''Demonstratia'' aceasta mi-a dat ideile peste cap...nu pot sa cred cum totul ti se poate ruina intr-o secunda
Acum daca sunt ateu vrei sa cred in mos craciun?
Atata timp cat nu exista mos craciun dovada asta stiintifica e doar la figurat cu toate ca acele calcule ar putea fi reale
Articolul este explicatia unei legende prin prisma stiintifica in incercarea de a face o gluma, in nici un caz nu reprezinta o dovada e amuzant si faptul ca foloseste termeni stiintifici fara sa-i inteleaga.
In fine eu iti recomand sa te interesezi ce inseamna o dovada.
Dovada este ceva ce se gaseste dupa ce s-a formulat o ipoteza.
Ex: Ipoteza gravitatiei, corpurile cu masa au greutate si se atrag reciproc dupa formula F = G * M1M2/r^2.
Cautam dovada masurand corpurile ceresti. Gasesti dovada
=> Teoria gravitatie.
Acelasi lucru s-a intamplat si cu restul teoriilor din stiinta( evolutiei, germenilor, campurilor etc).
Acum pentru articolul dat de tine. Inventeaza o modalitate sa-l detectezi pe Mos Craciun in timp ce aduce daruri, arata ca fiecare copil cuminte primeste dulciuri de la el si poate o sa te cred.
O sa primesti si un premiu Nobel.
Deci exact cum am spus eu. Daca ceea ce spune stiinta se potriveste cu ceea ce credeti voi atunci o luati de buna si va argumentati si sustineti parerile folosindu-va de ea, iar daca nu, e numai buna de ignorat.
Draga Ben Sherif, fie-ti detonarea prematura si corpul binecuvantat, crestinii nu cred in treaba cu renii, aia e o conventie din desene animate. Nu crede nimeni nici in Mos, desi eu as avea motive sa cred, chiar ieri mi-a adus 400 de lei. Astea sunt asa o joaca, ma mir ca ai luat-o in serios. Nu face parte din crestinism craciun, cadourile, renii, nimic de genul, confratele tau a intrat in multime la targul de Craciun din Berlin din confuzie.
Cu tine ce mai e? Ai ramas in pana de cuvinte, sau ai uitat limba romana? Sau aia era o replica celebra din vreun serial pe care il urmaresti?
Vezi ce se intampla cand o religie incearca sa se autosustina stiintific? Ies povesti cu Mos Craciun si teoria relativitatii. Asta nu e o intrebare pentru ateii, e pentru credinciosii care vin cu teoreme matematice si prelegeri de geologie la discutii despre rai si ingeri. Fix genul asta de "demonstratii" le ies si lor.
RAY întreabă: