii mei este. Un corp mort poate si va inbolnavi oamenii. Este un sat in Norvegia atat de rece incat e interzis sa mori. Corpurile din cimitir inca mai poarta Influentza. Nu stiu de crestini, nu comentez dar eu personal cred ca este mai igienic.