| Katona_Claudiu_1999 a întrebat:

Numai pentru simplul fapt că refuzi anumiți prieteni care te îndeamnă la lucruri rele de exemplu fumat, drogat, băut ai Duhul Sfânt? Intreb asta deoarece auzeam o predica astăzi pe telefonul lui maicămea ca cică dacă pentru simplul fapt că te invită niște prieteni să mergi într-un local unde să fumezi și tu refuzi înseamnă că ești prigonit și ai Duhul Sfant. Întrebare toți cei care nu fumează, nu bea alcool sau se droghează au Duhul Sfânt?

25 răspunsuri:
| CIaudiu a răspuns:

Nimeni nu are niciun sfant in carca care sa ii influenteze indirect decizia finala. Incetati oameni buni sa mai dati vina pe divinitate pentru alegerile voastre facute. Exista constiinta, inteligenta, educatie, influente, si asa mai departe. Aceste lucruri iti formeaza gandirea si te ajuta sa iei o decizie pentru fiecare lucru in parte. Faptul ca tu ai refuzat asta a fost pentru ca ai constientizat ca acest lucru e rau. Ai fost crescut sa crezi asta. Peste tot se afiseaza si se pune accent pe faptul ca drogurile (aici intra si tigarile) sunt nocive pentru sanatatea omului.
Tu ai invatat ca masturbarea este benefica in foarte multe privinte iar ca puncte daunatoare omului nu se cunoaste niciuna. Biblia si religia iti spune ca e pacat si totusi tu o practici pentru ca ai invatat ca este un beneficiu recomandat. Aici n-a mai fost Dumnezeu cu tine?
Acum sper ca ai contientizat ca de fapt altceva contribuie la aceste actiuni si alegeri pe care noi le facem.
Haideti fratilor sa fim realisti si sa constientizam ca pe barba noastra si a celorlalti ne cream realitatea.

| badpanda a răspuns:

Daca te referi la duhul sfant cel care a lasat-o insarcinata pe Maria, am si eu unul.

| Katona_Claudiu_1999 explică (pentru CIaudiu):

Unde ai auzit tu că eu am spus
sau învățat vreodată că masturbarea e benefică sau nu e păcat?

Eu nu am spus niciodata că masturbarea e benefică

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Duhul Sfânt trebuie cerut...pentru că este scris că dacă noi, care suntem răi, știm să dăm daruri bune copiilor noștri, cu atât mai mult Tatăl nostru care este în ceruri va da Duhul Sfânt celor care cer. happy

Asta spuneam și eu că e o alegere să nu fumezi, nu înțeleg de ce un om care refuză să fumeze la îndemnurile altora ar avea duhul sfânt?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Țin să amintesc că prezența Duhului Sfânt în noi este esențială pentru avea parte de prima înviere, învierea celor fericiți și sfinți, după cum scrie apostolul Pavel. Pentru cine dorește, vă pot arăta versetele, doar să îmi spuneți.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru badpanda):

Dumnezeu să nu îți țină în seamă...cum te poți gândi la Duhul Sfânt în acest fel?

| Katona_Claudiu_1999 explică (pentru anonim_4396):

Eu spuneam că un pastor foarte mare, poate cel mai mare din țară, a spus că dacă refuzi să mergi într-un local pentru a fuma la îndemnurile altora ești prigonit că nu te iei după acele persoane și ai Duhul Sfânt

| Katona_Claudiu_1999 explică (pentru anonim_4396):

Ok mulțumesc pentru răspuns dar întrebarea mea era alta, o o poți reciti dacă nu ai înțeles ceva

| StrongHeart a răspuns:

Aia e starea ta naturala, fara droguri, fara alcool. In momentul in care iei ceva ca sa iti altereze starea inseamna ca nu esti multumit cu tine insuti.
Presiunea de grup e ceea ce descrii tu si este ceva real, multi
s-au apucat de fumat sau droguri ca sa nu fie catalogati fraieri de prieteni.
Treaba cu Sfantul Duh tine de credinta, de alte lucruri, nu oricine are har de la Dumnezeu, poate 1 din un milion face lucrurile exact cum trebuie, cum este scris in carte si ce vrea Creatorul de la noi.
Pe aia care traiesc credinta cu adevarat, nu ii gasesti pe orice drum vorbind sa se afle in treaba, sunt prea ocupati sa se roage si sa faca fapte bune.
Intr-adevar esti mai curat sufleteste, trupeste si mintal daca nu esti consumator de narcotice, dar nu sta totul in asta. Un drogat poate sa salveze pe cineva de la moarte si altul treaz sa comita o crima, deci despre ce vorbim?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Katona_Claudiu_1999):

