N-am inteles de ce generalizezi. De parca fiecare se agata de gatul vreunui defunct pentru a-l baga inapoi. Cat despre neaccpetarea transmigrarii aleia, care ma indoiesc ca exista... oh well, pana si babele nu si-ar dori semenii inapoi, majoritatea plang pentru ce a fost si pentru ca si-ar dori sa fie ca inainte, adica viu, nu inviat.
Http://www.almeea.com/metempsihoza-sau-transmigratia-sufletului/
http://ro.wikipedia.org/wiki/Zalmoxis
http://ro.wikipedia.org/wiki/Re%C3%AEncarnare
să citești cartea asta :
http://www.scribd.com/......on-Savescu
Merită citită!
Îți recomand să citești Istoria credințelor și ideilor religioase carte în trei volume de Mircea Eliade și "Filozofia esoterica a Indiei " Autor: CHATTERJI C. J. (Format: 13 x 20 cm Numar de pagini: 144), Originile Creștinismului, Eseuri Critice de George Ory, Editura Științifică și Enciclopedică 1981.
Cărți despre daoism (taoism ), islamism, mozaism, despre cultul bahai, despre creștinism, etc + ce găsești pe Internet despre religii și filozofii teiste și ateiste.
Nu am citit „Tratat de istoria religiilor", „De la Zalmoxis la Gengis Khan", „Sacrul si profanul", cărți despre Yoga scrise de Mircea Eliade dar dacă le găsești poți să le citești și pe alea.
Au fost traduse în românește, forte multe cărți despre diverse religii de la Biblia Hazlia- care parodiază Biblia, dar râzi dacă o citești -, despre miturile Greciei Antice, despre religia vechilor Egipteni, despre islam, Bhagavad Gita, Coranul, Tao Te Ching, (Dao De Jing, or Daodejing), etc.
Este bine să citești despre toate credințele și despre toate religiile, dar ca să înțelegi religie trebuie să cunoști foarte multă matematică și foarte multă fizică, minimal cea ce se predă la o Politehnică la cursurile de matematică și de fizică.
Si pentru ca il vor viu, babele cum zici tu care au si ele sufletul de copil vulnerabil, isi inchipuie ca sufletul iese in afara materiei, de s-au apucat unii sa cantareasca mortii? Indoiala e indoiala, nu am ce sa-ti fac. Pot doar sa-ti amintesc: cine iese in afara naturii nu se mai intoarce vreodata. Asta poate fi aplicata si celor grav bolnavi psihic. E un alt gen de moarte, tot o pierdere a legaturii cu propria organizare a materiei, dar altfel.
Religia creștină zice că după moarte sufletul se duce în rai sau în iad, la catolici este și purgatoriu.
Reformulează întrebările ca să pricep și eu ce vrei.
Ai scris mult dar nu se înțelege cam nimic.
Transmigrarea duce sufletul in alt destin, de la zero, de la nestiinta iar, era ipoteza. Bineinteles ca putem spune ca in rai, in infern sau in stand-by. Ca tot te-am prins spune-mi si mie cum vezi cele trei variante ca viziune asupra unui destin.
Ar fi corect sa urmeze trei variante, sau e vorba nu de judecata cuiva, a speciei de exemplu ci de formarea sufletului intr-un anumit mod?
Voi reformula intrebarea dupa ce dezbateti voi tulburarea produsa in mine si altii.
A păcătui înseamnă de fapt, a face rău cu gândul sau cu fapta, voluntar sau involuntar, asupra a ce are suflet.
Chestia drăguță este că și ne viul are suflet.
Dacă acceptăm că și ne viul are suflet, aspectele legate de ecologie și de valorificarea energiilor neconvenționale capătă niște valențe filozofico- religioase teribil de interesante, în acest context.
Și evident o altă justificare și ar necesita o altă abordare la nivelul acțiunilor și non acțiunilor umane.
Ideea este că trebuie să demonstrăm / să probăm iubire pentru tot ce are suflet.
Caută să nu păcătuiești în general.
Că păcatele nu au iertare.
Sunt și religii mincinoase care vorbesc despre iertarea păcatelor.
