| Mădă0611 a întrebat:

Nu stiu cat si cum va uitati voi prin lume, dar eu ma uit mult, si atenta, foarte atenta; am observat ca e plin de boli, paraziti, noua fixatie - trichinella; ce fain stau larvele in muschi, minunat, si desi e un parazit care se transmite prin consumul de carne, au existat cazuri de infestare la ierbivore, cai, se presupune ca au mancat excremente de animale infestate, deci, din neatentie si cineva care nu consuma carne o poate pati, asta sa nu ziceti ca de la carne e baiul, ca a mancat vinerea, in fine, intrebarea e: nu vi se pare ca toata treaba asta cu mii sau milioane de boli e o pedeapsa prea aspra pentru o amarata de neascultare? Stiu ca tot dati exemplu cu copilul care nu asculta, ok, nu isi face tema, dar ii bagati viermi in cap, ochi, muschi, inima, adica peste tot, ii dati foc, il dati cu capul de pereti, ii zbrobiti oasele, ii taiati degetele pe rand, ii ciupiti toata carnea pana la os, si ce idei ar mai avea psihopatii, o viata intreaga? sa nu mai spun de toti urmasii lui.

41 răspunsuri:
| a3e6u9 a răspuns (pentru Mădă0611):

Eu n-am auzit de mutații adaptive până la tine, deși am citit destule cărți despre evoluție. După ce am dat o căutare pe google, am înțeles de ce nu am auzit vreodată de ele, motivul e că eu am citit doar cărți științifice, nu gogorițe pseudoștiințifice visate de vreun șaman din junglă.

De-a lungul timpului am ajuns la o concluzie ciudată, și anume, de fiecare dată când părerea mea diferă de teoriile științifice serioase, părerea mea e eronată. E trist, dar adevărat. Oamenii de știință știu mai multe decât mine și dacă o idee e respinsă, au motive întemeiate să o facă.

| Mădă0611 explică (pentru a3e6u9):

Eu am ajuns la concluzia asta inainte sa caut pe net, am cautat cand mi s-au cerut argumente, atunci am vazut ca nu sunt singura si am gasit doar site-uri in engleza. Putini indraznesc sa-l contrazica pe Darwin, eu nu din nesimtire il contrazic, ci pentru ca poate inteleg evolutia altfel. Daca ar fi aleatorii, ar afecta destul de putini indivizi, chiar foarte putini si schimbarile ar fi asemanatoare in cel mai perfect caz (stiu ca e gresit "cel mai perfect"), urmeaza apoi reproducerea, care iar are treaba cu niste sanse destul de scazute ca gena "benefica" sa fie data mai departe, in ritmul asta mult prea multa viata s-ar pierde. De cateva mii de ani creierul oamenilor se micsoreaza, al majoritatii, sau poate chiar al tuturor, o mutatie aleatorie n-ar avea de ce sa faca asta, dar una adaptativa da, la fel e cu memoria scurta daca creierul stie ca are informatia la indemana, refuza sa memoreze, deocamdata e vorba de un simplu comportament, dar si incercarea stramosilor nostri de a merge pe doua picioare a fost doar un comportament. Apoi, ziceam mai sus de schimbari insesizabile, poate mi-a scapat ceva, dar cele aleatorii nu imi par insesizabile si nu cred ca in ultimele cateva mii de ani oamenii au aratat diferit, si nu cred ca evolutia s-a oprit.

| a3e6u9 a răspuns (pentru Mădă0611):

De fapt, fiecare om are câteva zeci de mutații, majoritatea petrecându-se în ADN-ul care nu codifică proteine.

Problema e că noi tot vorbim despre oameni, dar selecția naturală nu prea mai funcționează în cazul oamenilor fiindcă avem medicină care ne vindecă de tot felul de boli, nu mai suntem prada animalelor sălbatice, mediul nu mai are un efect atât de puternic, fiindcă avem case cu toate luxurile, putem trăi și în Antarctica.

Orice mutație benefică are 25% șanse să fie transmisă unei progenituri. În natură, până și elefanții au mai mult de 4 pui într-o viață, deci șansele sunt foarte mari să transmită mutația benefică cel puțin o dată. După ceva căutări, elefanții au în jur de 10 pui într-o viață, deci șansele sunt de 250% să transmită orice mutație benefică. La șoareci vorbim de sute de pui într-o viață. Bine, îți dai seama că majoritatea puilor mor înainte de maturitatea sexuală, după cum ți-am mai zis, altfel elefanții și-ar dubla populația la fiecare 30 de ani.

