Dragul meu, nu conteaza, tu trebuie sa ai credinta in Dumnezeu si o relatie personala cu El prin rugaciune si citirea Cuvantului.Fa binele si atunci cand Domnul Isus va veni la judecata nu te va intreba din ce confesiune ai facut parte ci va spune:,, Când va veni Fiul omului în slava Sa cu toţi sfinţii îngeri, va şedea pe scaunul de domnie al slavei Sale.
32 Toate neamurile vor fi adunate înaintea Lui. El îi va despărţi pe unii de alţii cum desparte păstorul oile de capre;
Rom 14.10; 2Cor 5.10; Apoc 20.12; Ezec 20.38; Ezec 34.17-20; Mat 13.49;
33 şi va pune oile la dreapta, iar caprele la stânga Lui.
34 Atunci Împăratul va zice celor de la dreapta Lui: „Veniţi binecuvântaţii Tatălui Meu de moşteniţi Împărăţia care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii.
35 Căci am fost flămând, şi Mi-aţi dat de mâncat; Mi-a fost sete, şi Mi-aţi dat de băut; am fost străin, şi M-aţi primit;
Isa 58.7; Ezec 18.7; Iac 1.27; Evr 13.2;
36 am fost gol, şi M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav, şi aţi venit să Mă vedeţi; am fost în temniţă, şi aţi venit pe la Mine."
37 Atunci cei neprihăniţi Îi vor răspunde: „Doamne, când Te-am văzut noi flămând şi Ţi-am dat să mănânci? Sau fiindu-Ţi sete şi Ţi-am dat de ai băut?
38 Când Te-am văzut noi străin şi Te-am primit? Sau gol şi Te-am îmbrăcat?
39 Când Te-am văzut noi bolnav sau în temniţă şi am venit pe la Tine?"
40 Drept răspuns, Împăratul le va zice: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut."
Sunt de acord, asa este criteriul dupa care v-om fi judecati este acesta pe care l-ai prezentat, si mai sunt si altele, in orice caz nu vom fi intrebati din ce religie am facut parte, dar uite : Fiule Timotei, luptă-te ca un bun ostaş al lui Iisus Hristos, că cine nu se luptă după lege, nu se încununează (2 Timotei 2, 5), acest verset pentru mine imi spune ca totusi trebuie sa fim atenti in legatura cu Biserica pe care ascultam.
Ioan I v 48-49
"Că a căutat spre smerenia roabei Sale. Că, iată, de acum mă vor ferici toate neamurile.
49. Că mi-a făcut mie MĂRIRE Cel Puternic şi sfânt este numele Lui."
Pentru ortodocşi e destul de clar, "creştinii" care o batjocoresc sau încearcă să-i pună în cârcă, fii vitregi, prin interpretări scoase din contextul istoric al filiaţiei, pentru a-i nega sfinţenia şi cucernicia, încalcă învăţătura dreaptă şi vor da socoteală la judecată.
Asa este, se leaga de multe argumente, dar raspunsul la fii vitregi este chiar acesta : Deci Iisus, văzând pe mama Sa şi pe ucenicul pe care Îl iubea stând alături, a zis mamei Sale: Femeie, iată fiul tău! Apoi a zis ucenicului: Iată mama ta! Şi din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine. Daca mai avea Iisus frati nu era normal ca sa o dea in grija lor?, sunt lucruri carora nici nu le dau atentie, chiar ma mira asemenea afirmatii.
220V are foarte mare dreptate aici, am aceeasi parere! Daca totusi Dumnezeu e doar unul nu mai multi de ce sunt 400 000 de religii in lume? asta ar insemna ca sunt 400 000 de Dumnezei? Eu nu ma gasesc in niciuna dintre aceste religii, parerea mea este ca daca ai credinta il ai pe Dumnezeu!
Evreii nu cred decat in Dumnezeu nu si in Iisus.
Au doar vechiul testament. Apostolii au fost evrei si au crezut ca Dumnezeu are un Fiu.Religia Iudaica nu poate trece de convingeile ei.Ei inca il asteapta pe Mesia.Crestini a fost apostolii, crestini suntem si noi.