| OctavianDanielMaria a întrebat:

Nu vi se pare ca, craciunul e "furat' din paganism? Exemplu: Mos craciun ar fi Odin, si renii erau de fapt Sleipnir, calul lui Odin cu 8 picioare, care era foarte rapid. https://www.scrisoridelamoscraciun.ro/......pagan-odin

17 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Ei și? important e că primești și dai cadouri și ești happy

Răspuns utilizator avertizat
| Werrich a răspuns:

Santa Claus = Saint Nikolaus, nu amandoi aduc cadouri copiilor?
https://www.nationalgeographic.com/......-nicholas/

| Werrich a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Eu zic ca National Geographic e mai credibil decat un site obscur.

| sierra1 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Fii bucuros că dai (și celălalt primește)

| iurii75 a răspuns:

Nu mi se pare, sunt sigur de aceasta.
Saturnaliile la români, 25 decembrie sărbătoreau renașterea zeului soare. A rămas aceiași sărbătoare, același mod de sărbătorire, doar că au schimbat denumirea.

| J0B0MAT a răspuns:

Toate religiile au lucruri comune.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Nu este biblic. In Biblie sta scris: "urăsc sărbătorile voastre unite cu nelegiuirea".

| milan9 a răspuns:

Nasterea Domnului nu a facut decat sa acopere vechi evenimente pagane pentru a le face de fapt sa dispara.

| T0T a răspuns:

Nimeni nu cred că mai afirmă așa ceva, nici măcar cel mai mare creștinopat, asta dacă nu poate să depășească nivelul de trap și manele cu Isus Hristos.
Uită-te de exemplu la milan. Om mai îndoctrinat ca el rar mi-a fost dat să văd. Până și el recunoaște că creștinii au fost șmecheri și au luat obiceiuri de la cei de dinainte ca să îi atragă mai ușor spre religia lor. E ca în muzica de azi. Greu să revoluționezi și să fii sigur că încă prinde la public? Atunci iei elemente din mizeriile anterioare și le dai puțin o altă formă.

| h379m3973423 a răspuns:

Salut,
Sărbătoarea ESTE o sărbătoare păgână, dar nu este furată ci modificată din cultura... poporului nostru, ce să vezihee hee

| SingleForOne a răspuns:

Https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Mo%C8%99_Cr%C4%83ciun

Nu are treabă Crăciunul cu nașterea lui Iisus. Poate Moș Crăciun există pentru unii, nu m-ar interesa. Dar multe țări, lumea din acestea, trăiesc în minciună prin a corela Crăciunul cu creștinismul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu ni se pare, este.

| Alexnix1 a răspuns:

Toate sărbătorile creștine sunt furate de la pagani.

Întrebări similare