Faptul că strămoșii noștri au încercat să meargă pe două picioare e irelevant, relevant e cât de bine s-au descurcat. E la fel ca zborul, pe de o parte ai veverițele alea care planează și pe de altă parte ai liliecii care chiar zboară. Dacă există presiune selectivă, vor ajunge să zboare ca liliecii, dar nu prin "mutații adaptive", ci prin "războiul naturii, prin foamete și moarte", cu mutațiile aleatorii, evident. Strămoșii noștri care încercau să meargă au fost echivalentul veverițelor care planează.

| dragos38 a răspuns (pentru Mădă0611):

Cancerul poate fi invins de organism cu ajutorul autosugestiei? se prea poate, insa nu in faza termiala.majoritatea oameniior care ignora primele simptome pe parcurs vor muri, chiar daca se vor duce la spital.Cunosc cateva cazuri, o persoana a murit chiar daca s-a dus la cel mai bun spital, si la mine in familie insa cum a simtit ceva in neregula s-a dus la Bucuresti si uite traieste bine mersi.e buna si autosugestia dar trebuie sa stii cum sa o folosesti, nu e la indemna oricui daca nu stie cum sa se autosugestioneze pozitiv.ma gandesc eu

| dragos38 a răspuns (pentru Mădă0611):

Acum in legatura cu evolutia vad ca tot discutati. Darwin a avut el dreptate dar partiala nu toatala

| dragos38 a răspuns:

Darwin nu stia nimic dspre gene, a.d.n. replicare deorece informatiile cele mai importante despre au aparut abia dupa anul 1900 el doar intuia ca exista niste corpusculi care contin caracteristici ale parintilor si le transmite la urmasi in fine Profesorul Cristopher Wills a spus ca ''mutatiile sunt greseli de copiere ale procesului -alminteri bine reglat -al replicarii a.d.n-ului.Radiatiile determina, de obicei, mutatii importante, rareori selectate prin evolutie, deorece au efecte, in general daunatore.Genetica ne-a invatat ca genele pot declansa procesul evolutiei''Darwin nu stia de gene si mai ales de informatiile care se gasesc in acele gene. Daca citesti ''Inteligenta celulei,, scrisa de Brucee Liptton el a constatat in urma unor experimente ca celulele comunica intre ele si genele sunt supuse mediului ambiant.si aceata celula super complexa care este unitatea de baza a tuturor organismelor vii nu avea cum sa apara spontan, acidental.
Dumitru Dulcan In spatele tuturor acestor lucruri formidabile se afla o inteligenta universala, spiritul universului.
Universul se comporta ca un organism intr-o continua miscare si evolutie la care sunt supuse toate vietuitoarele, si noi bine inteles.Trecerea de la mersul patruped, la cel pibed inca nu se stie exact cum s-a facut dar se va afla cu siguranta

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Nu, e chiar prea bland

| Mădă0611 explică (pentru besleaganicolaecosmin):

Daca asta e blandete... laughing sau tu compari cu iadul, ei, iadul nu e cum il stiti multi.

| CinevaNou a răspuns:

Asta imi aduce aminte de un documentar in care cineva plecat in vacanta intr-o tara exotica a cumparat un buritto pe plaja de la un comerciant ambulant, iar apoi, dupa cateva luni s-a trezit cu parazitul respectiv in ochi si vedea parazitul cu ochiul liber(ca sa zicem asa). straight face
Apoi mi-am adus aminte ca atunci cand eram mic o puneam pe mama sa cumpere clatite pe plaja de la vanzatori ambulanti, gigi cu clatita. Ce rau mi s-a facut dupa aia, greu mi-a trecut gandul ca as avea si eu paraziti de atuncea :-&

| CinevaNou a răspuns:

A, si sa nu cauti pe google "parasite in eye" daca vrei sa mai mananci saptamana asta straight face
Nu mai tin minte daca aluia ii crescusera in interiorul ochiului sau la suprafata. thinking

| Mădă0611 explică (pentru CinevaNou):

Da, am vazut imagini, chiar un nene din asta anti crestini zicea ceva de viermele respectiv ca replica la povestile crestinilor cu uite ce frumos e nu stiu ce. Din cate stiu, doar trichinella sta cuminte dupa ce s-a instalat, asa ca daca ai fi luat acel vierme, trebuia sa-l fi vazut/simtit la cel mult o luna de la contact.