Biblia intr-adevar nu prea mai e citita, pentru copii este o carte prea dura, iar pentru adulti e o poveste fara sens.
Eu personal am citit-o si recomand tuturor persoanelor adulte s-o citeasca, e cel mai bun mod de a deveni ateu. Pentru orice persoana sanatoasa si nespalata pe creier de mica e dovada finala ca toate povestile religioase sunt pure fantezii.
Nu este nici o rusine. In ciuda pretentiilor nesimtite ale carcotasilor, oamenii credinciosi au o viata sanatoasa - care are la baza principiile din acest adevarat manual de viata. Da, crestinul adevarat o citeste si o intelege, pentru ca are sprijinul direct al Autorului. Si totusi fiecare alege in dreptul lui...Nu trebuie sa te uiti in gura tristilor. Cea mai buna dovada ca nu sunt siguri de adevar sta in faptul ca nu se pot rupe de aici, sperand ca cineva sa ii convinga, impotriva minciunilor pe care si le spun singuri. Iar daca ii intrebi ce vor sa spuna ca "doar prostii cred" si, mai ales, care sunt motivele pentru a crede asta... te vei lamuri de faptul ca la baza nu sta logica.
" Cea mai buna dovada ca nu sunt siguri de adevar sta in faptul ca nu se pot rupe de aici, sperand ca cineva sa ii convinga, impotriva minciunilor pe care si le spun singuri."
Te amagesti. Intr-adevar, sunt unii fara speranta, ca tine de exemplu, dar cum am mai spus si cu alte ocazii, daca macar cativa de pe forumul asta, care inca mai au un pic de luciditate inteleg ca religia este strans legata de ignoranta, saracie, manipulare, efect de turma, homofobie, ura fata de ceilalti, intoleranta si alte lucruri asemanatoare inseamna ca n-am pierdut timpul degeaba pe aici.
"Iaca eu am citit-o si n-am devenit ateu. Si cred ca e valabil pentru cei mai multi.
Ai citit si partea asta?
"Pentru orice persoana sanatoasa si nespalata pe creier de mica e dovada finala ca toate povestile religioase sunt pure fantezii."
Tu faci parte din ceilalti, am spus ca exista si exceptii ca tine.
+1 Holiday
Religiile/Culturile/Traditiile sunt ramasita pura a triburilor din care ne tragem. Crestini, musulmani si alte factiuni - cum apartii uneia? te nasti in acel loc, intre acei oameni.e atat de simplu, e atat de banal... unii se convertesc ca e mai bine la altii (migrare religioasa). Sa ne respectam trecutul, dar sa nu ne batem cu pumnii in piept ca noi suntem totul! Biblia e o carte foarte buna, extraordinar scrisa pentru a tine sub control oamenii (sa nu intelegeti pentru a ii prostii). Ca si cele 10 porunci, pentru a oferi o ETICA inca din cele mai vechi timpuri, de cand nu era nicio problema furatul sau femeia aproapelui tau
Eu am citit Biblia(in trecut), am crezut, am mers la Biserica, ma rugam si toate cele si cu toate astea astazi nu mai cred!
De ce?
Pt ca povestile Bibliei (pe mine personal) dar si pe alte cateva miliarde de oameni in momentul de fata NU NE AJUTA CU NIMIC!
Daca acest copil (va)/ crede in Dumnezeu va fi scutit de suferinta FIZICA si SUFLETEASCA?
https://www.google.ro/......ps?/search
I se va schimba viata in mai bine?
I SE POATE SCHIMBA VIATA IN MAI BINE?
Daca vreodata voi vedea ca cineva se va vindeca prin minune, instantaneu si irevocabil de vreo boala fizica IRECUPERABILA(si desigur nu va fi vreo prefacatorie de 2 bani) atunci da...voi crede -pana atunci toate nu-s decat povesti!
Vezi tu, noi ateii avem nevoie de minuni PT A CREDE!
Biblia trebuie inteleasa cu inima nu cu creierul.
Este mai greu de explicat unui ateu, mai ales ca stiinta in domeniul acesta face abia primii pasi.Dar peste cateva sute de ani daca ne mai rabda pamantul o sa existe cateva sute de studii stiintifice care sa confirme ce altii au afirmat acum 4000 de ani.
De ar fi rusine? Fiecare are dreptul sa creada sau nu pe propria raspundere..Biblia te invata lucruri minunate: sa iubesti, sa respecti, sa ajuti! Si sa nu fi ca cei din jurul tau poate fi cea mai mare realizare a unui om!
„Te amagesti. Intr-adevar, sunt unii fara speranta, ca tine de exemplu, dar cum am mai spus si cu alte ocazii" – Cine se amageste acum, prietene? Bazata pe o realitate obiectiva sau nu (apropo de faptul ca voi o contestati, nu de faptul ca ea nu ar fi obiectiva)... speranta mea este una cat se poate de reala. A spune ca nu am speranta nu concorda cu realitatea si arata cat de putin cunosti modul in care viata unui crestin nascut din nou este transformata! Nu doar ca am speranta, dar ea este lucrul care ma tine pe linia de plutire.
„daca macar cativa de pe forumul asta, care inca mai au un pic de luciditate inteleg ca religia este strans legata de ignoranta, saracie, manipulare, efect de turma, homofobie, ura fata de ceilalti, intoleranta si alte lucruri asemanatoare inseamna ca n-am pierdut timpul degeaba pe aici." – Eu nu promovez „religia" in general. Nu ma pot pronunta ca tampitul, aparand iesiri idolatre si nici nu te voi contrazice atunci cand vorbesti intr-un mod atat de general. Ce pot sa iti confirm este ca trairea crestina nu conlocuieste cu nici una dintre manifestarile acestea presupuse de tine. Apropo, si insultarea oamenilor pe care nu ii cunoasteti si care nu v-au gresit cu nimic este tot un semn al aceleiasi realitati triste, pe care o mascati.
PS: Eu stiu ca adevarul acesta doare si mi-am asumat riscul unor asemenea reactii atunci cand am ales sa il demasc. Dar, in egala masura, continui sa cred ca, atata timp cat sunteti interesati, mai exista speranta. Prin urmare nu va sfatuiesc sa plecati de aici. Da, din cand in cand imi voi rezerva dreptul sa fac apel la bun simt, care nu este arestat de catre crestini.
" A spune ca nu am speranta nu concorda cu realitatea si arata cat de putin cunosti modul in care viata unui crestin nascut din nou este transformata! Nu doar ca am speranta, dar ea este lucrul care ma tine pe linia de plutire."
Aici ai dreptate, unii nu pot accepta realitatea, si chiar au nevoie de tot felul de sperante bazate pe diferite fabulatii ca sa se mentina pe linia de plutire. Tu, de exemplu, ai impresia ca povestile tale sunt adevarate, dar ele sunt la fel de adevate ca si altele, pentru cei care cred in ele, din pacate, vorba ta, totul e doar nevoia unora de a se tine pe linia de plutire...Trist, dar adevarat...
„Aici ai dreptate, unii nu pot accepta realitatea, si chiar au nevoie de tot felul de sperante bazate pe diferite fabulatii ca sa se mentina pe linia de plutire." – Daca ai citi cu atentie ce spun, ai vedea ca sunt mai multe situatiile in care am dreptate. Trecand peste remarca rautacioasa, nu eu sunt cel care se agata cu disperare si obsesiv de o categorie despre care striga ca il lasa rece. Apropo, anxietatea existentiala, pe care o negi, te tine aici. Si negarea constienta a unei probleme nu anuleaza existenta ei. Cand vei inceta sa mai speri... incearca si varianta mea. O sa ai o surpriza!
„Tu, de exemplu, ai impresia ca povestile tale sunt adevarate, dar ele sunt la fel de adevate ca si altele, pentru cei care cred in ele, din pacate, vorba ta, totul e doar nevoia unora de a se tine pe linia de plutire..." – In primul rand trebuie sa clarificam un lucru. Aceste „povesti" cum le numesti tu, nu imi apartin. Ele mi-au schimbat viata in bine si nici o alta forma de literatura nu a reusit. E ceva diferit si acum stiu ce – Autorul da voaloare scrierii si eficienta lor a fost testata in milioane de vieti. Nu mi-e rusine sa recunosc, pentru ca am plecat de jos si nu a fost deloc usor. Si tu poti continua cu insulta, eu voi continua sa ma rog pentru tine.
„Trist, dar adevarat..." – Multumesc pentru ca iti pasa de mine. Te asigur ca nu sunt trist si ca nu sunt intr-o situatie vrednica de mila. Din contra, sunt in pozitia de a oferi ajutor, nu de a primi.
O seara frumoasa!
"....nu eu sunt cel care se agata cu disperare si obsesiv de o categorie despre care striga ca il lasa rece."
Nu, nu ma lasa rece, pentru ca ignoranta unora afecteaza si pe ceilalti dintr-o comunitate, si in Romania lucrurile merg cum merg din cauza ignorantei...
Vii si te bati cu pumnul in piept in numele crestinilor ca sunt buni, ca dau de pomana saracilor, ca ajuta copii strazii si mai stiu eu ce, uitand ca majoritatea acelora exista din cauza lipsei de educatie si a ignorantei, in care sunt tinuti de unii ca voi.
"Te asigur ca nu sunt trist..."
Nici nu am insinuat ca ai fi tu trist, si copiii sunt fericiti cand li se citesc povesti, unii cresc dar povestile inca le plac...
„Nu, nu ma lasa rece, pentru ca ignoranta unora afecteaza si pe ceilalti dintr-o comunitate, si in Romania lucrurile merg cum merg din cauza ignorantei..." – De acord, doar ca nu uit asta si nici nu promovez ignoranta. Nu cred ca ai un singur motiv pentru a crede asta. Odata intors la Dumnezeu am decis sa imi definitivez studiile, pentru a fi profesionist in ceea ce fac. NU vorbesc ca unul ignorant ci ca unul care, atat inainte cat si dupa a ales sa ia decizii cat se poate de constiente si responsabile. Si nu ma laud, pentru ca fara Dumnezeu lucrurile acestea nu erau astazi realitati.
