Vezi ce se intampla cand o religie incearca sa se autosustina stiintific? Ies povesti cu Mos Craciun si teoria relativitatii. Asta nu e o intrebare pentru ateii, e pentru credinciosii care vin cu teoreme matematice si prelegeri de geologie la discutii despre rai si ingeri. Fix genul asta de "demonstratii" le ies si lor.
''Demonstratia'' aceasta mi-a dat ideile peste cap...nu pot sa cred cum totul ti se poate ruina intr-o secunda
Draga Ben Sherif, fie-ti detonarea prematura si corpul binecuvantat, crestinii nu cred in treaba cu renii, aia e o conventie din desene animate. Nu crede nimeni nici in Mos, desi eu as avea motive sa cred, chiar ieri mi-a adus 400 de lei. Astea sunt asa o joaca, ma mir ca ai luat-o in serios. Nu face parte din crestinism craciun, cadourile, renii, nimic de genul, confratele tau a intrat in multime la targul de Craciun din Berlin din confuzie.
Articolul este explicatia unei legende prin prisma stiintifica in incercarea de a face o gluma, in nici un caz nu reprezinta o dovada e amuzant si faptul ca foloseste termeni stiintifici fara sa-i inteleaga.
In fine eu iti recomand sa te interesezi ce inseamna o dovada.
Dovada este ceva ce se gaseste dupa ce s-a formulat o ipoteza.
Ex: Ipoteza gravitatiei, corpurile cu masa au greutate si se atrag reciproc dupa formula F = G * M1M2/r^2.
Cautam dovada masurand corpurile ceresti. Gasesti dovada
=> Teoria gravitatie.
Acelasi lucru s-a intamplat si cu restul teoriilor din stiinta( evolutiei, germenilor, campurilor etc).
Acum pentru articolul dat de tine. Inventeaza o modalitate sa-l detectezi pe Mos Craciun in timp ce aduce daruri, arata ca fiecare copil cuminte primeste dulciuri de la el si poate o sa te cred.
O sa primesti si un premiu Nobel.
Acum daca sunt ateu vrei sa cred in mos craciun?
Atata timp cat nu exista mos craciun dovada asta stiintifica e doar la figurat cu toate ca acele calcule ar putea fi reale
Deci exact cum am spus eu. Daca ceea ce spune stiinta se potriveste cu ceea ce credeti voi atunci o luati de buna si va argumentati si sustineti parerile folosindu-va de ea, iar daca nu, e numai buna de ignorat.
Cu tine ce mai e? Ai ramas in pana de cuvinte, sau ai uitat limba romana? Sau aia era o replica celebra din vreun serial pe care il urmaresti?
RAY întreabă: