Probabil ideea ca omul a se închina, este greșit înțeleasă, nefiind explicabilă nouă. Istoria ne învață cum că omul ajunge a se închina sultanului, domnului, regelui, având o admirație deosebită față de acesa, oricare ar fi el, slujind. În dogmele religioase aplicându-se similaritatea.
Ba da.Nu cred că omul a fost creat pe post de sclav, ba din contră el trebuie să fie liber asemeni unui animal sălbatic, dar cum creștinismul a fost creat cu scopul da a transforma omul în sclav, normal că prin însuși ideologia lui, omul trebuie să se-nchine cuiva și să nu fie liber, ci trebuie să fie înrobit veșnic.
Personal nu cred că asta e libertate de nici o natură.Nu are cum să fie din momentul în care tu ca om crezi cu tărie că de asta ai fost creat.Să te-nchini veșnic cuiva.Eu cred că libertatea omului se referă la modul de organizare a vieții fizice cu scopul de a-și pregătii propria evoluție spre nivelul superior al progresului metafizic.De asta omul nu trebuie să se auto-înjosească, ci trebuie să-și caute în mod liber mijloacele prin care să facă asta, dar trebuie să țină cont că fiind pe pământ este necesar să facă un pact și să se supună(din punct de vedere etic și moral) regulilor de stabilire a ordinii între oameni, reguli ce le spune legi.
Ete na... că nu ai citit nici măcar prima pagină a bibliei.
Gen 1:28... omul a fost creat sa fie stăpân doar peste plante și animale. Unii găsesc asta ca ceva foarte plictisitor și preferă să facă caca pe capul semenilor, așa că se adună în haită ca să bage spaimă în restul populației și apoi să o mulgă. Se zice că istoria se repetă, evident, de fiecare dată scopul este același: distracția (pe seama altora) indiferent cum se numește forma de organizare (comunism, democrație, dictatură etc).
BeyondTheDarkSun întreabă:
Bossa100000 întreabă: