| Octavian199 a întrebat:

Nu vi se pare la mintea cocosului ca nu exista zeul evreu sau alti zei? De ce ar cere sa crezi in el/ei orbeste? Ca doar vrea/vor sa ne supunem lui/lor Prea de copii mici.

Răspuns Câştigător
| BlackOldSun a răspuns:

Omul este singurul animal de pe fata Pamantului care este capabil de a crea un zeu si sa devina sclavul acestuia...
Daca un om are nevoie de religie pentru a fi un om mai bun, atunci acel om nu e bun, e doar un caine dresat!

Dupa cum spunea si H.B. Hera - "Nu am cerut niciodatta ca universul sa fie creat. Nu am cerut nimanui sa ma nasca, si nu am implorat nicicand existenta-mi.
Atunci de ce as avea vreo datorie fata de o atare divinitate?
Daca este un cadou de ce ar astepta de ma mine adoratie si prosternare?
E ca si cum ai fi taxat pentru servicii care nu le-ai comandat niciodata!
Cum suntem atunci datori cu ceva cuiva?"

Religia si termenul de pacat e doar o inventie sa controleze mintile slabe care nu isi pot folosi ratiunea si intelectul sa vada peste ridiculitatile si contradictiile acestor ''invataturi'' false. Crestinii sunt doar produsul unei inodoctrinari de cand sunt copii, pentru ca atunci mintea umana e ca un burete si vrea sa absoarba cat mai multa informatie si vine indoctrinarea facuta de catre familie, societate, scoala, biserica si te indeamna simti o chestie absolut ridicola aproape sado masochista anume: sa iubesti o entitate de care trebuie sa iti fie frica...chestia cu frica de lucruri pe care nu le poti dovedi ca exista mereu creeaza un impas o retinere in gandirea emotionala umana, dar cred ca deja in anul 2019 am descoperit atat de multe lucruri care au fost facute fara aceasta frica de prietenul imaginar care te pedepseste daca nu il iubesti inapoi.
Nu ai nevoie de religie sa fii un om bun cu valori morale bazate pe gandire critica, logica, ratiune discutie libera, dezbatere publica.

Lipsa intelegerii unui lucru nu e dovada ca dumnezeu exista. E dovada lipsei de a intelege acel lucru.
APUCATI-VA DE GANDIT!

21 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Indoctrinati de mici cu povesti

| Octavian199 explică (pentru RAY):

Chiar si asa.Nu gandesc deloc.Ce ar vrea zeul in care cred? Sa creada in el sau sa faca lucruri bune, fara sa creada in el deloc? Daca faci lucruri bune, tot ajungi in iad, dar daca crezi in el si faci lucruri rele, ajungi in rai.Asa ar veni.Cum zic unii 'Mantuirea e prin credinta'.

| RAY a răspuns (pentru Octavian199):

Fanatismul religios trebuie oprit nu simple credinte, fanatismul inseamna sectele ele promoveaza fanatismul dogmatic, un stat in care secta lor are puterea absoluta, din pacate in ro sectancti sunt tot mai multi

| Octavian199 explică (pentru RAY):

Nu imi pasa in ce cred unii, dar sa nu fie fanatici.

| RAY a răspuns (pentru Octavian199):

Dar,sectancti corup oameni saraci sau lipsiti de educatie cu tot felul de ajutoare ca apoi sa le spele creierele

| Octavian199 explică:

Crestinii nu au facut rau deloc.Au fost cu frica de Dumnezeu.Nu generalizez Hypatia din Alexandria a murit din cauza fanaticilor crestini. Acum Chiril de Alexandria e si Sfant. https://www.descopera.ro/......mii-antice

| danut a răspuns:

Stau si ma minunez, cereti DOVEZI de existenta a lui Dumnezeu IAR astea stau in fata voastra si URLA la voi iar voi mai ceva ca orbii, dati cu capul in EL ca intr-un zid dar tot orbi ramaneti. Daca ati fi doritori de cunoastere ati primi raspunsurile dorite dar voi doar scormoniti in gunoi improscandu-i si pe altii asac ca scormoniti in continuare. Degeaba racaiti caci NU STITI la ce sa priviti pentru al recunoaste pe Dumnezeu DAR Acesta este in fata voastra si nu IL vedeti.

| LupusDei1993 a răspuns (pentru danut):

Ce dovezi frate? In afara de biblie, credinta si "crede si nu cerceta" nu exista alta dovada momentan.

| danut a răspuns (pentru LupusDei1993):

"Crede si nu cerceta" este un slogan ATEU, nu Biblic. Si Biblia nu ti se pare o dovada buna? Acum cca 2000 de ani, cineva a rostit cateva cuvinte (nu Dumnezeu sau Isus Hristos) care au fost NOTATE pe langa toate celelalte in Biblie, aceste cuvinte au "RODIT" de pe vremea aia si pana ACUM, adica acele vorbe s-au IMPLINIT si inca se IMPLINESC si TOT globul priveste la acea implinire si NU INTELEGE nimic iar tu esti unul dintre "orbi". Deja este precum zicala aia romaneasca: "para malaiata in gura lui natafleata", deja v-am spus prea mult.

| Octavian199 explică (pentru danut):

Sloganul nostru, dar faptele voastre demostreaza asta. Crestinismul a dus lumea inapoi cu 1000 de ani, Ai auzit de biblioteca din Alexandria si de Hypatia din Alexandria? Nu Alexandria din Teleorman rolling on the floorNoroc ca farul s-a prabusit de la un cutremur, ca il doborau si pe ala crestinii. rolling on the floor

De unde stii ca au fost notate de Dumnezeu sau Iisus? Iisus nu a scris nimic.

| danut a răspuns (pentru Octavian199):

Tu stai rau de tot cu cititul asa ca degeaba iti spun.

Stai rau si la capitolul istorie dar de unde sti tu ce scria in biblioteca din Alexandria, eu cred ca acolo erau numai povestiri XXX. Poti demonstra contrariu?

Cred ca glumesti cu povestile xxx.

Crestinii si musulmanii au provocat cele mai mari si multe pagube.

Asa este, fara primii erai inca in Evul Mediu si fara ceilalti nu stiai ca pamantul e sferic. Chiar nu realizezi ca esti ridicol?

Poti DEMONSTRA contrariu? rolling on the floor

E la mintea gainii, nu zic de cocos, ca se supara cocosul rolling on the floor

Nu e plat? Asa o tineau crestini mai demult.'Ce prost sunt', uitai ca pamantul e centru universului rolling on the floor

Adica vrei sa ne comunici ca nu ai mintea nici cat o gaina? Asta stiam, altceva mai ai sa ne comunici? rolling on the floor

Unde scrie sau esti vreun ghicitor sau vrajitor ateu? rolling on the floor