Păcatele, parțial pot fi contrabalansate ( dar numai parțial ) cu fapte suplimentar voluntar bune.
Dacă păcătuiești cât mai puțin, asta devine ceva bun!
Dar ai și datoria / obligația creației, dar despre asta o să îți vorbesc cu altă ocazie.
În funcție de cât este de încărcat sufletul cu păcate este și predestinarea ulterioară.
Privind transmigrația sufletelor sunt 2 teorii, că se duce și în suflet de animal sau că sufletele oamenilor se duc numai în oameni.
În urma unui conciliu egumenic, o adunătură de popi, au decretat la insistențele unui împărat de atunci, că în creștinism nu se acceptă idea de reîncarnare.
Puteau să și decreteze la fel de bine, și că nu există Soare, Lună sau stele, dar era prea evidentă prostia!
Este de înțeles de ce au negat teoria reîncarnării, că așa puteau să zică fac tâmpenii acum și le mai dreg în viețile ulterioare!
La ora asta nu îți pot preciza cu certitudine dacă există sau nu reîncarnare, că uiți // nu mai ai acces la ce ai făcut în viețile anterioare, // la informațiile din viețile anterioare, dar bănuiesc că există ceva gen reîncarnare.
Când aveam vreo 9-10 ani un om m-a întrebat cum mă cheamă și mi-a povestit că eram mic, având circa un an, sau mai puțin și că un bărbat m-a pus pe o statuie cu un leu. Că eu m-am mișcat și am căzut și am început să plâng. Ca să mă potolească bărbatul a spus că :
" îi dăm na-na " și a și a lovit cu palma statuia.
Că eu m-am uitat la el în sus și i-am spus :
„ Bă potule_ata _tatuie "
Că după asta a comentat cu alții că ce copil inteligent eram eu și a aflat a cui sunt și cum mă cheamă.
Un copil mai mic de un an, în mod firesc, nu știe ce este aia o statuie, iar eu am vorbit ca un adult altui adult, cu excepția că nu puteam vorbii ca un adult și să îi zic:
" Băi prostule (nu vezi că ) asta (este o ) statuie."
Neputând pronunța toate literele și neștiind la vârsta aia gramatică i-am spus numai :
„ Bă potule_ata _tatuie "
La trei ani și câteva luni mințeam, că am 4 ani, dar nu puteam să pronunț litera r și ziceam „ patu ", iar tata rădea de mine, că zic „ patu" și îmi zicea „că îmi este somn și vreau să dorm" și eu mă supăram că râde de mine, iar asta țin minte.
Dacă introduc în textul povestit de acel om, literele s și r, textul :
„ Bă potule_ata_tatuie " se transformă în: „ Bă prostule_asta _statuie ", și textul devine ceva mai clar.
Eu nu cred ca sufletul omului poate sa se opreasca in alta specie, deoarece nu are deprinderile potrivie acelui set de informatii. Iar la celelalte specii nici nu exista termenul de pacat, deci sufletul lor e o alta simtire. Mi-ai scris foarte mult si trebuie sa citesc cu atentie. Multumesc!
Poate au refuzat teoria reincarnarii pentru ca nu e totuna cu teoria transmigratiei sufletesti, in care individul aparut nu mai e acelasi, e un tipar sufletesc, dar genetica e alta, frecventa femininului sau masculinului e alta, nici eu nu m-am edificat prea bine cum arata ipoteza.
N-ai inteles. Ma refer la faptul ca oamenii nu isi vor mortii inapoi, vor ca ei sa nu fi murit vreodata. Cat despre intrarea si iesirea dupa bunul plac din corpul unui om, este foarte posibila, daca crezi in transmigrare. (daca)
Nu cred in iesirea si intrarea in corp, nu cred intr-o miscare exterioara corpului omenesc, ci o transferare pe dedesubt, inca nu m-am lamurit cum, ceva ca la calculatoare, nu stiu, mi-e greu sa gandesc abstract, fara vizual.
Eu cred ca daca exista transmigrare=reincarnare, atunci exista si deplasari dintr-un corp in altul.
