Pai nu am ceva cu tine, doar te intreb. Eu stiam ca atunci cand te adresezi cuiva, in primul rand trebuie sa il vezi, sa-l simti sau sa-l auzi, ca sa stii ca e acolo, si ca nu vorbesti singur. In cazul rugaciunii, avem doar un om care face monolog, pentru ca presupusul partener de discutie nu da niciun semn. Cel putin mie asa mi se pare.
De ce nu mananci fara sa te duci la restaurant? sa asculti muzica fara sa mergi la concert,sa iei o m...e fara sa mergi la centura,sa faci orice fara sa mergi unde TREBUIE sa mergi? sa te faci bine fara sa mergi la spital,sa faci baie in bazin unde daca esti cuminte,poate-ti vor pune si apa a doua zi? presupunand ca nu ai conditiile necesare pentru indeplinirea tuturor celor necesare? ca de pupat si lins sa ma ierti, da pupat-ai vreo fata despre care nu pre stii ce a mai facut cu gura? ca doar si tu visezi si ai fantezii legate de practici pe care nu le vei face cu viitoarea sotie,. care bineinteles ca va fi o fata? s daca Doamne fereste tu practici oralu normal si ma ai musafir, cred ca n-o sa-mi dai un pahar individual, sau imi spui sa-mi aduc deacasa? bai legionare? hai sa-ti spun ce spunea unul ca tine, dar care punea botul la prostiile fetelor; nenica? esti mai curat pe scula decat pe maini.ca aia sta curata in chiloti, si cu mainile umbli peste tot, fara sa te speli neaparat de fiecare data.MA? eu nu am verificat spusele lui, da sincer prefer sa pup icoane, si sa ling lingurita aia de argint care prin ionii de argint omoara tot ce e microb.bacil ori bacterie, decat sa pun botul la prostii.pricepi? si apoi eu sant crestin ortodox.tu ce esti? daca icoane nu pupi, de lins? ce lingi?
Ma blegi mai santeti, uitand ca preotii sant doctori de suflete dar si de trupuri, si ca podoabele si ustensilele popilor sant din aur ori din argint nu fiindca le plac lor bogatiile, ci fiindca asigura o siguranta medicala.
Am discutat pe baza acestui lucru cu un preot crestin si mi-a bagat-o p'aia "nu au microbi, nu patesti nimic. Eu ma impartasesc ultimul si sunt sanatos". Sigur, asta sau nu ai mai facut o analiza de mult. Sau daca iese ceva naspa nu e de la icoane, stim povestea.
La faza cu rugatul acasa, din cate am inteles eu, Dumnezeun e pretentios si vea sa te duci in casa lui adica la biserica. Atat ca e cam bulangiu, te cheama la el acasa, dar nu-l gasesti niciodata acolo. Daca nu te rogi in Catedrala Mantuirii Neamului, in care s-au bagat 80 de milioane de euro, tot degeaba.
Stii ce e mai rau? Cand pupi cioalenele pardon moastele sfinte si afli ca de fapt erau de la animale ce faci nu iti vine sa o iei razna cand stii ca aproape ti-ai luat limba in gura cu ramasitele unui caine? A aratat si la tv cazu astaCa adevaratele ciolane au fost furate
Nimeni nu se închina la heruvimi. Spre deosebire icoanelor căreia vă închinați. Parcă ați fi de fapt niște păgâni.
Este un lucru esenţial faptul că Sf. Cruci sau icoanelor li se acordă doar "CINSTIRE" şi nu "închinare" (nu divinizare)! Icoanele sunt doar obiecte de cult.
Evreii nu se "temeau" de sutele de feluri de obiecte de cult adoptate la cererea lui Dumnezeu...
Deşi cinstirea sfinţilor sau a obiectelor de cult mai este numită uneori "închinare", aceasta nu e decât o confuzie cauzată lingvistic de polisemia termenului. Confuzie explicată probabil prin faptul că acest termen provine din latinescul lat."inclinare" – înclinare.
Ori, ştim foarte bine că NE ÎNCLINĂM în sute de moduri diferite, spre a arăta în general politeţea sau respectul, dar nu în toate aceste sute de cazuri divinizăm pe cei din faţa noastră. Astfel, nu ne divinizăm nici părinţii, nici bunicii, nici profesorii, etc…
"Fecioară Maria" ascultă rugăciunea mea mijlocește între mine și Dumnezeu. E doar cinstire, nu. E clar o formă de închinare. Una e să cinstești adică să respecți obiectul, eu personal nu sunt împotriva formelor de artă bisericească și alta e să te închini fie că nu-i consideri zei sau nu fie că o faci la un președinte național tot e idolatrie.
"@GulubuntzBudulush ascultă rugămintea mea si mijlocește între mine și x- ulescu. Am nevoie de o favoare..." - Este acesta un act de divinizare al meu catre tine? NU. Cand cat de incuiat la minte sa fii ca sa confunzi lucrurile? Eu ma pot ruga pentru tine (Scriptura ne cere) si tot la fel sfintii pot sa faca acest lucru (al caror suflet exista si se bucura in Scriptura de apelativul "casnici ai lui Dumnezeu", "prieteni ai lui Dumnezeu") - adica nimic mai mult decat SA SE ROAGE LUI DUMNEZEU. A te ruga lui Dumnezeu nu este blasfemie omule...