anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Nu poti afirma ca nu exista dumnezeu, poti afrma ca nu exista dovezi care sai dovedeasca existenta materiala, am dat pe internet de cea ce numesc eu adevaratul ateism care de fapt se numeste agnosticism inainte de a adauga vreau sa va explic cateva ceva

Deiștii și ateii afirmă fie că există, fie că nu există Dumnezeu. Agnosticii declară însă că nimeni nu poate ști dacă Dumnezeu există sau nu.
pentru a afirma ca exista un lucru trebuie sai dovedesti existenta pentru ai dovedi inexzistenta care este imposibil de dovedit nu poti afirma ca nu exista dar exista un lucru care poate rezolva totul Agnosticismul se baseaza pe dovezi si stinta sunt multi care sunt la mijloc si Agnosticismu este cea ce cauta ei, crestini cand faceti propaganda crestina nu uitati de agnostici
cine e agnostic sau interesat sa-mi dea mesaj Agnosticismul este concepția filozofică potrivit căreia adevărul anumitor afirmații, mai ales afirmații teologice privind existența unui Dumnezeu sau a unor zei, este fie necunoscut, fie imposibil de aflat.
Termenul agnostic a fost creat de Thomas Henry Huxley în 1869 și este folosit și pentru descrierea celor neconvinși de existența zeităților sau altor aspecte religioase. Cuvântul agnostic provine din greacă, compus din particula a (fără) și gnosis (cunoaștere). Agnosticismul nu trebuie confundat cu poziția opusă, gnosticismul.
Agnosticii pot afirma fie că nu este posibil să existe cunoaștere spirituală, fie ca ei, personal, nu dispun de o asemenea cunoaștere. În ambele cazuri este expus scepticism față de doctrinele religioase.
Deiștii și ateii afirmă fie că există, fie că nu există Dumnezeu. Agnosticii declară însă că nimeni nu poate ști dacă Dumnezeu există sau nu.
Atitudinea acelora care preferă să nu se pronunțe asupra problemelor care nu intră în câmpul datelor experienței.
Termenul a luat naștere în ambientul pozitivismului.
Deși nu neagă existența lui Dumnezeu, agnosticismul spune că Dumnezeu nu poate fi cunoscut, iar existența lui nu poate fi probată (demonstrată).
Susținut în forma lui cea mai rigidă de Thomas Henry Huxley (1825-1895) este și poziția împărtășită de toți aceia care nici mai înainte n-au recunoscut posibilitatea de a ști dacă Dumnezeu există sau nu.
De exemplu, pentru Immanuel Kant Dumnezeu, sustras cunoașterii teoretice, rămâne un postulat al rațiunii practice; Friedrich Schleiermacher consideră religia fondată pe sentiment; Carl Gustav Jung îl vede pe Dumnezeu ca pe un produs al abisului inconștient al eului.
Opunându-se agnosticismului, în primul Conciliu din Vatican, Biserica Catolică a susținut că „plecând de la lucrurile create, Dumnezeu poate fi cunoscut cu certitudine prin lumina naturală a minții". Această poziție pleacă de la convingerea că inteligența umană este legitim deschisă transcendenței și, prin urmare, este în măsură să-l întâlnească pe Dumnezeu în cercetarea Adevărului.

15 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Bine, si care e intrebarea?

| 0rlando a răspuns:

Văd ai făcut ceva cercetare, dar știi ce spunea cândva biserica creștină? "Crede și nu cerceta".
Noi ateii, nu contestăm faptul că ar putea exista o divinitate, un creator mai presus de toți, noi contestăm faptul că voi ați decis cine este acel creator, fără să-l fi cunoscut vreodată și mai mult, ați format un întreg cult în jurul acestei premise.

| ZvT a răspuns:

Prietenul meu de pahar e agnostic şi zeul lui l-a trimis la culcare. Eu de atâţia ani îmi bag organul genital în toţi zeii şi ei nu se opun. Dacă zeul lor e răspunsul la toate întrebările, nu au decât să trăiască cu ideea că ei trebuie să mănânce, să bea şi să tragă cruci. Einstain cu un Iq peste al nostru, şi-ar băga **** în tot ce tastăm noi aici şi şi-ar vedea de viaţa lui nelăsându-se influenţat de o banală carte scrisă de banali oameni.

| Paulla a răspuns:

Eu nu văd nici cea mai mică dovadă plauzibilă a existenţei unei zeităţi sau a ceva supranatural. Nu tu zei, nu tu Moş Crăciun, nu tu inorogi, nu tu sirene, nu tu Zâna Măseluţă... Până nu o să văd o dovadă o să cred în inexistenţa lor. Iar eu n-am nevoie de dovezi care să le nege existenţa, pentru că sarcina demonstraţiei revine celui ce afirmă.

| LetyKaty a răspuns:

Sunteti dusi cu totii! exista D-zeu! Normal! ce aveti, ati mancat ceva stricat?

| Bogdan727 a răspuns:

Pt un ateu vad ca te intereseaza Dumnezeu...

Răspuns utilizator avertizat
| Raniia a răspuns:

Raymusic,de ce iti bati capul tu cu atâtea întrebări? Cauti atâtea răspunsuri si nu le găsesti.Sti cine poate să lumineze întunericul tău? Adevărul-Cuvântul lui Dumnezeu-citeste un singur verset meditează asupra lui si apoi întoarce-te la căutările tale.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru lolosaurus):

Ateu convins esti

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru lolosaurus):

Si eu sunt ateu dar negativ mai slab cred ca nu putem dovedi ca exista dumnezeu cu ajutorul stintei monderne, dar privind istoria mitologiile observ o obsesie a omului in a explica natura din jurul lui prin zei, vezi grecia antica, roma, egiptul si atatea popare care au incercat chestia asta, eu nu sunt la mijloc ca un agnostic cred ca dumnezeu e doar imaginatia omului dar imi place si filozofia agnostica ca tot ce nu-i dovedit stintific si nu se arata cumva e doar in imaginatia omului cred ca ateismul definitia trebuie reeditata si pusa si chestia asta ca un lucru importantat

| AndiNyctophilia a răspuns:

Dumnezeu nu este material, asta nu veti intelege voi niciodatasad

| OOOLEOOO a răspuns (pentru Raniia):

Asta cred si eu...si apoi zic ca ei au raspunsul la toate :/

Răspuns utilizator avertizat