Dacă cineva nu a cerut Duhul Sfânt, nu are... Citește Luca, cap. 11.

| Katona_Claudiu_1999 explică (pentru StrongHeart):

Ai dreptate, tocmai de aia mă miram și eu ca un pastor să zică că dacă nu te duci să fumezi cu cineva care te îndeamnă să fumezi ai Duhul Sfânt

| CIaudiu a răspuns (pentru Katona_Claudiu_1999):

Ti-am dat un exemplu cu masturbarea. Pot sa-ti dau cate exemple vrei tu despre lucruri pe care le faci sau nu le faci pentru ca asa ai invatat. Nu te-ai nascut cu ele invatate ca sa poti spune ca Dumnezeu ti-a aratat calea. De fapt omul ti-a aratat calea dintre ce e bine si ce nu e bine, dar nesimtitii si mafia bisericeasca baga asta in carca divinitati ca sa fie siguri ca te atrag in secta lor dar si pentru a isi intari credintele religioase.

| badpanda a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu asa am inteles.
Copiii vin pe lume intr-un singur fel.

anonim_4396

Dar Dumnezeu vine pe lume în alt fel, prin întrupare.

Din fericire zeul criminal al evreilor nu are nicio legatura cu divinitatea. Iisus nici atat.A fost un simplu zelot, un fel de Miron Cozma evreu.

anonim_4396

Hristos a fost pe pământ Iubirea întrupată. A trăit cea mai nobilă viață care se putea trăi. A deschis ochii celor orbi, care I-au privit chipul de Dumnezeu...care a vrut să fie aproape de om, creația Lui cea mai scumpă.

Nu am incredere in evrei.

| Mayhem666 a răspuns:

Nu.
Eu nu fumez (imi pasa de propriul corp), nu beau alcool (pur si simplu nu imi place gustul alcoolului) si nu ma droghez (din motive evidente), dar asta nu inseamna ca am nu stii ce duh sfant in mine pentru ca eu nu cred in astfel de bullshit-uri.
Si daca cineva imi ofera cele de mai sus, bineinteles ca o sa refuz, pentru ca nu am jumatate de creier si pentru ca imi pastrez principiile.
Cei care se simt intimidati si aceepta, mai mult de frica, nu sunt nimic decat niste oameni slabi si patetici care sunt usor de influentat.

| Ioseba a răspuns:

Faptul ca refuzi sa faci anumite lucruri gresite nu e o dovada ca ai Duhul Sfant. Dar acesta e primul pas pentru a-l avea: sa lasi lucrurile pacatoase si sa-L cauti pe Dumnezeu. Daca vrei din toata inima sa Il primesti pe Duhul Sfant sa locuiasca in tine cere asta in rugaciune. Eu am cerut si am primit. Bucuria pe care o traiesti atunci nu se poate descrie.

| pacatosulBogdan a răspuns:

Cand te duci la secta, nu mai fumezi si nu mai bei tu alcool, ci diavolul, de bucurie ca te-a despartit de Dumnezeu! Ca asta este erezia - despartire de Dumnezeu, si o stim din Patericul Egiptean de la Avva Agaton, care primea orice insulta, dar nu pe cea a ereziei care este despartire de Dumnezeu, fiindca ce partasie are Adevarul cu erezia si Lumina Adevarului cu intunericul ereziei?!
Feriti-va de secte (neoprotestante) si de eretici! - Tit 3, 10-11
Asta nu inseamna ca eu sunt bine, ci zac in pacate, ca un pacatos inca nepocait.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Katona_Claudiu_1999):

Da, e benefica, o recomanda sexologii.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu am o nelamurire: daca Dumnezeu este atotputernic si le stie pe toate, stie ce nevoi avem, de ce mai trebuie sa ne rugam sa ne dea cele trebuincioase? Tu faci daruri copiilor numai daca cer?
De ce - in totautoputernicia lui - nu-i face pe toti oamenii buni, sanatosi si cu dragoste de Dumnezeu?