In muzica e acel fenomen vazut vizual ca doua maini intinse preiau ce alte doua maini intinse ofera si cu mare sfintenie tot mai departe. Imi place Requiem Mozart. in asa sfintenie si iubire vad si transmigratia, cu toate ca nu stiu daca sa generalizez ori ba.
Oh well, daca un suflet poate sa intre intr-unul nou nascut (viu), inseamna ca poate sa si iasa din el (tot viu), are logica si estetica (daca). Multi preoti sustineau ca pot iesi din corpurile lor, iar majoritatea persoanelor care vorbesc despre reincarnare sustin ca sufletul e format din doua parti, una mare (constiinta, personalitatea, sentimentele) si una mica (reziduala). Evident, calatoriile spirituale presupun numai ruperea sufletului 'mare' fata de corp, o rupere totala ar cauza moartea. Dar majoritatea teoriilor in gen sunt putrede, de asta nu cred o iota din transmigrare/calatorii spirituale. Oricum ar fi, ele tot intra in acelasi camp lexical.
Repet ca pentru mine transmigratia e un proces al inconstientelor, partea pura, prea adanca sa o cunoastem, si nu e totuna cu reincarnarea. Cred ca sufletul in posesia informatiilor din adn poate canta si pentru infernul din timpul individului si post, daca analizam inconstientul, subconstientul, etc.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=G-kJVmEWWV8#t=6s
Am uitat de ce eram tulburata deocamdata. Uite ce superba muzica:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=k1-TrAvp_xs#t=0s
.
Si eu pot sa vad o groaza de lucruri, dar nu calatoresc nicaieri, fereastra mea e spirala adn-ului, pe o parte marele univers, pe partea cealalta tot el, pentru fiecare existand ceva concret si nimic in functie de gradul de evolutie. Unele ferestre sunt "goale" si pe o parte e o bezna de-ti scoti ochii cu degetele, in ghilimele. Mi-ai transmis un oarecare umor, dar putin ironic, putin sever, o bascalie controlata si...ma rog nu mai desfac firul alchimic in patru.
Atunci am crezut că omul acela m-a mințit pornind de la ideea că nu eram eu cu nimic superior altor copii!
Fiind student m-am uitat pe diverse poze și am văzut o poză cu mine model „ mogăldeață" de circa 10 -14 luni călare pe o statuie cu un leu!
Deci m-am gândit că poate individul nu m-a mințit.
Ca adult mi-am amintit de treaba asta și ar putea să fie și explicația că în primii ani de viață copilul ca sistem de protecție mai are acces la informații din existențele anterioare. Dacă este așa
atunci există reîncarnare și negând reincarnarea religia creștină se poziționează încă o dată drept o religie mincinoasă.
Primul lucru pentru care putem afirma despre creștinism că este o religie a minciunii pleacă de la așa zisul păcat adamic.
Am scris cuiva un material în care explic despre falsitatea păcatului adamic și voi căuta și îl voi copia și pentru tine.
Mi-am dat seama, si tu la fel. Numai ca imi vine greu sa imi expun bascalia intr-un mod atat de direct. Cat despre muzica, da, foarte frumos, numai ca mereu am preferat Beethoven.
Esti inteligent, trebuie doar sa nu iti pui ochelari de cal, sau sa aplici o schema generala la orice, sau...sunt multe capcane sufletesti in dezvoltarea inteligentei native, adica cea faurita in eprubeta "uter" unde e liniste si pace si nu te poate influenta altcineva. Ca sa vezi diferenta intre transmigratie si reincarnare trebuie sa-ti dau macar un mic indiciu, ceea ce mi-e greu deoarece instinctiv am dispretuit, atat cat pot sa dispretuiesc eu nu prea tare, limitarea si incapatanare si credinta unora ca sunt buricul pamantului si li-se cuvine tot si "visul" cum le-ar placea sa fie sau au fost convinsi sa vrea. Ceva imi place la ei, dar drumurile se despart de la inceput dupa sentimentul continuitatii.
Dumnezeul Creator i-a hărăzit pe toți oamenii cu harul creației indiferent dacă cred în vreo religie sau alta sau dacă sunt atei.
