| RAY a întrebat:

Numarul asta de ateii este cel corect 21, 2 mii de persoane?
http://m.stirileprotv.ro/lbin/mobile/index.php?article_i d=3295988

Răspuns Câştigător
| TrentonChase a răspuns:

Daca ne uitam pe statistici observam ca o tara cu cat e mai civilizata cu atat are mai multi atei... de exemplu in Franta sunt 33% dar la ei nu traieste 40% din populatie la sate unde singura ocupatie e sa hraneasca animalele si sa se duca la Sf. Liturghie, duminica...si asa si Germania si Belgia, Suedia, Elvetia au un nr. de atei in continua crestere, eu cred ca pana in 2020 vor fi cateva tari in care numarul de atei il va depasi pe cel al credinciosilor.

16 răspunsuri:
| YourFrinedlyNeighborhoodAtheistman a răspuns:

Majoritatea stau ascunşi pentru a nu fi persecutaţi de rude, prieteni, colegi de lucru, şefi, etc.

| RAY explică (pentru YourFrinedlyNeighborhoodAtheistman):

Da cam putini nu? la o populatie de 19 milioane personal nu cred prea putini mai ales ca internetul e plin de ateii

| YourFrinedlyNeighborhoodAtheistman a răspuns (pentru RAY):

Ţi-am spus, majoritatea stau ascunşi. Internetul oferă arma omului de rând, anonimatul.

| Allrc24Orthodox a răspuns:

Oricum peste 100.000 nu sunt...si tot ei fac gat impotriva catedralei.

| YourFrinedlyNeighborhoodAtheistman a răspuns (pentru Allrc24Orthodox):

De fapt ar putea fi vreo două-trei milioane.
Crema societăţii şi clasele de sus niciodată n-o să se lase conduse de basme religioase. Basmele religioase sunt opiul oamenilor de rând.

| 6DuckMeJesus a răspuns:

Vrem sau nu, suntem botezati in 'legea cretina'. Mi se pare normal sa declar religia cretina, indiferent de convingeri.

O alta explicatie plauzibila ar fi ca... nu toata lumea e acasa la recensamant. E suficient sa fie o bunica ca-ti da pana la stranepoti. Poate ea sa zica altceva?

Răspuns utilizator avertizat
| Allrc24Orthodox a răspuns (pentru lolosaurus):

4-6% cand pe putin sunt 75% ortodocsi. tot nu au cum sa opreasca catedrala.

| InstructorulTauDeFitness a răspuns:

Sunt mai multi de atat si sper ca intr-un timp mai scurt numarul ateilor sa-l depaseasca pe cel al crestinilor in toata lumea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Allrc24Orthodox):

Spune-mi mai multe despre "persecutia crestinilor de catre atei" intr-o tara in care majoritatea sunt crestini si sa zicem ca 5% sunt atei.

| Alphawolf a răspuns:

Si se asteapta cineva sa cred eu porcaria asta?
Biserica este cea mai mincinoasa institutie! Este in stare de orice pentru a se mentine, chiar si de falsuri in procente la recensamant.
Majoritatea romanilor(peste 50% din populatie) sunt niste fricosi si ipocriti. Li se potriveste cuvantul "Dobitoci"(cu D mare). Au impresia acesti dobitoci ca-l fenteaza pe Dumnezeu(asta in cazul ca exista)? Asta doar in capul ala a lor. Ei sunt niste betivi ordinari, curvari de primul rang, etc etc si se dau credinciosi. Sunt pline crasmele de credinciosi care dorm pe sub mese. Doar sprijina Biserica acesti betivi ipocriti si inconstienti. Mie greata.

| Urzi23 a răspuns:

Si eu cred ca este prea mica cifra ateilor, deoarece vad ca lipseste pilonul de baza analfabetii, care prin definitie nu stiu sa citeasca si sa scrie, deci ei nu pot citi Dumnezeiestile scripturi si automat ingroasa rindurile ateilor. Parerea mea este ca avem cam peste 1 milion de atei.

| 6DuckMeJesus a răspuns (pentru TrentonChase):

Interesant raspuns, adevarat de altfel, dar Franta nu e nici pe departe un stat 'civilizat'. Intre Romania si Franta, singura diferenta e ca ei nu au rromi...sau cel putin n-aveau devil

| TrentonChase a răspuns (pentru 6DuckMeJesus):

Oricum, este peste nivelul Romaniei (vorbind la modul serios).