| Idris a întrebat:

O, ateilor! In general, voi credeti cam tot ceea ce se poate dovedi stiintific asa este? Tinand cont de toate aceste, iata un articol interesant, pe care eu il consider SHIRK (asocierea de parteneri lui Allah) si nu valoreaza nici macar cat un graunte de colb in opinia mea. insa care va poate prinde bine voua, in ideea ca va veti rearanja ideile si crezurile.

Dr. Katy Sheen de la Universitatea din Exeter, Marea Britanie, a spus că, în conformitate cu teoria relativităţii, Moşul devine o particulă extrem de mică ce poate călători cu viteza de 10 milioane km/h. Intră în 31 de ore pe 700 de milioane de coşuri de fum şi „fuge" de 200.000 de ori mai repede ca Usain Bolt. Conform aceleiaşi teorii a lui Einstein, Moşul nu a îmbătrânit deloc în 2.000 de ani pentru că dimensiunile microscopice îi permit poziţionarea într-o altă dimensiune temporară.

Nu doar Moşul se face mic în noaptea de Crăciun. Ci şi renii care, din cauza încălzirii globale, au început să „intre la apă". Cercetătorii au descoperit că puii născuţi în ultimii trei ani sunt mult mai mici decât cei născuţi acum 10-20 de ani.
Cât stă Moşul în fiecare casă? O milisecundă, adică mai puţin decât o clipire din ochi.
De câţi reni ar avea nevoie Moşul pentru a putea căra cele 500.000 de tone de cadouri? Cercetătorii au calculat cu precizie: de exact 359.991 reni (n.r. ultimul dintre ei este, evident, Rudolph, care luminează drumul cu nasul lui roşu).
Câte dulciuri duce Moşul într-o singură seară? Peste 400.000 de tone de prăjituri, bomboane, batoane de ciocolată şi acadele.
Câţi morcovi le dă Moşul renilor în timpul cursei? Având în vedere volumul imens de consum de energie, Moşul ar trebui să aibă în buzunare peste 50.000 de tone de morcovi şi prăjiturele pentru a-şi hrăni animăluţele zburătoare la fiecare oprire.

După toate aceste calcule oamenii de ştiinţă au recunoscut că „magia Crăciunului" poate fi demonstrată ştiinţific inclusiv folosind principiile fizicii cuantice şi cele ale teoriilor coardelor (n.r. String Theory). Conform acestor două abordări, casa Moşului Crăciun este invizibilă tuturor oamenilor pentru că se află într-o altă dimensiune temporară şi spaţială. Moşul vede tot ce fac copiii, dar aceştia nu îl pot vedea pentru că cele două coordonate de spaţiu şi timp nu se întrepătrund.

Iata linkul in care apare aceasta "demonstratie": http://www.click.ro/......ecare-casa

Deci intrebarea mea este: Credeti ceea ce se pretinde in acest articol, din cauza faptului ca este dovedit stiintific sau daca dovezile stiintifice sunt pe placul vostru le acceptati, iar in cazul in care nu sunt pe placul vostru le respingeti indiferent de sursa de la care acestea provin?

14 răspunsuri:
| 4b a răspuns:

''Demonstratia'' aceasta mi-a dat ideile peste cap...nu pot sa cred cum totul ti se poate ruina intr-o secunda sad

| Idris explică (pentru 4b):

Bai ma lasi? laughing) Nu pot sa cred ca spui asta. Sincer, daca joci un rol, sa stii ca esti un actor foarte bun. Cel putin in spatiul virtualwinking

| 4b a răspuns (pentru Idris):

Deci lasa omu' sa raspunda la intrebare, nu fi... laughing

| Idris explică (pentru 4b):

"Demonstratia" asta mai demonstreaza faptul ca stiinta poate face posibila existenta oricui sau a orice, dar tot in acelasi timp poate face posibila inexistenta oricui sau a orice. Depinde ce se cere de cei care cer. Daca intelegi ceea ce vreau sa spun.

| Idris explică (pentru 4b):

Raspunde la intrebare, chiar te rog. Nu iti ingradeste nimeni acest drept. happy

| 4b a răspuns (pentru Idris):

O da, cum sa nu inteleg...limpede ca si cristalul. Amu, crezurile mele s-au dat peste cap, lasa-ma te rog pentru ca sufar sad
Craciun Fericit sad

| CatalinVictor1985 a răspuns:

Acum daca sunt ateu vrei sa cred in mos craciun?
Atata timp cat nu exista mos craciun dovada asta stiintifica e doar la figurat cu toate ca acele calcule ar putea fi reale

| drutzix a răspuns:

Articolul este explicatia unei legende prin prisma stiintifica in incercarea de a face o gluma, in nici un caz nu reprezinta o dovada e amuzant si faptul ca foloseste termeni stiintifici fara sa-i inteleaga.
In fine eu iti recomand sa te interesezi ce inseamna o dovada.
Dovada este ceva ce se gaseste dupa ce s-a formulat o ipoteza.
Ex: Ipoteza gravitatiei, corpurile cu masa au greutate si se atrag reciproc dupa formula F = G * M1M2/r^2.
Cautam dovada masurand corpurile ceresti. Gasesti dovada
=> Teoria gravitatie.
Acelasi lucru s-a intamplat si cu restul teoriilor din stiinta( evolutiei, germenilor, campurilor etc).

Acum pentru articolul dat de tine. Inventeaza o modalitate sa-l detectezi pe Mos Craciun in timp ce aduce daruri, arata ca fiecare copil cuminte primeste dulciuri de la el si poate o sa te cred.
O sa primesti si un premiu Nobel.

| Idris explică (pentru CatalinVictor1985):

Deci exact cum am spus eu. Daca ceea ce spune stiinta se potriveste cu ceea ce credeti voi atunci o luati de buna si va argumentati si sustineti parerile folosindu-va de ea, iar daca nu, e numai buna de ignorat.

| Idris explică (pentru drutzix):

Ok, tu consideri astfel. Am inteles. Mai asteptam pareri. happy

| minrest a răspuns:

Draga Ben Sherif, fie-ti detonarea prematura si corpul binecuvantat, crestinii nu cred in treaba cu renii, aia e o conventie din desene animate. Nu crede nimeni nici in Mos, desi eu as avea motive sa cred, chiar ieri mi-a adus 400 de lei. Astea sunt asa o joaca, ma mir ca ai luat-o in serios. Nu face parte din crestinism craciun, cadourile, renii, nimic de genul, confratele tau a intrat in multime la targul de Craciun din Berlin din confuzie.

| Idris explică (pentru minrest):

In afara de bazaconii, altceva mai ai de spus?

| Idris explică:

Cu tine ce mai e? Ai ramas in pana de cuvinte, sau ai uitat limba romana? Sau aia era o replica celebra din vreun serial pe care il urmaresti? happy

| Dandanache a răspuns:

Vezi ce se intampla cand o religie incearca sa se autosustina stiintific? Ies povesti cu Mos Craciun si teoria relativitatii. Asta nu e o intrebare pentru ateii, e pentru credinciosii care vin cu teoreme matematice si prelegeri de geologie la discutii despre rai si ingeri. Fix genul asta de "demonstratii" le ies si lor.