Pentru mai multe citește acest material :
" _____________( Păcatul Non Creației. ) _______________
Sunt și alte tipuri de păcate, despre care preotul nu îți va vorbii . Mă refer la păcatul non creației, care în spate are alte serii întregi de forme de păcătuire.
Nu este nici momentul și nici locul să abordez probleme serioase privind păcatul non creației.
Păcatul Non Creației cunoscut de foarte mulți, ar cam , lăsa muritori de foame, 90% din prelații, de pe planeta asta, care predică religii (incomplete), unde nici nu se vorbește explicit, despre păcatul non creației.
Și religia trebuie înțeleasă ca ceva, care trebuie perfecționat și îmbunătățit mereu.
Toți oamenii independent de religia în care cred, au fost hărăziți de Creator cu harul creației.
Evident că nu de idiot ce, este Creatorul i-a hărăzit, pe oameni cu harul Creației.
Ci pentru că oamenii trebuie să creeze , fiecare după puterile și capacitățile sale.
Extinzând raționamentul cu Creatorul ne idiot, putem pune problema obligației oamenilor de a crea și chiar despre păcatul non creației.
Pentru că fiecare om are datoria și obligația creației.
Ca după puterile sale să pună cărămiduțele lui la edificiul abstract de cunoaștere, progres și prosperitate al omenirii.
Ai obligația / datoria creație, ai obligația ( încă nescrisă în cărțile religioase, ale religiilor incomplete ,) de a așeza cărămiduțele tale, după puterile tale individuale , la maiestosul edificiu abstract, dar necesar, cel de prosperitate și progres al Umanității.
Dacă careva ți-ar fi predicat din evanghelia creației , ( care nu apare ca evanghelie explicită în nici o religie incompletă ), ai fi înțeles că ai obligația creației .
Deci ai datoria să trăiești, să înveți permanent și pe parcursul vieții tale să pui și tu, după puterile tale, cărămiduțele tale, la edificiul abstract de progres și de prosperitate al Omenirii.
Că nu de cretin ce este, Creatorul , te-a hărăzit și pe tine, cu harul creației, așa cum a hărăzit, pe toți oamenii indiferent că sunt creștini, necreștini, sau atei cu harul creației, cu capacitatea de a crea .
Nu ai știut, că ai obligația / datoria creației, dar acum știi. !
Ăsta este rostu vieții tale, să creezi pentru a așeza și tu cărămiduțele tale, după puterile și după capacitatea ta , la impozantul edificiu de cunoaștere, creație, progres și prosperitate al Umanității.
Asta este calea cea adevărată, ăsta este drumul de urmat, în rest nu sunt decât vorbe.
Te-am ajutat, prin ceia că ți-am indicat drumul pe care TU trebuie să mergi, ți-am indicat și motivația de a trăii.
Păcatul non creației este un păcat grav.
Caută să nu păcătuiești, prin non creație.
Sunt evident și multe alte păcate, despre care se mai vorbește în / prin diverse religii.
A păcătui înseamnă de fapt, a face rău cu gândul sau cu fapta, voluntar sau involuntar, asupra a ce are suflet .
Chestia drăguță este că și ne viul are suflet.
Dacă acceptăm că și ne viul are suflet, aspectele legate de ecologie și de valorificarea energiilor neconvenționale capătă niște valențe filozofico- religioase teribil de interesante, în acest context .
Și evident o altă justificare și ar necesita o altă abordare la nivelul acțiunilor și non acțiunilor umane .
Ideea este că trebuie să demonstrăm / să probăm iubire pentru tot ce are suflet.
Caută să nu păcătuiești în general.
Că păcatele nu au iertare .
Sunt și religii mincinoase care vorbesc despre iertarea păcatelor.
( Nu există burete pentru șters /spălat păcatele/radieră pentru șters păcatele, iar dacă vrei să cumperi „ indulgențe" ,, este ca și cum ai arunca banii la gunoi".
Păcatele pot fi contrabalansate parțial, cu fapte și gânduri „ suplimentar voluntar bune" . )
Iar păcatele tale vor atârna ca niște pietre de moară în toate planurile existențiale prin care va trece sufletul și spiritul tău.