„Vii si te bati cu pumnul in piept in numele crestinilor ca sunt buni, ca dau de pomana saracilor, ca ajuta copii strazii si mai stiu eu ce, uitand ca majoritatea acelora exista din cauza lipsei de educatie si a ignorantei, in care sunt tinuti de unii ca voi." – In primul rand trebuie sa clarific faptul ca nu ma bat cu pumnul in piept. NU este meritul nostru, ci strict al lui Dumnezeu, care ne-a schimbat vietile. Eu sunt ceea ce sunt datorita Lui, nu sunt mai bun decat alti oameni. Apoi, lipsa de educatie este pe nedrept asociata cu crestinii. Te invit sa intri pe statisticile Ministerului Educatiei. Liceele crestine sunt cele mai bine plasate atunci cand vine vorba de promovabilitatea la Bac. Vorbim de promovabilitati socante, adesea de 100%, ultraverificata si monitorizata – pentru ca pare greu de crezut. Universitatile crestine dau profesionisti care isi fac loc pe piata muncii – fiind vanati nu doar la noi. Vorbesc nu de la distanta ci in deplina cunostinta de cauza. Biblia ne indeamna ca studiu si educatie, nu la ignoranta. Prin urmare nu la noi sunt spargatorii de seminte needucati si nici cei ce genereaza mizeria si saracia. Din contra, pot sa iti dau exemple de oameni care ne-au depasit la capitolul studii (dar si la salarii) desi au trait la un moment dat pe strada – pentru ca am fost mai multi ani liderul unei organizatii crestin umanitare.
„Nici nu am insinuat ca ai fi tu trist, si copiii sunt fericiti cand li se citesc povesti, unii cresc dar povestile inca le plac..." – Sunt sigur ca poti mai mult de atat... Ma insulti gratuit si iresponsabil, fara sa ma cunosti.
Te intreb: tu cu cine te certi?
Voi nu ve-ti crede nici daca vor invia mortii.
Uita-te la lumea din jur crezi ca un bingbang le-a facut sau nu crezi cumva ca exista un Designer.
Fiecare lucru din jurul vostru este o minune.
Oamenii mor din vina lor pentru ca poarta razboaie prostesti unii cu altii, se manie si se urasc unii pe altii,
fac numai sodomii si numai asta vor culegi atat pe pamant cat si in Cer.
Copii aia sunt victime colaterale si parinti lor vor plati dupa cum i-au tratat.
Toate aceste lucruri se intampla pentru ca acolo e lipsa de Dumnezeu si acolo dainuieste Dracul.
Cine seamana vant culege furtuna.
''Daca vreodata voi vedea ca cineva se va vindeca prin minune, instantaneu si irevocabil de vreo boala fizica IRECUPERABILA(si desigur nu va fi vreo prefacatorie de 2 bani) atunci da...voi crede -pana atunci toate nu-s decat povesti!''
Is gata sa bat pariu cu tine ca nici atunci nu vei crede sau vei crede 2 zile si dupa gata.
Noi nu-L vedem pe Dumnezeu pentru ca trebuie sa ne consolidam o credinta care este Necesara in lupta cu raul.
Daca toti oamenii ar crede in Dumnezeu si ar pazi poruncile Lui s-ar instaura Imparatia Lui Dumnezeu pe pamant.
E trist dar tu nu faci decat sa afirmi intrebarea de mai sus.
De ce sa crezi doar in ce vezi?
De ce sa cred ca Stefan cel Mare a existat?
Pai s-au gaist Dovezi care demonstreaza ca a existat cu toate ca eu nu l-am vazut.
De ce sa cred in Dumnezeu?
Oare ca si in cazul lui Stefan nu ai destule Dovezi?
Daca vrei dovezi roaga-te necurmat pentru dovezi si vei avea dovezi.
Ai pierdut o buna ocazie sa taci, mai ales "avand in vedere ce se intampla"...
Dragul meu, eu nu sunt aici sa ma contrazic cu tine. Nici nu as avea cum, pentru ca te contrazici singur, mai ales atunci cand generalizezi si esuezi la a purta o convorbire in care sa nu insulti dar sa oferi argumente pentru supararea ta.
Repet: cu cine te certi? Pe cine esti suparat? Si mai adaug: de ce?
Ocaziile tale de a tacea au fost mult mai multe, asa ca urmeaza-ti sfatul...
Intr-adevar tu nu ar trebui sa fii aici ca sa te certi cu mine, si cu altii, dar frustrarile si supararile TALE tot in directia asta te duc...
Cum am mai spus, nu ma astept sa intelegi, ...si ca sa incheiem discutia, nu te mai obosi sa-mi arati asta, am inteles cu totii.