Tot păcatele tale vor implica / vor genera o predestinare mizerabilă, în toate existențele tale ulterioare, cu trup material .
Păcatul non creației, este o formă particulară de păcătuire, specifică numai ființelor, care au fost hărăzite / dăruite/ cadorisite de Creator cu capacitatea de a crea .
Nu am spus că trebuie să faci neapărat, statui ca Michelangelo, picturi ca Rafael sau ca Leonardo sau lucruri de astea, cu totul ieșite din comun.
Am spus numai de cărămiduțele tale, după puterile și capacitățile tale.
Dacă vei lucra într-un domeniu tehnic sau științific și vei face o descoperire epocală cu atât mai bine.
După ce vei face asta, vei putea spune spune astea sunt cărămiduțele, puse de mine , și vei avea o mulțumire a ceva bine făcut.
Dumnezeu vine de la latinescul Dominus Deus /
/ Șeful/stăpânul zeilor.
Am voie să îi spun, despre o Divinitate de Ordin Suprem al Întregului Univers ?
Aceasta în condițiile în care am definit, ca fiind Univers suma a tot cea ce există.
În aceste condiții cea ce alții denumesc Universuri capătă denumirea de porțiuni , zone de Univers.
Sub aspect terminologic nu mai putem să mai vorbim de universuri paralele ci vorbim de zone de univers în care au loc fenomene similare .
Nu mai vorbim de expansiunea universului ci de modificări de poziție relativă a unor ansambluri de corpuri , în cadrul aceluiași univers etc . ////
Cred că a apus epoca filozofiilor religioase statice, declarate mincinos, că sunt de sorginte divinică , în favoarea filozofiilor religioase dinamice, permanent perfectibile, în funcție de gradul de cunoaștere al Umanității.
///// Ideea este să nu păcătuiești la modul general și să nu păcătuiești în particular cu Păcatul Non Creație, că în măreția sa Creatorul, în speță Divinitatea de Ordin Suprem A Universului, i-a hărăzit pe toți oamenii , independent de apartenența la o religie sau alta, sau non apartenenta la o religie sau alta,
( că și ateism-ele sunt tot ca niște religii dar cu panteon divinic vid și simultan cu panteon malefic vid )
cu cu harul creației.
Și nu a făcut-o de prost ce este!
/ Îți recomand să citești Istoria credințelor și ideilor religioase carte în trei volume de Mircea Eliade și "Filozofia esoterica a Indiei " Autor: CHATTERJI C. J. (Format: 13 x 20 cm număr de pagini: 144 )
Poate misiunea ta, sau rolul tău pe acest Pământ , ar putea fi să pui și tu cărămiduțele tale la imensul edificiu imaterial, de prosperitate, progres și cunoaștere al Umanității !
Ce a ce ți-am spus eu : să creezi, să nu păcătuiești și să dovedești iubire sunt corecte și în situația limită de panteon divinic vid & simultan de panteon malefic vid.
Deci chiar dacă nu există nici un fel de Dumnezeu, astea rămân valabile oricum."
Nu este un material foarte bine elaborat, dar nici nu este foarte prost scris.
A vorbii de păcatul " de a vrea să cunoști" este ceva împotriva voinței reale a Creatorului !
Asta este o minciună tipică castei parazitare a prelaților, care îi voiau pe oameni proști și necunoscători spre a îi putea parazita cât mai eficient .
Vezi sa nu te faci prea abstract. Cuvintele nu au nici un sens fara simtire asa ca traieste clipa. Si nu uita ca sunt idei adevarate sau nu mereu corespunde cu ceva viu care pare a reactiona la impulsuri in aceiasi idee. E si asta o ipoteza. Sunt multe, dar in timp ce gandesti incearca sa-ti simti interlocutorul si invata ce se intampla atunci, de ce cum. Fie ca interlocutorul e in fata ta fie ca nu e, antreneaza-ti constientul in perceptie. asta e important, caci vezi tu ce simtim e alegerea, ideile pot fi si false si adevarate.